Dodaj do ulubionych

fantastyczny krem dla 30- latki?

IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 06.04.02, 17:46
dziewczyny,
wiem, że mam spore wymagania, jednak sądząc po postach - wierzę w waszą
wszechstronną wiedzę. mam 30 lat szukam kremu który:
- super nawilża
- ujędrnia i napina skórę
- ma działanie przeciwzmarszczkowe
- czyni ją promienną (witaminki, itd)
- chroni przed słońcem
- nie kosztuje majątku
co więc polecacie? zazwyczaj te mocniejsze kremy są przeznaczone dla osób
staszych i jak już mi się coś spodoba , to pani sprzedawczyni mówi, że to za
wcześnie, że skóra sie rozbestwi i potem bez tych wszystkich cudownych
składników nie będzie sie sama naturalnie regenerować.
Co sądzicie na ten temat? Dbam o skórę, lecz ostatnio się odchudzam i skóra
twarzy jest jakaś... no właśnie rozjechana. pomocy!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: dafne Re: fantastyczny krem dla 30- latki? IP: *.dami-rz.pl 06.04.02, 18:13
      Ja polecałabym krem z retinolem lub z wit.C na noc.A na dzien krem nawilżający
      z wysokimi filtrami(np.La Roche Posay ).Jeśli chcesz wszystko w jednym i
      niedrogo to wypróbuj może Synergie Stop z retinolem i wit.C .Jest na dzień, ale
      można stosować i na noc. Jeśli skóra jest zmęczona i przydałoby się ujędrnienie
      to pod makijaż stosuj delikatne żele napinające(Szybki nawilżacz pod krem Inter
      fragrance,błyskawiczny lifting Eris dla 30 latek).Regularnie nie radziłabym
      używać kosmetyków ujędrniających, bo skóra się przyzwyczai.
      • Gość: Marta Re: fantastyczny krem dla 30- latki? IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 06.04.02, 19:18
        Ja również mam 30 lat(no za kilka miesięcy) i bardzo polecam ci krem
        wygładzający i przecizmarszczkowy z serii Eris Forte +25 na dzień.Zawiera m.in.
        wit.C i E oraz lipidy sojowe.A noc Biokrem Dotleniający z tej serii.Używam tych
        kosmetyków od ponad dwóch miesięcy i stan mojej cery bardzo się poprawił.
      • Gość: Magdalen Re: fantastyczny krem dla 30- latki? IP: *.unizeto.pl 08.04.02, 08:21
        Jeśli jesteśmy już w tym temacie, to mam przeogromną prośbę do Was
        dziewczyny...Jaki polecałybyście fantastyczny krem pod oczy dla 32-latki.
        Chodzi mi raczej o jakiś dobry krem odżywczy, przeciwzmarszczkowy,
        zapobiegający porannej opuchliźnie wokół oczu? Nie mam w tym względzie żadnego
        doświadczenia, tyle różnych kremów na półkach w sklepie, a ja nie wiem
        kompletnie na jaki się zdecydować. Bardzo proszę o jakieś propozycje. Pzdr.
        • Gość: aga71 Re: fantastyczny krem dla 30- latki? IP: *.MAN.atcom.net.pl 08.04.02, 09:30

Gość portalu: Magdalen napisał(a):

..Jaki polecałybyście fantastyczny krem pod oczy dla 32-latki.

mam 31 lat i sama sie zdziwilam, jak bardzo spodobal mi sie krem-zel pod oczy Forte 25+ Eris. przede wszystkim bardzo dobrze nawilza, efekt jest juz po kilku dniach stosowania. Nie probowalam, ale w serii Forte 35+ tez jest krem pod oczy - pewnie bardziej odzywczy.

