Dodaj do ulubionych

Jestem kosmetyczką, chętnie poradze

• Gość: eve Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.10.04, 20:01
      Witam,
      chcialam zapytac sie o krem koloryzujacy. Zawsze uzywalam podkladu. Czy ten
      krem mozna uzywac zamiast nieho?? I czy zima mozna go uzywac czy jest to tylko
      lekki krem na lato? Jakbys mogla napisac mi wszystko o tych kremach lacznie z
      tym kto powinien ich uzywac i jakies firmy ktore go produkuja to bylabym
      baaardzo wdzieczna. Pozdrawiam
      • Gość: poli podwójny podbródek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 20:28
        jak zlikwidować podwójny podbródek?z góry thanx
      • Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 21:26
        Krem koloryzujący oparty jest na bazie wodnej, co jak nazwa wskazuje jest
        ściśle związane z nawilżaniem. Jest świetny bez podkładu kremowego na lato,
        jednak w zimie nalezy go stosować na uprzednio nałożony krem tłusty. Krem
        koloryzujacy posiada niewysoki filr przeciwsłoneczny, ale nie jest aż tak
        kryjacy jak fluid, gdyż duże stężenie barwników utrzyma sie wyłącznie w bazie
        tłustej. Taki krem nadaje skórze zdrowy odcień i wygląda niczym druga skóra.
        Wygląda znacznie naturalniej, choć nie ukryje drobnych niedoskonałości skóry. Z
        tego co wiem, w swojej ofercie mają je firmy Avon i Oriflame.
    • Gość: peppermint Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 09:02
      Ostatnio dużo pozytywnych opinii czytałam na temat środków etiaxil i antidral,
      ale jakoś nie mogę sie przekonać - mam wątpliwości czy to na pewno nie wpływa
      niekorzystnie na organizm <tym bardziej, że zaleca sie używać na noc> - jak to
      jest???
      • Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 09:27
        Środki takie jak etiaxil i antidral to najsilniejsze antyperspiranty dostępne
        bez recepty tylko w aptekach. Zawierają sole glinu lub cyrkonu i substancje
        zwężajace ujścia kanałów potowych. W przypadku zwykłych antyperspirantó
        zwężenie jest niewielkie i można je stosować raz dziennie bez obaw, jednak
        etiaxil i antidral niemal zamykają ich ujścia. Dlatego wolno je stosować raz na
        tydzień a na noc, gdyż w nocy nie następuje tak intensywne pocenie i nie
        dojdzie do stanu zapalnego w obrębie pachy. Te środki to wyjście na specjalne
        okazje, wyjątkowo. Częste systematyczne stosowanie moze okazać sie bardzo
        szkodliwe. Generalnie poleca sie osobom bardzo pocącym, odkażanie skóry pod
        pachami mydłem protex i stosowanie tradycyjnych antyperspirantów. Takze zawsze
        nalleży zachować umiar:)
        • Gość: peppermint Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 09:36
          czyli mogę je stosować, np. latem kiedy jest gorąco i intensywniej się pocę a
          na resztę roku wrócić do normalnych antyperspirantów (ewentualnie raz na jakiś
          czas - zastosowac antidral czy etiaxil) ?
          • Gość: Kss Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 04.10.04, 10:12
            Witam. W sierpniu chodziłam na tzw' zimne bandaże", byłam tylko 6 razy ale
            zabiegi bardzo ujędrniły moją skórę i samopoczucie też. Niestety nie sa one
            tanie i w zwiazku z tym moje pytanie- czy mozna samemu w domu przeprowadzac
            zabiegi , ile kosztuje serum ktorym sa nasaczone bandaze i generalnie czy
            polecasz ta metode. Dziekuje. Pozdrawiam goraco
            • Gość: Genetica Zimne bandaże w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 18:47
              To nie jest produkt detaliczny i jako klientka go nie kupisz, dostępny jest
              tylko dla kosmetyczek, toteż nie wykonuje sie tych zabiegów w domu. Co do ceny,
              to firma rozprowadzająca preparat narzuca z góry określone ceny stad kształtuja
              się one tak a nie inaczej w gabinetach. W domu pozostaja tylko zimne prysznice
              i preparaty ujędrniające:)
          • Gość: anka rozjaśnienie wąsików IP: 62.29.137.* 04.10.04, 10:16
            Czy mogłabyś mi doradzić jak rozjaśnić wąsiki pod nosem. Są czarne i mi
            przeszkadzają. Dodam że ich depilacja nie wchodzi w grę. Miałam depilowane
            woskiem i zostały mi krostki na stałe (pani kosmetyczka prawdopodobnie użyła
            jakiegos preparatu który mnie uczulił). Dodam, że stosowałam na te krostki
            antybiotyk i trochę zbladły ale nadal są. Z góry dziękuję za odpowiedź.
            • Gość: Genetica Re: rozjaśnienie wąsików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 18:52
              Krostki po depilacji wąsików, powstają bardzo często. Moze to być reakcja na
              zawarty w wosku azulen, jeśli jesteś uczulona na rumianek, lub nieodkażenia
              skóry przed depilacją. Jeśli skóra nie została też przypudrowana, każdy pyłek z
              ulicy po za biegu jest krostotwórczy. Krostki znikną same. Skóra potrzebuje na
              to około 3 tyg. Jeśli chcesz by goiły sie szybciej posmaruj warge na noc
              tormentiolem(dostępny w aptece bez recepty). Rozjaśniać mozna wąsiki wodą
              utlenioną 3%, ale istnieje ryzyko znacznego wysuszenia skóry. Na włoski nanosi
              sie po prostu watka codziennie wode utlenioną i czeka na efekty. Włoaski
              troszke zjaśnieją po 2 tygodniach stosowania. POdczas kuracji nalezy pamietać o
              grubej warstwie tłustego kremu na noc, by zabezpieczyć skóre przed
              wyschnięciem. Powodzenia:)
          • Gość: Genetica Re: etiaxylyl i antidral IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 18:44
            Jeśli nie miałaś do tej pory problemów z powiększonymi gruczołąmi pod pachami
            lub guzkami, to stosowanie tych preparatów raz na tydzień będzie całkiem
            bezpieczne:)
            • pepper_mint Re: etiaxylyl i antidral 05.10.04, 14:01
              dzieki za odpowiedzi, ale ja dalej mam watpliwosci...chcialabym uzywac, bo
              rzeczywiscie jezeli to jest takie skuteczne jak sie mowi to super sprawa, ale
              zdrowie przede wszystkim - otoz moze za duzo sie nasluchalam o tym, ze
              antyperspiranty sa niezdrowe wlasnie dlatego ze zwezaja ujscia gruczolow
              potowych pod pachami i dlatego trzeba je na noc dokladnie zmywac <tzn. te
              antyperspiranty ;)> to czy to naprawde bedzie bezpieczne jesli ja te ujscia
              calkiem zamkne etiaxilem czy antidralem ?? <sorry, za "walkowanie tematu", ale
              jakos sie nie moge przekonac, a chcialabym byc pewna co i jak ;)>
              pozdr
    • malwineczka1 Od Malwinki - problemy z bliznami 04.10.04, 11:16
      Witam, chciałabym zasięgnąć u Ciebie porady, jako, że widzę po Twoich
      wypowiedziach iż jesteś świetną specjalistką w dziedzinie kosmetyków...
      Mam 22 lata, nie byłam jeszcze u kosmetyczki, ale chcę wypróbować domowych
      sposobów, aby pozbyć się lekkich blizn potrądzikowych...Mój problem to hormony,
      w czasie dni płodnych pojawiają się na mojej twarzy lekkie guzki, czasami i
      ropne krostki, które oczywiście wyciskam, ale guzków nie mogę bo bolą i zostają
      blizny, jakie kosmetyki i peelingi polecasz? Dodam, że mam cerę mieszaną,
      używam podkładów aby zatuszować blizny, ale chcę całkiem z nich zrezygnować aby
      moja twarz odpoczęła...Serdecznie pozdr. i z góry dziękuję za odp.
      • Gość: maja Re: Od Malwinki - problemy z bliznami IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 04.10.04, 12:13
        Genetica, podoba mi sie, jak radzisz w taki madry i wywazony sposob.
        Pisalas o gimnastyce twarzy. Zainteresowalam sie ta mozliwoscia po
        informacjach na wizazu. Pozniej trafilam na ksiazke Benity Cantieni - 20
        cwiczen zapobiegajacych zmarszczkom i starzeniu sie skory. Ten rodzaj
        gimnastyki polega na pobudzaniu miesni twarzy. Cwicze od dawna, mam rezultaty.
        Dla mnie ta ksiazka to rewelacja. Wiem, ze jest tez ksiazka Ewy Fraser - Twarz
        bez zmarszczek. Moze ktos ma i moze cos o niej powiedziec.
        • Gość: pati Eva Fraser- twarz bez zmarszczek IP: *.aster.pl 04.10.04, 20:12
          Maja! Miałam kiedyś fazę na ksiązki o ćwiczeniu mięsni twarzy, ale od zawsze
          (10 lat?) jestem wierna "Twarzy bez zmarszczek". Bardzo długo nie było
          wznowienia książki Evy Fraser (mam pierwsze polskie wydanie), jak mi się
          zagubiła byłam zrozpaczona. Ksiażka...Dla mnie rewelacja. Efekt liftingu bez
          skalpela. Zrobiłam kiedyś na zamówienie specjalne lustro z "ćwiczeniami" na
          konturach no i ćwiczę. Mam 34 lata, nikt nie chce uwierzyć. Jak chcesz zobaczyć
          moją fotkę daj namiarki - prześlę Ci zdjątko.
          • Gość: maja Re: Eva Fraser- twarz bez zmarszczek IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.10.04, 12:12
            Pati, bardzo chetnie : turkus7@interia.pl.
            Napisz mi tez prosze, co to jest specjalne lustro z "ćwiczeniami" na
            konturach. Mam zamiar zamowic ta ksiazke Ewy Frazer.
            Pozdrawiam.
            maja
            • Gość: pati Re: Eva Fraser- twarz bez zmarszczek IP: *.aster.pl 05.10.04, 23:50
              lustro które ma po bokach zestawy ćwiczeń na wzmocnienie twarzy ( rycinki
              przedst twarz w konktretnych ćwiczeniach)
      • Gość: Genetica Re: Od Malwinki - problemy z bliznami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:01
        Malwinko, musze niestety odesłac cie do jednego z wcześniejszych skryptów
        odnośnie domowych sposobów na blizny. Spokojnie możesz nimi potraktować swoją
        skóre. Jeszcze raz zachwalam Diacneal z Avene. Doskonały specyfik choć drogi,
        ale znakomicie usuwa drobne blizny i przebarwienia. Pozwala też sie pozbyć
        problemu bolesnych guzków. Całkowicie im zapobiega. Zwróc uwage na regularny
        peeling. Guzki powstają gdy warstwa rogowa naskórka powstaje zbyt szybko lub
        nie jest ona usuwana. Cere mieszaną potraktyj jako wrażliwą. Suche partie lekko
        natłuszczaj a tłuste nawilżaj. Stosuj kremy z dowolnej lini kosmetyków do cery
        mieszanej.
        • Gość: Genetica Re: Od Malwinki - problemy z bliznami i jeszczecoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:02
          Tylko peelingi drobnoziarniste lub enzymatyczne.
    • magdaa4 Re: Jesli chodzi o kremy mam pare pytan :) 04.10.04, 13:41
      Witam ponownie dziekuje za wczesniejsza odpowiedz mam dwa pytania otoz kupilam
      sobie ten krem pod oczy w niebieskim sloiczku firmy ziaja ale Pani wczesniej
      pisala zeby nie uzywac kremow w formie zelu a on wlasnie jest w formie zelu i
      nie wiem jak dlugo powinnam go stosowac i czy kremy pod oczy nalezy co jakis
      czas zmieniac ?
      i drugie pytanie widzialam w jakims watku jak Pani pisala ze lepsze sa kremy
      tluste niz nawilzajace a czy dotyczy to tez cery mieszanej z wagrami i paroma
      pryszczami ??
      Z gorzy dziekuje za odpowiedz
      Pozdrawiam :)
      • Gość: Genetica Re: Jesli chodzi o kremy mam pare pytan :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:06
        Każda cera wymaga innego traktowania i dlatego staram sie nie generalizować. W
        twoim przypadku zapproponowałam krem póltłusty. Zastanawia mnie jak to mozliwe
        że krem który kupiłaś jest w formie zelu. CZy to aby na pewno Ziaja krem tłusty
        z olejkiem z awocado odżywczo-ochronny? Jeśli pomyliłaś kremy, stosuj ten który
        masz, mozesz po prostu wieczorem natłuszczać skóre jakimś innym cięższym
        kremem.
    • emilkaq BLIZNY I WRASTAJĄCE WŁOSKI PO DEPILACJI 04.10.04, 14:27
      Witaj:)
      przez 7 lat depilowałam nogi depilatorem mechanicznym, potem przez rok wosk -
      efek wrastające włoski, blizny i zapalenie mieszków włosowych. Obecnie wróciłam
      do maszynki, ale blizny pozostały. dermatolog przepisał antybiotyk w maśi -
      betardin bodajże, ale szczególnych efektów nie widze , nogi wyglądaja
      kosznmarnie. Masz może jakis sprawdzony sposób na poprawę ich wyglądu,
      pozdrawiam i z góry dziękuję Aga
      • Gość: Mimi Re: BLIZNY I WRASTAJĄCE WŁOSKI PO DEPILACJI IP: *.tpnets.com 04.10.04, 18:22
        Hej mam dokładnie taki sam problem tzn u mnie też wrastały ale jakoś sobie z
        wrastaniem mniej więcej poradziłam ale zostały mi blizny.. Czy tormentiol by
        pomógł?
        Pozdrawiam i tak jak emilkaq proszę o odpowiedź
        • Gość: Genetica tormentiol nie działa na blizny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:12
          to tylko preparat gojący ale nie ma działania złuszczającego, którym trzeba
          takie blizny potraktować.
      • Gość: Genetica Re: BLIZNY I WRASTAJĄCE WŁOSKI PO DEPILACJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:09
        Jest taki preparat w aptekach specjalnie przeznaczony na leczenie blizn po
        depilacji i zapobiegający ponownemu wrastaniu. Niestety nie pamiętam jego
        nazwy. KOńcóka tej nazwy to liczba 45, 60 lub 90 w zależności od natężenia.
        Pzrynosi podono rewelacyjne efekty. Popytaj w aptekach a jak ja przypomne sobie
        te nazwe to podac ja na forum. Pierwszy wyraz jest krótki.. straszna skleroza:(
      • Gość: Genetica A przypomniałam sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:11
        Serial. Chyba 60 jest do stosowania na skóre nóg. Ale to już podadzą w aptece.
        Uff
        • Gość: Ania Re: A przypomniałam sobie IP: *.tele2.pl 04.10.04, 19:17
          pamiętasz co jest substancją aktywną?
          • Gość: Genetica Re: A przypomniałam sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:31
            zapewne coś na bazie kwasów. Preparat stosowały moje koleżanki po fachu i
            zachwalały go.
            • Gość: Ania Re: A przypomniałam sobie IP: *.tele2.pl 04.10.04, 19:47
              nie masz przez przypadek na myśli preparatu Xerial?
              • Gość: Mimi Re: A przypomniałam sobie IP: *.tpnets.com 04.10.04, 20:16
                Tak na pewno chodzi o xerial byłam przed chwilą w aptece i zamowiłam:
                • Gość: Ania Re: A przypomniałam sobie IP: *.tele2.pl 05.10.04, 10:06
                  który z xeriali zamówiłaś?
                  • Gość: Mimi Re: A przypomniałam sobie IP: *.tpnets.com 05.10.04, 17:11
                    50 ale warunkowo tzn kobieta ma pogadać z facetem w hurtowni czy to jest
                    własnie to o co chodzi a jak nie to nie zamawiać:)
        • Gość: Mimi WRASTAJĄCE WŁOSKI RAZ JESZCZE:) IP: *.tpnets.com 04.10.04, 19:18
          Dzięki za pomoc zaraz lece kupić:)
          A jezeli mam siwezą rankę po wydobyciu włoska (niekiedy mi jeszcze wrastają)
          tamogę ją tormentiolem?
          Pozdrawiam:)
          • Gość: Genetica Re: WRASTAJĄCE WŁOSKI RAZ JESZCZE:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:32
            no możesz..:)
            • Gość: Mimi Re: WRASTAJĄCE WŁOSKI RAZ JESZCZE:) IP: *.tpnets.com 04.10.04, 19:34
              Super jesteś kochana:))
              Pedzędo apteki:)
              • Gość: Genetica Re: WRASTAJĄCE WŁOSKI RAZ JESZCZE:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:38
                Ciesze sie że mogłam pomóc. Powodzenia:)
    • Gość: Bella Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 15:06
      Mam 23 lata a tradzik jest u mnie nadal czyms normalnym,choć ostatnio pjawia mi
      sie zwykle przed okresem. Niestety po pryszczach pozostaja mi na twarzy dosc
      brzydkie blizny i slady! Czy jest jakis sposób na ich usunięcie bądż preparat
      na ich minimalizowanie??? W tym wieku chcialabym sie czasami pokazac bez
      makijarzu np. kiedy ide do sklepu, a obecnie bez podkladu az boje sie wyjsc!!!
      • Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:14
        Kilka postów wyzej znajdują się te napisane przeze mnie odnośnie blizn po
        trądziku. Może je pani z powodzeniem wykorzystać:)
      • Gość: Motyla Noga Błoto z alg morski IP: 213.134.165.* 01.03.05, 11:41
        hej! co sądzisz o takim specyfiku? Kupiłam go głównie jako środek na celulit
        ale ktos powiedział,że to jest tak świetny produkt ze można go stosować jako
        maseczke na twarz. Czy to jest rzeczywiście tak dobry kosmetyk?
        Druga sprawa to co sądzisz o domowej odżywce na włosy z oliwy, żółtka i soku z
        cytryny? Spróbowałam i jak dla mnie rezultaty są świetne ale spotkałam sie z
        opinią,że jak żółtko to juz nie sok z cytryny bo jedno z drugim źle działa,
        wiesz może dlaczego?Pozdrawiam:)
    • Gość: małgosia jaki krem?cera mieszana chyba IP: *.future-net.pl 04.10.04, 15:18
      czesc,
      jest tak...mam 24 lata Ponieważ swieci mi się buzia kupilam krem matujacy Eris
      +25 i teraz dla odmiany mam strasznie suchą skórę w okół nos wręcz skóra mi
      schodzi...jaki krem powinnam używać?
      • Gość: Genetica Re: jaki krem?cera mieszana chyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:17
        I tak to właśnie bywa z kremami matującymi:( NA noc zastosuj półtłusty na dzień
        nawilżający.Pomoże na pewno.
        • Gość: małgosia Re: jaki krem?cera mieszana chyba IP: *.future-net.pl 06.10.04, 09:24
          dziekuje...zaraz lece zakupic
    • Gość: Załamana Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: 81.219.122.* 04.10.04, 15:26
      Mam 2 problemy - mam wypryski na posladkach - domyslam sie iz sa one
      spowodowane one moimi problemami hormonalnymi. Chciałabym sie jednak poradzic
      co moge zrobic aby zapobiec pojawianiu sie ich na posladkach a jak juz sie
      pojawia to co moge zrobic aby sie ich jak najszybciej pozbyc. To wstydliwy i
      bardzo dokuczliwy problem ale mam juz tego dosyc.
      Problem drugi to pojawiajace sie krostki po depilacji - krostki sie pojawiaja
      wowczas gdy włoski zaczynaja rosnac - jak mozna temu zapobiec ?
      Z góry dziekuje za odpowiedź
      • Gość: Genetica Krostki na pośladkach i po depilacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:24
        Nie jestem w stanie ci powiedziec czy krostki na posladkach rzeczywiście mają
        podłoże hormonalne, gdyż przy takim podłożu pojawiaja sie one zwykle pod brodą
        na żuchwie. Obie strefy, tj posladki i nogi, prosze potraktować jednakowo- 2-3
        razy na tydzień masować gruba rękawicą frotte skóre ruchami okrężnymi.
        Najlepiej w czasie kąpieli z dodatkiem płynu do kąpieli. Warto też przytotowac
        peeling z dwóch łyżzek soli, 2 łyżek płatków owsianych, kilku kropel cytryny i
        2 łyżek oliwy, najlepiej z oliwej, może być olejek Jonsonowski. Tym specyfikiem
        po zalaniu go gorącą wodą i dokłądnym wymieszaniu, masujemy przez 2 minuty
        skóre. Potem wmasowujemy balsam. Skóra będzie głądka jak pupcia niemowlaka a
        regularne stosowanie zapobiegnie powstawaniu nowych zmian:)
        • Gość: moca Krostki na ramionach i nogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 15:06
          witam ;)
          mam pytanie... na ramionach (i czasem na nogach) mam takie drobne
          ciemnoczerwone krostki - brzydkie to jak nie wiem co
          stosowałam różne peelingi, szorstką rękawicę itd
          może masz jakiś pomysł jak się tego pozbyć?
    • Gość: may zmarszczki mimiczne IP: *.internal.epo.org / *.epo.nl 04.10.04, 15:34
      mam zmarszczki mimiczne wokol oczu.od ok 4 miesiecy uzywam kremu z
      pseudobotoxem, lecz nie pomaga.czy mozna je zlikwidowac????dziekuje za porade:)
      • Gość: Genetica Re: zmarszczki mimiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:30
        Kremy z pseudobotuliną wbrew pozorom nie potrafią zdziałac aż tak wiele. Ich
        działanie bowiem jest doraźnie i trwa tylko przez jakiś czas po nałożeniu.
        Zmarszczka nieco sie rozprostowuje, lecz po zmyciu kremu powróci. to tylko
        pseudo efekt. Proponuje wdrążyc do pielęgnacji mocniejsze kremy z serii dla
        cery dojrzałęj. Jeśli jest pani przed 30 rokiem zycia, kuracje potraktowac jako
        zastrzyk dla skóry przez miesiac do dwóch a potem wrócic do lżejszej
        pielęgnacji. Po 35 r życia należy stosowac sie do programu intensywnego
        odżywiania skóry i przywracania jej prawidłowego poziomu lipidowego, tj nie
        dopuszczac do jej przesuszenia, gdyż regeneruje sie ona 2 razy wolniej niz
        skóra osoby w wieku lat 20.
    • Gość: carrera2003 Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 15:46
      Mam problem spędzający mi sen z oczu. Mam 23lataa moje piersi to dwa brzydko
      mówiąc flaki. Nie są ani duże ani małe. 80 B. Nie wiem co robić. Próbuję
      ćwiczyć ale ciagle praca, dom, studia...
      Prosze o odpowiedz czy warto wybrać się raz na jakiś czas na ujędrniający
      zabieg kosmetyczny czy lepiej rzeczywiście ćwiczyć? A jak już to jaki cwiczenia
      są najlepsze???
      A może jest jakiś super preoarat kosmetyczny warty ceny...
      • Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:36
        Carrero, odpisałam na twój post jakiś czas temu. Znajduje sie na początku
        strony pod hasłej opadajace piersi. poszukaj uważńie.
    • Gość: Maja Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.futuro.pl 04.10.04, 20:16
      Mam łojotok skóry. Co poradziłabyś mi? Nie chcę brac tabletek antyk. Nie
      kremuję się, używam toniku a i tak skóra jest okropna.Myję twarz żelem. Co rusz
      wyskakują mi te okropne krosty, których nie można wycisnąć. (tak jakby torbiele)

Uzywam jedynie kremu pod oczy, ponieważ mam zmarszczki.
      • Gość: Ola Białe krostki na dekolcie!!! IP: *.echostar.pl 10.01.05, 22:16
        1 Od jakiegos czasu pojawily mi sie male krostki na dekolcie. Sa one biale i
        tworza sie bardzo szybko. ja je nacisnac to pekaja. Czym mozna je zlikwidowac.
        Nie mam ich na twarzy, nie mam tez tradziku.
        2. Co myslisz o preparatach Guam. slyszalam o takim ktory mozna uzyc w domu,
        wysmarowac uda i osladki, potem zaklada sie specjalne spodenki i cwiczy. Czy
        warto i czy przynosi efekty? dziekuje za porade.
    • Gość: ola zabiegi pielegn a bielactwo,łzs,tradzik(?)i 34lat IP: *.aster.pl 04.10.04, 20:32
      Dzień Dobry Pani!
      Pozostaję pod wrażeniem bezinteresownej pomocy jakiej nam Pani udziela.
      Przestudiowałam wszystkie wypowiedzi, z pewnością skorzystam. Mam parę
      dodatkowych pytań, co prawda też dermatologicznych ale dot. zabiegów kosmet.i
      pielęgnacji.
      1. Bielactwo - czy jest przeciwskazaniem do złuszczania kwasami (zmiany
      potradzikowe, duze pory, ubytki naskórka), makijazu permanentnego? Moje plamy
      pojawiaja się od kilku lat w miejscach zadrapań, skaleczeń, otarć naskórka, po
      wyrywaniu włosków. Melanina juz nie wraca.
      2. Łojotokowe zapalenie skóry- między oczami, pomiędzy okiem i brwią oraz na
      linii włosów. Jak pielegnować taką skorę, bez sterydów- zważywszy że jest
      bardzo problematyczna - porozszerzane pory,wypryski,duża wrażliwość (wiecznie
      zaczerwieniona, czesto podrazniona, świecąca). Jakie kremy pielęgnacyjne w moim
      wieku przy takiej skórze.
      • Gość: francuzeczka krem pod oczy a krem do twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 22:32
        to jeszcze raz ja:) dziekuje za odpowiedzi na nurtujace mnie pytania:) i mam
        jeszcze jedno(chyba juz ostatnie). napisalas ze krem pod oczy moze byc taki jak
        krem do twarzy, ja uzywam kremu Nivea Soft i prosze napisz czy jest on
        odpowiedni takze pod oczy a jesli nie to czy moglabys podac nazwe i firme kremu
        ktory polecasz? dziekuje i pozdrawiam serdecznie!:)
      • Gość: Ania25 Re: zabiegi pielegn a bielactwo,łzs,tradzik(?)i 3 IP: 81.15.254.* 09.10.04, 00:22
        Olu, odnosnie bielactwa nic Ci nie powiem, natomiast sama tez cierpie na
        łojoyokowe zapalenie skóry i tez jakis czas temu szukalam innej kuracji niz
        sterydy. Poszukalam nieco w internecie (amerykanskim), a pozniej potwierdzilam
        u bardziej postepowej pani dermatolog - wynik:ketokonazol, czyli popularny
        Nizoral (szampon tez moze byc uzywany na skore twarzy), dostepny rowniez w
        kremie.Dziala on na drozdzaki Pityrosporum ovale, ktore najprawdopodobnie
        wywoluja zmiany. U mnie leczenie przynioslo trwaly efekt, dla zlagodzenia
        luszczenia smarowalam jeszcze mascia z wyciagiem z rozy (WALA Rosatum Heisalbe)
        Dziala - odpukac i z tego co wiem - nie tylko u mnie.Dobrze tez brac wit.B2 i
        B6 oraz Rutinoscorbin (sugestia p.dr)Sprobuj - warto
        POzdrawiam
        • Gość: ola Re: zabiegi pielegn a bielactwo,łzs,tradzik(?)i 3 IP: *.aster.pl 09.10.04, 00:40
          B. dziękuję Aniu
    • Gość: Chinka Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 09:40
      Witaj Genetica,
      czytam regularnie twoje posty i bardzo podobają mi się odpowiedzi, które
      udzielasz forumowiczkom, są rzeczowe, konkretne i praktyczne. Z wielką chęcią
      umówiłabym się do Ciebie na zabieg. Czy możesz podać adres i telefon, gdzie
      pracujesz i napisz także czy robisz zabiegi tylko na twarze czy i na ciała. Ja
      myślę, że na wstępie to napewno przyda mi się czyszczenie (nie robiłam tego uż
      półtora roku) a później może jakieś ilsze zabiegi byś mi ustawiła, serię
      odżywczą może (mam 32 lata, mieszaną skórę, cienie pod oczami) ale to po
      dokładnym zbadaniu skóry. Niecierpliwie czekam na informację od Ciebie.
      Pozdrawiam.
      Chinka
    • Gość: Kasia Re: Trądzik hormonalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 11:30
      Proszę o pomoc . Biorę tabletki antykoncepcyjne i na brodzie pojawiają mi się
      paskudne czerwone krosty. Proszę o radę jak z nimi walczyć, bo bardzo długo
      nie chcą się zagoić, pomimo stosowania różnych preparatów ( davercin, maść
      cynkowa, itp) Błagam o pomoc
      • Gość: Ala Parafina?? IP: *.e-wroc.com 05.10.04, 19:54
        Mam bardzo suche stopy, szczególnie końce palców, słyszałam , ża parafina może
        pomóc. Czy mogę ją sama zakupić i robić takie zabiegi samodzielnie w domu?
    • igielka82 Pytanie-o chroste na nosie 05.10.04, 11:34
      Moje pytanko jest takie Od jakiegoś czasu rośnie mi na nosie chrosta, skóra w
      tym miejscu jest twarda, i bardzo boli, nie widać zadnego ujścia jeszcze,a
      wogóle to mam wrażenie że ujcie jest w środku nosa, rośnie mi już to jakiś
      tydzień. Co zrobić zeby to szybko znikneło??????
      • Gość: ANIA CZYSZCZENIE MECHANICZNE / KWASY IP: 212.244.242.* 05.10.04, 11:47
        Witaj Genetico,mam dwa pytania
        1.Czy uważasz,że czeszczenie mechaniczne to konieczność czy ,w dobie kwasów i
        ultradżwięków,bolesny przeżytek???
        2.Mam 35 lat b.dobrą cerę i wątpliwości bo kosmetyczka odradza zabiegi na
        kwasach,tymczasem ja czytałam,że kwasy nie tylko wygładzają i odnawiaja skórę
        ale też bdb nawilżają i ujędrniają....co mam robić??....zmienić
        kosmetyczke ,czy czekać na pogorszenie skóry :o(....bardzo dziękuje za odp i
        pozdrawiam!!!!
      • Gość: Ness Re: Pytanie-o kroste na nosie IP: *.acn.waw.pl 05.10.04, 18:27
        Igiełko, nie gniewaj się, że Cię poprawiam, ale pisownia tego paskudztwa, które
        Cię męczy, to "krosta". :) Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam...
        • Gość: igielka82 Re: Pytanie-o kroste na nosie IP: *.skawina.sdi.tpnet.pl 06.10.04, 17:18
          no dobra ale jak się tego pozbyć, w tym wypadku pisownie mniej ważna
          • Gość: Ness Re: Pytanie-o kroste na nosie IP: *.acn.waw.pl 06.10.04, 17:41
            Genetica już gdzieś wcześniej pisała, że takie podskórne krosty-guzki usuwa
            kosmetyczka, rozgrzewając skórę miejscowo i nakłuwając. A żeby ich uniknąć,
            trzeba dobrze złuszczać skórę. To tyle, co pamiętam.

Ja osobiście :) smaruję takie atrakcje tormentiolem, robię nawet okłady na noc
            (gruba warstwa maści, na to płatek kosmetyczny). Przeważnie pomaga, bo
            tormentiol dobrze działa przeciwropnie i przeciwzapalnie.
    • Gość: elizka dobra pincetka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 11:40
      czy możesz polecić dobrą pincetkę, tzn. z twardego tworzywa, ale nie tnącją, taką wyrywarącą nawet króciuteńkie włoski.
      a jakiej Ty używasz?
      pytanie może śmieszne, ale moja ukochana pincetka rozpadła się i szukam czegoś dobrego.
      dzięki
    • kasiaj110 Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze 05.10.04, 11:51
      ja mam strasznie zniszczone dłonie. łamią mi sie paznokcie , rozdwajają a skóra
      dłoni jest szorstka. Po zastosowaniu kremu nawilżającego skóra staje sie prawie
      delikatna ale tylko na moment. Musiałabym cały czas smarować te dłonie.
      Słyszałam że okłady z parafiny ciekłej pomagają nawliżyć skórę dłoni. czy to
      pomaga? Czy pomaga to także na paznokcie?
    • Gość: azja Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.bumerang.univcomp.waw.pl 05.10.04, 12:48
      witaj, mam problem z popekanymi naczynkami na twarzy. Chcę je usunąć laserowo.
      Gdzie mogę się udać na taki zabieg i o jakiej porze roku? No i jaki jest koszt
      takiej "przyjemności" ?
    • yes22 Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze 05.10.04, 15:12
      Witam.
      Mam odwieczny problem - moja twarz caly czas wygląda jakby była nasmarowana
      oliwą, baardzo sie przetłuszcza. Co robic?

Dziekuje za odp.
    • Gość: Ela Problem z cerą IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 18:20
      Witaj.Moim problemem jest że nie mogę sobie dobrać odpowiednich kosmetyków do
      mojej cery . Mam 48 lat.Moja skóra w jednych miejscach jest tłusta a w innych
      sucha no i trochę naczynek.Jakie kremy byś mi poleciła.
      • Gość: Ala Parafina?? IP: *.e-wroc.com 05.10.04, 19:55
        Mam bardzo suche stopy, szczególnie końce palców, słyszałam , ża parafina może
        pomóc. Czy mogę ją sama zakupić i robić takie zabiegi samodzielnie w domu?

• Gość: bogna Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.kapelusz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 10:01
      kupilam krem "Venus Creme " dziala ale ma obawy czy nie szkodzi,po kremie
      zauwazylam ze piersi sa wieksze ale prosze o opinie
    • justymon Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze 06.10.04, 11:55
      Witam, mam pytanie troche nietypowe, ale nie mam za bardzo mozliwosci zwrocic
      sie do kogo innego. Chiclabym zapytac, jak dbac o skore podczas chemioterapii.
      Wiem, ze ulega przesuszeniu, co powinnam robic, moze sa jakies specjalne
      kosmetyki??? I jeszcze jedno pytanie, czym malowac brwi (w przypadku ich
      wypadniecia), bo zupelnie sie na tym nie znam, nigdy nie uzywalam niczego ponad
      tusz do rzes. bede wdzieczna za odpowiedz i porade. Lekarze nie maja czasu na
      takie drobiazgi jak skora...Sorry, ze taki smutny temat na tak milym forum:(
    • Gość: mada Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.civeng.tuniv.szczecin.pl 06.10.04, 12:20
      witam,
      mam problem z małymi, podskórnymi krostkami na czole, na linii włosów i na
      brodzie, wyglądają one trochę jak zatkane pory lub potówki. Krostki te pojawiły
      się po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Dodam jeszcze, że nie miałam
      trądzika ani żadnych problemów skórnych ja byłam nastolatką. Obecnie mam 27 lat
      i trochę się niepokoję, że może to być jakiś trądzik lub łojotokowe zapalenie
      skóry.
      z góry dziękuję za odpowiedź
    • Gość: jean Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.net / *.net-serwis.pl 06.10.04, 14:41
      Czy popekane naczynka np. na nogach zamkniete laserem to sposob na pozbycie sie
      ich na dobre? Pytam, bo prawie sie juz zdecydowalam na laser - w ciagu 2 m-cy
      nogi pokryly mi sie siateczka popekanych zylek...Koszmar..
    • aniajulia ujędrnienie piersi 06.10.04, 15:05
      jaki zabieg poleciłabyś dla mało jędrnych piersi z rozstępami na dodatek (po
      ciąży)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka