Dodaj do ulubionych

Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy?:)

29.10.11, 16:35
- w cenie do 15 zł
- który zbytnie nie obciąża włosów i nie przyspiesza przetłuszczania
- nie wypłukuje koloru
Obserwuj wątek
    • coco_angel Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 29.10.11, 21:21
      oj to ja takiego nie znam:) kiedys mi ziaji pasowal w brazowej butelce:) ale go juz nie ma..
    • znana.jako.ggigus Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 29.10.11, 21:32
      w sklepie fryzjerskim - 14zl/1 l szamponu Joanny z jedwabiem do wlosow farobwanych (albo inne szampony do wlosow zniszczonych)
      • mycha879 Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 29.10.11, 22:25
        a co powiecie o Garnierze Naturalna Pielęgnacja z żurawiną?

To ten:):
        p.alejka.pl/i2/p_new/08/33/garnier-np-szampon-250ml-zurawina-wl-farb_0_b.jpg
    • lonely.stoner Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 29.10.11, 23:34
      podobno do farbowanych sprawdzaja sie takie ktore maja silikony w skladzie. JA jak farbowalam sie na blond to uzywalam szamponow do wlosow blond- specjalnego fioletowego.
    • nessie-jp Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 29.10.11, 23:59
      Zależy, jaki to kolor. Do blondów zupełnie inne szampony, niż do czerwieni czy brązów. No i jak farbowane
      • mycha879 Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 30.10.11, 10:16
        Włosy farbuje na czarno:)
        mają tendencję do przetłuszczania się i są raczej cienkie:)
        Z takich ogólnodostępnych szamponów nic nie polecacie?;)
        • znana.jako.ggigus Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 30.10.11, 12:45
          przecież podałyśmy!
    • malwina79 Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 30.10.11, 16:14
      Oj, ciężko o naprawdę dobry szampon w takiej cenie. Ja mam włosy w kolorze ciemny brąz i używam John Frieda (zwiększający objętość), który kupuję w TK- Maxx za 18zł !!!!!!(w Polsce akurat ten mój nie jest dostępny ;(. Najlepiej służy moim włosom.
    • balbina_alexandra Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 30.10.11, 20:41
      W tej cenie niewiele da się poszaleć, ale jeśli już to Alterra z granatem z Rossmanna.
      • coco_angel Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 30.10.11, 21:02
        no co do alterry to akurat tragedia sa te szampony brrr..nic specjalnego ale i tanie..
        malwino tez uwielbiam Firedy:) do ciemnych wspaniale... no i moje odkrycie Tigi:)
        • balbina_alexandra Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 30.10.11, 21:22
          Widzisz, kwestia gustu. Ja uważam, iż w cenie do 10 zł Alterra jest najlepsza bo jest stosunkowo łagodna, nie plącze włosów, nie obciąża, i włosy długo utrzymują świeżość. Johna Friedy nie poleciłabym nikomu nawet gdyby w PL kosztował połowę tego co kosztuje. Dziewczyna chciała coś z niskiej półki cenowej. Gdyby napisała "cena nie gra roli" to powiedziałabym - kawiorowa Alterna, albo John Masters Organic albo Bumble & Bumble ale czasem trza przyoszczędzić.
          • coco_angel Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 30.10.11, 21:33
            > Widzisz, kwestia gustu. Ja uważam, iż w cenie do 10 zł Alterra jest najlepsza b
            > o jest stosunkowo łagodna, nie plącze włosów, nie obciąża, i włosy długo utrzym
            > ują świeżość. Johna Friedy nie poleciłabym nikomu nawet gdyby w PL kosztował po
            > łowę tego co kosztuje. Dziewczyna chciała coś z niskiej półki cenowej. Gdyby na
            > pisała "cena nie gra roli" to powiedziałabym - kawiorowa Alterna, albo John Mas
            > ters Organic albo Bumble & Bumble ale czasem trza przyoszczędzić.
            dokladnie kwestia gustu... ja bym nie polecila alterry, wlasnie placze wlosy i wcale nie sa dlugo swieze...lagodna byc moze, ale sa nijakie....a ona szuka godnych polecenia:D wiele osob jednak jest zawiedzionych tymi szamponami...
            A Frieda? duzo lepszeee i kosztuja w tkmaxie nieduzo..wiec stad mozna jej polecic..nie wiem jakie Ty linie probowalas z Friedy ale akurat z 2 linie maja godne polecenia...
            • mycha879 Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 30.10.11, 22:17
              a co sądzicie o szamponach Garnier z serii Naturalna Pielęgnacja? zastanawiam się nad tym z drożdżami do cienkich włosów:) Szukam taniego szamponu, bo wolę zainwestować w jakąś maseczkę lub dobrą odżywkę. Niestety bardzo zawiodłam się ostatnio na szamponie Timotei do włosów farbowanych, Loreal Elseve Color Vive już mi się znudził, a Wella Pro Series też mi nie służy. Dlatego tak dopytuję, bo nie chcę kupić kolejnego bubla:)
        • malwina79 Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 30.10.11, 22:37
          coco_angel napisała:

> no co do alterry to akurat tragedia sa te szampony brrr..nic specjalnego ale i
          > tanie..
          > malwino tez uwielbiam Firedy:) do ciemnych wspaniale... no i moje odkrycie Tig
          > i:)

No ten dodający objętości uwielbiam, szkoda, ze nie jest u nas dostępny i musze urządzać na niego polowania w TK- maxx, albo zamawiać przez net. Dziś właśnie pojawiły się więc porwałam 2 butelki :) Z Tigi dziś także kupiłam spray nabłyszczający do ciemnych włosów, a teraz do układania włosów używam Tigi Catwalk Your Highness (żel- krem) jest taki sobie, ale obłędnie pachnie.
          • aqua48 Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 31.10.11, 10:06
            Dla mnie najlepsze to Pantene, nie zmywają mi koloru, a dobrze odżywiają włosy. Ale stosuję naprzemiennie z innymi szamponami, bo moje włosy się przyzwyczajają i druga, albo trzecia butelka tego samego już nie działa tak widocznie. Mam ufarbowane na ciemny brąz. Poza tym to jak długo kolor się trzyma zależy też w dużej mierze od farby i odżywki jakiej używasz. Warto zainwestować w lepszą (i droższą ) farbę.
          • coco_angel Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 31.10.11, 12:47
            Malwino chodz Ci o volume niebieski z friedy? bo ten jest w drogeriach i perfumeriach non stop..ja katuje prawie non stop linie nablyszczajaca dla brunetek:)
            z Tigi uwielbiam czerwona serie i niebieska , cuda:)fajne nazwy tez im daja hehe
            Ja stylizujacych malo uzywam wiec tylko zabieram glos jesli chodzi o odzywki i szampony:)ale zagranica to jets raj z Tigi:D podobno w tkmaxie tez mozna upolowac 1000 ml w dobrej cenie:)
            • malwina79 Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 02.11.11, 15:32
              Nie, nie chodzi mi o tę niebieską serię. Pisałam o szmponie z serii dla brunetek, ale VOLUMIZING. W PL jest dostępny (czasami) tylko w TK- Maxx, nawet na Allegro go nie ma.
              To jego zdjęcie, jest rewelacyjny.
              fotoforum.gazeta.pl/photo/5/wa/mf/09dm/F5JCP8DwfZxRh6oDGX.jpg"
              • coco_angel Re: do malwiny 02.11.11, 20:19
                > Nie, nie chodzi mi o tę niebieską serię. Pisałam o szmponie z serii dla brunete
                > k, ale VOLUMIZING. W PL jest dostępny (czasami) tylko w TK- Maxx, nawet na Alle
                > gro go nie ma.
                > To jego zdjęcie, jest rewelacyjny.
                > rel="nofollow">fotoforum.gazeta.pl/photo/5/wa/mf/09dm/F5JCP8DwfZxRh6oDGX.jpg"

masz racje tego nie ma:) jets wersja tylko moisturizing, ktorej uzywam..tamta mowisz 100 razy lepsza?
                a uzywalas moze joico?
      • nessie-jp Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 02.11.11, 20:07
        balbina_alexandra napisała:

> W tej cenie niewiele da się poszaleć, ale jeśli już to Alterra z granatem z Ros
        > smanna.

Albo, jeśli nie Alterra, to również z Rossmana
    • lillita Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 02.11.11, 14:52
      Ja polecam Paul Mitchell Color protect szampon swietny!
      • zuzza777 Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 25.11.11, 12:23
        a co sądzicie o stapizie do farbowanych włosów?
        • sznappi Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 25.11.11, 13:53
          Wszystkie szampony Joanny-do blondow z niebieska nakretka,ten z olejkiem rycynowym swietny,seria z apteczki babuni tez super.
          I co do mycia glowy-pamietaj najpierw myjesz wlosy z tego pierwszego zabrudzenia-chodzi o dekilatne wymasowanie wlosow i natychmiastowe splukanie-chodzi o to zebys nie wcierala tego brudu we wlosy.
          Dopiero przy drugim myciu-masujesz dokladnie skore glowy i wlosy.
          Po splukaniu odzywka i to najlepiej na kilka minut i splukac-na koniec zimna woda.
          Moja ulubiona odzywka-Matrixa-mam wlosy blond :)

Pisalam niedawno o sprayu prostujacym z Marion-naprawde polecam-jest ich cala seria(do lokow,efekt puszenia,nablyszczenia itd).
          Spray-jest super ale przetestuje tez inne bo naprawde fajny polski komsetyk fryzjerski, a do tego tani-spray prostujacy z babyliss sie chowa.

Polecam:
          -szampon z Joanny
          -dobra odzywka-maska-Matrix (jest drozsza ale poszukaj na allegro-jest bardzo wydajna)
          -jesli prostujesz wlosy-Marion Spray-widzialam tez balsam ale nie siegnelam poki co-do czasu :)
    • zapasniczka4 Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 05.03.17, 12:27
      Zdecydowanie syos do wlosow farbowanych, absolutnie nie obciaza wlosow i nie powoduje przetluszczania sie. Fajny tez byl garnier w czerwonej buteleczce, ale dostalam od niego lupiezu :/
    • miodmalina2 Re: Jaki szampon do włosów farbowanych najlepszy? 05.03.17, 19:57
      Dobry jest czerwony Ultra Doux z żurawiną, jest gęsty, dobrze się pieni i nie zmywa koloru. Do farbowanych włosów chyba mój ulubiony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka