Gość: delia IP: 81.219.244.* 20.10.04, 13:33 Mam pytanie, czy znacie jakiś dobry i SKUTECZNY sposób na usunięcie kurzajki? taki, zeby nie barwić skóry jakimiś specyfikami, po prostu nie chcę jeszcze chodzić w rękawiczkach:))Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: Kurzajki 20.10.04, 14:03 wejdź na forum Zdrowie i wpisz w wyszukiwarkę: wymrażanie brodawek. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Kurzajki 20.10.04, 14:07 Ziele glistnika-taki pomarańczowy sok,smarujesz tym miejsca z kurzajkami i po kilku dniach zapominasz co to jest kurzajka.;) Mi to pomogło 100lat temu i od tamtej pory nic z kurzajkami nie mam wspólnego. A płyn do smarowania od dermatologa,którego wcześniej używałam nie zadziałałby nawet na mrówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Kurzajki 20.10.04, 15:07 ;) miałam w podstawówce 2 kurzajki na łapie i sie wściekałam,że mnie to spotkało.Mama mnie wzięła za fraki do dermatologa i ten mi dał ten jakiś płyn i on nie działał,nie działał,aż w końcu babcia mamy kolegi z pracy się nade mną zlitowała i powiedziała o tym glistniku-jaskółcze ziele inaczej) i kazała tym smarować.A że ten kolega mamy jest zaplonym traperem przyniósł od razu cały zapas tej jakże wdzięcznej roślinki i...poskutkowało!!;D Od tamtej pory wszystkim to polecam,bo byłam pod wrażeniem medycyny naturalnej;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Kurzajki IP: *.cheersinternational.com 20.10.04, 14:12 Wiesz co poprostu idz do apteki i kup brodacit. Jest niesamowity ale musisz uwazac aby nie smarowac nim zdrowych mniejsc. Mi sie udalo mi zniknely. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi Re: Kurzajki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.10.04, 16:05 mi brodacid rowniez pomogl, wiec jesli chodzi o skutecznosc to polecam. niestety po posmarowaniu kurzajki, na jej powierzchni powstaje taka biala skorupka, biala warstewka - nie jest to wiec sposob niewidoczny.. pozdrawiam i zycze powodzenia w walce z tym paskudztwem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kragmel Re: Kurzajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 19:26 ta warstewka od brodacidu wygląda jak kropka z bezbarwnego/jasnego lakieru do paznokci, da się przeżyć. zresztą można stosować na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
reggie85 Re: Kurzajki 20.10.04, 20:38 własnie tez bym sie chciala dowiedzic,kurzajki to moja zmora,ciagle nowe mi sie pojawiaja na samych dloniach mam z 8 malych :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi Re: Kurzajki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.10.04, 23:07 no tak :) tylko ze mi dermatolog polecil tej warstewki nie usuwac (zdaje sie ze na ulotce tez tak jest) tylko dosmarowywac nowa warstwe na stara.. u mnie bylo tak, ze ta skorupka w koncu odpadala razem z cala kurzajka - nie wiem czy jesli codziennie zdziera sie stara warstwe i naklada nowa to efekt jest taki sam..? pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gytha Re: Kurzajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 22:11 Może się uśmiejecie ale w kirzajkach jest coś z czarownictwa. Sposób zupełnie niemedyczny, żadnego smarowania czy wymrażania. Należy wziąść monetę, potrzeć nią kurzajki i rzucić za siebie. Przejdą na znalazcę. Trochę wredne bo ktoś odziedziczy (tak mi się wydaje). Na własne oczy widziałam że podziałało gdy nawet wymrożenie nic nie dało i te Wasze preparaty. Odpowiedz Link Zgłoś