23.06.11, 14:00
Znacie ten zabieg tzn kawitacje, robilyscie?Jestescie zadowolone z efektow?Oprocz diety i cwiczen chcialabym wspomoc spalanie tluszczyku na brzuszku( po 2 ciazach) i zastanawiam sie nad kawitacja.We wloszech, gdzie mieszkam, ciagle jakies ulotki z salonow kosmetycznych z tym wlasnie zabiegiem mi daja i nie wiem czy sie skusic... Poradzcie!
Obserwuj wątek
    • kaska2032 Re: kawitacja 29.06.11, 15:24
      Hej,

Kawitacja jest nowoczesną technologią wykorzystywaną głównie do bezdotykowego i bezbolesnego oczyszczania skóry twarzy,szyi i dekoltu, jak również do wprowadzania witamin i preparatów w głąb skóry w celu ich skuteczniejszego działania. Peeling kawitacyjny jest obecnie wykorzystywany w profesjonalnych gabinetach i daje znakomite efekty:

usuwa martwe komórki naskórka
      uwalnia pory od nadmiaru łoju,bakterii i substancji toksycznych
      zapewnia sterylizację skóry-zwalcza bakterie
      przyspiesza przenikanie i aktywację kosmetyków w głąb skóry
      stymuluje komórki do naturanej odnowy
      ujędrnia skórę(poprzez mikromasaż stymulujący fibroblasty do odnowy włókien
      kolagenowych i elastynowych)
      poprawia cyrkulację krwi
      przygotowuje skórę do dalszych zabiegów kosmetycznych
      pozostawia skórę odświerzoną,odmłodzoną i zregenerowaną
      Przeciwwskazania do stosowania ultradżwięków:
      nowotwory i stany po ich operacyjnym usunięciu
      obecność w tkankach ciał obcych metalicznych(np.rozrusznik serca)
      nerwica wegetatywna znacznego stopnia
      uporczywe migreny
      ciąża
      ciężki stan ogólny
      stany podgorączkowe
      niewydolność krążenia

Szczerze polecam Salon Kosmetyczny L`esthetique, ul. Więzienna 21a/7 obok Galerii Italiana w którym zostanie wykonany peeling kawitacyjny.

Strona Salonu kosmetycznego Lesthetique to : www.lesthetique.pl/

Pozdrawiam

Kasia
      • gwiazdka1988 Re: kawitacja 20.10.11, 09:36
        jeśli chodzi o kawitacje na zwalczanie tkanki tłuszczowej i obwisłości tkanki po ciąży to nie chodzi o peeling kawitacyjny tylko ogólnie o kawitację, Pod wpływem fal przenoszonych przez głowicę urządzenia adipocyty wibrują od 36 do 40 tyś. razy na sekundę, a kolejno rozbijają się w drobne cząstki i płyn dzięki czemu skóra znowu staje się jędrna, zdrowa i odmłodzona. Zabieg jest bezbolesny. podniesienie temperatury i poprawa metabolizmu stymuluje fibroblasty do produkcji kolagenu.
    • coco_angel Re: kawitacja 20.10.11, 10:43
      czyli chodzi o kawitacje ultradzwiekowa:)
      mozesz sprobowac, nie jest tak inwazyjna i bezbolesna.. rozbija komorki tluszczowe, ktore pozniej spalane sa w watrobie..
      endermologia daje lepsze rezultaty.. ale o zalezy jaki jets twoj stan skory i jaki efekt dokladnie chcesz osiagnac
      • magnuna Re: kawitacja 20.10.11, 13:07
        Moze nie do konca na temat sie wypowiem ale mialam kilka razy robiony peeling kawitacyjny twarzy i nie powalił mnie efekt. Owszem skora jest gladka przez kilka dni. Ale taka sama mam kiedy zrobie sobie peeling w domu, naloze maseczke a w portelfu zostaje te 100 zl. Dla mnie ta kawitacja to raczej pic na wodę i odpuściłam sobie te zabiegi.
        • coco_angel Re: kawitacja 20.10.11, 20:53
          magnuna dobrze mowisz:) piling kawitacyjny tez mialam i nie bylo to za co warto dac takie pieniadze..jak na cialo nie wiem ale endermologia jets swietna:)
          • aaksiaa Re: kawitacja 23.11.11, 15:25
            a ja z peelingu kawitacyjnego byłam zadowolona, często go stosuje, bo mam cerę naczynkową i bardzo wrażliwą - inne zabiegi złuszczające niestety nie są dla mnie.
            • last_tara Re: kawitacja 23.11.11, 18:19
              bardzo duze znaczenie ma rodzaj sprzetu na ktorym kosmetyczka robi zabieg, jest to dobre dla cer naczynkowych, nie znam nazw urzadzen, ale efekty sa naprawde b.rozne. Tak wiec polecam naprawde dobry gabinet.
    • marianna73 Re: a samodzielna kawitacja w domu? 25.11.11, 10:58
      urzadzenie do samodzielnego pilingu kawitacyjnego, np. takie
      allegro.pl/ag207-peeling-kawitacyjny-kawitacja-sonoforeza-i1949303748.html

uzywała któraś z Was czegoś takiego ? myślicie ,że warto, czy bubel i szkoda kasy?
      • aaksiaa Re: a samodzielna kawitacja w domu? 29.11.11, 14:55
        chyba nic nie zastąpi wizyty w profesjonalnym. Kosmetyczka nie jest laikiem, ma dużą wiedzę na temat wykonywanych zabiegów, dlatego wykonanie przez nią peelingu kawitacyjnego jest bezpieczniejsze dla naszej skóry, chyba nie odważyłabym się wykonać go samodzielnie takim urządzeniem :)
        • issey_miyake Re: a samodzielna kawitacja w domu? 13.12.11, 03:16
          aaksiaa napisała:

> chyba nic nie zastąpi wizyty w profesjonalnym. Kosmetyczka nie jest laikiem, ma
          > dużą wiedzę na temat wykonywanych zabiegów, dlatego wykonanie przez nią peelin
          > gu kawitacyjnego jest bezpieczniejsze dla naszej skóry, chyba nie odważyłabym s
          > ię wykonać go samodzielnie takim urządzeniem :)

no nie wiem czy każda ma taką dużą wiedzę :). Są takie, które mają mniejszą od Ciebie.
      • sorger Re: a samodzielna kawitacja w domu? 08.12.11, 15:21
        Większość urządzeń do samodzielnych zabiegów jest bezpieczne ale też efektów prawie nie ma. Nie przez przypadek np. w telezakupach platforma wibracyjna kosztuje 300zł, a profesjonalna do salonów kosmetycznych ponad 10 000zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka