07.07.04, 18:21
Jak myślicie opalać się czy nie? podobno nie jest zdrowe, ale ze względu na
pogodę raczej nie ma innego wyjścia.
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: solarium 08.07.04, 10:31
      jak to nie masz innego wyjścia? masz. samoopalacz. solarium odradzam. szkoda
      skóry. tych zmian nic już nie odwróci. po co masz za jakiś czas żałować tych
      zmarszczek.
      • Gość: ania Re: solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 11:46
        justa ma rację, ja mam niepełna 19 lat na solarium poszłam 4 dni pod rząd po 10
        minut przed studniówką- mam teraz pięknie pogłębione bruzdy mimiczne, których
        wcześniej nie było.. żałuję ...
        • Gość: dida Re: solarium IP: *.petrus.com.pl 08.07.04, 11:53
          a jaka jest bezpieczna dawka solarium (ile razy w roku) aby skóra tego "nie
          zauważyła"? Mam na myśli pójście np 5 razy roku.
          Czy tzw przyspieszacze opalania działają korzystnie czy wręcz odwrotnie -
          szybciej widać negatywne skutki solarium?
          • Gość: dida Re: solarium IP: *.petrus.com.pl 08.07.04, 11:55
            jeszcze jedno, jeśli np nie opalałabym wogóle twarzy i dekoldu (przykryłabym
            czymś) to solarium też by zaszkodziło?
            • Gość: Marlena Re: solarium IP: *.ipt.aol.com 08.07.04, 12:57
              10 minut tygodniwo lub na raz 2 tyg jest ok. nie zaczynaj od turbo, wybierz
              raczej integralne i lagodniejsze lampy. ja chodze do solarium co tydzien lub 2,
              czuje sie swietnie, nie mam zmian mimicznych ani innych sladow.
              czestotliwosc i moc naswietlen zalezy tez od rodzaju skory, wiec jesli masz
              jasna i wrazliwa skore stosuj solarium po kilka minut. pamietaj tez o
              smarowaniu sie balsamem po kazdej kapieli czy prysznicu.
        • Gość: virtuallady Re: solarium IP: *.rev.vline.pl 09.07.04, 14:32
          to ty nie wiesz, kochana, że pod żadnym pozorem nie wolno chodzić na solarium
          dzien po dniu? minimum 48 godzin przerwy pomiędzy jedną sesją a drugą! sama
          jesteś sobie winna.
    • Gość: marta Re: solarium IP: *.chello.pl 08.07.04, 15:51
      Hey, ja tez sie zastanawialam zanim poszlam, bylam tylko 2 razy na lozku
      ergoline najslabszym, komfort i przyjemnosc wystarczy wziac sobie po raz
      pierwszy na 5 minut, odczekac kilka dni znow na 5 a pozniej kilka razy po10,
      ladna skora, wsyatczy dobry krem do solarium, ja uzywalam Soleo Bandiego!
      • mikams75 Re: solarium 08.07.04, 17:26
        Ja odradzam solarium stanowczo - skore wysusza strasznie a na dodatek szybko
        bleleje sie. Ja chodzilam przed slubem - ech, co sie nie robi zeby pieknie
        wygladac w tym dniu - i jestem pewna ze wiecej nie bede chodzic, szkoda skory.
        W lato opalam sie ladnie i mam opalenizne az do wiosny, po solarium za tydzien
        bylam biala. Taki sam efekt ma tez samoopalacz.
        • Gość: aneta Re: solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 23:17
          jeśli chce się uzyskać szybki i krótkotrwały efekt opalenizny [na studniówkę,
          czy ślub], to polecam pójść na solarium dwa razy [co drugi dzien], używając
          przy tym np. balsamu Soleo Coffee Sun Express - dostępny w saszetkach chyba
          wszędzie:) z kompleksem brązującym:)
          ja tak ostatnio zrobiłam i wyglądam jakbym wróciła z nad morza [bynajmniej nie
          chodzi mi tu o Bałtyk:P]
          oczywiście nie opalałam twarzy
          • mac.ewalis Re: solarium 09.07.04, 12:33
            o ilu minutach mowisz te dwie wizyty w solarce?
    • aretse11 Re: solarium 09.07.04, 15:43
      odradzam...chyba ze raz na jakis czas w malych ilosciach..ja kiedys czesto
      korzystalam z solarium-efekt popekane naczynka na karku..no i nie zapominajmy
      ze powoduje starzenie sie skory..polecam samoopalacze..tutaj na forum jest duzo
      topicow na ten temat
    • Gość: Ness Re: solarium IP: *.acn.waw.pl 09.07.04, 15:49
      Weź też pod uwagę, że jeżeli masz jasną karnację, to samoopalacz daje dużo
      ładniejszy, szybszy i ciemniejszy efekt niż jakiekolwiek solarium czy opalania.
      W moim przypadku opalanie w ogóle nie ma sensu, czerwony upiór ze mnie wychodzi
      ;) Dlatego też na solarium nigdy nie poszłam i nie pójdę. Szkoda zdrowia dla
      zaspokojenia próżności.
    • Gość: katinka Re: solarium IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 09.07.04, 17:16
      nie opalac sie, a jak juz to od wielkego dzwonu, kilka minut doslownie. plamki
      na buzi to pamiatki moich baaardzo sporadycznych wizyt na sztucznej plazy,
      niestety :( nigdy wiecej nie pojde.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka