seria 16.06.04, 16:34 Kto zna ten zapach? I jaka jest poprawna wymowa nazwy? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elve Re: Cartier, Le Baiser Du Dragon 16.06.04, 18:11 zapach jest orientalny, ostry, z wyraźną nutą męską, mocny, zatykający, mnie zmęczył natychmiast. czyta sie l'(e krótkie, taki jakby przydech) bezer du (u umlaut czyli między u a i) dragą (no, mniej więcej ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
charade Ja znam 16.06.04, 21:42 To zapach jakby żywcem wzięty z lat 80, ekspansywny, duszny (duszący). Kobieta, która nosi Le Baiser krzyczy "noszę perfumy !". Odpowiedz Link Zgłoś
seria Re: Ja znam 16.06.04, 22:24 Czyli zapach dla „starszych pań” obwieszonych biżuterią / noszących diamentowe zegarki Cartier! Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: Ja znam 16.06.04, 22:50 No tak to można ująć... zdecydowanie nie jest to zapach dla bardzo młodych osób. Jest strasznie męczący, tak jak zresztą powiedziała Elve. Nie wiem przypadkiem, czy Le Baiser nie został skomponowany w nostalgii za latami 80 (czytaj: modą na lata 80). Odpowiedz Link Zgłoś