Dodaj do ulubionych

SALONY ERISA

IP: 5.2.* / *.chello.pl 06.06.04, 20:43
Napiszcie czy bywacie w Kosmetycznych Instytutach Dr Irena Eris,mnie
interesuje Warszawa i okolice.Kogo ewentualnie poleciłybyście,bo ja jak na
razie byłam tylko w Konstancinie u fryzjerki w czerwonych włosach i prawdę
mówiąc -katastrofa...;( Wybieram sie do kosmetyczki,ale nie wiem czy to dobry
pomysł...Dajcie znać na ten temat!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: kaloo Re: SALONY ERISA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 09:55
      NIKT NIE BYWA W KOSMETYCZNYCH INSTYTUTACH DR IRENY
      ERIS?????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????????
      • justynnka Re: SALONY ERISA 17.06.04, 10:06
        byłam w Konstancinie,kilkakrotnie - poczynając od henny i zagęszczania rzęs po
        wosk. kosmetyczka,p.Ania( szukam usilnie wizytówki żeby przypomnieć sobie
        nazwisko -ja byłam zadowolona a podobno jestem strasznie marudna i wymagająca:
    • sacreble Re: SALONY ERISA 17.06.04, 10:20
      Chodziłam regularnie na Puławska, do pani Kasi, ale ona juz tam niestety nie
      pracuje. Niesamowicie dokladna (oczyszczanie cery), sympatyczna i ludzka w
      podejsciu do klienta (zero sztywniactwa). Umawiałam sie tylko do niej.
      Koniecznie musi to byc salon Eris? Ja trafiłam tam przypadkiem, bo nazwa nazwa
      adres adresem ale najwazniejsza jest osoba, w rece ktorej sie oddasz i jej
      umiejetnosci.
      • justynnka Re: SALONY ERISA 17.06.04, 10:28
        jeśli to nie musi byc Eris to dam Ci namiary na rewelacyjny salon w W-wie na
        Egipskiej
        • sacreble Re: SALONY ERISA 17.06.04, 10:31
          Justynko, czy to nie jest salon o nazwie - chyba - motyl ? niedaleko wiaduktu
          na saskiej? w małym pietrowym szeregowcu na rogu ?
          Jak tak to poprosze o namiary :-), moze maja strone internetowa?

pozdr.
          • justynnka Re: SALONY ERISA 17.06.04, 10:37
            to jest Guinot na Egipskiej 4 dokładnie. pani Agnieszka dosłownie czyni cuda:)
            i telefonik 671 98 93
    • witaminka1 Re: SALONY ERISA 17.06.04, 10:36
      chodziłam na złuszczanie kwasem glikolowym do pani dermatolog w Konstancinie.
      byłam zadowolona - b.miła osoba, warunki higieniczne również ok.
      • Gość: kaloo Re: SALONY ERISA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 14:57
        właśnie również mam zamiar zastosować kwasy,ale na jesieni dopiero...jest to
        nieco inwestycja,dlatego szukam dobrego salonu,a eris wydaje mi się
        odpowiedni,poza tym tam robi to dermatolog i właśnie do Konstancina mam
        najbliżej.Powiedzcie jak tam to wygląda-bo koleżanka była na kwasach niedawno i
        mówi,że jej robiła kosmetyczka..Więc o co chodzi?Bo nie chce mieć gęby
        spapranej za taka kwote...(po wstępnej wizycie koszt całej serii byłby
        ok.1800zl...) I co z zabiegami u kosmetyczek?Bo na razie do jesieni pozostaje
        jedynie standartowe oczyszczanie-tylko do której z babek,bo po przeczytaniu
        postów o oczyszczaniu nieco sie waham,żeby nie wyjść jak monster...;)Dzięki z
        góry za pomoc!
        • Gość: monias1 Re: SALONY ERISA IP: 217.97.133.* 17.06.04, 15:07
          Z tego co sie orientuje gabinety Eris wykorzystuja kwas glikolowy Neostraty. A
          to wedlug mnie najlepsza firma specjalizujaca sie w preparatach z kwasami. Ja
          tez przymierzam sie do eksfoliacji na jesieni. Z tego co pamietam jak bylam u
          dermatolog w Erisie na ul. Freta w W-wie to pierwszy zabieg wykonuje
          kosmetyczka a dopiero potem przychodzi sie na zabiegi do dermatologa (wyzsze
          stezenia). W zaleznosci od stanu cery dermatolog decyduje o stezeniu kwasem (od
          ok. 30-70%)oraz o ilosci zabiegow.
          Tylko nie wiem jak trzeba przygotowac buzke do eksfoliacji. Czy uzywanie przez
          miesiac kremu z kwasem 8% AHA Neostraty raz dziennie wystarczy??
    • Gość: witaminka1 Re: SALONY ERISA IP: *.pekao-fs.com.pl 17.06.04, 15:16
      to zależy od rodzaju cery. ja poszłam bez wcześniejszego przygotowania, a
      ponieważ mam cerę tłustą (taką "gruboskórną")tak naprwdę przy steżeniu 30% nie
      poczułam nawet większego pieczenia, lekkie zaczerwienienie minęło nastepnego
      dnia. koszt jednego zabiegu wynosi 180 pln, dla dobrego efektu zalecana jest
      seria 10 zabiegów. Ja nie zdażyłam niestety, zaczęły się słoneczne dni ale i
      tak jestem zadowolona. Ostudy nie pozbyłam się do końca (zaczynam wątpić czy
      kiedykolwiek sie jej pozbędę) ale stan cery poprawia się zdecydowanie. polecam,
      jesienią mam zamiar wrócić do tych zabiegów. pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka