Dodaj do ulubionych

żółte włosy po farbowaniu kolorem b.jasny popielat

11.05.04, 20:40
Pomóżcie jakim kolorem najlepiej zafarbowac włosy blond ,by nie wychodziła
ochyna żółć,niepomagaja szampony do żółtego odcienia z rossmana ,ani płukanki
z Celi po których zreszta przybieraja odcień filetowy.
Pozdrawiam
Monika
Obserwuj wątek
    • moniorek1 Re: żółte włosy po farbowaniu kolorem b.jasny pop 13.05.04, 03:39
      Do tego sluza tonery ,ktorymi dysponuja chyba tylko zaklady fryzjerskie. Ja
      rozjasnialam u fryzjera ciemne wlosy i mam ladne popielato blond pasemka bez
      zadnej kanarkowej zolci.
      • poduszka5 tonery.. 13.05.04, 11:57
        a do którego zakładu chodzisz i za ile ?acha i wogóle skąd jestes?:-)Pozdrawiam
        • moniorek1 Re: tonery.. 13.05.04, 17:31
          Niestety mieszkam w usa wiec chyba nie potrzebujesz namiarow na moja
          fryzjerke,ale mysle ,ze w tych lepszych zakladach wiedza co to jest toner.
          • elka123 DO MONIOREK 1 13.05.04, 17:43
            witam ale my mieszkamy w polsce i u nas sa troche inne realia niz w usa nie
            masz zadnej gwarancji ze od fryzjera wyjdziesz zadowolona sama wiem po sobie
            zaplacisz kase a traktuija cie jak piate kolo u wozu pozdrawiam dorota
            ODPOWIEDZ W ZWIAZKU z tonerami
            • poduszka5 Re: DO MONIOREK 1 13.05.04, 18:40
              no właśnie o to chodzi ja tez wiem co to jest toner nie tylko w usa go
              używają,a co do fryzjerki to faktycznie jej adres mi sie nie przyda:-).Niestety
              po wyjsciu od fryzjera w Polsce nawet płacą 140 za baleyage nigdy nie jestem
              pewna jaki odcien żółci tym razem mi zafunduja...
              • moniorek1 Re: DO Poduszka 14.05.04, 01:25
                poduszka5 napisała:

> no właśnie o to chodzi ja tez wiem co to jest toner nie tylko w usa go
                > używają,a co do fryzjerki to faktycznie jej adres mi sie nie przyda:-
                ).Niestety
                >
                > po wyjsciu od fryzjera w Polsce nawet płacą 140 za baleyage nigdy nie jestem
                > pewna jaki odcien żółci tym razem mi zafunduja...

Ja zaczynam myslec,ze sami fryzjerzy nie sa penwni co im wyjdzie. Pierwszy raz
                mialam robione pasemka miesiac temu i praktycznie nic z tego nie wyszlo.
                Fryzjerka nie uzyla wybarwiacza,bo myslala ,ze moje wlosy chwyca kolor bez
                tego, ale tak sie nie stalo, wiec wyszly mi jedynie zoltawe odrosty reszta
                wlosow bez zmian. Tym razem uzyla odbarwiacza i tonera i efekt jest super nawet
                nie spodziewalam sie ,ze moze byc az tak dobry. Nie wiem dlaczego tobie mimo
                uzycia tonera wychodza zolte wlosy naprawde nie wiem,bo sie na tym nie znam ani
                nie mam doswiadczenia z rozjasnianiem wlosow w salonach.

• moniorek1 Re: DO MONIOREK 1 14.05.04, 01:20
              elka123 napisała:

> witam ale my mieszkamy w polsce i u nas sa troche inne realia niz w usa nie
              > masz zadnej gwarancji ze od fryzjera wyjdziesz zadowolona sama wiem po sobie
              > zaplacisz kase a traktuija cie jak piate kolo u wozu pozdrawiam dorota
              > ODPOWIEDZ W ZWIAZKU z tonerami

KOchana to ze mieszkam w usa niczego nie zmienia. Ostatnio jak bylam podciac
              wlosy plakalam przez kilka miesiecy bo fryjerka spieprzyla mi fryzure,wiec nie
              mow nic o realich, bo to co masz na glowie zalezy tylko i wylacznie od fryzjera
              i jego umiejetnosci. W polsce mialam super fryzjerke i musze powiedziec ,ze
              jest lepsza od tych tutaj ,a bywalam w roznych salonach. CO do tonerow to ja
              sie na tym nie znam za bardzo bo pierwszy raz rozjasnialam wlosy u fryzjera.
              Kiedys robilam to odbarwiaczem w domu i otrzymanie koloru popielatego byla w
              tym przypadku niemozliwe. Mysle,ze ten toner to porostu farba tylko szybko
              dzialajaca. PO rozjasnieniu wlosow wybarwiaczem fryzjerka umyla mi jakims
              plynem wlosy i splukala dzieki temu wlos przyjal odpowiedni kolor.
    • oksana.zarewicz Re: żółte włosy po farbowaniu kolorem b.jasny pop 16.05.04, 21:39
      Witam Pani Moniko
      To, jakim kolorem zafarbować Pani włosy, zależy od tego, jaki kolor pragnie
      Pani osiągnąć. Zawsze w takiej sytuacji, radzę wybrać się do fryzjera, żeby
      uzyskać fachową konsultację.
      Pozdrawiam
      Oksana
      • poduszka5 Re: żółte włosy po farbowaniu kolorem b.jasny pop 17.05.04, 11:42
        Nie wiem czy czytała pani poprzednie wypowiedzi ,ale my to doskonale
        wiemy ,niestety fachowe porady specjalistów nie sprawdzaja sie....
        • czanya a ja zawsze jestem zadowolona i mieszkam w Polsce 17.05.04, 13:57
          A ja robię jasnoblond balejaż od 3 lat, zawsze u fryzjera, prawie zawsze u
          innego - dotychczas zaliczyłam około 5 różnych salonów z moimi pasemkami (kiedy
          akurat mam ochotę zrobić pasemka, to robię, na żywca wpadam do salonu i już,
          bez umawiania).
          Zawsze jest profesjonalna obsługa i kolor, jaki chcę...czyli prawie
          białawy...Moje naturalne włosy, czyli obecnie odrosty, są dość ciemne i bardzo
          cieniutkie, takie mysie, ale fryzjer zawsze zrobi co należy ... Nigdy nie
          miałam włosków spalonych, czy żółtych...
          Z tego, co udało mi się dojrzeć, moi fryzjerzy używją kosmetyków i farb KADUS
          bądź Wella oraz folii aluminiowych bądź przezroczystych...Pytałam o pielęgnację
          włosów, niemalże wszyscy zgodnie polecili KADUSA, jako najlepszego na rynku!!!!

Koszt farbowania (zwykle odrostów na około 5 cm, bo chodzę robić pasemka co 5-6
          miesięcy) + podcięcia włosków, bo mam włosy długie poniżej łopatek zawsze
          zamyka się w 80 zł !!!!
          Jestem zadowolona zarówno z obsługi, jak i z profesjonalnego wykonania...
          Nie zawiodłam się ani razu...
          Aha, mieszkam w Bielsku-Białej...Jak ktoś będzie chciał, podam dokładne adresy
          salonów :))
          Pozdrawiam, Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka