Dodaj do ulubionych

Pierwszy pedikiur

IP: 153.19.176.* 29.06.04, 15:52
Był już temat "pierwszy manikiur" a mnie interesuje jak wygląda i ile kosztuje pedikiur. Chciałabym iść, ale tak mi jakoś...hmm wolałabym wiedzieć przedtem jak to ma wyglądać i czy mam się jakoś do tego przygotować. I ile mniej więcej to kosztuje ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Pierwszy pedikiur IP: 195.245.217.* 29.06.04, 17:33
      Wyglada to mniej wiecej tak: moczysz stopy (w urządzeniu do masażu)w dosyc
      cieplej woedzie z dodatkiem jakis soli czy czegos tam. Potem kosmetyczka
      zacznie Ci robic pazkocie (procedura identyczna jak przy macicure), nastepnie
      zrobi Ci peeling (a może to robi wcześniej?) .... potem robi cały zabieg
      zwiazany zwygładzeniem skóry stóp. Idą w ruch tarki i jakieś inne przybory.
      Mam nadzieje, ze choć troche jest to dla Ciebie jasniejsze :-)
      Byłam na pedicure wczoraj i moje stopy wyglądaja cudownie .... jeszcze ten
      ciemny czerwien przy "odkrytych" sandalkach ....
      • Gość: grrrr... Re: Pierwszy pedikiur IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 30.06.04, 11:35
        ta ciemna czerwień...
    • Gość: Dora Re: Pierwszy pedikiur IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.04, 21:05
      Jaki jest koszt ? Też jestem ciekawa.
      • Gość: marta Re: Pierwszy pedikiur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 18:31
        bardzo krepowalam sie tego pierwszego razu,ale bylo ok,co do ceny to zalezy
        chyba os "napracowania"sie kosmetyczki,ja zaplacilam35zl ale inne panie placily
        np 30,aha koniecznie idz w klapkach bo lakier wysycha bardzo dlugo...
    • Gość: Ania Re: Pierwszy pedikiur IP: *.tele2.pl 30.06.04, 15:48
      jeżeli chcesz przeżyć coś naprawdę przyjemnego i (!) bezpiecznego poszukaj
      gabinetu który wykonuje pedicure przyużyciu frezarek - tylko nie z TV shopu
      albo Avonu tylko naprawdę profi sprzęt - taki pedicure kosztuje od 45 do 80
      złotych ( w zależności od gabinetu miejsca w polsce i tego ile będzie do
      zrobienia ) wrażenia extra i do tego gwarancja sterylności i bezpieczeństwa.
      nawet dla osób chorych na cukrzycę - nie ma możliwości zacięcia stopy przy
      wykonywaniu tego typu zabiegu. polecam!!
    • Gość: beatka Re: Pierwszy pedikiur IP: *.wroclaw.mm.pl 30.06.04, 21:56
      Ja też polecam pedicure frezarką najlepiej taką z wmontowanym odciągaczem pyłu
      ( warto zapytać kosmetyczkę ) bo wtedy nic się nie pyli i jest naprawde
      profesjonalnie i bezpiecznie. Jakość takiego pedicure i dokładność
      nieporównywalnie większa niż klasycznego ręcznego.
      • Gość: Ania Re: Pierwszy pedikiur IP: *.tele2.pl 01.07.04, 13:13
        właśnie o takim urządzeniu pisałam. na pierwszy rzut oka bardziej przypomina to
        zestaw stomatologiczny niż do pedicure. oprócz odsusacza pyłu w zestawach
        znajduje się np. frezarka chłodzona wodą do pracy nanajwyższych obrotach z
        frezami próżniowymi itd
    • Gość: palula Re: Pierwszy pedikiur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 14:39
      jezeli chcesz robic pedikiur profesjonalny to tylko w salonach gdzie frezarka
      jest na porzadku dziennym...to świadczy o profesjonalizmie salonu,poza tym
      tarka czy pumeksem mozesz sobie sama zetrzec,a placisz za to czego nie dasz
      rady.Frezarka troche łaskocze w stopy i pewnie za pierwszym razem umrzesz ze
      śmiechu,a potem z wrażenia jakie gładkie stopki masz...;)Całkiem fajny pedikiur
      robi p.Kasia Gawryołek -jezu jakie nazwisko!-mam jej wizytówkę z salonu dr
      Irena Eris w Konstancinie.Tylko jak frezujesz stopy to mów jak ci zacznie robić
      się ciepło w danym m-cu-w przeciwnym wypadku będziesz miała zbyt cienką skóre
      na stopie i może potem boleć.Ta babka właśnie mnie w tym uświadomiła i naprawde
      było fajnie.I klapki koniecznie!!!Pozdrawiam i miłych wrażeń!;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka