Dodaj do ulubionych

Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii ?

IP: 62.148.95.* 23.06.04, 12:09
Bardzo prosze o pomoc. Mam już troszke lat na karku i moja przemiana materii
z roku na rok zwalnia. Wszystko co proponuja apteki to przeczyszczające
ziółka- nie do użycia w przypadku pracy "wyjazdowej ".Wiem ,że są jakieś
herbatki ale nie wiem ,które sa skuteczne. Tyję niemal w oczach.. Ratunku !
Obserwuj wątek
    • ola_er Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii 23.06.04, 12:12
      Polecam dużo błonnika. Chleb z ziarnami, otręby, marchewka. Ja rano na czczo
      wypijam szklankę wody i muszę szybko lecieć do kibelka :)
      • Gość: natali Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.chello.pl 28.06.04, 11:30
        jablka plus woda efekt murowany!!!pozatym cudownym lekarstwem na nie
        przybieraniena wadze jest nie dodawanie soli do potraw wiadomo ze sol
        zatrzymuje wode w organizmie.JA nie uzywam soli i od kilku lat waze
        48kg/170wzr.polecam tez gimnastyke.Natali
        • Gość: kris_kon Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: 62.233.187.* 28.06.04, 17:45
          najpierw musisz doprowadzic swoj organizm do porzadku, wyczyscic go. Ja to
          zrobilem za pomoca miazszu z aloesu. Dwa lata temu zrzucilem 25 kg i do tej
          pory nie tyje chociaz jem wszystko.
          • Gość: eba Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 19:44
            Cześć. Czy możesz podać więcej szczegółów o tym aloesie?
          • Gość: agwa Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 20:10
            zdradz tajemnice tego aloesu
      • Gość: gosiaczek Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: 82.177.66.* 28.06.04, 16:37
        poprostu stosuj diety i cwicz tyle ile masz siły:0 przynajmniej pol godzinki
        dziennie:)
        • Gość: Kolega gosiaczka Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 28.06.04, 17:09
          hihihihi Gośka Mała ma racje trzeba duzo ćwiczyć przede wszystkim i to naprawde
          wystarczy
      • Gość: maala Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: 217.153.156.* 28.06.04, 21:32
        Ja też byłam z tym u lekarza. Pani doktor ma ten sam problem co ja. U kobiet to
        normalne.Kazała mi pic figurę1 2 razy dziennie. Pomaga.
    • justa_79 Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii 23.06.04, 12:17
      to może wypróbuj herbatę Pu-erh - poprawia przemianę materii, ale nie działa
      przeczyszczająco. poza tym, są też różne mieszanki ziołowe na poprawę materii i
      te porządne nie zawierają ziół przeczyszczających (unikaj hibiskusa, senesu) -
      może w dobrej aptece lub sklepie zielarskim doradzą, co jest wartościowe.
      • Gość: Owieczka Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 10:02
        Przyspieszona przemiana materii wcla nie jest powodem chudnięcia... bo wtedy
        organizm szybciej spala to co mu dostarczasz, ale też szybciej jest "głodny" i
        domaga się wiekszych dawek jedzenia.... Wolna przemiana materii i odpowiednie
        jedzenie powoduje nie odkladanie sie tluszczu w organiznie, co nie powoduje
        tycia a daje uczucie sytosci. I przede wszystkim trzeba jesc woooolno bo
        informacja z żołądka do mózgu dociera dopiero po 15 minutach od chwili gdy
        zaczelismy jesc. Jesli w szybkim czasie pochloniemy ogromna dawke jedzenia, i
        poczujemy sie napchani... to chwile pozniej gdy ta informacja dotrze do
        mózgu... czujemy sie ociezali i przejedzeni. I wtedy to czego nie jest w stanie
        strawić żołądek, odkłada się w postaci tłuszczu.
        Tak więc jedz powoli, duuuużo owoców i nabiału...

Powodzenia
        • Gość: olka Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.pronet.lublin.pl / *.pronet.lublin.pl 28.06.04, 12:01
          Warto zwrócić uwagę na to co sie je i jak sie je. Należy pamietać o dużej
          ilości wody mineralenej, niegazowanej oczywiście.Przynajmniej 1,5 l dziennie.
          Polecam 1 szklankę przed kazdym posilkiem. Posiłki powinny być male i lekkie.
          Najlepiej rozłożyc jedzenie na 5 posiłków dziennie, o ustalonych godzinach.
          Proponuję odstawić produkty smażone i inne cięzkostrawne a przerzucić się na
          gotowane oraz zawierające duże ilości warzyw. Nawet gotowane posiłki
          odpowiednio przygotowane mogą być bardzo smaczne. Należy pamiętać że nie
          spożywamy posiłków po godzinie 18-ej. Należy również pamiętac o błonniku-
          bardzo wazny składnik diety człowieka. Jeżeli wzrost Twojej wagi wynika ze zbyt
          dużej ilości spozywanego jedzenia lub słodyczy polecam chrom organiczny, który
          mozna zakupić w aptece-ok. 15 zł. Hamuje on tzw. "ataki żarłocznośći".
          Skutkuje. Osobiście sprawdzałam. Niezależnie od wieku warto by się
          zainteresować ćwiczeniami. Już prawie w każdym klubie sportowym są zajęcia dla
          pań w średnim wieku. Nie są one tak intensywne jak aerobik lecz dostosowane do
          wieku i możliwości pań. Dodatkowym atutem jest to że są one przeprowadzane pod
          okiem trenera. Polecam też zamianę zwykłej herbaty na zieloną lub czerwoną, nie
          mają działania przeczyszczającego lecz poprawiaja przemiane materii. Ruch i
          racjonalne odżywianie to klucz do sukcesu. Powodzenia
          • Gość: Danka Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: 81.15.254.* 28.06.04, 22:54
            Na przemiane materii najlepszy jest ruch.Wystarczy raz na tydzien wysprzatac
            mieszkanie(ok.120 m) ale tak dokladnie lacznie z oknami ,podlogami (odkurzenie
            i mycie)balkonem ,glazura,terakota itp. w tempie dosc szybkim co zajmuje ok.
            5 godzin.Efekt murowany.Oczywiscie robic to systematycznie i w trakcie
            sprzatania nie jesc a pic malo bo ciezko bedzie sie schylac.Powodzenia i duzo
            sily zycze.
        • Gość: [!] Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.oskbraniewo.pl 28.06.04, 14:26
          po 15 min.. to zaczynam biegac po boisku.. ale zaczynam sie czuc ocieżały :P
    • Gość: anka Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: 213.199.193.* 23.06.04, 12:21
      nic tak dobrze nie przyspiesza przemiany materii jak systematyczna gimnastyka
    • ula_s Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii 23.06.04, 13:19
      Po pierwsze to nalezy czesto jesc ale w malych ilosciach i malokaloryczne potrawy.
      Po drugie jak najbardziej gimnastyka oraz czerwona herbatka (taka z apteki).
      Ale to wszystko niewiele pomoze jesli masz przemiane materii spowolniona przez
      np. niedoczynnosc tarczycy. Moze mierz podstawowa temp. ciala codziennie po
      przebudzeniu przez jakis czas jesli jest niska (np. ponizej 36 stopni) to lepiej
      zrobic badania TSH, fT3, fT4.
      • Gość: Re Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: 62.148.95.* 23.06.04, 14:45
        Kochane- z tarczyca w porządku, a perystaltyka jelit w normie. Gimnastyka,
        ruch, dieta =przestrzegane . Szukam jakichś środków na szybsze spalania.
        Słyszałam o jakichś herbatkach typu Linia czy Figura; ktoś mówił o herbatce
        Klimuszki. Czerwona herbata nie działa. Proszę napiszcie konkretnie.
        • Gość: justa Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.06.04, 15:00
          Figurę sobie daruj, działa przeczyszczająco.
          • Gość: Re Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: 62.148.95.* 23.06.04, 15:09
            No to co mam wybrać ??????
            • Gość: justa Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.06.04, 15:36
              może spróbuj tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12345
            • Gość: kainka Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.vega.eu.org 28.06.04, 16:18
              ehh ja mam ten sam problem.hcialabym schudnac.. i moja tesciowa doradzila mi
              zebym przede wszystkim duzo pila..wtedy duzo sikam..no i wtedy jest dobra
              przemiana materi.. i chudne;)
              • Gość: Piotrek Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.sympatico.ca 28.06.04, 20:18
                Od tylu rad mozna dostac pokrecenia w glowie!Moze sprobuj diete
                niskoweglowodanowa Atkinsa albo wysokotluszczowa dr. Jana Kwasniewskiego.Poza
                zbiciem wagi lepsze zdrowie gwarantowane.Ja jestem na diecie Atkinsa od
                roku ,stracilem ok.6-7 kg ,ale stopniowo ,bo tyle mialem do spuszczenia.
              • Gość: xyz Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.espol.com.pl 28.06.04, 23:04
                bzdura!! jak mozna chudnac od oddawania moczu?? w nefronach nerkowych
                (dokladnie w kanalikach dystalnych) nastepuje jedynie zwrotne wchlanianie wody
                i sodu . sod (Na)- jedynie do tzw progu nerkowego - wieksze ilosci wydalanego z
                moczem sodu oznaczaja schorzenia (roznego typu). filtrowanie krwi przez nerki
                nie powoduje wcale usuwania tluszczu ani zwiekszenia przemiany
                materii !!!!!!!!! polecam herbate pu- erh, cwiczenia... dobry jest callanetics -
                szczegolnie dla osob ktore maja problemy z zadyszka :) ponadto w zeszlym roku
                przez 2 miesiace stosowalam diete ogorkowa - jadlam codziennie mizerie z
                jogurtem naturalnym oraz owoce i jogurty bez tluszczu, duzo spacerowalam.
                zadnego tluszczu i tuczacych potraw. schudlam 7 kg a po zakonczeniu diety
                chudlam dalej (odzywialam sie normalnie chociaz jadlam w mniejszych ilosciach -
                organizm wraz z ogorkami i owocami otrzymywal duze ilosci wody zapychajac
                zoladek i powodujac uczucie sytosci). dzisiaj waze 24 kg mniej... ida kolejne
                wakacje - znowu dietka :D
            • Gość: Virgi Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.06.04, 18:58
              Vinian L karnityny + chrom :)) polecam :)
        • Gość: ja Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 28.06.04, 10:30
          sex
          • Gość: Lee Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: 24.193.40.* 28.06.04, 23:04
            sex...mmmmm...a jak nie ma? sama masturbacja nie wystarcza...nie dosc, ze
            brak "tych" ramion" to i z chudnieciem sa problemy
    • Gość: Sineira Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 21:16
      Każdy musi znaleźć własną metodę. W moim przypadku to przede wszystkim owoce,
      mnóstwo owoców. Poza tym szparagi z wody. Fasolka. Kalafior. Maślanka. Poranna
      kawa z mlekiem. Czerwona herbata - ale trzeba ją pić systematycznie i nie
      zaczyna działać od razu. Odradzam sok marchwiowy - w nadmiarze rozwala wątrobę.
    • Gość: basia Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 07:43
      częste posiłki, ruch.
      jeśli Twoje problemy są wynikiem różnych dziwnych diet, niejedzenia godzinami
      to nic dziwnego że organizm zwariował(też mam to za sobą) a teraz w końcu
      chudnę:))
      • Gość: Re Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: 62.148.95.* 24.06.04, 11:22
        No oczywiście, ze są efektem tego wszystkiego co napisałas . Ale co teraz
        robic ? Teraz ruszam się, jem częściej ale niewiele i nic. Dlatego pytam o te
        herbatki albo inna metodę na wrócenie do równowagi. Lekarze wzruszaja
        ramionami...
        • Gość: iga Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.a.jawnet.pl 28.06.04, 13:04
          a probowalas herbatki pu erh? ja co prawda jestem mloda ale moja przemiana
          materii jest do bani, a jak gzies wyjade to juz wogole kaplica. ale odkad
          zaczelam pic herbatke pu erh to wszystko sie zmienilo. tylko uwaga ta herbata
          obniza cisnienie wiec jesli swoje masz niskie to jej nie pij.
      • Gość: kasiam Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: 213.25.97.* 24.06.04, 11:51
        A czego dokonałaś, że teraz chudniesz? Pytam jak najbardziej serio.
        Pozdrawiam...

Kasiam.
        • kat_ja1 Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii 24.06.04, 12:03
          Co do tego soku marchwiowego jakoby rozwalającego wątrobę....sok marchwiowy
          rozwala owszem wątrobę, ale tylko w przypadku picia go po posiłkach...tak samo
          jak owoce jedzone "PO", są długo trawione bo najpierw fermentują. Tutaj
          następuje efekt podobny do zatrucia alkoholowego... sok fermentuje i zachowuje
          się jak alkohol;))) A sam sok nie szkodzi;))
          • Gość: Luka Re: Jak przyspieszyć - do kat-ji IP: 62.29.253.* 24.06.04, 12:19
            ile godzin po jedzeniu mozna zjesc owoce ? Czy naprawde jedzenie owocow po
            posilku powduje dluzsze ich trawienie ??
            • Gość: Re Re: Jak przyspieszyć - do kat-ji IP: 62.148.95.* 24.06.04, 13:13
              Dziewczyny - ale czy któraś z Was może mi jednak odpowiedzieć na moje pytanie
              co robić by tę zwolnionmą przemianę materii przyspieszyć? Co brać, co pić ?
              Cały czas pytam o jakies herbatki poprawiajace te przemiane...Znacie ?
              • Gość: mono Re: Jak przyspieszyć - do kat-ji IP: 62.29.253.* 24.06.04, 13:32
                nie
              • Gość: maya Re: Jak przyspieszyć - do kat-ji IP: *.bater.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 13:44
                hmm mnie strasznie przyspieszyla, odkad zaczelam jesc ciemne, pelnoziarniste
                pieczywo, albo takie chrupkie (np. wasa), koniecznie zytnie. no i do tego duzo
                owocow, warzyw... gotowanych, surowych, niewazne, w kazdym razie dobrze tez pic
                jedna szklanke wody na czczo, zaraz po wstaniu z lozka. a co do herbatek, to
                nie ufam im, wole naturalne sposoby... a, jeszcze dobrze jesc duzo jogurtow,
                kefirow i platkow do mleka (najlepiej musli). powodzenia, pozdrawiam! :)
                • Gość: Emilia Re: Jak przyspieszyć przemiane materii IP: *.chello.pl 28.06.04, 14:24
                  moj facet pali 2-3 jonty dziennie..i 3 razy dziennie robi kupke...marihuana
                  niesamowicie przyspiesza przemiane materii:)) a pozatym jest dobra na wszystko.
                  mi wysmienicie pomaga przy bolu glowy i depresjii. polecam bo sprawdzone:)
                  • Gość: rzaba Re: Jak przyspieszyć przemiane materii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 18:42
                    hehe niektorych gastrofaza moze wykonczyc =]
                  • colleen_1 Re: Jak przyspieszyć przemiane materii 01.07.04, 15:09
                    A Ty palilas kiedys? Jesli tak to pewnie wiesz, ze potem cholernie sie chce
                    jesc. Ja potrafie zjesc wszystko co mam pod reka. Nie sadze, ze to jest dobre
                    na odchudzanie bo po takich akcjach robi mi sie beben i musze duzo cwiczyc.
              • Gość: marcz Re: Jak przyspieszyć - do kat-ji IP: 62.29.248.* 27.06.04, 17:13
                najsilniej działającymi ziołami jest senes. Herbatki, to regularnie zielone i
                jabłka najlepiej na czczo. Powodzenia
                • Gość: babajaga Re: Jak przyspieszyć - do kat-ji IP: *.lezajsk.sdi.tpnet.pl 28.06.04, 12:41
                  wystrzegaj sie przeczyszczajacych:senesu ,hibiskusa,kruszyny-stosowane dłużej
                  rozleniwiaja jelita i potem jest jeszcze gorzej.Odstaw:cukier we wszystkich
                  postaciach,biale pieczywo,ziemniaki,sosy,tłuste zupy;tłuste miesa,wedliny.
                  • Gość: xyz Re: Jak przyspieszyć - do kat-ji IP: *.espol.com.pl 28.06.04, 23:13
                    oo to to to !!!!!!! tez odstawilam cukier :))))) w moim domu sie go nie
                    uzywa :) nie mam ani grama- dla gosci jest slodzik a jak im nie pasuje to
                    przynosza cukier ze soba :]]]] tluszcz rowniez odpadl - ale nie calkowicie -
                    polecam oliwe z oliwek :)) jest bardzo zdrowa !!!!!!!!! :)
                  • Gość: lEE Re: Jak przyspieszyć - do kat-ji IP: *.nyc.rr.com 28.06.04, 23:16
                    ..CZYLI... te wlasnie skladniki, ktore znajduja sie w Figurach:(
                • Gość: nivekx Re: Jak przyspieszyć IP: *.espol.com.pl 28.06.04, 16:16
                  A ja sie pytam:
                  JA ZWOLNIĆ PRZEMIANE MATERII?????

Bo nie wiem kiedy, a lodowka znow pusta.... Co sie nie ogladne, ciagle cos
                  zżeram i wcale nie tyję, a chialabym troche przytyc, bo malo ważę... Poradźcie
                  coś, żebym przytyła...
              • Gość: agnes Re: Jak przyspieszyć - do kat-ji IP: *.espol.com.pl 28.06.04, 18:58
                dorażnie to sama wiesz sok z kapusty kiszonej.....na dłuższą metę polecam
                herbatke z bratka, działa:)
            • lola211 Re: Jak przyspieszyć - do kat-ji 28.06.04, 20:05
              Owoce nalezy jesc najlepiej rano na czczo, po pól godzinie mozna zjesc
              sniadanie. W ciagu dnia owoce jada sie pól godz. przed posiłkiem.Wyjątkiem sa
              owoce jagodowe- truskawki, jagody, maliny,jezyny, ktore nie fermentuja i mozna
              je jadac przed , w trakcie i po posiłku.
        • Gość: Ania Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 09:37
          Polecam gorzka sol, stosuje od kilku dni, naprawde pomaga i dziala lagodnie,
          tylko okropnie gorzka, ale mozna przezyc, papa
    • Gość: basia Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 13:42
      przeszłam na dietę michaela montignac, proste i skuteczne
      ,polecam.
      • Gość: kinder.bueno Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.76.classcom.pl 27.06.04, 17:36
        Witaj Re! Ja pije ziola klimuszki o ktorych pisałas codziennie rano na czczo i
        wieczorem na poprawe przemiany materii ale nie w celach odchudzajacych tylko na
        tradzik. Co do takich ziol podstawą jest systematycznosć. Nie wiem czy po nich
        schudlam bo generalnie duzo chudne jak duzo cwicze na aerobiku. Dobra rzezczą
        na schudniecie jest wlasnie aerobik 3 razy tygodniowo i do tego picie L-
        karnityny przed treningiem oraz wody z l karnityna- tu tez wazna jest
        systematycznaosc cwiczen!I najwazniejsze ograniczyc do zera slodycze i cukier
        to PODSTAWA. ziola tez mozesz pic ale tylko wspomagajaco one same cudow nie
        zdzialaja.

Mam gdzies napisany sklad tych ziol ale napisze Ci go jutro (jak chcesz ) bo
        dzis nie mam czasu.
        Pozdrawiam
      • Gość: dziubuś Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 13:54
        Basiu a na czym polega ta dieta?? porazcie jak znienawidzić słodycze bo ja az
        nazbyt je lubie a potem w niedługim czasie widoczne sa okropne skutki
        tycia !! ;(;(;( jak oduczyc sie jesc słodycze przy okropnej ochocie siegniecia
        po nie??
      • Gość: monia Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: 195.205.245.* 28.06.04, 17:53
        mogłabyś napisac na czy ta dieta michaela montignac polega!!!!!!
        • lola211 Re: Michael Montignac 28.06.04, 20:13
          montignac.miniportal.pl
          Tu sa podstawowe wiadomosci i forum bedace skarbnica wiedzy.
    • ula_s Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii 24.06.04, 14:54
      Jesli wszystko z tarczyca jest ok - to polecam kelp.
      Oprocz tego - dieta atkinsa albo kopenhaska (czyli dsratyczne ograniczenie
      spozywanych weglowodanow). Przy Atkinsie nie trzeba sie glodzic a mozna
      kontrolowac wage ew. schudnac. W zasadzie forum fitness jest gownie poswiecone
      tym dwoch dietom.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=342
      Jesli cwiczysz regularnie - to L-Karnityna przyspiesza spalanie tluszczu.
      • Gość: Re Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: 62.148.95.* 24.06.04, 14:58
        A co to jest kelp ? I gdzie sie to kupuje ? I jak bierze ?
        • ula_s Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii 24.06.04, 16:52
          Kelp to naturalny suplement otrzymywany z suszonych wodorostow, zawiera witaminy
          oraz spora ilosc jodu. Bezpieczny i zdrowy o ile ktos toleruje jod (ktory jest
          niewskazany np. przy niektorych chorobach tarczycy jak nadczynnosc czy Hashimoto).
          Cudow nie zdziala ale ma pozytywny wplyw nie tylko na przemiane materii ale i na
          skore, wlosy (dzieki wit.)
          Kupuje sie w aptece. Dawkowanie bylo bodajze raz dziennie ale nie pamietam.

Linki o kelpie tylko w dyskusjach na forum gazety:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=12962786&a=13241046

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=342&w=12443725&a=12663314
          Oprocz kelpu dobrze tez jesc wit. E.
    • Gość: d..... Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.04, 00:18
      Wszysty mówią o tym jak się odchudzać a co z tymi którzy chcą przytyc a nie
      mogą? Gazety, telewizja są przesiąknięte reklamami o tym jak się odchudzać.
      Apteki kipią od leków, cherbatek itp. Czy ktoś w końcu pomyśli o tych drugich
      co są w odwrotnej sytuacji?
    • Gość: iwona Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 01:24
      moja droga .
      wszystkie te preparaty z apteki sa do kitu ,wiem bo sam je kiedys stosowałam
      dawały efekt jojo albo zaden ,a jednak schudłam w niecałe 8 miesiecy i to
      az ....16 kilo ! prawda ze sporo a co najwazniejsze mimo tego ze jem to nie
      tyje dalej utrzymuje wage 59 kilo .osiagnełam to nie jakimis dietami :"cud "czy
      katowaniem samej siebie ale poprostu bardzo chciałam schudnac i udało sie
      jadłam tylko przez tydzien kefiry albo jogurt naturalny ,to prawda ze byłam
      głodna ale nie siegałam po nic innego po to zeby sie zoładek przyzwyczaił i
      skurczył ,po tygodniu juz nie chciało mi sie tak jesc i jeden jogurt czy kefir
      mi całkowicie starczał teraz obiad jadam na deserowym talerzyku i nie jestem
      głodna ,powodzenia tobie tez sie uda tylko chciej i sprobuj ,mała Iw
    • Gość: wera Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.localdomain / 217.98.107.* 28.06.04, 02:06
      Nigdy nie miałam problemów z nadwagą i nie mam ich po dziś dzień. Pij dużo,
      nawet bardzo dużo, polecam zieloną herbatę dobra na wszystko i oczywiście
      niezawodna woda niegazowana. Gimnastyka w wolnym czasie. Jedzenie o stałych
      porach, nie tłusto, bez przekonsek między posiłkami. Kolacje skromne, bez
      obżarstwa.
      • ewa057 Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii 28.06.04, 09:15
        cze[ .UrodziBam dziecko 3 miesiace temu .Nie przytylam duzo bo 16 kg.Dziecko
        wazylo 5.200 .A ja za to wygldam teraz jak barbamama.Chc schudnac i to
        szybko.Nie moge patrzec na brzusio i na uda.Nie jem duzo,male porcje popijane
        duza iloscia wody.A waga jak stala tak stoi.Nie karmie maluzka bo nie mam
        czym.Co pic zeby te tluszcze ze mnie wychodzily.Jak schudnac szybko i bez
        uszczerbku na zdrowiu.Chdze na basen a na rower po cieciu CC jeszcze za
        wczesnie.Pozdrawiam
        • Gość: dodunia Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: 81.21.197.* 28.06.04, 10:06
          ja tez jestem mamą i w czasie ciąży przytyłam wiecej niż 16kg.Może to było
          dawno a może ja sie juz starzeje ale nie przypominam sobie,żeby pare miesiecy
          po urodzeniu ważniejsze od zdrowia dziecka były moje uda czy brzuch.Może
          przestaniesz koncentrować sie na SOBIE i pomyślisz o tej małej istotce.
          wyrazy współczucia dla dziecka.
    • Gość: jj Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: 217.96.11.* 28.06.04, 09:35
      nie ma diety cud jest tylko dużo żarcia w Oświencimiu nie było ludzi ze złą
      przemianą materii
      • Gość: Pietrek Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.sympatico.ca 28.06.04, 20:54
        Jemy zle ,za duzo weglowodanow ,ktore sa w
        ziemniakach ,mace ,ryzu ,makaronach.Przecztytaj ksiazke dr.Jana
        Kwasniewskiego "Tluste zycie" jest bardzo logicznie i prosto przedstawione
        prawidlowe odzywianie.
    • Gość: Iza Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 28.06.04, 09:38
      W moim przypadku na przemiane materii bardzo dobrze dzialaja ziola
      oczyszczajace (te ktore sa stosowane na trądzik) czyli bratek-czasem nazywany
      takze fiolkiem jakimstam chyba trojbarwnym oraz pokrzywa:)
    • Gość: agme Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: 213.25.15.* 28.06.04, 09:54
      na mnie najlepiej działa czosnek. Jeśli nie lubisz świerzego który brzydko
      pachnie z ust, można np. podsmażyć na oliwie i później coś na tym udusić. Lub
      są też tabletki czosnkowe Ailofil - w ulotce piszą że są na to ale ja nie
      próbowałam. Kiedyś też stosowałam takich tabletek bioslim - rewelacja.
    • Gość: Mabu Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 28.06.04, 10:13
      Jeść "czegoś" troche...
    • Gość: ed42@tlen.pl Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 10:54
      Bardzo przystępny i rzeczowy artykuł ukazał się w TWOIM STYLU,odnośnie
      jedzenia.Tam dowiesz sie,że głodówka i niejedzienie nic nie daje,a skutek wręcz
      odwrotny.Mam prawie 60 lat,jem wszystk, mniej więcej w sposob opisany w
      artykule i nie mam problemu z tyciem,chociaż skłonności ku temu bardzo
      duże.Poza tym jeszcze jedna eada.Jedz połowe tego co normalnie w mon 5-ciu
      posiłkach.Niewolno być głodnym,a tylko może być niedosyt.
      Pozdrawiam Ed:-))
    • Gość: basia Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 11:15
      Czy tabletki z chromem np BIOCHROM działają?
    • Gość: nata Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: 80.51.255.* 28.06.04, 11:18
      polecam zieloną herbatę. Też miałam problem z przemianą materii i pomogło.
      Musisz pić 2 szklanki dziennie, zaczyna działać dopiero po ok.2 tygodniach
    • Gość: aga Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 11:21
      Ja piję czerwoną herbatę regularnie codziennie i oczywiście nie jem słodyczy
      oraz kolacji i ogólnie zmniejszyłam ilości posiłków. To pomaga.
    • Gość: dorota Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.rzekun.sdi.tpnet.pl 28.06.04, 11:23
      POLECAM TABLETKI "APLEFIT", ŁYKASZ MAX. DO 3 TABLETEK NA DOBE, TUZ PRZED
      POSIŁKIEM POPIJAJAC SZKLANKĄ WODY. PUDEŁKO MA 100TABLETEK I KOSZTUJE OK. 26ZŁ.
      JEST TO PRODUKT W 100% NATURALNY, NIE PRZECZYSZCZAJĄCY, W APTECE DOSTEPNY BEZ
      PROBLEMU. SAMA GO ŁYKAM JUZ DRUGI MIESIĄC- EFEKTY SUPER!!!! Z POWROTEM
      ZACZYNAJA OGLĄDAC SIĘ ZA MNA PANOWIE. :) MI "WSKOCZYŁO" NIE WIADOMO KIEDY 9
      KG, 5,5 KG JUZ ZGUBIŁAM! POLECAM!!!!!!
      • Gość: Danka Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: 62.233.185.* 28.06.04, 12:56
        Najskuteczniejsza i praktycznie jedyna możliwość ( bo przeciez o schudnięcie Ci
        chodzi) to 1000 kalorii dziennie i niec więcej. Nie więz w inne cuda, tym
        bardziej że masz już "ileść" lat. Powodzenia .
    • Gość: Gość Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.chello.pl 28.06.04, 11:24
      Szczerze to powiem Tobie, że są specjalne herbatki, ale w sklepach chińskich.
      Moja koleżnka w ciągu paru dni straciła 1,5 kilograma, a jej przemiana materii
      poprawiła się. Pije je się pięc razy dziennie, ale też ich cena to ok 6 zł
      sztuka, tylko jest to dobre, że z jednej saszetki zrobisz dwie do trzech
      herbat. Jeśli kupujesz 10 sztuk to bardziej się opłaca, korzystasz na tym dużo
      więcej. Pozdrawiam.
    • Gość: Szafa Trzydrzwiowa Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.katowice.msk.pl / 81.219.117.* 28.06.04, 11:41
      Ja mam 14 lat i zawsze byłam chudą szkapą..teraz sie ze mnie powoli robi cos
      a'la szafa trzydrzwiowa...ale wie pani co?! ja sie to biera na lajta ...
    • Gość: Nightmare Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: 80.51.246.* 28.06.04, 12:15
      Najlepiej jeden tydzień jedz drugi tydzień niejedz i tak przez rok skuteczny
      efekt gwarantowany :P
    • Gość: wikola Re: Jak przyspieszyć zwolnioną przemianę materii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 12:21
      Aby przyspieszyć przemianę materii najlepiej zażywać dużo ruchu, ponadto jadać
      posiłki lekko strawne, pić wiele wody i nie obrzerać sie, i słodyczami, i
      innymi potrawami. Powiedzmy NIE słodyczom, a TAK gimnastyce. Ponieważ do
      prawidłowego funkcjonowania potrzebne są witaminy najkożystniejsze będzie
      codzienne zażywanie MULTI-WITAMINY (musujące tabletki z witaminami i
      minerałami). A żeby nie tracić wiary w siebie, powtarzać sobie: że nie liczy
      się wygląd, ale to co mamy w środku... Jeżeli nawet zaczniemy "wcinać" coś bez
      zachamowania, zatrzymajmy się i pomyślmy "po co nam te bezwartościowe
      słodycze..." I zacznijmy od nowa naszą dietę!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka