Dodaj do ulubionych

Olejowanie włosow

08.02.16, 15:39
Witam
Co sadzicie o olejowaniu wlosow? Jaki olej najlepszy? Nie bedzie to obciazalo naszych wlosow. Mam suche wlosy, słyszalam ze olej moze je nawilzyc.
Obserwuj wątek
    • kryspina007 Re: Olejowanie włosow 12.05.16, 09:41
      używam jedynie kosmetyków z apteki
    • snowwwhite Re: Olejowanie włosow 25.05.16, 18:07
      U mnie najlepiej sprawdza się olej makadamia, o ten: drogeria.pl/product-pol-1045-Biocosmetics-Macadamia-Natural-Oil-100-organiczny-olej-makadamia-100-ml.html
    • wellness11 Re: Olejowanie włosow 13.09.16, 14:05
      Ja jestem jak najbardziej entuzjastką :D olej najlepiej dopasować do włosów ja używałam kokosowego i oliwy z oliwek. Jedno i drugie świetnie się sprawdza. Jeśli smarujesz od połowy włosów i dobrze spłuczesz nie ma problemów z obciążaniem :)

100club.pl
    • vatia Re: Olejowanie włosow 19.09.16, 12:32
      Tak, olejowanie to dobra sprawa. Wg mnie najlepszy jest olej kokosowy, bardzo ladnie wlosy po nim błyszczą, ale najlepiej nakładać na mokre wlosy. Ja dodatkowo owijam je workiem na pół godziny, a potem zmywam. A jeśli połączę olej kokosowy z gliceryną (na mokrych wlosach, owinięte workiem foliowym) to już w ogóle bomba. Wlosy są tak nawilżone, że aż się leją w palcach. Stosuję codziennie prostownicę, więc połowę włosow mam mocno wysuszoną. Ale olej kokosowy + gliceryna na mokrych włosach naprawdę daje radę. Włosy pięknie lśnią.
    • izazalew Re: Olejowanie włosow 16.10.16, 10:41
      Mom zdaniem najlepszy jest arganowy, dobrze wzmacnia, nawilża i odżywia włosy. Ja kupuje taki z Venity i stosuję już go dość długo.
    • karolaslawik Re: Olejowanie włosow 12.06.17, 12:17
      A u mnie z takich porpozycji, które znalazłam: fryzury.pl/artykuly/pielegnacja/5-olejow-ktore-twoje-wlosy-pokochaja/ sprawdza się na pewno oliwa z oliwek :D kokosowy też lubię stosowaćc :)
    • welbbeck123 Re: Olejowanie włosow 14.06.17, 13:05
      Czy olejowanie włosów może pomóc w przypadku problemu z suchymi włosami? Jakimi sposobami najczęściej robicie olejowanie włosów i ile kosztuje taki zabieg?
    • olivia.w Re: Olejowanie włosow 02.09.17, 13:27
      Olejowanie to fajne odżywienie włosów, należy jednak uważać, żeby nie przesadzić, bo olej może obciążyć włosy, no i żeby dobrać odpowiedni olej dla swoich włosów. Świetne są te oleje Anwen, dopasowane do porowatości włosów. Warto się nad nimi zastanowić. Ja mam do wysokoporowatych i bardzo jestem zadowolona. A do tego cudnie pachnie :) rubinova.pl/pl/p/ANWEN-Olej-do-wlosow-wykoporowatych-MARAKUJA/178

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka