orseja 17.09.13, 15:07 czy któras z was stosowała taką terapie na skóre i włosy? przyniosła efekty? jeśli tak to po jakim czasie? osobiści staram sie wprowadzić w pielegnację i zdrowie naturalne skladniki stąd te moje pytania: dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lonely.stoner Re: picie drożdży 18.09.13, 20:23 ja pilam- regularnie przez miesiac, potem tydzien przerwy i znowu. Co dziennie rano zalewalam drozdze wrzatkiem, i jak ostygly to blendowalam je z bananem i jogurtem na smoothie. Efekty u mnie byly swietne- zwlaszcza wzmocnily mi sie paznokcie i wlosy (mnostwo baby hair). Co do cery to na poczatku mialam maly wysyp- to z powodu oczyszczania, a potem juz bylo ok. Z tym ze ja problemow z cera raczej nie miewam. efekty widoczne u mnie byly gdzies po 3 tygodniach. Ale najlepiej taka kuracje miec z 3 miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
kosla114 Re: picie drożdży 19.09.13, 08:52 O z bananem i jogurtem? Podałabyś dokładne proporcje? Bo to brzmi nieźle :) Odpowiedz Link Zgłoś
7limonka Re: picie drożdży 19.09.13, 15:25 Moja znajoma stosowała taką kurację tzn. codziennie rano piła rozpuszczone w wodzie drożdże i wyraźnie poprawił jej się stan cery, większość wyprysków zniknęła, także chyba działa, Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: picie drożdży 20.09.13, 11:39 drozdze zeby dobrze dzialaly a nie wyjalowily organizm trzeba najpierw zabic zalewajac wrzatkiem - ni tylko rozpuscic w wodzie! to wazne. Drozdze wyrosniete- czyli nie zabite, beda sie pienic i beda miec taki kwasny smak- zabite drozdze nie maja smaku, zostaje tylko ten specyficzny drozdzowy zapach. Ja bralam 1/4 kostki drozdzy (najlepsze sa drozdze babuni), kruszylam widelcem, i zalewalam wrzatkiem- tak aby woda je przykryla. Dokladnie mieszalam. Zostawialam do ostygniecia. I potem bralam np. 1 banan, 3/4 kubeczka jogurtu (naturalny badz smakowy) do blendera, do tego wlewalam wystudzone drozdze i robilam smooothie. Moim zdaniem to bylo bardzo dobre :) zamiat banana mozna uzyc inny sezonowy owoc, ale moim zdaniem banan najlepiej sie komponuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kasha77 Re: picie drożdży 20.09.13, 12:03 też bym wypróbowała.a nie miałaś zgagi? nie wiem czy to to samo,ale ja często po drożdżowym cieście mam. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: picie drożdży 05.12.13, 13:45 A kwestie intymne? Czy picie drożdży ma wpływ na flore bakteryjną pochwy?(wiadomo np. że jedzenie słodyczy sprzyja infekcjom itp) Odpowiedz Link Zgłoś
wiatraczek_lu Re: picie drożdży 09.12.13, 11:33 Z tego co czytałam to przy nawracających grzybicach pochwy nie powinno się spożywać produktów bogatych w węglowodany i drożdże. Ale jak bardzo chce się spróbować to warto łykać lacibios femina, który zawiera dwa szczepy bakterii kwasu mlekowego i pozwala utrzymać równowagę mikrobiologiczną pochwy i odpowiednie pH, co zabezpiecza przed infekcjami intymnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: picie drożdży 09.12.13, 22:14 komus sie chyba pomylila grzybica pochwy (przerost Candida) i drozdze piekarnicze :-) (Saccharomyces cerevisiae) Odpowiedz Link Zgłoś
anna.12345678 Re: picie drożdży 21.05.16, 06:45 Mi ostatnio w posiewie wyszło saccharomyces cerevisiae, więc chyba jednak nikomu nic się nie pomyliło. Pochwa atakowana jest przez różne grzyby, nie tylko candida. Odpowiedz Link Zgłoś
maslakowa Re: picie drożdży 24.05.16, 10:43 probowalam ale nie przeszlam niestety, odrzucaly mnie drozdze i ich smak Odpowiedz Link Zgłoś