Aga
          • agus7 Re: fantastyczny krem dla 30- latki? 08.04.02, 09:38
            Ja mam 27 lat i nie ustaję w poszukiwaniu idealnego kremu nawilżającego.
            Wczoraj poddałam się testowi stanu skóry Lancome, no i niestety moje obawy sie
            potwierdziły - skóra SUCHA. Pod oczami, gdzie stosuję koncentrat stymulujący IF
            jest nawilżona - co prawda zmarszczki mimiczne mam spore, ale przynajmniej
            skóra jest nawilżona. Gorzej na reczcie twarzy... Tak więc i w moim przypadku
            wraca pytanie o coś NAPRAWDĘ NAWILŻAJĄCEGO. Effaclar K idzie w odstawkę, bo
            szkoda mi mojej biednej, spragnionej skóry. Szybki nawilżacz pod krem IF nie
            pomaga. Active C La Roche Posay nie pomaga. Nawet maseczka kojąco-nawilżająca
            Avene, choć faktycznie cudowna nie nawilża na dłużej - sądzac po wynikach
            testu... Eris 25+ też mnie nie zachwyca. Ostatnio (pisałam o tym na wątku o
            odwodnionej skórze) moją uwagę zwrócił krem nawilżający Galenic z wyciągiem z
            rukwieli morskiej (czy czegoś takiego), który ma utrzymywać nawilżenie przez
            24h. Nikt jednak na forum nie wspominał o tym kremie i boję się kolejnej
            porażki. Pomóżcie!!! Może być coś z "wyższej półki", bo będę miała możliwość
            zakupu w strefie bezcłowej. Żeby tylko działało!
            • debe Re: fantastyczny krem dla 30- latki? 08.04.02, 19:42
              ja mam mieszana cere (czolo suche), wiec nie wiem czy Ci to cos pomoze (poza
              tym nie mam nadzwyczajnej wiedzy o kosmetykach), ale:
              przesusylam potwornie skore,i sprobowalam Dax - mineraly (nawilzajaco-
              witalizujacy), i na drugi dzien skora wygladala normalnie! Krem stosuje juz
              jakis czas, moze ze 2 tygodnie, jestem naprawde zadowolona (mam 29 lat)

• debe Powyzszy post jest do Agus7 08.04.02, 19:43
        • Gość: Krizia Re: fantastyczny krem dla 30- latki? IP: 195.187.56.* 08.04.02, 09:51
          Polecam All About Eyes Clinique.

Pzdr
          • Gość: anika Re: fantastyczny krem dla 30- latki? IP: 217.98.124.* 09.04.02, 09:02
            A ja polecam balsam pod oczy Clarinsa , ale ten specjalnie do suchej skóry.Jest
            na prawde swietny , od czasu do czasu testuje inne (pod oczy zawsze kupuje
            markowe kosmetyki)ale zawsze wracam do niego.Teraz wyjatkowo uzywam Dermiki(ach
            te finanse!) serii SPA i jest calkiem calkiem , moze nie widac jakis
            spektakularnych efektow (jak po Clarinsie)ale sie dobrze wchlanie a skora pod
            oczami jest mięciutka i nawilzona.Zaraz po skończeniu kupuje Power A
            H.Rubinstein bo slyszalam o nim seme superlatywy.Zreszta czekam na opinie o nim
            w osobnym linku.pzdr.
            • Gość: Mila Re: fantastyczny krem dla 30- latki? IP: *.tnt8.me2.uunet.de 09.04.02, 09:25
              Jestem 30-latka juz od dobrych paru lat ale dopiero niedawno odkrylam moj krem
              idealny. Jest nim Clarinsa Multi Activ Jour. Nawilza, zmiekcza, wygladza,
              rozjasnia- to obiecuja w ulotce i to sie naprawde czuje. Niedawno go z zalem
              skonczylam i aktualnie uzywam super reklamowanego Hydro Urgency Heleny
              Rubinstein ale przepasc niestety ogromna. Skora mnie zawsze lekko piecze i
              kompletnie nie czuje, ze jest jakas nawilzona. Moja siostra potwierdzila te
              spostrzezenia. ( Tez po trzydziestce)Ona sama uzywa Neutralii i pewnie to
              polecilaby.Aniko,drogi odkrywania kosmetykow moga byc jednak podobne:). I ja
              kupilam sobie teraz Dermike pod oczy, jeszcze nie uzywalam ale licze na efekt.
              Dobrze, ze napisalas o tym w miare pozytywnie! Ostatnio rowniez, zawiedziona
              Rubinstein, sprobowalam Retinolu 100% na dzien firmy Yves Rocher i bylam bardzo
              mile zaskoczona. Nie wiem jak jest po dluzszym czasie uzywania bo to byla
              probka. Podsumowujac: Clarins gora! Pozdrawiam.
              • Gość: Eddie Re: fantastyczny krem dla 30- latki? IP: 212.244.186.* 10.04.02, 09:05
                A jak sie ten balsam pod oczy Clarinsa nazywa? Interesuje mnie również ile
                kosztuje i czy posiada filtry UV. dzięki
                • Gość: anika Re: fantastyczny krem dla 30- latki? IP: 217.98.124.* 11.04.02, 12:38
                  Eye Contour Balm chyba ,lub cos takiego.Clarins pod oczy ma tylko jeden balsam
                  (reszta to krem zel i maseczka)wiec nie powinnas miec klopotow.Co do filtrow to
                  nie powiem ci na 100% ale chyba jakies niewysokie .W empiku kosztuje 105 albo
                  115 ,pzdr papa
            • Gość: daggy Re: fantastyczny krem dla 30- latki? Clarins IP: 192.168.0.* 09.04.02, 12:42
              Absolutnie całym sercem podpisuję się pod specjalnym balsamem Clarinsa. To
              chyba najlepszy kosmetyk, jaki kiedykolwiek kupiłam. Teraz używam LRP Active C
              i nie moge się doczekać, aż się to świństwo skończy, żeby wrócić do mojego
              ukochanego Clarinsa. Oszczędnośc czasem nie popłaca.
    • Gość: JoP Re: fantastyczny krem dla 30- latki? IP: 213.134.133.* 09.04.02, 10:59
      Hydra Zen Lancome. Wypróbowałam już tyle różnych rzeczy, ale on jest
      najgenialniejszy ze wszystkiego. A cerę mam trudną w pielęgnacji i kapryśną.

JoP
      • Gość: aga71 Re: Co jeszcze z Clarins'a dla 30-latki? IP: *.MAN.atcom.net.pl 09.04.02, 13:14
        Wynotowalam sobie balsam pod oczy i krem Multi Activ Jour (czy on ma dobre filtry? a balsam pod oczy? jak tam z filtrami?). Na co jeszcze warto zwrocic uwage z tej firmy?

Aga
        • Gość: Magdalen Re: Co jeszcze z Clarins'a dla 30-latki? IP: *.unizeto.pl 09.04.02, 13:24
          Czy te dwa wymienione kremy Clarinsa są pod oczy?
          • Gość: Mila Re: Co jeszcze z Clarins'a dla 30-latki? IP: *.tnt2.me2.uunet.de 09.04.02, 15:13
            Kremu pod oczy nie znam ( ale zamierzam poznac jak zuzyje Dermike). Multi-Activ
            to krem na dzien w bialym, szklanym sloiczku z czerwonymi napisami. Uprzedzam,
            ze nie ma on tak lubianej konsystencji fluidu czy zelu ale solidna, kremowa.
            Byc moze nie kazdemu cos takiego odpowiada. Z drugiej strony, moja siostra,
            ktora nie znosi ciezkich kremow rowniez byla zachwycona. Wchlania sie
            bezproblemowo i pozostawia twarz gleboko nawilzona ( takie mialam przynajmniej
            wrazenia). Niezly jest rowniez Re-Juven Juveny ale i tak sie nie umywa.
            • Gość: Mimi Re: Co jeszcze z Clarins'a dla 30-latki? IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 17:27
              A czy nadaje się do wrażliwej cery<bo czegoś takiego własnie szukam?
              • Gość: Mila Re: Co jeszcze z Clarins'a dla 30-latki? IP: *.tnt3.me2.uunet.de 09.04.02, 22:21
                Ja mam akurat zupelnie normalna, bezproblemowa skore wiec trudno mi powiedziec.
                Wiem tylko, ze moja siostra, ktora na codzien uzywa tylko kosmetykow aptecznych
                bo ja wszystko uczula tez byla zachwycona.M.
                • Gość: aga71 Re: Advanced Night Repair pod oczy - warto? IP: *.MAN.atcom.net.pl 10.04.02, 08:40
                  Zastanawiam sie tez nad kupnem Advanced Night Repair pod oczy firmy Estee Lauder. Czy ktoras z 30-latek go uzywala? Co o nim sadzicie?

Czuje, ze w najblizszym czasie bede musiala troche zainwestowac w kosmetyki pod oczy, bo coraz mniej sie sobie podobam ;-(

Przy okazji, odradzam krem z bursztynem pod oczy Polleny Evy - nie jest zly, skusil mnie sklad (maselko karite wysoko na liscie skladnikow), a efekt jest zaden - tak jakbym nie stosowala nic.

Aga
                  • Gość: Mimi Jaka cena kremu Clarinsa? IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 09:42
                    Chyba zdecydowałam się na ten krem ,ale nie mam pojęcia ile kosztuje.chciałabym
                    tylko wiedzieć czy kosztuje więcej niż 100zl.
                    • Gość: Mila Re: Jaka cena kremu Clarinsa? IP: *.tnt4.me2.uunet.de 10.04.02, 10:09
                      Mimi, smetna prawda jest taka, ze kosztuje on chyba duzo wiecej niz 100 zl. Ja
                      kupowalam go w Niemczech za jakies 150 zl ( dokladnie nie pamietam) a wychodze
                      z zalozenia, ze w Polsce bedzie to, niestety, duzo wiecej. Hm...
                      Wystarczy zreszta sprawdzic ile kosztuje np. taki niesamowicie wszedzie
                      chwalony Advanced Night Repair. To sa zazwyczaj piekielne sumy. M.
                      • Gość: Mila Re: Jaka cena kremu Clarinsa? IP: *.tnt4.me2.uunet.de 10.04.02, 10:26
                        Jeszcze jedno. Zauwazylam, ze w perfumeriach mozna teraz kupic krem Multi
                        Active Jour Protection Plus. To chyba jakas ulepszona formula. Dodam tez, ze ja
                        mialam krem dla wszystkich typow skory a nie dla cery suchej. Pozdrawiam! M.
                        • Gość: Mimi Re: Jaka cena kremu Clarinsa? IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 11:09
                          Dziękuję za te informacje.Muszę się dobrze nad tym zastanowić,chociaż jeśli
                          chodzi o kremy to w sumie wydałam już znacznie więcej i niestety najczęściej
                          okazuje sę ,że coś jest nie tak-albo krem podraznił mi skórę ,albo nie
                          dostatecznie nawilżył,albo był za tłusty itd.itd.Jeśli więc trafiłabym na krem
                          idealny dla mnie to na pewno nie wydawałabym pieniędzy na inne.
                          Clarinsa miałabym okazję kupić w Czechach,a tam kosmetyki są tańsze niż w Polsce
                          • Gość: daggy Re: Jaka cena kremu Clarinsa? IP: 192.168.0.* 10.04.02, 12:18
                            Mimi, ja balsam pod oczy Clarinsa kupowałam w ubiegłym roku na lotnisku w
                            Budapeszcie za ok. 70 zł (czemu ach czemu nie kupiłam 5 tubek??????). W sklepie
                            internetowym Strawberrynet (polecam) kosztuje aktualnie 105 zł, a Multi-Activ
                            na dzień 175 zł.
                  • Gość: Marta Re: Advanced Night Repair pod oczy - warto? IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 10.04.02, 11:56
                    Gość portalu: aga71 napisał(a):

> Zastanawiam sie tez nad kupnem Advanced Night Repair pod oczy firmy Estee Laude
                    > r. Czy ktoras z 30-latek go uzywala? Co o nim sadzicie?
                    >
                    > Czuje, ze w najblizszym czasie bede musiala troche zainwestowac w kosmetyki pod
                    > oczy, bo coraz mniej sie sobie podobam ;-(
                    >
                    > Przy okazji, odradzam krem z bursztynem pod oczy Polleny Evy - nie jest zly, sk
                    > usil mnie sklad (maselko karite wysoko na liscie skladnikow), a efekt jest zade
                    > n - tak jakbym nie stosowala nic.
                    >

> Aga
                    ----------------------------------
                    A ja właśnie używam to serum pod oczy z bursztynem Polleny i jestem
                    zadowolona.Dobrze natłuszcza i nawilża skórę, złagodziło mi nawet drobne
                    zmarszczko mimiczne.Pewnie,że cudów nie czyni, ale nie jest złe.

• Gość: Magdalen Re: Advanced Night Repair pod oczy - warto? IP: *.unizeto.pl 10.04.02, 12:23
                    Gość portalu: aga71 napisał(a):

>
                    > Przy okazji, odradzam krem z bursztynem pod oczy Polleny Evy - nie jest zly, sk
                    > usil mnie sklad (maselko karite wysoko na liscie skladnikow), a efekt jest zade
                    > n - tak jakbym nie stosowala nic.
                    >
                    > Aga

Cześć Aga! Ja właśnie wczoraj zakupiłam ów krem pod oczy z bursztynem. I co?
                    Powiem Ci, że tak jak zawsze rano wstawałam z potwornie opuchniętymi oczami i
                    workami pod nimi, to dzisiaj rano byłam bardzo mile zaskoczona... moje oczęta
                    wypoczęte, zero opuchnięcia i skórka pod oczami taka mięciutka i dobrze
                    nawilżona. No, ale zobaczymy, jak będzie sprawiać się dalej, Narazie jestem
                    bardzo zadowolona. Pzdr.
                    • Gość: Mila Re: Kremy dla 30-latek IP: *.tnt7.me2.uunet.de 11.04.02, 10:18
                      Z tym Clarinsem to jakas dziwna sprawa. Bylam wczoraj w perfumerii, a tam talko
                      Multi Active Jour Protection Plus, o innym zapachu i konsystencji, informacje
                      na ulotce tez nie do konca odpowiadajace znanemu mi kremowi. Weszlam w domu na
                      polecana tutaj strone www.strawberrynet.com a tam dokladnie przedstawiony moj
                      Clarins czyli Multi Active Jour, z dopiskiem bodajze hydratation, eclat,
                      confort. Wiecie cos na temat tych komplikacji?M.
                      • Gość: Teri Re: Kremy dla 30-latek IP: *.abo.wanadoo.fr 11.04.02, 10:44
                        Milu zajrzalam na strone Clarinsa i tam figuruje
                        naleziony przez Iebie MAJ Protection Plus jako nowosc i
                        niestety nie znajuje tam juz MAJ - bez PRotection Plus.
                        I nie pisza tez jaka jest roznica pomiedzy MAJ i MAJ PP.
                        Pozdrawiam T.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka