Dodaj do ulubionych

wosk do depilacji w domu-co polecacie?

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.04, 12:47
Nie mogę znieść bólu przy depilacji depilatorem elektrycznym (mam Brauna,
koszmar jak dla mnie, jestem niezwykle wrażliwa), golenie mnie męczy,
wybieram więc wosk. Tamtego lata używałam Veetu w plastrach, ale nie byłam
zadowolona - nie wyrywał wszystkich włosków, męczyłam się strasznie, trwało
to długo. Słyszalam, że dobry jest Tanita wosk miodowy (nie wiem tylko, czy
też ma postać plastrów). A co wy możecie polecić?
Obserwuj wątek
    • pocahontas24 Re: wosk do depilacji w domu-co polecacie? 09.06.04, 12:54
      Witaj!Ja kupuje rolki profesjonalnych woskow uzywanych w gabinetach
      kosmetycznych plus paski.I jestem baardzo zadowolona.Po pierwsze tani sposob na
      galdkie nogi po drugie "super rwie" ;)Rozgrzewam to poki co w garnuszku z
      wrzatkiem ale kupie niebawem pogrzewacz do wosku.Polecam!
      • Gość: wanda Re: wosk do depilacji w domu-co polecacie? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.04, 13:02
        A gdzie to można kupić i w jakiej cenie (dostepne w całej Polsce?)? Jak
        rozumiem używa się tego w inny sposób niż w przypadku plastrów na zimno...:)
        Bardzo proszę o więcej informacji!:)
      • Gość: wanda Re: wosk do depilacji w domu-co polecacie? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.04, 13:04
        A gdzie to można kupić i w jakiej cenie? (dostępne w całej Polsce?) Jak
        rozumiem używa się tego w inny sposób niż w przypadku plastrów na zimno:)
        Bardzo proszę o więcej informacji!:) Dzięki
      • Gość: Kamila Re: wosk do depilacji w domu-co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 13:19
        Mnie też ciekawi w jakiego typu sklepu i za ile zaopatrujesz się w
        profesjonalny wosk - ja do tej pory kupowalam np. Strep, miałam go zapas,
        wiosną stwierdzilam że są pustki w sklepach i przerażona że oto następny dobry
        patent kosmetyczny znika z rynku kupiłam na zapas dwa woski firmy Joaana, choć
        nie wiem nawet czy są dobre.

Do Wandy: rozgrzewalam też kiedyś wosk przeznaczony do używania z wałkiem w
        mikrofalówce, dosłownie przez kilkanaście sekund.
        • Gość: sniegotka Re: wosk do depilacji w domu-co polecacie? IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 09.06.04, 13:26
          Dla mnie absolutna REWELACJA sa plastry Nair na folii, bardzo polecam, depiluje
          sie na zimno i wszystko mi pieknie ten plaster wyrywa. Plastry Veet czy Strep
          moga sie schowac.

• Gość: Ala Re: wosk do depilacji w domu-co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 15:58
      Jak Wy to wytrzymujecie ??:) Ja myślałąm, że umrę z bólu no i została na nogach
      pełno tego wosku czy tam nie wiem czego, ból nie znośny. Używałam plastrów na
      zimno Joanna, beznadzieja :/
      • ramoneska2 Re: wosk do depilacji w domu-co polecacie? 09.06.04, 17:06
        Tem miodowy Tanity jest beznadziejny robie wszystko zgodnie z instrukcja a
        włosy jak byly tak są (przynajmniej wiekszość) :( musze przyklejać ten sam
        plaster z 10 razy zeby bylo widac jakis efekt zresztą okropny! Nie polecam !!
    • Gość: mroofka2 do Pocahontas!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 17:44
      napisz koniecznie, gdzie można kupić te rolki wosku i ile kosztują! chętnie
      spróbuję! a tak w ogóle to ten wosk miodowy Tanity jest zły czy dobry???
      • pocahontas24 Re: do Pocahontas!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.06.04, 20:00
        Wosk kupuje w hurtowni kosmetykow.Pracuje tam moja kumpla i mi sprzedaje.Wiem
        ze inne hurtownie sprzedaja wszystkim klientkom a nie tylko gabinetom
        kosmetycznym.Rolka wosku ( wystarcza na 3 razy nogi)kosztuje ok 9 zl plus paski
        100 sztuk -19 zl.Naprawde sie oplaca;)Pozdrawiam!
    • Gość: mroofka2 Re: wosk do depilacji w domu-co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 17:46
      a co z pastą cukrową????ktoś próbował ten domowy sposób???
    • Gość: mimi Re: wosk do depilacji w domu-co polecacie? IP: *.acn.pl 09.06.04, 21:33
      a ja mam pytanie z innej beczki czy wosk lub depilator moze powodowac pajaczki?
      bo niestety mam tendencje do tego i sie boje zeby nie narobic sobie nowych.
      • mroofka2 Re: wosk do depilacji w domu-co polecacie? 10.06.04, 22:33
        a czy ktoś iwe, gdzie w krakowie są hurtownie kosmetyczne??
      • Gość: justa Re: wosk do depilacji w domu-co polecacie? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 15.06.04, 14:13
        może.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka