Gość: pinia IP: 213.76.130.* 02.08.04, 13:33 czy musli jest tuczące??/takie robione samodielnie:platki owsiane,jęczmienne,daktyle,rodzynki,slonecznik,morele....itp itd i zalane jogurtem naturalnym ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gokia Re: MUSLi IP: *.tele2.pl 02.08.04, 13:47 Ja sobie robię takie właśnie śniadanko. Ma trochę kalorii, ale jest bardzo zdrowe - mnóstwo błonnika, witamin, minerałów. W pierwszej połowie dnia kalorie spala się szybciutko, więc możesz taki zestaw spokojnie wcinać codziennie. Może tylko nie przesadzaj z ilością suszonych owoców w jednej porcji. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: MUSLi 02.08.04, 13:55 w musli sa wlasnie suszone owoce najbardziej tuczace i kaloryczne. ja robie musli tak: namczam platki owsiane na noc, rano odcedzam wodę, dodaje rodzynki, troche siemienia lnianego i ziaren slonecznika, troche posiekanych orzechow i 2-3 suszone sliwki. do tego dorzucam pół rozciapcianego banana lub pół tartego jabłka. jesli jest troche za "suche" i za geste to dodaje 2 lyski jogurtu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinia Re: MUSLi IP: 213.76.130.* 02.08.04, 14:20 Będę wcinać bo zauważyłam że nie dość że dobre to jeszcze wspaniale syci..dotychczas do 11 musialam wciąć 2 buły teraz wytrzymuje na musli sokojnie i bez uczucia glodu...suszone owoce mowicie/??hmm Odpowiedz Link Zgłoś
serek.topiony Re: MUSLi 02.08.04, 15:20 NAjlepiej musli robić samemu,w tych kupnych jest za dużo cukru. JA kupuję różne rodzaje płatkó (owsiane, kukurydziane), otręby, bakalie, dorzucam owoce i jogurt naturalny. Syta jestem do popołudnia:) Według moich tabel kalorycznych porcja museli to około 300 kcal. Jeśli chcesz, żeby było mniej, ogranicz orzechy na rzecz np. pestek dyni czy suszonych owoców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anuszka Re: MUSLi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.04, 15:32 to moje codzienne śniadanko (poza sobotą i niedzielą bo wtedy mam więcej czasu i wydziwiam). Jest kaloryczne ale zdrowe. Ja też robię je sama i daję - płatki owsiane, jęczmienne, z pszenicy, sojowe, trochę kukurydzianych, orzechy róznego rodzaju (laskowe, włoskie, brazylijskie), słonecznik, pestki z dyni, ziarno sezamowe, troszkę (ale odrobina) rodzynek. Owoców suszonych nie daję, jak są to świeże sezonowe. Moja codzienna porcja to 4 kopiate łyzki i mały pojemniczek kefiru. Musli zalewam kefirem - polecam, o wiele bardzie mi smakuje niz jogurtem (tylko z kefirem Danone). Jeszcze zdradzę Wam mój patent - wszystkie płatki i orzechy prażę około 10 minut w piekarniku (świetny smak) - potem studzę (robię od razu większą ilość, zeby mieć na jakis czas), zamykam w pojemniczku i śniadanko gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinia Re: MUSLi IP: 217.173.200.* 02.08.04, 16:13 dziekuje dziewczyny :) w takim razie zażeram dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś