Dodaj do ulubionych

Krem i podkład do taaaaakiej cery

19.10.11, 20:59
Witajcie,
tak, tak, to znowu ja. ;)
Pozwoliłam sobie założyć osobny wątek w temacie kosmetyków odpowiednich dla mojej skóry.
W tym temacie charakterystyka problemu - forum.gazeta.pl/forum/w,211,129531897,129531897,Tradzik_10_lat_walki.html

W skrócie - cera wrażliwa na wszystko, co w kosmetykach złe, tłusta, trądzikowa, przesuszona.

Czego oczekuję od:
1) kremu - żeby nie zapychał i nie powodował błyszczenia, i przede wszystkim - żeby nie uczulał. Cena - jak najniższa oczywiście ;) Max. 50-60zł
2) podkładu - to samo, co krem plus żeby choć trochę krył.

Moja prośba do Was to propozycje tych kosmetyków z dobrymi składami. Najważniejsze dla mnie jest, żeby mnie nie zapychały (gliceryna źleeee działa) i nie uczulały.
Będę Wam naprawdę bardzo wdzięczna za pomysły.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Krem i podkład do taaaaakiej cery 19.10.11, 22:16
      ginwithtonic napisała:

> W skrócie - cera wrażliwa na wszystko, co w kosmetykach złe, tłusta, trądzikowa
      > , przesuszona.

Bardzo ciężko to uzyskać, plus ograniczeniem jest niska cena jaką podałaś.

> Czego oczekuję od:
      > 1) kremu - żeby nie zapychał i nie powodował błyszczenia, i przede wszys
      > tkim - żeby nie uczulał. Cena - jak najniższa oczywiście ;) Max. 50-60zł

Ciężki temat. Jeśli miałabym wymienić cokolwiek, to na początku błyszczenie może powodować, nadmiar jest trudny do wyeliminowania.

Jedyne co może to zrobić to (ale cena inna) - NeoStrata Oil Control Gel - 8% PHA / AHA

> 2) podkładu - to samo, co krem plus żeby choć trochę krył.

Korektor + Match Perfection Gel Rimmel
    • coco_angel Re: Krem i podkład do taaaaakiej cery 20.10.11, 08:21
      w watku , ktory zalaczylas dziewczyny podaly Ci troche typow kremow:)
      Mysle ze w takim zakresie cenowym to cos albo z aptecznych albo polskich kosmetykow..
      A moze Alterra? tyle dobroci i zachytow pisza o niej.. niedroga
      Z podkladow osobiscie bym Ci polecila bioderme, puder mineralny....tylko musisz sprawdzic kolory..nie wiem czy masz b.jasna cene jesli nie to spokojnie znajdziesz tam kolor.
      a krem ma byc z filtrem?
      Generalnie dobre opinie maja tez nowe kremy dr. eris: sensigenic i nowa linia nawilzajaca, genialny jest krem lekko koloryzujacy, wlasnie do skor wrazliwych, jest lekki, nie powinnien zapychac..
      Dziewczyny na pewno doradza Ci cos z polki aptecznej, moze cos ci przypasuje?
      • ginwithtonic Re: Krem i podkład do taaaaakiej cery 24.10.11, 22:54
        O rany, nie zauważyłam tej odpowiedzi, wybacz coco_angel.
        Dziękuję Ci za propozycje, wezmę je pod uwagę :)
    • ginwithtonic Poprawka 24.10.11, 19:18
      Dobrze, zmienię parametry -

potrzebuję po prostu niedrogiego kremu o dobrym składzie, który nie będzie wyprawiał żadnych cudów. Niech nawilża i nie uczula, nic poza tym.
      Jakieś marki apteczne może?

A podkład - o niezapychającym składzie, również niedrogi.

Pomóżcie, proszę, bo już naprawdę powinnam sobie coś kupić, a nie chcę strzelać w ciemno.
      • issey_miyake Re: Poprawka 24.10.11, 21:34
        ginwithtonic napisała:

> potrzebuję po prostu niedrogiego kremu o dobrym składzie, który nie będzie wypr
        > awiał żadnych cudów. Niech nawilża i nie uczula, nic poza tym.
        > Jakieś marki apteczne może?

kwestia uczulania to zabawa w kółko i krzyżyk. Zawsze jest ryzyko, że wszystko Ciebie podrażni. Jeśli chcesz coś lekkiego i taniego, to kup Chiroxy Auriga.

> A podkład - o niezapychającym składzie, również niedrogi.
        > Pomóżcie, proszę, bo już naprawdę powinnam sobie coś kupić, a nie chcę strzelać
        > w ciemno.

Wybierz się do drogerii i perfumerii i poproś o próbki i na tej podstawie wybierz podkład.
        • coco_angel Re: Poprawka 24.10.11, 21:46
          czasem rady na forum to tez strzelanie w ciemnooo..jednej przyoasuje to innej niekoniecznie..

> Wybierz się do drogerii i perfumerii i poproś o próbki i na tej podstawie wybie
          > rz podkład.

Issey bezcenne...
      • gooralka Re: Poprawka 24.10.11, 22:23
        Tia...nie wiem gdzie mieszkasz ale u mnie prawie nigdzie nią ma próbek. Są tylko testery a co ja na miejscu w drogerii mogę?
        • ginwithtonic Re: Poprawka 24.10.11, 22:51
          Oo, dziękuję za propozycję kremu, wypróbuję.

Co zaś do podkładu - mieszkam w Warszawie, więc z próbkami pewnie nie będzie problemu, ale, no cóż - przy ilości proponowanych towarów to jak chodzenie po ciemku.

Nie jest dla mnie problemem wypróbowanie kilku podkładów (w sensie - próbek), ale chyba powinnam odrobinę zawężyć wybór, stąd moja prośba o propozycje od Was.
          Albo chociaż informacja, jakich składników NA PEWNO muszę unikać, wtedy mogę sobie sama posprawdzać etykiety i już Was nie zamęczać.
          Oraz, oczywiście - może któraś z Was po prostu zna jakieś 'pewniaki', które może mi polecić.
        • coco_angel Re: Poprawka 24.10.11, 23:01

gooralko jak sa testery to popros o probke z testera...po to sa:)
        • issey_miyake Re: Poprawka 24.10.11, 23:45
          gooralka napisała:

> Są tylk
          > o testery a co ja na miejscu w drogerii mogę?

kupujesz pojemnik w aptece, idziesz z pojemnikiem i prosisz o przełożenie do niego.
          • coco_angel Re: Poprawka 25.10.11, 07:28
            > Są tylk
            > > o testery a co ja na miejscu w drogerii mogę?
            >
            > kupujesz pojemnik w aptece, idziesz z pojemnikiem i prosisz o przełożenie do ni
            > ego.
            tak tak tak.... chyba nie bylas nigdy w perfumerii....no co mnie nie dziwi..
            nie musi nic kupowac, idzie i robia...maja pojemniczki...
            dobrze ze nie napisalas ze bierze swoj sloiczek od kremu hehe..:D w sumie jakas opcja by byla
            • issey_miyake kokosz 25.10.11, 07:36
              coco_angel napisała:

> tak tak tak.... chyba nie bylas nigdy w perfumerii....no co mnie nie dziwi..
              > nie musi nic kupowac, idzie i robia...maja pojemniczki...

Jak byś nie była taką ignorantką i czytała co jest napisane, to zauważyłabyś że było napisane również o drogerii. Każdy kretyn wie, że w perfumeriach mają owe pojemniki.
              • coco_angel Re: kokosz 25.10.11, 08:10
                > tak tak tak.... chyba nie bylas nigdy w perfumerii....no co mnie nie dziw
                > i..
                > > nie musi nic kupowac, idzie i robia...maja pojemniczki...
                >
                > Jak byś nie była taką ignorantką i czytała co jest napisane, to zauważyłabyś że
                > było napisane również o drogerii. Każdy kretyn wie, że w perfumeriach m
                > ają owe pojemniki.
                kochana naduzywasz tego slowa:) sprawdz lepiej co znaczy... bo ignorant ma inny wydzwiek..
                poza tym w wiekszych drogeriach, a gooralka mieszka w warszawie, sa pojemniki...i twoje rady sa od czapy.. tyle w temacie..gwoli wyjasnienia...trzymaj sie:)
            • issey_miyake Re: Poprawka 25.10.11, 07:37
              coco_angel napisała:

> tak tak tak.... chyba nie bylas nigdy w perfumerii....no co mnie nie dziwi..
              > nie musi nic kupowac, idzie i robia...maja pojemniczki...
              > dobrze ze nie napisalas ze bierze swoj sloiczek od kremu hehe..:D w sumie jakas
              > opcja by byla

masz jak wół:

"gooralka napisała:

> Są tylk
              > o testery a co ja na miejscu w drogerii mogę?
              "
              • gooralka Re: Poprawka 25.10.11, 08:12
                Prosze Was czytajcie ze zrozumieniem!
                Mieszkam w dużym mieście. Omijam Sephoty i Dougalsy bo mnie nie stać w odieslowej drogerii to nic nie ma. w innych drogeriach troche głupio bym wyglada z "pojemniczkiem" do ktroego przelewałabym tester??

Dziewczyna prosi o jakies propozycje podkładów, nie każdy jest alfa i omegą :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka