prostaja 17.04.12, 19:23 mam bliznę na ciele.. już kilka lat.. co stosujecie na blizny???komuś udało się usunąć blizne?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
issey_miyake Re: co na blizny 17.04.12, 20:52 prostaja napisał(a): > mam bliznę na ciele.. już kilka lat.. co stosujecie na blizny???komuś udało się > usunąć blizne?? nie ma takiej opcji, by ją czymś usunąć, chyba że ją usuniesz chirurgicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
magnuna Re: co na blizny 17.04.12, 23:16 Na "świeże" blizny stosuje sie maści ale kilkuletnia chyba jest na to za "stara". Zależy jaka to blizna poniewaz niektore mozna usunac laserem ale wymaga to serii takich zabiegów. Powinnas skonsultować sie z lekarzem. W dobrych gabinetach niestety taka seria będzie słono kosztować a czas regeneracji bywa długi. Pisze z własnego doświadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: co na blizny 02.05.12, 01:09 Bardzo trudno jest usunac blizne. Blizny mi nie przeszkadzaja, chyba ze na twarzy. Mam sporo blizn na ciele, sa biale i prawie niewidoczne. Nie ma sie czym przejmowac. Odpowiedz Link Zgłoś
stylistka_femelo.com Re: co na blizny 19.04.12, 09:15 Najlepiej wybrać się do lekarze na konsultację, a on stwierdzi czy da się jeszcze coś z blizną zrobić czy już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
golf9 Re: co na blizny 19.04.12, 11:16 Podepnę sie pod temat. Jaką maść polecacie na stosunkowo 'młodą' bliznę pooperacyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
stylistka_femelo.com Re: co na blizny 19.04.12, 11:21 contractubex jest świetny na stosunkowo świeże blizny. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: co na blizny 19.04.12, 12:05 Jak jest stara to nic kompletnie. Jak w miarę niestara(jeszcze czerwona) to maści silikonowe. Contraltubex ma składzie uczulającą cebulę, a na blizny pomaga jak umarłemu kadzidło. Odpowiedz Link Zgłoś
aadelina Re: co na blizny 19.04.12, 12:50 Z mojego doświadczenia tylko maści silikonowe sie sprawdzają, jeżeli mowa o bliznach przerośniętych czy bliznowcach. Cepan czy Contrctubex nie mają nawet udowodnionego działania a wiadomo, że jak ktoś ma prostą czerwoną kreskę, to po kilku miesiacach ona zblednie i bez smarowania, maści sa dla blizn źle zagojonych. Np. Dermablizn silikon, ok. 30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia5 Re: co na blizny 25.04.12, 22:00 Nie zgodzę się. Mnie Contractubex fantastycznie pomógł... na BARDZO brzydkiego (choć małego) 2-3 letniego bliznowca. Stosowałam systematycznie (1 x dziennie na noc) przez długi czas (co najmniej kilka miesięcy) i teraz mam tylko ledwo widoczny gołym okiem ślad. Tak więc ja gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mechantloup Re: co na blizny 19.04.12, 15:37 Rzekomo olej tamanu (np. na Biochemii Urody można kupić) zwalcza blizny. Ja twierdzę, że to bujda na resorach, bo mnie nic nie zniknęło(pomógł contratubex, ale tez d..y nie urywa). Koleżanka za to jest zadowolona, bo u niej zadziałało. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: co na blizny 19.04.12, 15:57 Zależy jakie blizny. Np. zastrzyki ze sterydu bezpośrednio w tkankę bliznowca doskonale rozpuszczają złogi kolagenowe. Ale to trzeba zacząć robić w miarę szybko. No i chodzi jednak o więkcze blizny niż "przecięłam się papierem i mam taką białą kreskę" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamin11 Re: co na blizny 25.04.12, 19:51 Mnie na blizny na policzku po pogryzieniu przez psa pomógł Dermatix Odpowiedz Link Zgłoś
kasikkasik Re: co na blizny 29.06.12, 15:39 Sprzedam NOWY Dermatix w dobrej cenie. Kupilam corce na blizny, ale okazalo sie ze nie moge Jej tym smarowac. Zainteresowanych prosze o kontakt mailowy. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia55 Re: co na blizny 25.04.12, 22:34 podobno pomaga czysty tlen. u nas w Trojmiescie sprzedawany w Sopocie, ale niestety nie mam pojecia gdzie dokladnie i jaka to firma, wiem jedynie, ze pakowany jest w buteleczki :( o tym tlenie opowiedzial mi znajomy, jemu wymiotlo wszystkie dziadostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pomarjancza Re: co na blizny 27.04.12, 10:16 contractubex mi nie pomógł. wiele też zależy od tego jak ato blizna. jeśli np. w połączeniu z przebarwieniami to może być np. kwas azulainowy, który rozjaśnia i lekko złuszcza dodatkowo. no tylko że to włąsnie na przykład na blizny potradzikowe. słyszałam też o kremach na bazie kolagenu, masy perłowej (rozstępy) no i oczywiście o laserze. ale ja ze swoimi bliznami żyje i nikomu to specjalnie nie przeszkadza. żaden z moich facetów nigdy nie miał z tym problemu, a mam ich sporo bo trochę w życiu przeszłąm. no i zawsze można powtarzać sobie hasło: LIFE IS A BATTLE - WEAR YOUR SCARS WITH PRIDE Odpowiedz Link Zgłoś