Dodaj do ulubionych

prostowanie

20.11.12, 16:33
Witam.
Kochani czego używacie przed prostowaniem włosów, jakich kosmetyków. Ja miałam spray z babyliss - taki sobie.Ostatnio zachęcona opiniami zakupiłam z firmy Inebrya - podobno porządny - spray z Inebrya. Dałam ponad 30zł za 150ml, ale włosy mam po tym jakieś obciążone.Co polecacie, do gęstych, ciężkich włosów.Chciałabym aby włosy były takie leciutkie a nie po 2-3 godzinach oklapnięte i żeby chronił przed wysoka temperaturą.
Obserwuj wątek
    • zawrotglowy Re: prostowanie 20.11.12, 19:26
      Kosmetyki termoochronne składają się z silikonów, a ich wadą jest to, że mogą obciążać. Jedne włosy znoszą to lepiej, inne gorzej. Nie wiem czy jeśli Twoje włosy tak reagują na silikony, to da się znaleźć taką kombinację która będzie mniej je obciążać. Ewentualnie możesz próbować zmniejszać ilość kosmetyku.
      • klaudiaiwaniuk Re: prostowanie 28.11.12, 13:37
        Silikon
    • joanna9629 Re: prostowanie 22.11.12, 09:40
      Dziękuję za odpowiedż.
      Pewnie tak jest a do tego włosy mam raczej grube i ciężkie.Raz w miesiącu muszę iść na przerzedzenie- wycieniowanie bo tak to są cieżkie i oklapnięte.
    • magma006 Re: prostowanie 22.11.12, 13:25
      Specyfiki do prostowania i suszenia z reguły obciążają włosy :/
      Ja ze swojej strony polecam Kosswell Protectiwe Kreatine, stosuje go już jakiś czas, a że prostuję włosy codziennie to musiałam przetestować xxx kosmetyków, ten okazał się najlepszy i niezbyt drogi jak na ilość.
      • joanna9629 Re: prostowanie 22.11.12, 19:18
        Mam pytanie gdzie można kupić ten preparat Kosswell Protective Keratine? Patrzyłam na allegro, ale nie widziałam, są inne produkty tej firmy, ale tego chroniącego nie ma. Proszę o podpowiedz.
    • 42andzia Re: prostowanie 22.11.12, 13:39
      Ja używam z avonu preparatu i jestem bardzo zadowolona z niego. Włosy całkiem coś innego.
    • evergreen83793 Re: prostowanie 22.11.12, 16:33
      Ja uzywam sprayu z syoss chroniącego wlosy przed temperatura. Nie zauwazam zadnego obciazania, chociaz drazni mnie dosc nieprzyjemny zapach kosmetyku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka