27.09.04, 15:41
Od dawna walczę z trądzikiem.Stosowałam wiele możliwych leków i maści
przepisywanych przez dermatologów, które niewiele pomogły. Co prawda
pojawiają się jeszcze ciągle czerwone bruzdki,ale juz jest ich niewiele i nie
tak nasilonych. Niemniej jednak pozostała mi po tym brzydka, nierówna cera z
rozszerzonymi porami, przebarwieniami (no i jeszcze te krostki!).Chciałabym
to naprawić i dlatego zastanawiam się nad skorzystaniem z zabiegów
laserowych. Czy ktoś z Was może wie,czy ta metoda może przynieść widoczne i
trwałe efekty, czy w ogóle warto spróbować? Poza tym dowiedziałam się,ze na
problemy mojej skóry może pomóc także mikrodermabrazja. Czy to prawda? Czy
daje efekty? Który z tych dwóch sposobów jest skuteczniejszy?
Obserwuj wątek
    • Gość: KaMiLkA-MaUa Re: trądzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 16:06
      wyczytałam w gazecie ze zabiegi laserowe są skutreczne ale nie zawsze . mozna
      poparzyc skóre i zostanie brzydka skóra =// lepiej nie ryzykować
    • yoolcia20 Re: trądzik 27.09.04, 16:07
      Hej! Ja miałam podobny problem do Twojego. Byłam bardzo zdesperowana w walce z
      tym paskudztwem gdyż dotknęło mnie to dopiero w wieku 20 lat i praktycznie z
      dnia na dzień.
      Moja walka z tym polegała na codziennym stosowaniu maseczek oczyszczających z
      zielonej glinki poprzedzanych naparem z szłwii i rumianku, codziennych wizyt w
      salonie kosmetycznym w celu naświetlania lampą kwarcową, stosowaniu toniku
      przepisanego przez dermatologa do zrobienia w aptece oraz stosowania w ciągu
      dnia wody termalnej a na noc krmu "perła inków". Zażywam również tabletki na
      trądzik Diane35, ale tabletki te możesz otrzymać wyłącznie na receptę i tylko
      po przeprowadzanych badaniach na poziom hormonów (fekty natychmiastowe).
      W taki oto sposób moja buzia stała się gładka i bez zanieczyszczeń.
      Aha! Stosowałam jeszcze dwa razy w tygodniu peeling drobnoziarnisty, ale to już
      gdy najgorsze zmiany przeszły i pozostały tylko zaskórniki.
      Moja walka o ładną buzie trwała trzy miesiące, była ciężka i trudna ale udało
      mi się, a na pozbycie się paskudnych blizn portądzikowych wybrałam się na
      oczyszczanie do salonu kosmetycznego i wykonałam peeling cypryjski. Jest to
      bardzo głeboki peeling, który skutecznie usunął moje pezbarwienia, blizny,
      grudki. Wystarczyły mi dwa takie zabiegi, a dodam, że moje paskudztwo objawiało
      się ropnymi naciekami wielkości paznokcia. Laseru nie stosowałam, słyszałam
      jedynie, że nie przynosi efektów.
      Mam nadzieję, że to co napisałam pomoże Ci w pozbyciu tradzika.
      Pozdrawiam
      • Gość: karolina Re: trądzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 19:12
        ja stosowalam laseroterapie na tradzik niestety musze stwierdzic ze w moim
        przypadku bylo to 500zl wyrzucone w bloto,nie pomoglo nic,a mialo byc taki
        pieknie!ale to oczywisci nie znaczy ze u Ciebie musi byc tak samo,moze Tobie
        pomoze:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka