Dodaj do ulubionych

Roaccutane

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.04, 02:30
kilka miesiecy temu skończyłam kurację Roaccutane. Poprawa się utrzymuje, mam
tylko jeden problem, otóz w jednym miejscu pozostał mi wyczuwalny pod skórą
pryszcz (czy jak to nazwac bo to to nie rusza sie z żadna stronę- nie
wychodzi-nie jest zaczerwienione nawet i nie znika)Trwa to już jakies pół
roku. Co robić? Myślałam, ze samo przejdzie ale nic się nie zmienia. czy ktoś
wie co robić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Roaccutane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 12:14
      Cześć, można wiedzieć jak długo brałaś Roaccutan? Ja w tej chwili skończyłam
      drugie podejście. 8-mego bedzie misiąc po odstawieniu, zobaczymy jak będzie???
      za pierwszym razem poprawa utrzymaywała się 2,5mc! Leczyłam sie 6mc. Teraz
      brałam 3 mc, lecz większą dawke. Waże 52kg brałam 30mg na dobę.
      • Gość: aris Re: Roaccutane IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.04, 01:16
        brałam 5 miesiecy. Juz nie pamietam dawki, ale jakas minimalna. Pomogło. Cera
        znów się przetłuszcza, ale pryszcze jak są to są malutkie i bardzo sporadycznie
        Skończyłam brać w połowie sierpnia. Chodzi mi tylko o to, ze ten jeden pryszcz
        jak został na początku leczenia w fazie "połowicznej"(- jest ale nie wychodzi
        na zewnątrz) tak jest do teraz. Czy jakieś zabiegi u kosmetyczki pomogłyby czy
        co? może ktos miał to samo?
    • Gość: nina Re: Roaccutane IP: 83.16.67.* 14.11.04, 17:21
      ja zakonczylam kuracje rok temu, jest troszeczke gorzej niz w trakcie zazywania
      leku, ale ciągle nieźle:) tylko ciagle mysle o tych skutkach ubocznych...
      glownie o tym ile trzeba odczekac po kuracji z zajsciem w ciąze. Czy ktoś jest
      po kuracji i urodzial dziecko...?
    • Gość: Kasia Re: Roaccutane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 17:05
      up.
      • Gość: madzia Re: Roaccutane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 08:20
        ja brałam 2 miesiące później przerwałam z braku kasy ale efekty widać do dzisiaj
        (skończyłam pół roku temu) jestem zadowolona że na niego trafiłm bo pomógł mi
        całkowice pozbyć się pryszczy i że brałam tak krótko (może zrobił mniejsze
        spustoszenie)
    • Gość: Ami670 Re: Roaccutane IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.11.04, 08:36
      Może potrzebuje czasu, żeby zniknąć. Moja koleżanka miała taką podskórną bulwę
      na twarzy chyba ok. roku. I któregoś dnia przy myciu twarzy jej jakby pękła i
      było po bulwie. Najlepiej spytaj dermatologa co to jest i co zrobić, żeby
      zniknęło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka