aga_ska 07.07.04, 18:21 Jak myślicie opalać się czy nie? podobno nie jest zdrowe, ale ze względu na pogodę raczej nie ma innego wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: solarium 08.07.04, 10:31 jak to nie masz innego wyjścia? masz. samoopalacz. solarium odradzam. szkoda skóry. tych zmian nic już nie odwróci. po co masz za jakiś czas żałować tych zmarszczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 11:46 justa ma rację, ja mam niepełna 19 lat na solarium poszłam 4 dni pod rząd po 10 minut przed studniówką- mam teraz pięknie pogłębione bruzdy mimiczne, których wcześniej nie było.. żałuję ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dida Re: solarium IP: *.petrus.com.pl 08.07.04, 11:53 a jaka jest bezpieczna dawka solarium (ile razy w roku) aby skóra tego "nie zauważyła"? Mam na myśli pójście np 5 razy roku. Czy tzw przyspieszacze opalania działają korzystnie czy wręcz odwrotnie - szybciej widać negatywne skutki solarium? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dida Re: solarium IP: *.petrus.com.pl 08.07.04, 11:55 jeszcze jedno, jeśli np nie opalałabym wogóle twarzy i dekoldu (przykryłabym czymś) to solarium też by zaszkodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlena Re: solarium IP: *.ipt.aol.com 08.07.04, 12:57 10 minut tygodniwo lub na raz 2 tyg jest ok. nie zaczynaj od turbo, wybierz raczej integralne i lagodniejsze lampy. ja chodze do solarium co tydzien lub 2, czuje sie swietnie, nie mam zmian mimicznych ani innych sladow. czestotliwosc i moc naswietlen zalezy tez od rodzaju skory, wiec jesli masz jasna i wrazliwa skore stosuj solarium po kilka minut. pamietaj tez o smarowaniu sie balsamem po kazdej kapieli czy prysznicu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virtuallady Re: solarium IP: *.rev.vline.pl 09.07.04, 14:32 to ty nie wiesz, kochana, że pod żadnym pozorem nie wolno chodzić na solarium dzien po dniu? minimum 48 godzin przerwy pomiędzy jedną sesją a drugą! sama jesteś sobie winna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: solarium IP: *.chello.pl 08.07.04, 15:51 Hey, ja tez sie zastanawialam zanim poszlam, bylam tylko 2 razy na lozku ergoline najslabszym, komfort i przyjemnosc wystarczy wziac sobie po raz pierwszy na 5 minut, odczekac kilka dni znow na 5 a pozniej kilka razy po10, ladna skora, wsyatczy dobry krem do solarium, ja uzywalam Soleo Bandiego! Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: solarium 08.07.04, 17:26 Ja odradzam solarium stanowczo - skore wysusza strasznie a na dodatek szybko bleleje sie. Ja chodzilam przed slubem - ech, co sie nie robi zeby pieknie wygladac w tym dniu - i jestem pewna ze wiecej nie bede chodzic, szkoda skory. W lato opalam sie ladnie i mam opalenizne az do wiosny, po solarium za tydzien bylam biala. Taki sam efekt ma tez samoopalacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 23:17 jeśli chce się uzyskać szybki i krótkotrwały efekt opalenizny [na studniówkę, czy ślub], to polecam pójść na solarium dwa razy [co drugi dzien], używając przy tym np. balsamu Soleo Coffee Sun Express - dostępny w saszetkach chyba wszędzie:) z kompleksem brązującym:) ja tak ostatnio zrobiłam i wyglądam jakbym wróciła z nad morza [bynajmniej nie chodzi mi tu o Bałtyk:P] oczywiście nie opalałam twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
mac.ewalis Re: solarium 09.07.04, 12:33 o ilu minutach mowisz te dwie wizyty w solarce? Odpowiedz Link Zgłoś
aretse11 Re: solarium 09.07.04, 15:43 odradzam...chyba ze raz na jakis czas w malych ilosciach..ja kiedys czesto korzystalam z solarium-efekt popekane naczynka na karku..no i nie zapominajmy ze powoduje starzenie sie skory..polecam samoopalacze..tutaj na forum jest duzo topicow na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ness Re: solarium IP: *.acn.waw.pl 09.07.04, 15:49 Weź też pod uwagę, że jeżeli masz jasną karnację, to samoopalacz daje dużo ładniejszy, szybszy i ciemniejszy efekt niż jakiekolwiek solarium czy opalania. W moim przypadku opalanie w ogóle nie ma sensu, czerwony upiór ze mnie wychodzi ;) Dlatego też na solarium nigdy nie poszłam i nie pójdę. Szkoda zdrowia dla zaspokojenia próżności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: solarium IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 09.07.04, 17:16 nie opalac sie, a jak juz to od wielkego dzwonu, kilka minut doslownie. plamki na buzi to pamiatki moich baaardzo sporadycznych wizyt na sztucznej plazy, niestety :( nigdy wiecej nie pojde. Odpowiedz Link Zgłoś