Gość: kropla IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 04.03.02, 10:43 Chcialabym nabyc dobre serum, slyszala, ze E. Arden posiada w swojej ofercie rewelacyjne serum. Czy potwierdzacie ? Dzieki ;) k. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marta Re: dobre SERUM IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 04.03.02, 10:56 Akurat nie znam serum E.Arden ale mogę ci polecić serum Inter Forte Eris.Jest świetne.Delikatne,super się wchłania a to co robi z twarzą to wprost niewiarygodne.Rozjaśnia,spłyca zmarszczki lekko napina.Buzia wygląda jakby właśnie się wróciło z urlopu-taka jest świeża i wypoczęta.Ma jedną wadę-zbyt szybko się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: dobre SERUM IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 04.03.02, 14:34 od jakiego wieku mozna stosowac serum???? i jak nalezy stosowac???? ala Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: dobre SERUM 04.03.02, 14:37 Właśnie! Podłączam się do pytania Ali. Marto, ile Ty masz lat? Myślałam że preparaty z serii Forte Inter są dla kobiet po 40. I napisz coś więcej jak stosować to "cudo" no i od jakiego wieku można, czy nadaje sie pod makijaż czy na wieczór itd. itp. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: dobre SERUM IP: *.waw.cdp.pl 04.03.02, 15:35 Ja jako zadeklarowana palaczka, nie zamierzajaca rzucic w najblizszym czasie stosuje kuracjami serum z wit. C Erisu - Pharmaceris. Swietnie sie wchlania, poprawia koloryt i ma cuda cene - jakies 25 PLN. Tyle, ze faktycznie ponizej 40.-35. nie warto siegac po zbyt silne preparaty. Jeszcze bedzie na nie czas. Pozdrawiam H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: dobre SERUM IP: *.waw.cdp.pl 04.03.02, 16:10 Wybaczam niedsyskrecje :-))) dwadziescia piec Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: dobre SERUM 04.03.02, 16:20 Przepraszam za mą niedyskrecję, ale tak między kobietami to chyba dopuszczalne... :)) Czyli jesteś młodsza ode mnie! Na stronie Erisa piszą, że można stosować po 25. roku życia... hm... tylko czy na pewno warto? chodzi mi o to serum z wit. C (też namiętnie palę, hi hi). A może ktoś próbował tego z wit. E albo z wit. A? Może byłyby dobre na wiosnę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia Re: dobre SERUM IP: 195.187.14.* 05.03.02, 13:54 Gość portalu: Helena napisał(a): > Wybaczam niedsyskrecje :-))) > dwadziescia piec a z wypowiedzi myślałam ze 45 :) Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia Re: dobre SERUM - do Heleny 04.03.02, 17:07 Zaintrygowałyście mnie. Co serum, np. to erisu, robi oprócz tego, że dobrze robi palaczom + "lepiej się wygląda"? Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia Re: dobre SERUM raz jeszcze 04.03.02, 17:13 no dobra, poczytałam sobie peany na stronie erisu i małe pytanko: ile toto kosztuje i ile razy dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: dobre SERUM raz jeszcze IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 04.03.02, 17:34 Ja mam 29 lat , a to serum Forte Inter można stosować bez ograniczeń wieku .Jego składniki to: wit.c,wit.e,koenzym Q 10,olej migdałowy,alantoinę oraz wyciąg Echinacea Angustifolia i filtr UV.Ja w zasadzie kupiłam je sobie jako kurację po długiej chorobie i pobycie w szpitalu,bo wtedy akurat moja twarz wyglądała okropnie-była szara i zmęczona.W ulotce jest napisane żeby używać je 2 razy dziennie:na noc i na dzień pod krem albo samo.Ja kładłam tylko na noc,ponieważ przyznam się szczerze że z rana nie chciało mi się nakładać tylu warstw kosmetyków,no a pozatym wtedy zużyłabym je w tydzień.I to mi w zupełności wystarczyło-aby buzia rano wyglądała super.Zresztą ten kosmetyk daje bardzo spektakularne efekty-różnicę widać tuż po nałożeniu serum.W "Twoim Stylu" wyczytałam że przed 30 serum należy traktować jako okazjonalną kurację,natomiast po 30-należy używać je regularnie.Aha,to serum Erisu kosztuje 64 zł- 30 ml i jest niestety mało wydajne(to jego jedyna wada) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agus7 Re: dobre SERUM raz jeszcze IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 05.03.02, 09:21 Ciekawe czy to serum z serii Forte Inter jest dużo lepsze od tych tanich z serii Pharmaceris? A tak by the way to zaczynam mieć problemy z kolejnością nakładania kosmetyków, zwłaszcza wieczorem :))) bo tak: 1. woda termalna w sprayu 2. tonik 3. krem pod oczy 4. krem na buzie 5. pod kremy planuje zastosować Effaklar K dla oczyszczenia buźki no i 6. mącicie mi w główce tym serum no i - co tu kryć - brzmi to interesująco :)) czy to nie lekka przesada? ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: dobre SERUM raz jeszcze IP: *.waw.cdp.pl 05.03.02, 09:34 Mi by sie nie chcialo :-))) ja myje wieczorem twarz i czasami to wszystko, czasami tylko tonik a czasami jakis kremik: wersja podstawowa: Future e wersja kuracyjna: serum z wit. C w wersji silniejszej ForceC Heleny Rubinstein albo Vitabolic Lancome wersja awaryjna przed wyjciem: Revita Lift Slim wersja padam na nos i wygladam fatalnie: maseczka dotleniajaca z retinolem Dermiki albo relaksujaca Erisu. Rano tylko myje twarz i nakladam Skin Idealist i Air Wear. To wszystko czego mi potrzeba. Naprawde pelen komfort :-))) Pozdrawiam H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agus7 Re: dobre SERUM raz jeszcze IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 05.03.02, 09:56 Masz rację, mi też się nie chce... :))) tyle że stan mojej cery - głównie pod oczami (zmarszczki!!!!) mnie zmusił do kremu pod oczy... a znowu z drugiej strony wkurzają mnie wągierki na nosie - stąd konieczność oczyszczenia pewnych partii twarzy... no i nawilżyć też trzeba he he he Poza tym, gdyby mnie było stać na Idealist kupowany w Polsce lub gdybym często jeździła do stref bezcłowych celem zakupienia go lub innych tego typu kosmetyków to pewnie on by mi wystarczał na dzień. A tak to coraz bardziej kombinuję :))) Chyba się skuszę na to serum z wit C Erisu które Helenko polecasz. Mam rozumieć że ono wystarcza ZAMIAST kremu na noc? Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: dobre SERUM raz jeszcze-do Heleny IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 05.03.02, 11:44 Helenko,a ile kosztuje serum z wit.C Pharmaceris,które polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: dobre SERUM raz jeszcze-do Heleny 05.03.02, 11:47 Odpowiem za Helene, bo ona juz to uczyniła powyżej - podobno ok. 25 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: dobre SERUM raz jeszcze-do Heleny IP: *.waw.cdp.pl 05.03.02, 13:39 Serum z wit. C ma bardzo lekka konsystencje i mi wystarcza w zupelnosci, ale mam generalnie cere raczej tlusta, dosc pancerna, wiec ani nie mam potrzeby stosowania kremu specjalnie pod oczy, ani nawilzania jakos szczegolnie. Chyba wszystko zalezy od indywidualnych potrzeb cery. Aha wiekszosc produktow z serii Pharmaceris ma dosc rozsadne ceny. Ale jak mozesz sie szarpnac, to polecem goroco Vitabolic Lancome, tyle, ze ma on kosystencje troche masci, wiec ja go stosuje na noc wylacznie w zimie. W takich okolicznosciach (kaloryfery, mrozek) dziala fantastycznie i utrzymuje mi twarz w nienagannej kondcji. Pozdrawiam H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: dobre SERUM raz jeszcze-do Heleny IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 05.03.02, 15:38 Dzięki Helenko. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_kwiat Re: dobre SERUM raz jeszcze 05.03.02, 19:59 Aguś, jeśli chodzi o kolejność to ja bym ci radziła: - najpierw oczywiście oczuszczenie twarzy, żelem czy mleczkiem w zalezności co używasz, potem woda termalna i na koniec przetrzeć twarz tonikiem - potem nałów cienką warstwą krem Effaclare K na twarz a pod oczy odpowiedni krem - nie wiem jaki masz typ cery czy bardziej sucha, tłusta czy mieszana, jeśli nei jest zbyt sucha to serum traktuj jak krem na noc, nie potrzeba już nic więcej, tak na marginesie serum z witaminą C to jest jeden z moich ulubionych kosmetyków, polecam go wszystkim, jest skutecznei zawiera trwałą formę witaminy C. Tak jak napisała Helena jest ono bardzo lekkie, więc jeśli masz cerę suchą, to na policzki możesz doatkowo położyć krem nawilżający używany do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agus7 Re: dobre SERUM raz jeszcze IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 06.03.02, 08:48 dzięki Basiu za tak miłą i szczegółową odpowiedź! Mniej więcej w takiej kolejności stosuję moje kosmetyki... :)) tyle że pod oczy i na buzię (mam cerę raczej suchą) stosuję Active C La Roche Posay, więc nakładanie na noc również preparatu z wit. C byłoby chyba lekką przesadą... Rozważam użycie na nos w ramach kuracji skóry i na Effaklar K innego produktu z serii Pharmaceris, tj. Kuracji dla skóry szarej i zmęczonej - kremu z witaminą A 5000 IU i B-karotenem 3%. Chyba ktoś chwalił ten produkt w wątku o doświadczeniach z Erisem, więc może i mi będzie dobrze służył. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Re: dobre SERUM raz jeszcze IP: 213.77.91.* 06.03.02, 09:29 Czy po wodzie termalnej konieczne jest użycie toniku? Ja na razie go odstawiłam i twarz wygląda bardzo dobrze! Testuję teraz wodę Avene (po Vichy i LRP) i chyba jest najlepsza na zimną porę roku. Ale na urlop latem chyba jednak tradycyjnie zabiorę LRP. Wydaje mi się, że lepiej działa na przetłuszczające się partie twarzy, natomiast Avene jest lepsza na wrażliwość. Vichy raczej odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agus7 Re: dobre SERUM raz jeszcze IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 06.03.02, 09:43 Ja myślę że nie jest konieczne używanie i toniku i wody termalnej (tzn. jednego po drugim)... ale z drugiej strony skoro już mam to chciałabym korzystać i z tego i z tego :))) Też używam wody termalnej LRP. Chyba będę stosować wieczorem tonik (Vichy, Purete Termal, taki różowy i gęsty), a rano dla obudzenia wodę w sprayu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Re: dobre SERUM raz jeszcze IP: 213.77.91.* 06.03.02, 09:49 Najfajniejeszy efekt budzący daje woda z lodówki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agus7 Re: dobre SERUM raz jeszcze IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 06.03.02, 10:08 Też tak uważam!!! :))) Jak tylko poczuję wiosnę zamierzam wstawić moją wodę termalną do lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiak Re: dobre SERUM raz jeszcze IP: 205.185.19.* 06.03.02, 16:42 Ja też uważam, że nie jest konieczne uzywanie wody termalnej i toniku równoczesnie, ułożyłam tylko w kolejności kosmetyki , które podała Aguś. Swoją drogą czasem robię właśnie tak jak pisze Aguś, czyli rano używam wody termalnej gdyż działa tak odświeżająco i budzi mnie po nocy, natomiast an wieczór stosuję tonik. Aguś!! rzeczywiście skoro na dzień używasz kremu z witaminą C, to już wystarczy, na noc bardzo ci polecam po nałożeniu Effaclare K zastosować kuracji z retinolem z serii Pharmaceris S (może się mylę, ale wydaje mi się , że to właśnie ten preparat był chwalony tutaj na forum), lub tej drugiej o której sama wspominasz czyli połączenia witaminy A (w tym preparacie witamina A występuje w słabszej od retinolu formie estrowej) i beta karotenu, używałąm tego preparatu, ma on postać żółtej emulsji, kolor jest spowodowany obecnością beta-karotenu. Jest to preparat bardzo gęsty i tłusty, ja mam jednka cerę mieszaną , może więc dla cery suchej będzie on bardziej odpowiedni i na pewno nie wymaga już nakładania na policzki dodatkowego kremu. Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
basia_kwiat Re: dobre SERUM 06.03.02, 16:56 Acha zapomniałam jeszcze dodać, że ten produkt z Pmarmaceris S z beta karotenem, moze lekko zażółcić ubranie czy pościel, więc trzeba poczekać aż się dobrze wchłonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agus7 Re: dobre SERUM IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 07.03.02, 08:45 Wielkie dzięki Basiu za milutkie rady! Jutro idę na zakupy i rozpoczynam wiosenną renowację mojej cery :)) Co do preparatu z retinolem to obawiam się że dla mnie jeszcze troszkę za wcześnie (mam 27 lat) - boję się "rozleniwić" skórę... Więc chyba zdecyduję się na ten tłusty Pharmaceris S z wit. A, ewentualnie na koncentrat Pharmaceris z wit. E. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiak Re: dobre SERUM IP: 205.185.12.* 07.03.02, 16:25 Aguś, oczywiście to twoja decyzja, ale ja uważam, że lekkie preparaty z retinlem można zacząc stosować już po 25 roku życia, a przekonanie , że kosmtyki mogą rozleniwic skóre jest błędne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agus7 Re: dobre SERUM IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 08.03.02, 09:03 W związku z preparatami z retinolem albo z wysokim stężeniem wit. E albo A (mam na myśli te z serii Pharmaceris) nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie - czy można je stosować POD OCZY?? Bo nie ukrywam, że najbardziej zależy mi właśnie na wygładzeniu skóry pod oczami, gdzie pojawiły się drobne zmarszczki i to ich przede wszystkim chcę się pozbyć, no a przynajmniej zahamować ich rozwój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiak Re: dobre SERUM IP: 205.185.12.* 08.03.02, 15:56 Aguś, wg. mnie możesz spróbować, ja uzywam niektórych kremów do twarzy również pod oczy, zwłaszcza kremów na dzień z filtrami, gdyż tak trudno znaleść krem pod oczy zawierający filtry. Musisz po prostu zobaczyć jak zareaguje twoja skóra, każdy reaguje inaczej, więc ciężko przewidzieć.Retinol jest używany również w kremach pod oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaga Re: dobre SERUM IP: 213.206.132.* 08.03.02, 17:37 Ja wspomnianym tu serum z wit C załatwiłam sobie uczulenie pod oczami, zaczerwienienie i "skorupę" które musiałam kilka dni leczyc, dlatego teraz stossując to serum które mi b. odpowiada omijam starannie oczy,yaga :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daggy Re: dobre SERUM IP: 192.168.0.* 13.03.02, 15:11 Zachęcona przez was kupiłam sobie dzisiaj serum z Wit. C w Drogerii sieci Natura. Kosztowało sporo mniej, niż podała Helena - 16,89 zł :))) Odpowiedz Link Zgłoś