Dodaj do ulubionych

Jestem kosmetyczką, chętnie poradze

• Gość: kamelcia Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.lodz.dialog.net.pl 06.10.04, 21:07
      Mogłabys mi powiedzieć czy baza pod podkład nie wysusza skory???
    • Gość: kasia Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 21:09
      witam poszukuje dobrego kremu na zim2e. mam cere raczej wrazliwa (tak okreslila
      kosmetyczka), ja uwazam, ze normalna, czolo, nos troche sie swieca, wiec latem
      uzywalam matujacych.
      mam 26 lat, wiec to musi byc krem dobrany tez do mojego wieku
      • Gość: Magdusia Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: 68.23.106.* 07.10.04, 06:45
        Cześć!
        Kilka mięsięcy temu skończyłam szkołe kosmetyczną w USA. Poza licencją stanu
        Illinois niewiele z niej wyniosłam. Pracuję w salonie, ciągle się uczę, ale
        brakuje mi dobraj literatury. Czy możesz mi podać ciekawe tytuły?
        Podziwiam zasob Twoich wiadomości.
        pozdrawiam
    • evana Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze 06.10.04, 22:34
      Moze zadam troche dziwne pytanie ale naprawde nie wiem. Od bardzo niedawna
      uzywam puder w kamieniu ale ostatnio w drogerii widzialam puder w kulkach. Bylo
      napisane ze to puder brazujacy. I teraz pytanie: czy on jest przeznaczony do
      ciemnych karnacji (ja mam jasna, typ urody - zima)? Czy uzywa sie go jako rozu
      czy na cala twarz? Bardzo prosze o pomoc.
      Pozdrawiam
    • Gość: Joaska Pękające naczyńska na udach IP: *.coig.katowice.pl 07.10.04, 08:41
      Mam problem z "pajączkami" na udach. Zauważyłam, ze zaczynaja sie pojawiac na
      razie drobne zylki, a na tylniej stronie ud są już uformowane w klebki o
      srednicy 3-4 cm. Ratunku. Nie wiem co robic. Jestem jeszcze mloda, mam 27 lat,
      a powoli zaczynam wstydzic sie chodzic w stroju kapielowym. Dodam, ze nie pale,
      nie pije alkoholu, nie uzywam goracego wosku do depipacji. Czy mozna je jakos
      usunac? Czy to sa początki żylakow?
      Dziekuje za wszelka pomoc.
    • Gość: Agata Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: 212.33.74.* 07.10.04, 11:11
      Mam problem z bardzo przetłuszczajaca sie, tradzikowa cera. I od dawna
      poszukuje dla siebie odpowiedniego kremu pod makijaz oraz podkladu, kryjacego i
      matujacego. Jak do tej pory moim faworytem wsrod podkladow byl Max Factor
      (Lasting), ale chyba moja skora juz sie do niego przyzwyczaila, bo nie daje
      tego efektu co dawniej. A jesli chodzi o krem ostanio nabylam Normaderm, ale
      wedlug mnie kompletnie nie nadaje sie pod makijaz, bo sie walkuje. Moze
      poradzisz mi cos, prosze :) Dodam, ze mam 30 lat.
    • Gość: joanna Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: 80.50.177.* 07.10.04, 11:54
      Mam 30 lat i chyba jeszcze bardziej "skomplikowaną cerę". Na czole i brodzie od
      około roku występuje trądzik grudkowo-krostkowy-o czym uświadomił mnie
      dermatolog i od 5 miesięcy leczy mnie antybiotykami (doustnie i w maściach).
      Efekt wizualnie mierny. Na skrzydełkach nosa tendencję do łuszczenia i pękania
      naczynek. Pod oczami moja skóra jest tak cienka, że w efekcie mam drobne
      zmarszczki i podkrążone oczy. Oczyszczam twarz raz na 4 miesiące,ale po zabiegu
      bardzo długo nawet 3 tygodnie) goją mi się ranki, a nawet w tych miejscach
      zostają mi ciemniejsze plamki. Jedynie kiedy jestem trochę opalona moja twarz
      prezentuje się korzystniej ale muszę uważać na plamki i skórę pod oczami.
      Proszę Panią o dobór kosmetyków dla mojej cery.
    • Gość: ola jakie kosmetyki najlepsze do mojej cery IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.10.04, 13:02
      wiec w skrocie opisze jak wyglada moja skora.
      szbyko zaczyna sie swiecic, czasami pojawia sie jakas wieksza krostka-przed
      okresem (taki guzek bardzo bolacy, i nie wiem co z tym robic.smaruje
      tormentiolem ale szczerze mowiac nie pomaga)
      mam troche zaskornikow, rozszerzone pory, kilka przebarwien po tradziku
      (zaczelam zabiego mikrodermabrazji- narazie bylam na jednym-tak apropo jak
      czesto mozna robic ten zabieg biorac pod uwage to ze moja skora sie
      zanieczyszcza doscx szybko)
      wiec uzywam na dzien effaclar k , na noc avene cleanance.do tego maseczki z
      gliki zielonej, oczyszczajace,peelingi. i nadal nie jestem zadowolona ze swojej
      skory, mimo ze jest o wiele lepiej niz bylo rok temu. ale to zapewne zalsugo
      diane ktora biore od 6 miesiecy. ale juz sie obawiam co bedzie jak przestane
      brac. slyszalam ze wszystkie problemy wracaja ze zdwojona sila.

poradz mi co ewentualnie moglabym jeszcxze sprobowac
      dzieki
    • l81 Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze 07.10.04, 14:27
      Ja chciałam sie dowiedzieć czy stosowanie pod oczy oliwki z pestek winogron
      jest szkodliwe i jakie może mieć konsekwencje. Słyszałam,że ma cel nawilżający
      i można go nawet stosować na czoło na zmarszczki jak się pojawiają.Mam 27 lat.
      Ponadto czy krem pod oczy LANCOME PRIMORDIALE OPTIMUM YEUX jest dobry i nie za
      mocny jak na mój wiek. A jeszcze krem nawilżający LA ROCHE POSAY pod oczy tak
      samo czy jest odpowiedni. Tylko nie polecaj mi kremów Ziaji. Ponadto stosuję
      żel pod oczy FLSLEKU na sińce.Dziękuję i pozdrawiam.
    • oda1 Baaardzo sucha cera 07.10.04, 17:00
      Mam bardzo suchą cerę, czasami na czole aż się łuszczy i nałożenie podkładu
      jest wtedy koszmarem. Mam 28 lat i przy okazji tej suchej cery pojawiają mi się
      pierwsze zmarszczki, np. taka bruzda pomiędzy brwiami. Po dobrym nawilżeniu
      znika, ale zastanawiam się czy nie powinnam już używać jakichś kosmetyków
      zapobiegających zmarszczkom i jakie są dobre. Pozdrawiam!
    • Gość: Trędowata... Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: 195.82.167.* 07.10.04, 19:17
      Kochana Genetico :)
      Mogłabyś mi napisać, czy są jakieś peelingi, maseczki, żele, toniki, itp. które
      mają podobne działanie do "Cleanance K" - emulsji regulującej wydzielanie łoju
      i złuszczanie (Avene) lub emulsji La Roche (nie wiem jakiej bo nie moge sie
      rozczytac:P ale chodzi o jakas emulsje, ktora miala mi pomoc wyleczyc trądzik i
      usunąć blizny po pryszczach...)...
      Te leki [kosmetyki?] przepisała mi dermatolog, tyle że mnie na nie nie stać :(
      Da się coś tańczego?
      Czekam na odpowiedź :]
      (więcej o mojej cerze:/ w wątku "Trądzik młodzieńczy-łojotok"......
      • Gość: penelope mam naczynkaaaaaa...buuuuuuuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 19:24
        czesc Genetica mam 13 lat i popękane naczynka na twarzy jak mozna je troche
        rozjasnic i zapobiec pekaniu nastepnych?? moze zaproponujesz mi jakies serie
        kosmetykow a moze powinnam udac sie do dermatologa??? bylabym tez wdzieczna za
        jakies domowe sposoby jesli takie istnieja... i jeszcze jedno czy mozna to
        wszystko wspomagac witaminami? jakimi?
    • Gość: KAROLA Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 20:53
      mogłabyś mi poradzić jakie mam kupić cienie do powiek. mam ciemno brązowe włosy
      z złotymi refleksami cerę dość jasną ale łatwo opala się na złoty kolor i oczy
      brązowe a właściwie ciemno brązowe/czarne. z cerą nie mam problemów dzięki za
      pomoc. jakbyś mogła to napisz mi na email: karolina.ps@op.pl DZIĘKI
    • diana2003 Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze 07.10.04, 21:43
      a może zna Pani sposób na przetłuszczajace się włosy; domowe mikstury lub
      kosmetyki firm ... wlasnie co jest godne polecenia?
    • Gość: rodzyneczka Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.cst.tpsa.pl 08.10.04, 15:31
      Mam na twarzy rumień, takie czerwone ni to naczynka ni to krosteczki. Byłam u
      dermatologa, dostałam ocerin plus i do łykania venescin, pani stwierdziła, że
      to umiejscowienie nie wskazuje na trądzik różowaty a na jakieś zmiany
      naczyniowe, ale kuracja nie pomogła. Co o tym myslisz?
    • Gość: ktos cZzarne kropki IP: *.pl 08.10.04, 22:24
      moze mi ktos pwoiedziec cos na temat czarnych kropek na nosie ??
      jakies kosmetyki ? wizyta u kosmetyczki ? ile by to kosztowało ? czym jest to
      spowodowane ?
      • kalooo Wydaje się,że... 08.10.04, 22:32
        Genetica chyba znikła z forum...
        pzdr!
        • Gość: tralala laser czy co? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.10.04, 12:45
          mam pytanie, mam cienme dlugie wloski na szyji i brodzie, usuwam je pinceta ale
          juz mam dosc, co radzisz? jaki zabieg usunie je i jaka kosmetyczka? jaka jest
          cena takiego zabiegu? dodam ze nie mam problemow hormonalnych, wloski urosly ,
          ja wyrywalam i sa co raz sielniejsze :( chce sie pozbyc przynajmniej tych
          cemnych raz na zawsze badz na dlugi okres, wiec wosk odpada.
          • Gość: kasia Re: laser czy co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.04, 19:52
            mam 22 lata, suchą cerę i okropne zmarszczki mimiczne. czy powinnam już
            stosować kremy przeciwzmarszczkowe pod oczy? z góry dziękuje
    • Gość: eski Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 12:51
      mam pytanie. moja cera ogólnie wyglada w porządku choc niestety nadmiernie sie
      przetłuszcza. ale na czole mam bardzo nieestetycznie wyglądające podskórne
      grudki. nic nie mogę z nimi zrobić, bo to nie są wypryski, które mozna
      wycisnąć lub wysuszyć. jakiego kosmetyku/maści mogę uzywać, żeby sie ich
      pozbyć??? bardzo prosze o pomoc bo juz nie mogę na to patrzeć:(
    • sceent Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze 11.10.04, 18:34
      Witam, piszesz że jestes kosmetyczą. Mam taki problem kiedys miałam problemy z
      twarza miałam trądzik, i mimo że kazdy mówił żebym nie wyciskała krost robiłam
      swoje. Teraz mam plamy na twarzy i nie wiem jak się ich pozbyć. Czy zna Pani
      jakieś sposoby na pozbycie się tych plam. Mam ciemną karncje i w sumie nie są
      one aż tak bardzo widoczne ale mimo to ja zawsze je widzę. Pozdrawiam Sylwia
    • Gość: ania "parówki" IP: 213.77.92.* 11.10.04, 21:06
      mam pytanie czy stosowanie parówki z rumianku na buzie nie jest szkodliwym
      zabiegiem? bo slyszałam o pekaniu naczynek. wspomne ze stosuje to w
      profilaktyce cery bo mam problemy z cera tradzikowa i skłonnosciami do wągrów.
    • Gość: Ula Skóra faceta IP: 83.238.4.* 12.10.04, 16:10
      Jestem pod wrażeniem Twojej działalności tutaj! :)Dobrze że sa jeszcze tacy
      ludzie... :)
      Mam małe pytanko: mój mężczyzna ma duże problemy ze skórą, chodzi przede
      wszystkim o wrastający zarost i ciągle nawracające zapalenie mieszków
      włosowych. Co można z tym zrobić? Czy preparaty typu Vichy czy Avene mogą
      przynajmniej troche pomóc?
    • Gość: Roxana Mikrodermabrazja,chemabrazja-głęboki peeling IP: 80.50.167.* 12.10.04, 22:14
      Ktory z tych zabiegow bedzie najlepszy? Jaki jest przyblizony koszt? Mam cere
      tlusta z glebokimi zaskornikami, mam tez niewielkie blizny-skora jest nie
      rowna. Chcialabym zrobic sobie gleboki peeling zeby raz na zawsze to
      zlikwidowac i pobudzic odnowe naskorka.
      • Gość: Misia Re: Mikrodermabrazja,chemabrazja-głęboki peeling IP: *.csbnet.se 13.10.04, 09:29
        Dolaczam sie do twojego postu, chce to wreszcie zlikwidowac!!!
      • Gość: Roxana Re: Mikrodermabrazja--i--poprawa krążenia IP: 80.50.167.* 14.10.04, 00:40
        Skóra moich policzków jest blada i zwiotczała, pomimo młodego wieku, mam 20
        lat. Czy mikrodermabrazja poprawia również krążenie? Jaki rodzaj mikroderm.
        byłby odpowiedni w tym wypadku: średni czy głęboki? Chciałabym też zlikwidować
        blizny po trądziku.
    • Gość: Misia Diane 35 IP: *.csbnet.se 13.10.04, 09:36
      Stosowalam Diane 35 ale krotko/ok.miesiac/, bo dopadla mnie po tym deprecha.
      Czy sa inne srodki tego typu ktore od wewnatrz ureguluja przetluszczanie sie
      naskorka? Mam okropne problemy z cera, rozszerzone pory, zaskorniaki a przez to
      pryszcze. Do tego wiecznie przetluszczajace sie wlosy. Myje codzinnie je, ale
      pod wieczor juz widac ze sa oklapniete... Do tego po stosowaniu tabl.
      antykoncepcyjnych zaczely okropnie wypadac, wiec sa teraz rzadkie i cienkie i
      oklapniete, koszmar...
      Dzieki za odpowiedz!
      Fajnie ze tu jestes na forum.
      Wlasnie takiej kompetentnej osoby jak ty szukalam dlugo na necie.
      Pozdrawiam.
      • Gość: lila Re: Diane 35 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 09:38
        nie wiem dlaczego nikt nie odpowiada na te posty...
        czyzby rzeczywiscie ktos znikl?
        • Gość: Misia Re: Diane 35 IP: *.csbnet.se 13.10.04, 12:36
          Zawsze mozemy sami sobie pomagac, pisac o wlasnych doswiadczeniach; choc
          oczywiscie rada kosmetyczki jest najwazniejsza
      • Gość: Roxana Re: Diane 35 IP: 80.50.167.* 13.10.04, 14:52
        Ja tez uzywam Diane 35. Niestety w moim przypadku przestały działać :( W
        pierwszym miesiącu rzeczywiście był jakiś efekt - mniej przetłuszczały się
        włosy i skóra. W drugim miesiacu stan mojej cery baaardzo się pogorszył. Nie
        wiem co teraz robić :( Zaburzenia nastroju miałam zawsze, wiec nie wiaze tego z
        Diane. Dermatolog doradził mi wizyte u ginekologa. No i chyba trzeba bedzie sie
        wybrac :( Słyszałam, że są nowe pigułki o działaniu podobnym do Diane (Jeanine -
        dawna Valette).
        Nie pomoga na to zadne witaminy, drozdzie itp. Jezeli masz skłonności do
        depresji nie lecz się Roaccutane! A poza tym to bardzo szkodliwy lek, można po
        nim dostac żółtaczki.
    • Gość: Misia Silicol skin IP: *.csbnet.se 13.10.04, 12:38
      Czy ktos uzywal Silicol skin - gel? Jest dosc kosztowny i chcialabym przed
      zakupem wiedziec czy pomaga...
      • sceent Re: Silicol skin 13.10.04, 18:00
        Witaj, ja używałam Silicon skin czy jest drogi teraz już nie, staniał kiedyś
        kosztował ponad 50 zł, jak kupisz większe opakowanie wyjdzie Ci taniej. Pomaga.
        Krosty znikają. Na poczatku będziesz mieć przesuszoną skórę wiec radzę stosować
        co drugi dzień i zaopatrzyć się w dobry krem nawilżający. Pozdrawiam
        • Gość: Roxana Re: Silicol skin = Silica Clean IP: 80.50.167.* 13.10.04, 23:26
          A ja uzywalam Silica Clean, o ile dobrze pamietam nazwe. Krostek nie mam,
          uzywalam go na lojotok. Musze powiedziec, ze skora troche dluzej byla po nim
          sucha. SC kosztuje mniej niz 20 zł. Raczej go nie polecam.
          Teraz mam krem głęboko oczyszczający (rzekomo, mi tam nic nie oczyscil) Garnier
          Czysta Skóra. Troche zmniejsza łojotok, ale tylko na jakąś godzinę :( Później
          znowu tragedia. Na to nie pomoga masci ani kremy. Moj dermatolog mowil, ze tego
          moge uzywac tylko pomocniczo, w polaczeniu z kuracja hormonalna - na razie z
          reszta w moim przypadku nieskuteczna :(
    • Gość: kk Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: 195.117.137.* 14.10.04, 08:28
      Witam. Mam problem z cerą i z doborem kosmetyków pielęgnacyjnych. Cera
      generalnie jest wrażliwa na wiele kosmetyków, w strefie T chyba się
      przetłuszcza, chociaż policzki są jakby przesuszone, dodatkowo na jednym
      policzku mam czerwone pajączki. Skóra pod oczami jest bardzo cieniutka i sucha,
      no i zaczynają się tworzyć zmarszczki. Dodam, że mam 30 lat. Bardzo prosze o
      radę czego używać. Pozdrwaiam.
      • Gość: kk Proszę o radę. IP: 195.117.137.* 14.10.04, 08:34
        Witam Genetica. Bardzo proszę o radę. Mam problem z cerą i z doborem kosmetyków
        pielęgnacyjnych. Cera
        > generalnie jest wrażliwa na wiele kosmetyków, w strefie T chyba się
        > przetłuszcza, chociaż policzki są jakby przesuszone, dodatkowo na jednym
        > policzku mam czerwone pajączki. Skóra pod oczami jest bardzo cieniutka i
        sucha,no i zaczynają się tworzyć zmarszczki. Dodam, że mam 30 lat. Bardzo
        prosze o
        > radę czego używać. Pozdrawiam.

• Gość: mariolaaaa wielllkie problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 10:12
      Genetico ratujjjj!!! mam kilka powaznych problemow:
      1. na twarzy mam mnostwo wagrow (szczególnie w strefie t) jak moge sie ich
      pozbyc domowymi sposobami lub u kosmetyczki...
      2. jakich preparatów uzywac do pozbycia sie innych wyprysków, a jakich w ogole
      do mojej cery mieszanej???
      3. na moim nosie jest pełno czarnych kropeczek chyba w miejscu porow-jak sie
      ich pozbyć
      4. ostatnie i chyba najgorze!!! jak moge sie pozbyć rozstepow z biustu? dodam
      że mam 17 lat...
      blagam pomorz!!!
    • Gość: Julia D. Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.04, 20:59
      Droga Genetico! Mój problem to wagry, których jest coraz wiecej (na nosie,
      czole i brodzie,grudki i tlusta skora. Stosuje kosmetyki dla cery tradzikowej
      (próbowalam erisa, clerasila, itd.) ale nic nie pomaga. Zastanawiam sie, czy
      nie zakupic kosmetyków z Vichy do cery tradzikowej lub SVR, ale nie wiem, czy
      to podziala. Moze pozostaje tylko oczyszczanie twarzy (po 1-2 tygodniach cera
      jest taka sama jak przed oczyszczaniem), ale to tez jest drogie (we wroclawiu
      ponizej 80 zl nie ma). Odpisz prosze!
      • Gość: meteorytka Genetico,serdecznie prosze o porade IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 14.10.04, 21:48
        Chcialabym sie dowiedziec jaki kolorek cienia do oczu pasowalby kobiecie 32
        letniej o szaroniebieskich oczach,jasnej cerze i zlotoblond wlosach.
        Genetico kochana,jak znajdziesz chwilke czasu bardzo prosze o odpowiedz
        Pozdrawiam serdecznie
    • sitc Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze 15.10.04, 09:57
      Mam cerę ze skłonnością do przesuszania się, w strefie T troszke sie świeci,
      nie mam typowych wyprysków, jednak moja cera jest brzydka i grudkowata (takie
      jakby mini wypukłości pod skórą, łatwe do zatuszowania ale zawsze...) poza tym
      jest szara i można powiedzieć bez życia. Jakich kosmetyków powinnam uzywać?
      Wiele powoduje u mnie niewielkie podraznienie- nie wiem czy to jest mała
      reakcja alergiczna, ale pojawia się zaczerwienienie, nisko pod oczami, tak w
      stronę skroni. Co mi radzisz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka