Dodaj do ulubionych

pedicure...

29.08.11, 09:55
Hej,
czy chodzicie na profesjonalny pedicure? Warto? Ja jeszcze nigdy nie bylam a srednio lubie swoje stopy wiec moze jakbym je powierzyła w fachowe ręce to by lepiej wyglądały...Chociaz nie ukrywam, ze to dla mnie spory wydatek i zastanawiam sie, czy jest roznica miedzy pedicurem robionym w domu a u kosmetyczki.Czy pedicure obejmuje tez malowanie paznokci?
Moze macie jakis super sprawdzony salon w Warszawie?
Obserwuj wątek
    • zosia_211 Re: pedicure... 29.08.11, 14:01
      wsumie to ja jestem za robieniem samemu w domu, raz ze oszczednie a dwa że lepiej samej sobie zrobic bo dokladnie i nie bedziesz miala pretensji jak cos zrobic nie tak hehe;) chociaz z drugiej strony w domu nie masz tych wszystkich profesjonalnych sprzetow co maja w salonach. no ale wydaje mi sie ze efekt tu a tu jest podobny :) ja najpierw mocze stópki w wodzie z olejkami i solą, tak trzymam z 20min. pozniej pilniczkie drewnianym przypiłowac sobie troszke pazurki i patyczkiem odsunac skórki, zrogowaciały naskórek ścieram tarka ceramiczna F3 systems z donegala, jest swietna, a na koniec czasem jeszcze robie peeling i nakladam krem nawilżajacy, grubsza warstwę owijam w folie i ide z tym spac rano sa fajnie mięciutkie i gładziutkie :)
      • maja9622 Re: pedicure... 29.08.11, 15:00
        Stópki, pazurki, mięciutkie, gładziutkie. Ile masz lat, że się tak pieścisz?
        • daneya Re: pedicure... 29.08.11, 17:13
          Zrobilam kilka razy fish pedicure i jeste zadowolona.
    • green.lemon Re: pedicure... 29.08.11, 20:30
      Warto pójść do salonu - przynajmniej moim zdaniem. Co prawda jak ja chodzę to zawsze słyszę, że mam bardzo gładkie stopy i nie ma za dużo do ścierania, ale ja wiem swoje: tak jak zrobi to pedicurzystka z profesjonalną polerką to ja w domu nie zrobię. Ale miło usłyszeć, że ktoś cię chwali, że dbasz o stopy :-)

Co do salonu - ceny są różne, salony i wykonawstwo też. Ja się przejechałam na bardzo polecanym salonie, więc sama nie polecam nikogo. Lepiej przekonać sie na własnej skórze. A jak ktoś jest zły - to o tym na pewno przeczytasz w necie :-)
      • cramberry Re: pedicure... 29.08.11, 20:32
        Ale chętnie uslysze jaki polecasz:).
        Poki co zapisalam sie do Ce Ce, manicure i pedicure kosztuje 175... Nie wiem czy to dobry salon ale mam blisko.
        • kasiulinda Re: pedicure... 30.08.11, 09:23
          ja chodzę do salonu na gocławiu na okulickiego do p.Kasi, sama też jestem kosmetyczką, ale się nie ujawniam:) byłam już u niej kilka razy, także na manikiurze hybrydowym i jestem zadowolona
    • black-cat Re: pedicure... 30.08.11, 11:05
      Pedicure robię sama. Swego czasu chodziłam do salonu, ale pewnego dnia stwierdziłam, że pedicure robiony przeze mnie nie różni się od tego salonowego. Jest jedna różnica, w przypadku, kiedy pedicure robię sama mam pewność, że niczym się nie zarażę:)
    • sweet.katarzynka Re: pedicure... 30.08.11, 15:23
      dobrze zrobiony pedicure w salonie przynosi o wiele lepsze efekty niż domowy. dlugo szukałam miejsca z którego bede naprawde zadowolona i w końcu trafiłąm z jakis kuponów do ambasady paznokci i tam zostałam na dobre, polecam :)
    • messalina2.dwa Re: pedicure... 05.09.11, 13:44
      Pedicure robię raz na 7-10 dni w salonie kosmetycznym. Metody tradycyjne - moczenie stóp, (czasem masaż), peeling, kremy. Zawsze lakier bazowy, dwie warstwy lakieru kolorowego plus jedna utwardzająca.
      Profesjonalnie wykonany pedicure, manicure, wszelkie zabiegi kosmetyczne w salonie, wizyty u fryziera pomagają potem w codziennej pielęgnacji. Łatwiej utrzymać dobry wygląd.
    • croyance Re: pedicure... 09.09.11, 16:26
      Ja zawsze robilam w domu (kilka razy tylko u kosmetyczki), ale duzo bylo do scierania, wiec sie namachalam tym pumeksem (a w ostatnich latach taka specjalna tarka-jajem).

Przez ostatnie kilka miesiecy za to mialam duzo przygod i podrozy i kompletnie zapomnialam o pietach - pilowalam tylko paznokcie i smarowalam kremem etc. I wiecie co, cholera, ze mam kompletnie gladkie stopy. Pojecia nie mam, dlaczego. Nigdy nie mialam tak gladkich i miekkich, a nie robilam NIC. Moze wlasnie dlatego? Moze jak sie wciaz sciera, to skora szybciej narasta? Wot, zagwozdka :-O
    • solaris87 Re: pedicure... 09.09.11, 22:45
      Jestem totalnym beztalenciem w malowaniu paznokci, dlatego chętnie odwiedzam profesjonalistów. Do tego wypolerowaniu stóp zawsze jest dokładniejsze, skóra nie jest szorstka ani zgrubiała.

Mogę polecić salon Opium Nail Bar na Ursynowie - mają świetne kosmetyki firmy Opi plus obsługa jest naprawdę doświadczona i miła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka