Dodaj do ulubionych

pędzel - czy to normalne

08.12.11, 10:52
Zazwyczaj nie używam pędzli do makijazu, ale w ramach poprawiania wizerunku kupiłam sobie pędzel do podkładu Inglota :)
Po tygodniu używania zamiast wsadzić go na sztorc do kubeczka położyłam go na płasko i teraz nie nadaje się do użycia tak się odkształcił. Umyłam go i ładnie odstawiłam, ale to nic nie dało, a na twarzy zostawia smugi aż miło.
I moje pytanie: czy miał prawo tak zrobić? znaczy czy to była moja wina, czy pędzel był felerny i szukać lepszego, innej firmy?
Obserwuj wątek
    • jut-ra Re: pędzel - czy to normalne 08.12.11, 13:31
      Ja nie rozumiem - miałby się odkształcić od tego, że leżał, a nie stał??
      • mala_mujer Re: pędzel - czy to normalne 08.12.11, 15:11
        tak właśnie zrobił - nie leżał zupełnie na wznak, tylko tak trochę się przechylił i teraz z jednej strony jest ładny płaski, a z drugiej trójkątny :( od leżenia, na pralce, przez 10 godzin może

no i ja się zastanawiam, czy mam się pogodzić z tym, że pędzle tak mają, czy ja mam szukać innego modelu
        • malwina79 Re: pędzel - czy to normalne 08.12.11, 17:09
          Mam sporo pędzli w swojej kolekcji i jeszcze żaden mi się nie odkształcił (nie mam pędzli Inglota). A jaki kupiłaś ten pędzel płaski czy kulka? Z jakiego włosia?
          • mala_mujer Re: pędzel - czy to normalne 08.12.11, 18:36
            taki kupiłam:
            inglot

poużywałam go dokładnie tydzień :(
            • kasha77 Re: pędzel - czy to normalne 08.12.11, 21:00
              ja mam ten pędzel od jakis 2 lat,nic się z nim nie dzieje a bywał w róznych miejscach i w różnych pozycjach.a jakiego podkładu używasz?
              • mala_mujer Re: pędzel - czy to normalne 09.12.11, 07:50
                Clinique Superbalanced Make-up
                Wygląda na to, że jakiś felerny mi się trafił.
                • gosia_gd Re: pędzel - czy to normalne 09.12.11, 14:39
                  Po "wypraniu" pewnie wróci do poprzedniego kształtu
                  • mala_mujer Re: pędzel - czy to normalne 09.12.11, 18:40
                    no tak, tylko że ja go już prałam, mając nadzieje, że się od tego wyprostuje i nic

kurcze nie chcę tu robić wielkiego halo ze sprawy pędzla za 4 dychy :)
                    powiedzcie mi tylko, dobre dusze, gdzie ja mam następny kupić :O
                    • kasha77 Re: pędzel - czy to normalne 09.12.11, 23:58
                      MAC.
                      • malwina79 Re: pędzel - czy to normalne 10.12.11, 13:04
                        Każdy ma swoje preferencje :) ja np nie cierpię płaskich pędzli do podkladu, robią smugi i nie są wygodne- podkreślam DLA MNIE :). Obecnie używam kulki Hakuro H52 lub jajka do makijażu typu beautyblender z Cosmopolitan (zastanawiam się wlaśnie nad oryginalnym Beautyblenderem). Możesz kupić też jakiś płaski pędzel (flat top) np Hakuro H51 (lub ich odpowiedniki z innych firm). Ja plaskiego pędzla zdecydowanie nie polecam!!!! MAC ma świetne pędzle jednak cenowo to wysoka półka, ale jakościowo również :)
                        • malwina79 Re: pędzel - czy to normalne 10.12.11, 14:24
                          malwina79 napisała:

> Każdy ma swoje preferencje :) ja np nie cierpię płaskich pędzli do podkladu, ro
                          > bią smugi i nie są wygodne- podkreślam DLA MNIE :). Obecnie używam kulki Hakuro
                          > H52 lub jajka do makijażu typu beautyblender z Cosmopolitan (zastanawiam się w
                          > laśnie nad oryginalnym Beautyblenderem). Możesz kupić też jakiś płaski pędzel (
                          > flat top) np Hakuro H51 (lub ich odpowiedniki z innych firm). Ja plaskiego pędz
                          > la zdecydowanie nie polecam!!!! MAC ma świetne pędzle jednak cenowo to wysoka p
                          > ółka, ale jakościowo również :)

Źle się wyraziłam w zdaniu "płaski pędzel typu flat top" :) jest on o zaokrąglonym kształcie tylko czubek ma ścięty :)
                          • mala_mujer Re: pędzel - czy to normalne 12.12.11, 16:40
                            jakie fajne, chyba się skuszę
                            biorąc pod uwagę, na ile mi starczył ten co mam, to Inglot to też wysoka półka cenowa :)
    • atqabeauty Re: pędzel - czy to normalne 10.12.11, 14:02
      Dziwna sprawa. Mam ten pędzel już chyba ze trzy lata, myłam setki razy, często suszyłam na leżąco i nic się złego z nim nie stało.
      • mala_mujer Re: pędzel - czy to normalne 12.12.11, 16:39
        przypuszczam, że trafiłam na felerny egzemplarz, ale ponieważ nigdy nie używałam pędzli inaczej niż kompletnie na sucho, to wolałam się upewnić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka