Dodaj do ulubionych

Naznaczony Adamczyk

08.09.09, 10:50
Jutro start serialu.
Kto oglada ?
Obserwuj wątek
    • ilekobietamalat Re: Naznaczony Adamczyk 08.09.09, 11:46
      jasuspicious zobaczymy co z tego wyrosniewink
      • aniuta75 Re: Naznaczony Adamczyk 08.09.09, 11:48
        A o czym to ma być? Kolejny pitbulowo/kryminalno/odwrócono/twarzą_w_twarzowy? suspicious
        • rodzynia Re: Naznaczony Adamczyk 08.09.09, 14:18
          To niby ma być coś zupełnie nowego jak na polskie warunki. Może zobaczę jak nie
          zapomnę, że ma być premiera smile
          • galaxian1 Re: Naznaczony Adamczyk 08.09.09, 19:47
            To ma byc niby taki polski LOST wink
            Czyli jakieś zagadki, tajemnice, historie nie tej ziemi... itp.
            Ja napewno obejrze chociaz pilota, jak bedzie dretwizna to zrezygnuje.
    • aniuta75 Re: Naznaczony Adamczyk 09.09.09, 20:05
      KOLEŻANKA się pyta czy o będzie można ściągnąć np juro? suspicious
      • galaxian1 Re: Naznaczony Adamczyk 09.09.09, 20:09
        Na 100% bedzie na pebie smile
        • ka_thy Re: Naznaczony Adamczyk 09.09.09, 20:13
          Moja koleżanka też liczy na peba wink
    • galaxian1 1x01 ;-) wrazenia ? 09.09.09, 23:03
      No i jak wrazenia ?

Bo ja to sie za bardzo naogladalem seriali amerykanskich i jak dla mnie za malo
      dynamiki ma ten serial, na powolne tempo. Niby wydarzylo sie calkiem sporo, ale
      pokazano to w taki sposob, ze czasami mozna bylo przyznąc - dluzyzny panie, jak
      w polskim filmie... podziwianie krajobrazow przez minuty, podziwianie jak
      stateczki sobie plyna i plyna... albo jak jedzie sie samochodem i jedzie...

Klimatu jak na razie jeszcze za bardzo nie ma, bo na to za wczesnie - mnie jakos
      to nie porwalo i nie wciagnelo. Ale u mnie to normalne, mnie zaden serial po 1
      odcinku nie wciaga (lacznie z Lostem, Prisonem i Supernaturalem).

Gra aktorow momentami na poziomie telenoweli.
      Tu jednak seriale ze stanow bija na glowe produkcje z tvn!
      Wypowiedzi, dialogi postaci - nie przekonuja, po prostu sa wypowiadane. Ale to
      sie chyba tyczy wszystkich rodzimych produkcji.
      • aniuta75 Re: 1x01 ;-) wrazenia ? 10.09.09, 00:00
        No dłużyzna panie, dłużyzna big_grin.
        Nic się nie zmienia w polskich produkcjach, albo się drą jak opętani albo tak
        cicho gadają, że ja nic nie słyszę (tv nie mogę mieć zbyt głośno z wiadomych
        względów wink). Nie wiem np co gadał do Adamczyka ten gościu co miał wypadek tongue_out.
        Podobała mi się cała ta akcja ze sztormem, fajnie to zrobili. Szkoda, że
        dziewczynkę gra nie kto inny tylko ta mała co kocha suspicious - nie lubię dziewuszki i
        juś tongue_out.
        Nie porwało mnię to to ani troszkę no ale zobaczymy w następnym odcinku co wymyślą.
        • galaxian1 Re: 1x01 ;-) wrazenia ? 10.09.09, 00:09
          aniuta75 napisała:

> Nie wiem np co gadał do Adamczyka ten gościu co miał wypadek tongue_out.

Ja jakos tez tego armeńskiego nie mogłem zrozumiec! big_grin

> Podobała mi się cała ta akcja ze sztormem, fajnie to zrobili.

Ale durne bylo, ze statek "widzac" sztorm, zamiast zawrocic to grzal w niego jak
          głupi wink

> dziewczynkę gra nie kto inny tylko ta mała co kocha suspicious - nie lubię dziewszki i
          juś tongue_out.

Witaj w klubie!

> Nie porwało mnię to to ani troszkę no ale zobaczymy w następnym odcinku co
          wymyślą.

Ja ze 2 odcinki jeszcze obacze... i sie powaznie zastanowie czy ogladac dalej smile
          • aniuta75 Re: 1x01 ;-) wrazenia ? 10.09.09, 09:21
            > Ale durne bylo, ze statek "widzac" sztorm, zamiast zawrocic to grzal w niego ja
            > k
            > głupi wink

Nie no, to już było kompletnie bez sensu. Może kapitan jakiś niedowidzący i
            przygłuchy z lekka był? suspicious. A może pasażerowie przegłosowali kontynuację rejsu,
            bo "widoczki będą takie ładne, zdjęć popstrykamy i będzie pamiątka do końca
            życia" suspicious?
            Mnie chodzi o same efekty, chociaż hamerykanski sztorm byłby o wiele bardziej
            spektakularny pewnie tongue_outbig_grin..
            • ilekobietamalat Re: 1x01 ;-) wrazenia ? 10.09.09, 09:52
              sztormu sie czepiacie, ale ta wizja grabowskiego,co jakas laska we
              krwy pod pokladem czy cos, to niezla bylabig_grin
              • aniuta75 Re: 1x01 ;-) wrazenia ? 10.09.09, 09:53
                No to było niezłe smile.

BTW - jest drugi odcinek na pebie suspicious.
            • galaxian1 Re: 1x01 ;-) wrazenia ? 10.09.09, 09:56
              aniuta75 napisała:

> chociaż hamerykanski sztorm byłby o wiele bardziej
              > spektakularny pewnie tongue_outbig_grin..

Bo pewnie by pokazali jak woda wdziera sie do statku i wszystko zalewa, a ludzie
              probuja sie ratowac! A tu nie bylo nic pokazane smile
              Bylo widac, ze efekty sa komputerowe - a efektow zwyczajnych nie bylo wcale.
              Troche to takie nijakie.

Nie mowiac o tym, ze sposrod 107 ludzi uratowala sie wlasnie rodzinka glownego
              bohatera i to on - genialny matematyk - ją odszukal, bo wyszkoleni ratownicy
              jakos nie umieli smile))
              • ilekobietamalat Re: 1x01 ;-) wrazenia ? 10.09.09, 10:18
                ale najbardziej podobal mi sie motyw titanicabig_grini te zalewane
                schodybig_grin

swoja droga, akurat na scenie jak je ratowal zadzwonil mi telefon i
                tego nie widzialamsuspicious skonczylam jak sie rzucal do wody, potem chyba
                byla reklama, i potem dopiero widzialam jak corke w szpitalu
                glaskal;>
    • ilekobietamalat Re: Naznaczony Adamczyk 10.09.09, 08:49
      dluzyzny i owszem, ale szczerze mowiac, jak na polska produkcje
      jestem nawet zaciekawiona;>

njbardziej natomiast zaciekawiona jestem o co chodzi, czy mamy zlych
      rezyserow, scenarzystow czy moze montazystow? dlaczego w naszych
      rodzimych produkcjach nie mozna pokazac tej dynamiki ktorej nam
      ciagle brakuje, a w hameryce maja jej czasami az nadto?
      • aniuta75 Re: Naznaczony Adamczyk 10.09.09, 09:18
        ilekobietamalat napisała:

> njbardziej natomiast zaciekawiona jestem o co chodzi, czy mamy zlych
        > rezyserow, scenarzystow czy moze montazystow? dlaczego w naszych
        > rodzimych produkcjach nie mozna pokazac tej dynamiki ktorej nam
        > ciagle brakuje, a w hameryce maja jej czasami az nadto?

No właśnie. Niby się dużo wydarzyło a w sumie człek jakoś mocno tego nie odczuł.
        Nie ma tych emocji, tego ładunku energii smile.
        • magdawaw1 Re: Naznaczony Adamczyk 10.09.09, 10:29
          Najwiecej to wczoraj było...bloczków reklamych....w pewnym momencie
          niepostrzezenie przełaczyłam na 2, a tam Trzeci oficer akurat był
          (jak sie póżniej okazało) i aż się zastanowiłam, ze i Szycu i
          Różczka w Naznaczonym grawink...
          serialowi dam jesczez jedną szanasę, bo jak na razie dłużyżna.....
          • szmegesz Re: Naznaczony Adamczyk 10.09.09, 11:04
            Obejrzałam tylko fragment akurat w czasie sztormu i nie podobało mi się. Może
            jestem pozytywnie zdemoralizowana amerykańskimi produkcjami, ale te wszystkie
            efekty grubymi nićmi szyte, widać,że z pieniążkami krucho.Grze aktorów się nie
            przyjrzałam, ale co tam aktor, jak całość szwankuje. Adamczyk filmu nie uratuje.
    • aniuta75 1x02 12.09.09, 09:34
      Jest tak jak było smile. Jakoś mocniej mnie nie przekonuje. Wygląda na to, że w
      każdym odcinku będzie inne tło, inny drugi główny bohater. Pewnie po to, aby nam
      przybliżyć działalność czarnego Mańka (tak sobie nazwałam pana w kapelutku tongue_out).
      Na liście zaraz za naszym Tadziem pojawia się Radziu, który od razu zostaje
      zlikwidowany suspicious. Czyli wychodziłoby na to, że Tadek cosik złego w przeszłości
      zrobił, chociaż zbytnio na łobuza nie wygląda suspicious.
      Trudno mi się w czasie połapać w tym serialu, bo oto pani żona jest w ciąży a
      już brzuszek widać i ciuchy ciążowe nosi ale strupy po wypadku jeszcze ma buźce
      ma hmmm.
      Mała Julka wkurza tak jak wkurzała tongue_out. No i cóż jej się takiego stało, że nagle
      kwadraty zaczęła rysować? Jak to dobrze, że nasz Tadzio ma przyjaciela, który
      psychiatrą jest big_grin. BTW - sceny w psychiatryku z panem od herbatki i z panem
      generałem nawet całkiem śmieszne były big_grin.
      No nic to, obaczym 3ci odcinek.
      • galaxian1 Re: 1x02 12.09.09, 12:57
        A mnie odcinek 2 podobal sie o wiele bardziej!
        Bylo bardziej klimatycznie, mniej dłuzyzn, bardziejh porzypominalo to thriller a
        nie film katastroficzny. Poza tym odcinek byl 2 wątkowy.

Nie podobalo mi sie "nagłośnienie", dialogi sa tak niewyrazne, ze czasem musze
        cofac i wsluchiwac sie w to, co aktorzy mowia!
        A tak ma wiele polskich filmow i seriali - dlaczego ?

Ja ogladam dalej!
        • aniuta75 Re: 1x02 12.09.09, 13:06
          galaxian1 napisał:

> Nie podobalo mi sie "nagłośnienie", dialogi sa tak niewyrazne, ze czasem musze
          > cofac i wsluchiwac sie w to, co aktorzy mowia!
          > A tak ma wiele polskich filmow i seriali - dlaczego ?

Mniej więcej o to samo mi chodziło przy pierwszym odcinku. Przeciez nawet jak
          ktos szepcze to powinno być zrozumiałe dla widza. Może polscy aktorzy mają coś z
          wymową nie tak suspicious?
          • mendosita Re: 1x02 16.09.09, 20:14
            Obejrzałam sobie dzisiaj 1x02, bo 1x01 nie znalazłam w sieci. I
            raczej mówię: nie. Drętwe to jakieś, sztywne i nijakie. Niby
            atmosfera ma byc dziwna i niepokojąca a jest zwyczajnie szaro jak to
            w Polsce zimą. Nie podoba mi się to, że najwyraźniej każdy odcinek
            będzie o czymś innym. Dam sobie spokój.
    • galaxian1 1x03 18.09.09, 10:46
      Mówcie co chcecie, ale mnie tam sie podoba tongue_out
      Ale ja lubie takie thrillerowo-horrorowe klimaty, a 3 odcinek byl mocno
      thrillerowaty.
      Oczywiscie ogladam bez reklam, bo inaczej to przeciez kompletnie nie mozna sie
      wczuc w klimat! A w dodatku seans zrobilem sobie o polnocy, co spotegowalo
      wrazenia smile
      Z glownego watku oczywiscie wyjasnia sie tyle co nic...
      • aniuta75 Re: 1x03 18.09.09, 10:58
        O kurde, zapomniałam hihihihi.
        • ilekobietamalat Re: 1x03 18.09.09, 11:15
          a ja sobie daruje.. fakt, drugi odcinek tez ogladalam w tv,ale mimo
          wszystko.. zwinelam sie w klebuszek jak pan gonil drugiego pana po
          lesie, chyba nawet na chwile przysnelam, po czym obudzil mnie moj
          wlasny osobisty kaszel, otworzylam znow szeroko oczy, wlaczylam
          telewizor.... a tam nadal blond pan gonil drugiego panabig_grin to by bylo
          na tyle jesli chodzi o dynamike;P opowiecie mi zakonczenie;P
          • agamasia Re: 1x03 20.09.09, 10:42
            Ja po 3 odcinkach jestem i będę oglądać dalej, mnie się to podoba.
            Odcinek nr 2 był jak na razie najlepszy, podobała mi się historia w nim
            opowiedziana, a najlepszego przyjaciela, to bym chyba własnoręcznie ubiła,
            takiego miałam na niego nerwa, za to jakim "dobrym wujkiem" się okazał uncertain
            W 3 odcinku trochę mnie wkurzało to uciekanie i ten gostek, co to "Kasiu, Kasiu"
            cały czas wołał takim przejmującym głosem tongue_out
            Mała Julka też mnie denerwuje, no jakby innych dzieci w pl nie było, ale jej
            wątek zaczyna się robić ciekawy, jakieś zwidy ma, przyszłość przewiduje, wpada w
            sidła tajemniczego gostka w kapelutku.
            Ciekawe, co takiego zmalował w przeszłości Adamczyk?
            A co do widocznej ciąży, to wytłumaczenie jest proste, akurat aktorka była
            zaciążona w czasie kręcenia zdjęć.
            • ka_thy Re: 1x03 20.09.09, 22:42
              Mnie się trzeci odcinek podobał najbardziej. Wygląda na to, że serial się rozkręca. Mam nadzieję, że w końcu zacznie odpowiadać na pytania wątku głównego, bo na razie pytania mnożą się i mnożą. Ktoś wie ile ma być odcinków?
              • agamasia Re: 1x03 20.09.09, 22:48
                Ma być chyba 13 odcinków.
      • aniuta75 Re: 1x03 21.09.09, 22:27
        Oooo Czarny Maniek ma moce uhuhuhu big_grin.
        Dla mnie odcinek był komedia i tyle tongue_out.
        Bida z nyndzom panie tongue_out.

Ale se pooglądam jak będę miała czas suspicious.
    • galaxian1 1x04 24.09.09, 22:57
      Tym razem odcinek jest... jak dla mnie... czarną komedią ! smile
      Oczywiście poza wątkiem głównym, który jest normalnym wątkiem dramatycznym. Po
      woli zaczyna się co nieco wyjaśniać - kim jest tajemniczy kapelusznik.
      • aniuta75 Re: 1x04 24.09.09, 23:01
        No. To Ty se pooglądaj i popisz a ja poczytam na koniec hiiihi.
        • galaxian1 Re: 1x04 24.09.09, 23:04
          aniuta75 napisała:

> No. To Ty se pooglądaj i popisz a ja poczytam na koniec hiiihi.

Po tylu moich spojlerach ogladanie nie bedzie juz fajne smile
          • aniuta75 Re: 1x04 24.09.09, 23:06
            Ależ mój drogi, ja mówię pass temu "dziełu" tongue_out.
            • galaxian1 Re: 1x04 24.09.09, 23:09
              aniuta75 napisała:

> Ależ mój drogi, ja mówię pass temu "dziełu" tongue_out.

A ja juz wole to "dzieło" niż zakochane nastoletnie wampiry big_grin
              • aniuta75 Re: 1x04 24.09.09, 23:16
                Przecież nikt nie każe Tobie ich oglądać tongue_out.

A tak na serio to znudził mnie ten cały Naznaczony i tyle. Nic mnie nie ciągnie
                do tego serialu niestety. Może on i jest fajny ale nie ma chemii między nami big_grin.
                • agamasia Re: 1x04 26.09.09, 21:29
                  Podobał mi się ten 4 odcinek, chociaż przerażają mnie tematyki trumienne. Jakoś
                  bardziej wciągają mnie te odcinkowe historie, niż to co się wokół Adamczyka dzieje.
                  • sil.wen Re: 1x04 27.09.09, 18:58
                    Przegapiłam w TV ostatni odcinek, a ściągać nie będę, bo i tak ciągle mam
                    deficyt miejsca. Da się teraz połapać w następnym, czy lepiej sobie już darować?
                    Dużo się działo?
                    -----------------------------------
                    "Owls are not what they seem..."
                    • agamasia Re: 1x04 27.09.09, 21:19
                      Dasz rade, ale szkoda, żebyś nie zobaczyła Więckiewicza zasypanego na żywca w
                      trumnie.
                      Co do Adamczyka to umówił się z nim dziennikarz w parku za pół godziny. Adamczyk
                      był w szkole, ale się chyba od razu teleportował, bo zobaczył jak Nowickiego
                      ścigają agenci służb specjalnych zaraz po wysłanym do niego smsie. Niestety
                      jeden z agentów potracił biednego Nowickiego, okazało po jakimś czasie, że
                      śmiertelnie (szkoda go, bo sobie nie pograł). Nowicki chciał mu chyba przekazać
                      kopertę ze zdjęciem na którym był szef służb specjalnych z Kapelusznikiem. Nie
                      wiem czemu to było takie ważne.
                      Poza tym Adamczyk siedział w bibliotece i szukał informacji o Kapeluszniku, na
                      jednej rycinie była postać nawet podobna do Kapelusznika.
                      A i jeszcze pokłócił się z żoną, bo chciał, żeby szwagier powiedział, jej że są
                      razem w tym czasie, kiedy on buszował po bibliotece. Wszystko się wydało i
                      przyciśnięty do muru przyznał się żonie, że jest ktoś kto im grozi.
                      Miał też koszmary senne z córką w roli głównej, ciekawie nawet zrobione, bo jak
                      się okazało, że to sen i że już się przebudził, to za chwile wyszło, że to też
                      był sen, taki sen we śnie, dwa czy trzy razy się budził wink
                      Nie wiem czy z sensem piszę smile
                      • sil.wen Re: 1x04 27.09.09, 21:53
                        No fajnie brzmi, już się pogubiłamsmile) Właśnie znalazłam, że powtarzają dziś w
                        nocy w tv, to sobie chyba poczekam. A co mi tam, jutro poprzysypiam na
                        kartkówkach najwyżej, tylko poziom się podniesiebig_grin
                        ---------------------------------
                        • sil.wen zaległy odcinek 28.09.09, 00:40
                          Właśnie oglądam zaległy odcinek, dobrze, że powtarzają. Niejaka pani Kasia od
                          pół godziny ucieka po ciemnym biurowcu, już mi straszno się zrobiło, szczególnie
                          zważywszy na porę... Mam nadzieję, że mi prądu zaraz nie wyłączą.
                          ---------------------------------
                          • agamasia Re: zaległy odcinek 30.09.09, 19:25
                            Dopiero do mnie dotarło, że przecież ja Ci o dzisiejszym odcinku opowiadałam, bo ja z wyprzedzeniem przecież oglądam. Sorki troche pospoilerowałam, aż mi wstyd wink
                            • galaxian1 Re: zaległy odcinek 30.09.09, 19:51
                              agamasia napisała:

> Dopiero do mnie dotarło, że przecież ja Ci o dzisiejszym odcinku opowiadałam,
                              bo ja z wyprzedzeniem przecież oglądam.

Przeciez jest napisane w wątku 1x04 - wiec niech uwaza ten, kto czyta wink

Jutro spodziewajcie sie 1x05 z wyprzedzeniem suspicious
                              • rodzynia 1x04 13.10.09, 23:29
                                ja też oglądam jakby co wink

śmieszny wątek z Więckiewiczem ;D tak se pomyślałam, ze trzeba mieć duży dystans
                                do śmierci (której wielu się boi) żeby pracować w tym biznesie, może nie taki
                                jak bohater Więckiewicza, ale jakiś na pewno..

Żurek od początku zachowywał się podejrzanie smile

Ci co odłączyli aparaturę to polska FIRMA? ;D
    • galaxian1 1x5 02.10.09, 23:59
      Eeee... najnudniejszy odcinek z dotychczasowych.
      Nie przypadl mi do gustu. Watek odcinka nieciekawy, watek głowny tez sie wlecze.
      Jedyne co bylo ciekawego, to ze dowiadujemy sie troche o przeszlosci Kralla vel
      Adamczyka.
      • agamasia Re: 1x5 13.10.09, 10:00
        Zastanawiałam się, co jest nie tak z tym serialem, często ciężko mi się zabrać
        za oglądanie, aż doszłam do wniosku, że to jest strasznie dołujący serial.
        Ciągle tylko ktoś kogoś krzywdzi, morduje, albo takie tam. Zawsze jak do tej
        pory zwycięża zło, czyli Nieznajomy. Przyciężkawe to wszystko jak dla mnie,
        chociaż będę jeszcze oglądać, to z coraz mniejszą chęcią.
        • galaxian1 Re: 1x5 13.10.09, 11:20
          agamasia napisała:

> Ciągle tylko ktoś kogoś krzywdzi, morduje, albo takie tam.

A co masz w innych serialach ?
          No chyba ze same komedie ogladasz albo nowele tongue_out

> Zawsze jak do tej pory zwycięża zło, czyli Nieznajomy.

Po to, aby na samym konczu wygralo dobro, czyli nasz nieskazitelny Adamczyk big_grin
          • agamasia Re: 1x5 13.10.09, 17:47
            galaxian1 napisał:

> No chyba ze same komedie ogladasz albo nowele tongue_out

Taaak to właśnie cała ja tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka