Dodaj do ulubionych

kurze lapki pod oczami!

IP: 195.61.131.* 23.04.02, 13:09
mam 28 lat i zauwazylam ze zaczynaja mi sie robic zmarszczki tzw. "kurze lapki"
pod oczami, a jak sie usmiechne to sa naprawde widoczne. Siedze caly dzien przy
kompie i to na pewno ma wplyw.Czy ktos moze mi polecic dobry krem na to (cena
nie gra roli). Obecnie uzywam Vitabolic, ktory jest swietny na cienie ale na
zmarszczki nie dziala...
Obserwuj wątek
    • Gość: mysia200 Re: kurze lapki pod oczami! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.04.02, 21:53
      moze dziewczyny mnie zjedza ale dostalam w prezencie L'oreal krem pod
      oczy...dla naprawde dojrzalej skory(chyba Futur Activ ale nie chce cie klamac
      jutro napisze dokladnie)i tak "wyprasowanych" zmarszczek jeszce nigdy nie
      mialam. aaa mam 26 lat i bardzo czesto mruze oczy-jesten krotkowidzem.moja
      kosmetyczka twierdzi ze przy uzywaniu bardzo mocnych kremow skora sie nie
      rozleniwia ale przyjmuje tylko tyle ile potrzebuje - to tak jakby karmic
      najedzonego.jak cos robie zle to dajcie znac ale efekt jest cudowny-najlepszy
      jakikiedykolwiek mialam(a cos z retinolem juz uzywalam-tzn Polleny Ewy)krem nie
      jest tani-w Rosmanie kosztowal 55zl za 15 ml.(a uzywam go ok 4 dni)
      napisze jutro co to jest dokladnie
      pa
      • Gość: Marta Re: kurze lapki pod oczami! IP: *.pl 26.04.02, 22:14
        Napisz , bo ja też byłabym zainteresowana.Tylko ile on kosztuje? Dobrze
        zrozumiałam,że 55 zł.
      • Gość: daggy Re: kurze lapki pod oczami! IP: *.chello.pl 26.04.02, 23:18
        Moja kosmetyczka twierdzi to samo - że skóra się wcale nie rozleniwia, a
        naprawianie zmarszczek się na dłuższą metę nie udaje (chyba, że operacja),
        można tylko zapobiegać. Więc lepiej wcześniej, niż później. A skóra bierze to,
        czego potrzebuje. Ja uwielbiam używać kremów "starszych", niż wiek. I nikt, kto
        mnie poznaje jeszcze nie wpadł na to, ile mam lat. Pozdrawiam
    • Gość: Krizia Re: kurze lapki pod oczami! IP: 217.99.1.* 27.04.02, 01:12
      Vitabolic jest super, ale ze zmarszczkami sobie nie
      poradzi. Polecam Reti C Vichy - swietna kombinacja
      retinolu i witaminy C, czyli dokladnie tego, co
      najskuteczniej zwalcza zmarszczki.
      • Gość: rossa Re: kurze lapki pod oczami! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 27.04.02, 10:56
        Czy naprawdę Reti-C nadaje się dla skóry 26-latki? Usłyszałam w aptece, że broń
        Boże, że nadaje się tylko dla dojrzałej skóry po 40 roku życia...
        Z kolei dermatolog twierdził, że krem dla "starszej" niż nasz wiek skóry można
        użyć jednorazowo, jako kurację, ale w żadnym razie jako stałą pielęgnację.
        • Gość: Krizia Re: kurze lapki pod oczami! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 27.04.02, 17:26
          Reti-C ma na celu zapobieganie pojawieniu sie
          zmarszczek i likwidowanie tych juz powstalych. W
          pismach dla kobiet jest wyraznie napisane, ze
          preparatow z retinolem nalezy uzywac juz od 25 roku
          zycia, wlasnie w celu zapobiezenia pojawieniu sie
          zmarszczek. Poza tym jest to krem tzw. lekki, ktory
          nadaje sie dla kazdego typu skory i kazdego wieku. Z
          kolei np. silny krem z retinolem firmy RoC jest
          przeznaczony dla pan dojrzalych, podobnie jak Diminish
          Estee Lauder. A poza tym, autorka watku prosi o porade
          poniewaz juz w wieku 28 lat ma wyrazne kurze lapki i
          pragnie je, zreszta slusznie, usunac. Jak wyobrazasz
          sobie usuniecie zmarszczek bez uzycia retinolu? Jest
          to praktycznie niemozliwe. Proponujesz wiec, aby
          poczekala do 40-tki, aby moc uzyc kremu z retinolem?
          Wtedy moze jej pomoc wylacznie operacja plastyczna.

Pozdr
          • Gość: mysia200 Re: kurze lapki pod oczami! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 27.04.02, 18:01
            jestem! jest to Revitalift L'oreal pod oczy(moj jest z Niemiec wiec nazywa sie
            Revitalift Augen) z serii Plenitude i zawiera.... aktywny retinol.efekt u mnie
            glownie polega na wyprasowaniu lapek w kacikach oczu i zaczerwienienia w kolo
            kurzych lapek(no jeszcze uzywam nowego fluidu-polecam Rimmel Natural Sensation-
            kupilam pod wplywem forumowiczek).uwazam ze dobrze jest mieszac kremy tzn
            uzywac jedno pudelko mocniejszego jedno slabszego na przemian.
            papajki
            • Gość: milena Re: kurze lapki pod oczami! IP: *.adsl.pi.be 27.04.02, 21:11
              Dzieki Mysia i Krizia! Chyba zaczne od L'Oreala a jak to nic nie da to sprobuje
              Vichy ( to dlatego ze z kosmetykow Vichy jak dotad niezbyt bylam zadowolona).
              • Gość: basia Re: kurze lapki pod oczami! IP: *.rasserver.net 27.04.02, 22:48
                Dla wyjaśnienia dodam, ze Revitalift nie zawiera czystego retinolu tylko pro-
                retinol, jest słabsza forma witaminy A w postaci estru retinolu.

- Estry witaminy A czy też czasem beta-karoten są chwytliwie nazywane
                przez firmy kosmetyczne pro-retinolem, nie dajmy się jednak nabrać. Pro-
                retinol to jeszcze nie retinol tylko jego prekursor.
                • Gość: mysia200 Re: kurze lapki pod oczami! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 28.04.02, 13:11
                  Gość portalu: basia napisał(a):

> Dla wyjaśnienia dodam, ze Revitalift nie zawiera czystego retinolu tylko pro-
                  > retinol, jest słabsza forma witaminy A w postaci estru retinolu.
                  >
                  > - Estry witaminy A czy też czasem beta-karoten są chwytliwie nazywane
                  > przez firmy kosmetyczne pro-retinolem, nie dajmy się jednak nabrać. Pro-
                  > retinol to jeszcze nie retinol tylko jego prekursor.

to dobrze ze to "prekursor"retinolu bo balam sie po tym co napisalyscie tu ze
                  powinnam przestac go uzywac,ze jednak za mocny.a tak fajnie u mnie dziala!moze
                  ten proretinol dziala bo zamkniety jest w jakis"nano-kapsulkach"czy jakos tam
                  taki bajer.na razie kobietki pa!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka