Dodaj do ulubionych

Róż Bourjois...

02.11.11, 10:36
Mam pytanie,czy któraś z Was moje drogie Forumki,kupowala na Allegro ów róz:-)?
Zastanawiam się nad kupnem,ale nie wiem skąd taka różnica w cenie?Na allegro 24zł.a w Superpharm w promocji 39,regularna cena to 49zł.
Tak samo tusze Max Fasctor te bardzo kaloryczne czyli 2000 calorie.Różnica jest ogromna!
Czy to są podróbki?Czy takie marki badz co bądz nie jakieś wysoko półkowe także są podrabiane?Czy znacie może jakieś sklepy w sieci,gdzie jest taniej,ale i oryginalnie?
Dzięki za wszelkie podpowiedzi!
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • malwina79 Re: Róż Bourjois... 02.11.11, 12:58
      Nigdy jeszcze nie nacięłam się na podrobione kosmetyki na Allegro, ale wiem, że jest ich całe mnóstwo, a te niższej półki tez niestety są podrabiane :( druga sprawa to taka, że perfumerie narzucają bardzo dużą marżę i stąd wysokie ceny. Na moim osiedlu są dwie małe drogerie, w których na 100% oryginalne tusze MF lub Bourjois mozna kupić w cenie 25-35zł (!!!!). Ostatnio zdziwiło mnie to, że zaczęły pojawiać się tam tusze dostepne tylko w Sephorze lub Douglasie takich marek jak: Lancome, Armani, HR, EL, Clinique w cenie ok 80zł !!!!!! Panie twierdzą, że kosmetyki są na 100% oryginalne. Myślę, że spróbuję kupić tusz, który używałam, aby mieć porównanie czy to faktycznie oryginał.
      • kati792 Re: Róż Bourjois... 02.11.11, 18:22
        Oki,dzieki!Moze jeszcze ktoś ma cos powiedzenia na ten temat?Jakis sprawdzony sprzedawca?
        • coco_angel Re: Róż Bourjois... 02.11.11, 18:53
          powiem tak, ze po czesci malwina ma racje: sklepy perfumeryjne, drogeryjne narzucaja duza marze, poza tym max factor, maybelline itd masowo sa wyprzedawane zagranica...mozna pokupowac na ebayu i voile sprzedaja na allegro stad cena:D
          Ale znajduja sie i podrobki...
          Co do wysokopolkowych za 80 zl dokladnie bym je sparwdzila malwino..najbardzie podrabiane tusze to wlasnie lancome, dior...czasem proceder jets ten sam...
    • drinkit sprzedawca 02.11.11, 19:43
      ivett_76

Z pełną odpowiedzialnością polecam tę osobę. Raz kupowałam tusz MF 2000 calories, drugi raz podkład MF Colour Adapt. Wiem, że ma też róże Bourjois w ofercie.
    • maggi9 Re: Róż Bourjois... 02.11.11, 20:45
      U podanej wyżej ivett_76 róż bourjois wraz z przesyłką kosztuje 34 zł.
      Taki róż w promocji(ostatnio była na ich kartę) w superpharmie kosztuje 34 zł.Gdzie tutaj jest oszczędność?Chyba, że superpharmu nie masz dobrego dojścia etc.
      Widziałam dziś tez ten róż w osiedlowej drogerii-30zł niestety mam obawy co do jego świeżości bo wraz z nim pod lada leżały kosmetyki wycofane jakieś 5-8lat temu. Moim zdaniem nie warto.Naciąć się na podróbkę jest bardzo łatwo a tak masz pewność, że kupujesz oryginał i świeży produkt.
      • kati792 Re: Róż Bourjois... 02.11.11, 21:03
        No właśnie widać,że ta ivett szuka jeleni i próbuje zarobić na przesyłce....Do superpharmu mam dobre dojście i róż ten kosztuje tam 39zł.więc kupno przez allegro traci sens:-)dzięki za wszelkie odpowiedzi!!!:-*
        • nessie-jp Re: Róż Bourjois... 04.11.11, 00:10
          kati792 napisała:

> No właśnie widać,że ta ivett szuka jeleni i próbuje zarobić na przesyłce....Do
          > superpharmu mam dobre dojście i róż ten kosztuje tam 39zł.

To w jaki sposób ta osoba zarabia na przesyłce, skoro łącznie z przesyłką sprzedaje taniej, niż w Superpharmie? (A do Superpharmu nie każdy ma spacerkiem 5 minut, z kupnem biletu może się okazać, że przesyłka wychodzi taniej...)

Gdybym tylko miała pewność, że te rzeczy są świeże (nie zleżałe nie wiadomo ile w magazynach / ciepłych salach sklepowych) ani nie podrobione, to z całą pewnością nie zawracałabym sobie głowy Superpharmem z jego nijakimi "promocjami", tłokiem, ściskiem, że dwie osoby się nie mogą minąć w alejce, bezustannym kolejkami do kasy, niekumatymi i znudzonymi hostessami, ochroniarzami dłubiącymi w nosie...

Serio, wybitnie nie znoszę tej sieciówki. Brr! Wszędzie, tylko nie tam.

Polećcie jakiegoś jeszcze sprzedawcę, jeśli ta ivett podejrzana.

• maggi9 Re: Róż Bourjois... 04.11.11, 07:36
            Toteż właśnie napisałam, że jak ktoś nie ma dojścia do superpharmu ergo musi dojechać z drugiego końca miasta, innego miasta albo końca Polski niech zamawia na allegro.Ale jak ktoś mija powiedzmy kilka razy w tygodniu ten S. to niech tam kupi bo wtedy zamawianie na allegro mija się z celem lekko.
            Róż B. można również dostać w Rossmannie w promocji bodaj za 39zł zazwyczaj jest.
      • drinkit Re: Róż Bourjois... 03.11.11, 13:26
        U podanej wyżej ivett_76 róż bourjois wraz z przesyłką kosztuje 34 zł.
        > Taki róż w promocji(ostatnio była na ich kartę) w superpharmie kosztuje 34 zł.G
        > dzie tutaj jest oszczędność?

Taka, że promocja w superpharm kiedyś się kończy, a w dodatku gdy jest na ich kartę to najpierw trzeba ją sobie wyrobić. No i zwykle promocja w superpharmie/ rossmanie na ten róż to 39 zł.
        Kosmetyki online robią się też bardzo opłacalne, jeżeli kupujesz ich kilka a płacisz raz za przesyłkę.
        • maggi9 Re: Róż Bourjois... 03.11.11, 17:55
          Otóż promocje w Superphramie mają do siebie to, że są dość cykliczne.
          A wyrobienie tej karty trwa dosłownie kilka minut.Przy czym często jest tez przydatna bo wiele artykułów jest z nią taniej a raz na ok 2 tyg dostajemy jakieś kupony-ostatnio miałam własnie na ten róż i był on po 33 z groszami.
    • georgia241 Re: Róż Bourjois... 03.11.11, 20:38
      Tak szczerze, to jedyny róż, który obecnie posiadam i uważam za kiepski. Twardnieje, szybko zniszczyło mi się też zamknięcie opakowania. Mam oryginalny z zakupów na truskawce.
      Jedyny dobry róż, który miałam kiedyś to Pupa, Luminys, Fard Cotto.
      • kasha77 Re: Róż Bourjois... 03.11.11, 21:28
        jak z truskawy to ja bym sprawdziła datę produkcji bo oni tam czasami mają dośc"nie świeże"kosemtyki.ja mam róż bourjois jakis drugi rok i nic się z nim nie dzieje choc i tak pewnie za chwilę go wywalę ze względu na to własnie,ze mam go już chyba drugi rok.
        Pupa ma fajne różne ale większosc jest jak dla mnie za błyszcząca.
        bardzo fajne róże w stikach ma shiseido-wyglądają naprawdę naturalnie i świeżo przez to,że są kremowe(jedynym minus to cena).tańsza opcja to po prostu użwanie ulubionej szminki jako różu.
    • deborah83 Re: Róż Bourjois... 05.11.11, 15:47
      Rozu akurat nie kupowala, ale kupowalam nie raz poodklad revlona, ktory byl 40 zl tanszy niz w sklepie i jestem bardzo zadowolona. Produkt oryginalny i na cere mi nie zaszkodziil. Mysle ze roznica w cenie wynika z duzych marzy jakie narzuca sklep, bo przeciez na promocjach nie raz mozna kupic cos oryginalnego duzo duzo taniej. Ja bym sie nie zastanawiala tylko kupowala. Najpierw dokladnie przeczytaj opis aukcji i informacje o uzytkowniku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka