Dodaj do ulubionych

Odchudzanie ! :/ Jakie najlepsze....?

10.09.04, 16:08
Dzisiaj doszłam do wniosku, że powinnam się nieco odchudzić. Ważę stosunkowo
mało, ale u mnie sie to akos dziwnie "rozłożyło"...
Chciałabym zastosować jakąś dietę, po której nie będę mdleć z wyczerpania na
zajęciach. Mam bardzo dużo nauki, więc na pewno nie mogę pozbawiać organizmu
niebędnych składników.
Na długie ćwiczenia nie starcza mi sił...

Jejku, co ja powinnam zrobić w takiej sytuacji... ?
Bardzo chcę zrzucić chociaż 5 kg, ale nie wiem jak :(

Pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: monia Re: Odchudzanie ! :/ Jakie najlepsze....? IP: *.u.mcnet.pl 10.09.04, 16:21
      fanko, nabadz ksiazke montigniaca i poczytaj troche o tej diecie. jest
      niezawodna i naprawde dziala, a przy tym nie trzeba sie glodzic lub jesc wciaz
      tego samego. jedyna dieta bez wad (procz jednej - bedziesz musiala zrezygnowac
      z grzeskow, dasz rade?)
      • fanka_grzeskow_czekoladowych Re: Odchudzanie ! :/ Jakie najlepsze....? 10.09.04, 16:27
        Gość portalu: monia napisał(a):

> fanko, nabadz ksiazke montigniaca i poczytaj troche o tej diecie.

A z jakiego wydawnictwa ? :-)

>jedyna dieta bez wad (procz jednej - bedziesz musiala zrezygnowac
        > z grzeskow, dasz rade?)

Hmmm... no nie wiem, czy będę skłonna do takiego poświęcenia, ale spróbuję :-)))
        • Gość: monia Re: Odchudzanie ! :/ Jakie najlepsze....? IP: *.u.mcnet.pl 10.09.04, 16:32
          a bo ja wiem? w dziale kuchnia w empiku zawszse jest. autor MONTIGNAC
          tytul 'jesc aby schudnac'. B.POLECAM
    • Gość: ona19 Re: Odchudzanie ! :/ Jakie najlepsze....? IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 10.09.04, 16:24
      hm..ja stosuje zasade ZP, czyli zryj polowe od jakichs 10 dni. :) waze 50 kg
      przy wzroscie 162. chcialabym zrzucic pare, bo ''idzie'' mi wszystko w brzuch:(
      Mam zamiar zapisac sie na aerobik..Tobie radze cwiczenia, ograniczenie ilosci
      spozywanych tluszczow i weglowodanow...chyba to wszystko;)
    • Gość: lola Re: Odchudzanie ! :/ Jakie najlepsze....? IP: 213.25.22.* 10.09.04, 18:07
      Ostatni posiłek przed 19,trochę spacerów podczas których dotlenisz mózg i
      będzie Ci się lepiej pracowało. Spróbuj też zamienić białe pszenne pieczywo na
      razowe, ryż biały na brązowy, ogranicz słodycze do minimum.
      • Gość: sissi Re: Odchudzanie ! :/ Jakie najlepsze....? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.04, 18:44
        na poczatek proponuje odstawić grześki czekoladowe:))))

Ja jutro zaczynam Cambridge....juz sie boję.Napisze po tygodniu o efektach.
        • Gość: fanka_grzeskow_cze Re: Odchudzanie ! :/ Jakie najlepsze....? IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 10.09.04, 20:49
          Jakiś czas temu jadłam 6-7 Grześków dziennie (!!!) i byłam chudsza. Gdy
          postanowiłam się ograniczać do jednego ze względu na ryzyko cukrzycy,
          przybrałam na wadze.

Dziwne, prawda ? :-)
          • Gość: Iza Re: Odchudzanie ! :/ Jakie najlepsze....? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 17:58
            Tez tak miałam. Za najgorszy moment w moim życiu uważam ten, w którym
            postanowiłam sie odchudzać (choć w ogóle nie bylam gruba a nawet "pulchna", ale
            cóż, błędy młodości:) Od tego momentu muszę uważać na wszystko co jem, a po
            odstawieniu jednych "zakazanych produktów" muszę odstawiac następne. I bardzo
            lepiej nie jest. Mój organizm przestawia się na coraz mniejszą dawkę kalorii,
            spowalnia przemianę materii i efektów zero. Dlatego radzę jakis inny sposób
            odchudzania, a nie tylko ograniczenie jedzenia.
    • Gość: ella Re: Odchudzanie ! :/ Jakie najlepsze....? IP: 157.25.152.* 11.09.04, 11:01
      jedz mniej grześków czekoladowych. ;-)
    • Gość: Sitc Re: Odchudzanie ! :/ Jakie najlepsze....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 16:09
      Na mnie nie sprawdzają się żadne diety, dlatego że poprostu ja lubiue jeść to
      na co mam ochotę a nie to co wypade "na kolacje dzień trzeci" :) Odchudzałam
      sie przez wakacje i to z pozytywnym naprawde rezultatem, w bardzo prosty sposób;
      1. mniejsze porcje (ale nie głodowe)
      2. zero białego chleba, ziemniaków, makaronów
      3. włączyłam do jadłospisu nestle fitnes na p[rzemnian z nestle fruttina
      4. jeśli mięso (nie znosze gotowanego) to albo pieczone w tzw, rękawie, ale
      smażone na teflonie bez panierki rzecz jasna
      5. dużo warzyw, do obiadu surówka, na kolacje jakaś sałatka, lub kalafiorek
      6. owoców też sporo i jogurtów
      7. kawy sobie nieodpuściłam, ale oprócz 2 kaw dziennie pije tylko wode
      niegazowaną i czerwoną herbatkę- naprawde ona działa polecam
      8. a kiedy już nie mogłam się oprzeć taką miałam ochotę na cos słodkiego to
      przegryzałam na sucho muslii albo suszone śliwki.
      Ostatni miesiąc od tego odstępiłam troszke, ale chyba trzeba to rygorów
      powrócić...
      • Gość: Dziuba Re: Odchudzanie ! :/ Jakie najlepsze....? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 09:38
        Sitc i ile udalo Ci sie schudnac przez miesiac? a jakies cwiczenia do tego tez
        wykonywalas?
        • Gość: Kasia Re: Odchudzanie ! :/ Jakie najlepsze....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 15:44
          Polecam Dietę Kopenhadzką!Efekty naprawdę rewelacyjne...Schudłam ok.7 kg. (z 62
          na 55)..jest tylko jeden minus..po jej zakończeniu przez jakiś czas należy
          ograniczać sie do 1000 kalorii dziennie,inczej już w ciągu kilku dni przybędzie
          ci to co zrzuciłaś..i to z nawiązką. Polecam Kopenhadzką! :-)
    • dominika8 Re: Odchudzanie ! :/ Jakie najlepsze....? 12.09.04, 15:54
      ja przecwiczylam w zyciu wiele diet i zalecen, ale schudlam tylko dzieki
      Meridii ( droga, ale warto) na recepte w aptece, kuracja opakowaniem starcza na
      miesiac. Lykasz sobie rano jedna kapsulke, i masz na caly dzien efekt-tzn
      jestes niby normalnie glodna, ale szybciej sie najadasz, czyli zamiast calego
      talerza jedzenia zjadasz polowe, i masz dosyc, i nie jestes juz glodna.
      Odchudzalam sie 4 miesiace, schudlam 17 kg i do dzisiaj utrzymuje efekt.
      • Gość: mimi Re: Odchudzanie ! :/ Jakie najlepsze....? IP: *.acn.pl 12.09.04, 16:32
        meridia to lek stosowany u ludzi z chorobliwą nadwagą, nie polecaj go
        dziewczynie ktora ma do zżucenia 5kg. lek ten jest bardzo silny i ma poważne
        skutki uboczne.
        • dominika8 Re: do MIMI 12.09.04, 20:23
          a jakie niby???? to, ze przez pierwsze 2 dni moze sie bardziej pocic?????bez
          przesady, i nie chorobliwa, bo BMI pow 27 to nie otylosc, tylko nadwaga, moja
          droga!!!!!!!!!!!! O otylosci mowimy, gdy BMI jest pow 30. Wystarczy, ze
          przeczytasz ulotke, zanim cos napiszesz!!!!!!!!!!!1
      • Gość: marta Re: Odchudzanie ! :/ Jakie najlepsze....? IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.04, 23:14
        Meridia jest lekiem na recepte przeznaczonym dla osób mających nadwagę w
        obecnym czasie stosuje ją mój tato , który wazy ok 150 kg. więc presze noie mów
        że nie ma on żadnych skutków dla tak młodego organizmu. Są inne sposby żeby
        schudnąc z nie łykać tak silny lek jak meridia10 lub 15
        • dominika8 Re: Odchudzanie ! :/ Jakie najlepsze....? 12.09.04, 23:35
          alez ja pisze tylko o wlasnych doswiadczeniach............
        • dominika8 Re: Odchudzanie ! :/ Jakie najlepsze....? 12.09.04, 23:51
          a poza tym, jezeli Meridia jest zajestrowana od lat 18, to tez na takich
          ludziach byla badana.
          Nikt nikogo nie zmusza do brania Meridii, mi akurat pomogla, bo nie mialam dosc
          silnej woli, nauczylam sie mniej jesc, i organizm tez sie przestawil na
          mniejsze porcje. Oczywiscie, ze warto zaczac od diety, ale nie takiej jakie
          sa w gazetach-np bananowej, jogurtowej czy innych, tylko profesjonalnej,
          ulozonej przez dietetyczke, ktora uwzglednia mase wyjsciowa, zapotrzebowanie
          dzienne organizmu na kCal i ilosc do zredukowania. czasami dieta mozna sobie
          wiecej wyrzadzic krzywdy niz korzysci, doprowadzic organizm do niedoborow.
          No i pytanie o efekt jo-jo, bo latwo schudnac, gorzej z utrzymaniem wagi potem.
          a tak, a propo lekow, wystarczy wziac do reki, pierwsza lepsza ulotke i tam sa
          wypisane wszelkie mozliwe sytuacje, ale to nie znaczy, ze akurat nam to sie
          przydazy, bo to tylko wnioski z badan na wielu osobach. Przykladem moze byc np
          aspiryna, jak sobie czlowiek poczyta, to wlos sie jezy, i tak jest z kazdym
          lekiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka