Dodaj do ulubionych

Twarz po odchudzaniu

14.02.19, 01:09
Twarz po diecie zrobiła sie chudsza, pojawiły sie zmarszki na policzkach. Co można zrobic aby troche skórę wzmocnic i ujędrnić. Żadne operacje nie wchodzą w grę. Jestem po 60 i zdaje sobie z tego sprawę, że cudu nie będzie. Może jakaś gimnastyka twarzy czy jej masaż ...ale jakie?
Obserwuj wątek
    • karolllka Re: Twarz po odchudzaniu 28.02.19, 09:41
      Nie wydaje mi się, żeby udało się coś z tym zrobić na takim etapie, a przynajmniej bezoperacyjnie. Im szczuplejsza twarz tym zmarszczki będą bardziej widoczne. Możesz sobie zerknąć na youtubie na to, jak prawidłowo nakładać krem z krótkim masażem w trakcie, ale jak dla mnie to jest raczej profilaktyka pierwszych zmarszczek niż metoda na zwalczanie tych, które istnieją.
    • yukine_2019 Re: Twarz po odchudzaniu 04.03.19, 11:44
      w zależności jakie masz masz te zmarszczki. ja mam straszne na czole, pomiędzy brwiami i pod oczami. tez właśnie robie masaże i ćwiczenia na nie. czoło masuję palcami od linii pomiędzy obiema brwiami i kieruje je do góry i
      skroni. ogólnie jest dużo nawet filmików jak to robić
    • muffin_mama Re: Twarz po odchudzaniu 05.03.19, 15:24
      Sprobuj jakis kremow z kolagenem, odzywiajacych i napinajacych skore
      • damascena Re: Twarz po odchudzaniu 28.03.19, 12:32
        Takie kremy działają najlepiej jak się ich zacznie używać odpowiednio wcześniej, wielkiej różnicy już teraz nie będzie.
    • ashleenc Re: Twarz po odchudzaniu 06.03.19, 16:35
      Może zabieg HiFu lub prądy
    • zuzia-lalka-nieduza Re: Twarz po odchudzaniu 05.04.19, 15:17
      kup sobie olejki i nawilżaj skóre hydrolatem :d myślę, ze to powinno pomóc :)
      • a.kudla5 Re: Twarz po odchudzaniu 14.04.19, 10:21
        Ja jestem w podobnym wieku i ze swojego doswiadczenia moge polecic mezoterapie mikroiglowa w serii 4 lub wiecej zabiegow.W moim przypadku nastapilo zdecydowane polepszenie cery lacznie z ujedrnieniem.2 razy w roku polecam takze mezoterapie iglowa z dobrym preparatem.
    • agapzn Re: Twarz po odchudzaniu 26.04.19, 08:33
      A wypełniacze? Czy to też traktujesz jako "operację"? Nie jest to specjalnie inwazyjne, ale inaczej nie ma szans wypełnić zmarszczek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka