Dodaj do ulubionych

żółte lakiery

26.05.12, 12:49
kupiłam trzeci.... tym razem z Inglota i po raz kolejny jestem zawiedziona. Żaden z których do tej pory kupiłam nie kryje ładnie i równomiernie. Do tej pory miałam Miss Porty który okazał się totalną porażką, kolejny kupiony w H&M i teraz obecny zakupiony w Inglocie. Dodam, że inne lakiery z Inglota całkowicie dobrze się spełniają w swojej roli.
Może polecicie jakiś dobry żółty lakier, który będzie ładnie wyglądać
Obserwuj wątek
    • gosia.badowska Re: żółte lakiery 28.05.12, 07:17
      ja sobie chwalę lakiery Avon
    • stylistka_femelo.com Re: żółte lakiery 28.05.12, 10:37
      Maybelline jest świetny. Mam właśnie żółty tej firmy i spełnia swoją rolę. Miałam również żółty z inglota i również nie byłam zadowolona.
    • aga.pier Re: żółte lakiery 28.05.12, 18:24
      ostatnio kupiłam żółty z Revlona, kolor raczej limonkowy. Kryje dobrze, oczywiście dwukrotnie. Nalezy bezwzględnie dawać podkład bo potwornie zażółca płytkę paznokciową.
      • kasha77 Re: żółte lakiery 29.05.12, 13:01
        miałam żółty Revlon (kolor prawie identyczny z żółtym chanela z zeszłęgo roku) i był beznadziejny.teraz chcę spróbowac tych nowych lakierów Anny,zobaczymy co to za cuda.
        • aga.pier Re: żółte lakiery 30.05.12, 11:46
          ale nie wiem czy o tym samym kolorze piszemy. To nie jest żółty tylko bardziej limonkowy, ma delikatny złoty brokat. Pojawił sie raczej w tym sezonie, razem z pastelowym fioletem i pastelowym niebieskim. Ten akurat kryje dobrze przy dwukrotnym malowaniu.
    • mocno.zdziwiona Re: żółte lakiery 29.05.12, 12:15
      Ja miałam kilka nieznanych marek i beznadzieja. Nie kryją, rozmazują, wylewają. Nawet myślę sobie, że inaczej się nie da :p
    • ptysiowa_7 Re: żółte lakiery 29.05.12, 14:54
      Ja nie polecę, a odradzę - zółty lakier Celia Tropic. W opakowaniu wyglądał na ładny bananowy kolor, na paznokciach - pierwsza warstwa w ogóle niewidoczna, po dwóch - smugi, brak krycia.
    • nessie-jp Re: żółte lakiery 29.05.12, 22:54
      Essence ma kilka odcieni żółtego o różnej intensywności. Słyszałam dobre opinie o tych lakierach (a są taniutkie!), zresztą w ogóle ostatnio odkrywam ze zdumieniem, jak doskonałe są polskie lakiery. Ale żółtego akurat nie miałam, to nie mój kolor.
      • malwina79 Re: żółte lakiery 30.05.12, 11:18
        Żółty to cholernie trudny kolor :/ ja sprzedaję lakiery Flormar i mam 3 odcienie żółtego, ładnie kryją przy 3 warstwie (jeden daje radę po dwóch jeśli płytka jest gładka :) . Na szczęście są dosyć rzadkie więc nie mam wrażenia jakbym miała centymetrową bulwę na paznokciach.

• xyxzza Re: żółte lakiery 30.05.12, 14:08
        nessie-jp napisała:

> Essence ma kilka odcieni żółtego o różnej intensywności. Słyszałam dobre opinie
        > o tych lakierach (a są taniutkie!), zresztą w ogóle ostatnio odkrywam ze zdumi
        > eniem, jak doskonałe są polskie lakiery. Ale żółtego akurat nie miałam, to nie
        > mój kolor.
        >
        Essence ma w ogóle wiele bajecznych kolorów, jednak nawet w tej samej serii jakość lakierów nie jest taka sama, niestety. Nie wiem, od czego to zależy - pędzelka, lakieru czy jeszcze czegoś innego. Mam na przykład niebieski i zielony, które malują idealnie, kryją, ładnie i równo się rozprowadzają, ale mam też limonkowo zielony i jasną bananową żółć (mellow yellow albo jakoś tak) i są fa-tal-ne. Mimo sporej wprawy nie byłam w stanie równo nałożyć lakieru. Sam kolor bardzo przyjemny.
        • nessie-jp Re: żółte lakiery 02.06.12, 01:54
          > Essence ma w ogóle wiele bajecznych kolorów, jednak nawet w tej samej serii ja
          > kość lakierów nie jest taka sama, niestety. Nie wiem, od czego to zależy - pęd
          > zelka, lakieru czy jeszcze czegoś innego.

Ach, bo ja w ogóle jestem jakaś totalnie niedorozwinięta, chciałam pochwalić (i kupić) lakiery SENSIQUE, a pomieszało mi się z Essence. Noż kretynka :)

Na swoje usprawiedliwienie dodam, że zapatrzyłam się na półkę Essence, bo rzeczywiście gamę kolorów mają piękną. Kupiłam turkus, nie wiem jeszcze, czy się sprawdzi, mam nadzieję, że to tylko żółte takie badziewne.

Już z kolejnego źródła zresztą słyszę, że z żółtymi odcieniami lakierów jest coś nie tak, słabo kryją, smużą... Może faktycznie to zależy po prostu od barwnika.
    • hishpanka Re: żółte lakiery 31.05.12, 06:20
      JA Ci polecam Golden Rose, tanie bardzo dobre jakościowo lakiery. Ostatnio widziałam u nich fajne neonki w kolorze żółtym. Sama sie zastanawiałam, ale w koncu sie poddałam.
    • the_kami Re: żółte lakiery 01.06.12, 13:31
      Kilka tygodni temu kupiłam świetny lakier firmy Coral Prosilk bodajże, za niecałe 4 zł. Wprawdzie mój jest intensywnie pomarańczowy, ale przy dwukrotnym malowaniu bardzo ładnie pokrył paznokcie i długo (jak na mnie) się trzymał. Użyłam podkładu i czegoś na wierzch.
      • ptysiowa_7 Re: żółte lakiery 01.06.12, 18:18
        Tak, lakier Coral Prosilk firmy Delia jest świetny, ja mam ciemnoniebieski akurat. Jeszcze bardzo polecam lakiery Catrice - moje ulubione, mam koral i fuksję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka