IP: *.pl 11.04.02, 18:21
na forum przeczytałam o kosmetykach diadem- zaciekawiona pobiegłam do
najblizszej drogerii (jako że dziś czuję się juz lepiej) i zakupiłam 3
błyszczyki tejże firmy. Bezbarwny, biało - różowy i beżowy. (nr1, 12, 10) po
wypróbowaniu w domu wszystkich 3 kolorków (nie było mi szkoda kasy bo jeden
kosztuje coś ok 10 zł) okazało się, że są niezłe- a nawet niemalże nic nie
odróżnia ich od błyszczyków 3D bourjois(diadem są bezzapachowe)... co więcej.
na stronie www.diadem.com.pl przeczytałam, że produkowane sa przez te same
firmy, które pracują dla L'oreala, lancoma i chanel (?!) CO WY NA TO??
Obserwuj wątek
    • Gość: Xena Re: DIADEM IP: *.acn.waw.pl 11.04.02, 18:40
      Również natknęłam się na te błyszczyki - pisałam o nich bodajże w
      wątku "Pzreboje kosmetyczne za grosze". Ja używam nr 15 - odcień złotawo-
      beżowawy, pół transparentny, świetnie pasuje do mojej lekko złocistej karnacji.
      Jestem z niego bardzo zadowolona - nie jest może diabelnie trwały, ale nie
      spotkałam jeszcze błyszczyka, który bez szwnaku wytrzymałby dłużej niż 2-3
      godziny. No a cena - palce lizać. Przy okazji - na podstawie Twojego postu z
      wątku "Depilacja woskiem" wywnioskowałam, że pewnie mieszkasz gdzieś na
      Ursynowie-Natolinie. Polecam Ci jedną z drogerii na bazarku "Na dołku" -
      generalnie nie należy do najtańszych, ale "diademy" kosztują tam mniej niż w
      innych (tylko 7 zł). I w ogóle mają tam całkiem pokaźny wybór fajnych
      błyszczyków mniej znanych i "medialnych" firm.

Pozdrawiam
      • Gość: satiaa Re: DIADEM IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 19:16
        ja mam z firmy Diadem blyszczyk o kolorze jasnego rozu, kiedys mialam taki
        podobny z Lina Bocardi( kosmetyki tej firmy powoli sie wyprowadza z rynku), i
        powiem ze jestez zadowolona, zaciekawily mnie kulki tej firmy, ktoras z was
        uzywala???
        takze przeczytalam na stronie diadem , ze do ich firmy nalezy takze SZAFIR, a
        oni maja z kolei fantastyczne cienie w kredce , polecam:))
        • Gość: Magdalen Re: DIADEM IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 20:47
          Ja również jestem bardzo zadowoloma z tego błyszczku, mam nr 8, taki
          poszarzały różowo-fioletowy. Ogólnie mówiąc, kolorki są raczej delikatne.
          Błyszczki te dają efekt tzw. "mokrych ust".

A oto inne bardzo fajne błyszczki, które ostatnio wypróbowałam:
          - pomadka nabłyszczjąca firmy "wibo" (ok.5 zł)ładnie pachnie, bardzo dobrze
          trzyma się na ustach, ja wybrałam sobie piękny różowiutki kolor. Polecam.
          - błyszczyk firmy Sadrena Applause (ok.10zł) z olejkiem rycynowym, filtrami
          UV, wit. A+E+C, który cuudownie pachnie, ma piękne, intensywne kolory. Polecam
          nr 49.

Co do firmy Applause, ma bardzo ładne cienie do oczu, szminki i błyszczki.
          • Gość: elph Re: DIADEM IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.04.02, 13:19
            Z firmy Diadem używam pudru w kulkach nr 1 (korygujący jasny), jest po prostu
            cudowny: ładnie pachnie, lekko połyskuje; mam zamiar wypróbować innych gam
            kolorystycznych a dostępny jest jeszcze w czterech. Błyszczyk nr 1 z tejże
            firmy jest lekko różowy, prawie przezroczysty - nigdy się z nim nie rozstaję !
            • Gość: kulka:) a jaka jest cena tego pudru???? IP: *.pl 30.04.02, 15:31
              • Gość: elph Re: a jaka jest cena tego pudru???? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.05.02, 18:30
                Za swój puder w kulkach zapłaciłam równe 30 zł.
                Pozdrawiam.
      • minnie Re: DIADEM 30.04.02, 15:25
        Xena, moglabys napisac gdzie jest ten bazar Na Dolku, konkretna ulica, stacja
        metra, jaki przystanek 179, okolice... Ja tez mieszkam na Ursynowie i chcialabym
        podzielic sie tym blyszczykowym szczesciem z Wami.:)
    • Gość: just. Re: DIADEM IP: 212.160.236.* 30.04.02, 15:16
      Weszłam na ten wątek w zeszłym tygodniu. Przeczytałam o błyszczkach. Musze
      powiedzieć, że nie miałam zamiaru pędzić od razu do sklepu po "Diadem-y". Ale
      miałam po drodze sklep z kosmetykami. Zaszłam i obejrzałam sobie błyszczki.
      Słuchajcie, to rewelacja !!! Właśnie mi się skończył beżowy błyszczyk Bourjois
      i kupiłam Diadem nr 17. Naprawdę NICZYM się nie różni (tylko ceną !!!). Kolory
      sa rewelacyjne. Mam zamiar kupic jeszcze kilka (rzeczywiście nr 1 jest super).
      DZIĘKI za wątek !!! Pzdr.
      just.
      • .klamka. bazarek na dolku 30.04.02, 15:35
        jest on miedzy stacja metra imielin a natolin.
        wysiadziesz z metra na imielinie i idac ulica, caly czas prosciutko na
        skrzyzowaniu ken z plaskowicka skrecisz w prawo.
        mozesz dojechac tam 503- ma tam swoja petle.

sama jeszcze nie kupowalam blyszczykow diadem, ale w czwartek pedze na bazarek:)
        • .klamka. Re: bazarek na dolku 30.04.02, 15:36
          idac ulica KEN, oczywiscie:)

pozdrv
        • minnie Re: bazarek na dolku 30.04.02, 15:40
          Dzieki... To blisko, napewno sie tam wybiore...
          • Gość: silie Re: www szafir-pomocy! IP: 2.4.STABLE* / 10.120.21.* 01.05.02, 22:13
            Czy ktos wie jak poruszać się po ich stronach????
            Chcąc otworzyć jakąś serię; błyszczyki, kredki- nic mi sie nie otwiera!
            Ciągle tylko strona główna.Pierwszy raz mi sie to zdarza; próby ponawiam od
            tygodni i nic?
            pzdr
            • Gość: satiaa Re: www szafir-pomocy! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 22:33
              silie , ja wlasnie jestem na ich stronie i po nacisnieciu produktow diadem
              pojawia ci sie na dole "konturowki, tusze, pudry ..itd...wciskasz jedne z nich
              i pojawia sie obrazek, a w gornym , lewym rogu sa takie malo widoczne strzalki
              i najezdzasz mysza i automatycznie przesuwa sie strona ......:))
              • Gość: silie Re: www szafir-pomocy-do Satii:) IP: 2.4.STABLE* / 10.120.21.* 01.05.02, 23:01
                Dzięki;musiałam poszerzyć po prostu obraz, właśnie nie pojawiały mi sie napisy
                tusze, cienie itd.
                Dzięki raz jeszcze:)
                pzdr
    • Gość: yaga Re: DIADEM IP: 213.206.132.* 02.05.02, 09:54
      A może kupowałyście je gdzieś w Centrum Warszawy, prosze o namiary poza
      Ursynowem, z góry dzieki :)
      • Gość: MS Re: DIADEM IP: *.stacje.agora.pl 02.05.02, 11:31
        Podziemie Dworca Centralnego. Dwa sklepy, w okolicach Mc Donalsa.
    • caroline_p Diadem w Trójmieście? 02.05.02, 13:40
      A czy ktos wie, gdzie w Trójmieście można kupic te kosmetyki?
      • Gość: Karola Re: Diadem w Trójmieście? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 15:33
        Na Żabiance,przy deptaku, sklep "Gulden".
        • Gość: katrina Re: Diadem w Trójmieście? IP: 213.76.41.* 06.05.02, 15:38
          a w Krakowie?
          • Gość: em Re: Diadem IP: 62.148.83.* 07.05.02, 07:52
            tak "na oko" puder w kulkach Diadem wygląda ... fuj! ale nie zawsze wygląd
            widzie w parze z walorami użytkowymi. Jednym słowem nie zdecydowałam się na
            zakup mimo niskiej ceny. Źle?
            • Gość: Annika Re: Diadem IP: *.stenaline.com 08.05.02, 13:25
              Dodam jeszcze, że Diadem i Szafir jest do kupienia w trójmiejskiej sieci
              drogerii Omega Centrum. W ogóle polecam te sklepy za ogromny asortyment, w tym
              rzeczy tanich.
              Też czekam na odpowiedź dotyczacą kulek Diademu. Sama chcę kupić brązujące, ale
              mam stres (30 zł też piechotą nie biega), boję się, żeby nie były za ciemne
              (jestem bardzo blada z natury).
              • Gość: satiaa Re: Diadem IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 22:28
                Anniko, widzialam w ofercie Diademu puder rozswietlajacy (nr3) i brazujacy
                jasny (nr4)-wydaje mi sie ze sa odpowiednie do jasnej karnacji, najwyzej mozesz
                poprosic zeby ci wymieszali, albo dodali wiecej bialych kuleczek do
                brazujacego, widzialam niedawno jak kobieta tak poprosila i bez problemu
                wymieszali:))warto spytac..:))
    • Gość: Vera Re: DIADEM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 22:36
      A gdzie duży wybór Diademu mogę znaleść we Wrocławiu?
      pozdrawiam i dzięki za takie nowinki.
      Vera
      • Gość: sonique Re: DIADEM IP: 217.98.105.* 08.05.02, 22:47
        A czy te blyszczyki sa w miare trwale, czy od razu sie je zjada?
        • Gość: aniesa Re: DIADEM IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 23:21
          Moje usta "nie trzymaja" dlugo szminek (no chyba ze jest to lipfinity MF)ale
          Diademu szybko nie udaje mi sie zjesc:)
          pozdr
    • Gość: marzka Re: DIADEM IP: *.task.gda.pl / *.um.man.koszalin.pl 09.05.02, 12:23
      A może zagląda tu ktoś z Koszalina i wie gdzie w naszym mieście uda się kupić
      Diademy??
      • Gość: katrina Re: DIADEM IP: 213.76.41.* 09.05.02, 17:04
        produkty Diadem (także Joko) sa już po raz kolejny polecane na tym forum. Marzę
        o tym żeby skorzystac z dobrodziejstw układu niska cena + wysoka jakosc, ale
        nigdzie nie widze tych kosmetyków. Czy ktoś mógłby mnie wreszcie oświecić gdzie
        są one dostępne w Krakowie? Albo napiszcie że nie ma ich w Krakowie, to dam
        sobie (i Wam) spokój :-)
        • Gość: Karusia Re: DIADEM IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 09.05.02, 18:00
          Ja mam lakier firmy Joko (Virtual Color)nr 3, jest bardzo fajny, w miarę długo
          się trzyma, ściera się a nie odpryskuje tak jak Constatnce Carrol, mialam
          takze inny kolor lakieru firmy Joko do francuskiego manicure, ale był do
          niczego. Pozostawiał smugi i nie mogłam się nim pomalować. Może był stary,
          sama nie wiem.
    • Gość: inezka Re: DIADEM-gdzie na Śląsku?? IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 17:26
      Czy wiecie kochane Dziewczyny gdzie te cuda kupic na ślasku? pozdrawiam
      • Gość: sonique Re: DIADEM-gdzie na Śląsku?? IP: 217.98.105.* 09.05.02, 18:14
        A z jakiego miasta na Slasku jestes?
        • Gość: inezka Re: DIADEM-gdzie na Śląsku?? IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 19:23
          Gość portalu: sonique napisał(a):

> A z jakiego miasta na Slasku jestes?

czesto bywam w gliwicach , katowicach , zabrzu i bytomiu - jesli znasz jakies
          sklepy w tych miastach to bede bardzo wdzieczna
          z gory dziekuje i pozdrawiam
          • Gość: sonique Re: DIADEM-gdzie na Śląsku?? IP: 217.98.105.* 10.05.02, 15:07
            Na osiedlu Tysiaclecia w Katowicach w sklepie zielarskim widzialam blyszczyki
            Diademu. Ale to pewnie Ci nie po drodze:(
            Pozdrawiam
    • Gość: satiaa Re: DIADEM-do katriny IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.05.02, 18:32
      Katrino :)))wyslalam dzisiaj email do dystrybutora Diademu z zapytaniem o
      podanie najbardziej popularnych sklepow z kosmetykami diadem:))wlasnie w
      krakowie , wiec teraz nie zostaje nic innego jak czekanie na odpowiedz:))
      • Gość: katrina Re: DIADEM-do katriny IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 09:43
        Dzięki, jestes boska :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka