Gość: Kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 08:49 Dziewczyny czy któraś z Was uzywa kolagenu transdermalnego? kusi mnie żeby zamówic na próbę 30ml, ale nie wiem czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: kolagen transdermalny????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 12:13 up. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: kolagen transdermalny????? 22.10.04, 12:15 Ja idę jutro na wykład na ten temat w ramach jakiejs imprezy kosmetycznej,jak bede wiedziec cos wiecej to Ci napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: kolagen transdermalny????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 12:17 super, czekam na Twoją relację z imprezki:) Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: kolagen transdermalny????? 22.10.04, 12:32 O,właśnie zobaczyłam,że ten wykład jest w niedzielę,więc napiszę pojutrze..;) Będzie też o nowym zastosowaniu kwasu hialuronowego. Dam znać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: kolagen transdermalny????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 13:34 Kalooo, byłaś na imprezce??? Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: kolagen transdermalny????? 26.10.04, 14:48 Witam, Byłam,byłam,zle dopiero teraz mam czas żeby odpisać,wczoraj nie znalazłam tego wątku,w każdym razie było OK.Z baaaardzo krótkiego(15min)wykładu na temat kolagenu wywnioskować można było jedynie,że: Głęboko nawilża i ujędrnia skórę Spowolnia proces starzenia skóry Regeneruje skórę i ją odmłodza Wygładza zmarszczki oraz zapobiega powstawaniu nowych Zwalczya trądzik młodzieńczy i różowaty Wygładza blizny Regeneruje włosy i paznokcie Zwalcza cellulit Wspomaga leczenie skóry skłonnej do alergii Wspomaga leczenie żylaków,skóry po oparzeniach słonecznych lub solarium,ran i uszkodzeń skóry Natomiast jak wzięłam odrobinę tego żelu na rękę,żeby sprawdzić konsystencję- praktycznie momentalnie się wchłonął i powiem więcej-po chwili zaczął się łuszczyć!Nie wiem dlatego na jakiej zasadzie on nawilża,ale ja osobiście miałam odczucie,że raczej przesusza.Jest bezzapachowy i przezroczysty.Wiadomo,że w pewnym momencie nasz organizm przestaje kolagen wytwarzać,ale ja nie do końca jestem przekonana czy ten go zastąpi.Dużo ciekawszy był wykład dr.Noszczyk nt.kwasu hialuronowego Juvederm,ale już nie będę zanudzać..;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: kolagen transdermalny????? IP: *.wpiszu.pl / 217.98.64.* 26.10.04, 16:52 czesc kalooo ;) ja bardzo chetnie dowiedzialabym sie na temat kwasu hialurowego...napisz troszkejak sie go stosuje i jakie przynosi efekty dla poprawy wygladu skory? Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: kolagen transdermalny????? 26.10.04, 20:59 Witam, Generalnie wygład dr.Noszczyk brzmiał bardzo interesująco i dotyczył nowego zastosowania kwasu hialuronowego.Dotyczyło to m.in.różnego rodzaju iniekcji w celu odmładzania.Kwas hialuronowy w "czystej"postaci nie koliduje z funkcjami organizmu,tzn.że m.in.nie ma właściwie skutków ubocznych-oprócz standartowego chwilowego obrzęku itp. Ponadto wstrzykiwany kwas hialuronowy ma różne zastosowanie.Są też generalnie 2 rodzaje-Juvederm i Juvelift,który jet stabilizowaną postacią kwasu.Jest to dużo bezpieczniejsze od metod,które pozostają w skórze,ponieważ nie ulega rozkładowi od razu,ale pozostaje w skórze jakiś czas.Są 3 postacie preparatu-18 jest najmniejsza i służy do wypełniania płytkich zmarszczek, np. kurzych łapek, zmarszczek wokół ust. Druga jest już gęstsza i służy do korekcji zmarszczek na czole, między brwiami i zmarszczek na policzkach. Natomiast najgęstszy żel likwiduje głębokie, szpecące fałdy biegnące od nosa do warg (m.in. tzw.zmarszczki palacza-bardzo postarzające wizualnie). Zastrzyki mogą być bolesne- lekarz wcześniej może znieczulić skórę kremem Emla lub środkiem znieczulającym w zastrzyku. Potem wstrzykuje w skórę małe porcje kwasu hialuronowego i delikatnie rozciera miejsce nakłucia, rozprowadzając w ten sposób preparat. Efekty zabiegu widoczne są niemal od razu,dr.Noszczyk nazwała nawet te zabiegi "lunchowymi"-można od razu wrócic do pracy. Po zabiegu skóra jest wygładzona, młodsza, nawet po sześciu-dziewięciu miesiącach ma wyglądać lepiej niż przed zabiegiem.Aczkolwiek zabieg należy powtarzać-nie jest to ingerencja stała. Generalnie na przedstawianym filmie wyglądało to-przyznam szczerze-dość jak "krwawa"metoda;) Ale są brutalniejsze metody w dermokosmetologii,więc pare kropelek(dosłownie) krwi podczas nakłuwania nie powinno zniechęcać. Jak mi sie jeszcze coś przypomni to dopiszę.;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: kolagen transdermalny????? IP: *.wpiszu.pl / 217.98.64.* 26.10.04, 21:20 bardzo Ci dziekuje kalooo :) ciekawa jestem jakie sa koszty iniekcji tym kwasem? wiesz cos o kosztach?Z tego co sie zorientowalam to trzeba powtarzac co pol roku te zabiegi,no moze co 9 m-cy ,ale to pewnie nie ukazdego tak samo dziala,jesli chodzi o utrzymywanie sie efektow.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: kolagen transdermalny????? 26.10.04, 21:28 Koszt orientacyjny to-o ile dobrze pamiętam-Juvederm 800-1500zł,utrzymuje się ok.6-9 miesięcy; Juvelift 500-1200zł,utrzymuje się ok. 1rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: kolagen transdermalny????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 12:42 Jeżeli chodzi o kwas hialuronowy to trwalsze efekty daje Matridex, choć też się wchłania to dopiero po 12 miesiącach. A efekt polagający na zwiększeniu ilości kolagenu w skórze sięga 24 miesięcy. Moja siostra miała taki zabieg w gabinecie TAIS 4 miesiące temu i jest super zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oligo Re: kolagen transdermalny????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 20:24 jest o tym strona www.kolagen.kupisz.pl cena 100ml- 280zl trudno uwierzyc w taki cud!!!! Odpowiedz Link Zgłoś