Dodaj do ulubionych

Banalne pytanie,ale pomóżcie!!!

22.12.04, 09:53
bo nie wiem jaki prezent dać facetowi na święta...;/ Chodzi o to,że nie mam
już jakich kosmetyków mu kupić,wiertarki czy szlifirki podobno nie wypada,a
ja nadal prezentu nie mam! I dla rodziców też nic nie mam! Podpowiedzta
coś,bo mnie w tym roku wyjątkowo wena twórcza opuściła...;/
Obserwuj wątek
    • Gość: megwi Re: Banalne pytanie,ale pomóżcie!!! IP: *.law.uj.edu.pl 22.12.04, 10:06
      może coś z tego: książka, szachy, model samolotu lub statku do sklejania, etui
      na okulary, album na zdjęcia:-))
      • kalooo Re: Banalne pytanie,ale pomóżcie!!! 22.12.04, 10:14
        no okularów jaśniepan nie nosi..;) A szachy mają byc dla brata,więc nie będę
        dublować,ale czekaj czekaj-jakaś książka dla majsterkowicza i takie tam to może
        byc dobry pomysł!Są takie?
        Oststecznie kupie kolejny album na zdjęcia...;P
        No dawajta jaieś jeszcze pomysły!No nie bądźcie takie!;) Co jest-tylko jak taki
        matołek,że 2 dni przed Wigilią nie wiem nawet co kupić???;)
    • justa_79 Re: Banalne pytanie,ale pomóżcie!!! 22.12.04, 10:11
      ja kupiłam sweter i czapkę dla ukochanego, sweter dla brata, dla mamy
      ciśnieniomierz, dla babci kremy... zastanów się, co Twojego faceta interesuje,
      może jakiś prezent związany z jego hobby. z bardziej uniwersalnych książka czy
      szalik. są też takie miejsca, gdzie robią nadruki na kubki/poduszki/maskotki,
      możesz więc np. dać mu renifera z napisem "Wesołych Świąt" na koszulce ;) no i
      sztandarowym prezentem są bokserki w mikołaje :D
    • Gość: Karla Re: Banalne pytanie,ale pomóżcie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 10:14
      Moze jakas fajna pizamke? wiem, ze to moze zle sie kojarzyc, ale ja kiedys
      kupilam swojemu sportowa z key (przylegajace bokserki + t-shirt) i byl b.
      szczesliwy. On byl wielbicielem wyszukanych gatunkow piwa - innym razem dostal
      ode mnie przewodnik piwosza Pascala i jakies fajne piwo. Kwestia zainteresowan,
      Ty najlepiej go znasz.
      W poszukiwaniu inspiracji mozesz zerknac na
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24105
      Powodzenia i wesolych swiat!!!
      • kalooo Re: Banalne pytanie,ale pomóżcie!!! 22.12.04, 10:18
        Ja Was za to właśnie lubię!;D
        No tam na tamto forum juz zerkałam;) I tak myslę,czy może być np.wiertarka
        właśnie?;)Serio,bo sam chce...No i masz babo placek,bo ja nawet nie wiem czym
        to to się różni od tej jakiejś szlifierki..;/
        A te gacie fajne to gdzie można kupić??

ps.Justa-ja też mamie ciśnieniomierz kupiłam...;P
        • kalooo Re: Banalne pytanie,ale pomóżcie!!! 22.12.04, 10:21
          Ah,bo nie powiedziałam-problem też w tym,że garderoby to on ma więcej niż
          ja...No i klops!Bo jakbym nawet mu kupiłam jakąś koszulę czy sweter to dowiesił
          by do kolekcji ciuchów oczekujących na założenie..;/
          A może cos praktycznego-macie jakis pomysł??Bo ja nie...;)
          • aniaa_23 a może .. 22.12.04, 10:46
            kubek, koszulka z twoim lub waszym zdjęciem, piżamka ewentualnie. Mój Luby
            zazyczył sobie akcesoria samochodowe, a teraz czuję że dostanie z mojej
            inicjatywy klocki/tarcze hamulcowe w prezencie noworocznym :))
            Z przewodnikiem po piwnym świecie to niezly pomysł, może sama skorzystam. Jaka
            cena i gdzie dostac takowy??
            • kalooo Re: a może .. 22.12.04, 10:47
              > Z przewodnikiem po piwnym świecie to niezly pomysł, może sama skorzystam. Jaka
              >
              > cena i gdzie dostac takowy??

No właśnie,bo na merlinie nie moge znaleźć...Jest może takie cos w empiku??
              • Gość: Karla Re: a może .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 00:51
                Przepraszam, ze dopiero teraz... ale moze sie przydac na przyszlosc. przewodnik
                kupilam w empiku - z tym, ze bylo to jakies 2 lata temu. Moze na stronie
                pascala cos sie znajdzie na ten temat? zaraz tam zerkne
                Swoja droga jestem ciekawa na co ostatecznie sie zdecydowalas?
              • Gość: Karla Re: a może .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 00:54
                Kalooo!!!! znalazlam na stronie Pascala, lap link przyjemnego czytania i
                popijania ;)
                www.pascal.pl/index.php?m=szukaj&opis=tak&q=piwo&seria=46
                • kalooo Podsumowanie ;) 29.12.04, 09:39
                  No Karla,jestes zuch dziewczyna! ;) No więc musze przyznać,że trochę cielęco
                  poszłam za radami i zakupiłam piękną,obszerną,grubą księgę majstra budowlanego-
                  no tam to jest wszystko! I jakies instalacje i inne takie rzeczy,nawet nie wiem
                  jak to się nazywa..;/ Ale fajnie,bo coś w tym stylu jaśniepan sobie życzył;P
                  A ten poradnik piwny to nie jest zły-ostatnio widzieliśmy jakis zestaw piw
                  świata w kerfurze i się co poniektórym spodobało.Więc na urodziny i imieniny i
                  Walentynki i jeszcze parę innych okazji jak znalazł!A to wszystko tuż,tuż..! ;D
                  Dzięki wielkie w każdym razie! ;*
                  Aha-a szefowej zakupiłam oryginalne duńskie ciasteczka maślane z kawałkami
                  czekolady,w pieknej puszce.Podobało się też!;)
                  Dzięki dziewczyny! ;)
          • Gość: Irish Re: Banalne pytanie,ale pomóżcie!!! IP: *.gdynia.mm.pl 22.12.04, 11:37
            portfel, etui na długipisy, ładne piórko lub jak nie pisze do ładny długopis,
            np parkera,adresownik lub fajny kalendzarz ( z gołymi babami np joke..=))
            śmieszne skarpety, rękawiczki i szalik, breloczek do kluczy elegancki albo
            zabawny, kubek Misia :) lub kubek składający się z dwóch części -jedna dla
            Ciebie druga dla niego, okulary na narty (jeśli jeździ),jakaś super garunkowo
            kawa - jeśli lubi w ładnej puszeczce, przepisy na 1000 drinków jeśli
            pije :) , poradnik kamasutra :>>> albo inne "takie" z obrazkami... albo Twoje
            zdjęcie w pieknej ramce (choć to już pewnie było u was), mała poduszeczka np. z
            kubusiem puchatkiem, żeby miał przy sobie jesli Ciebie przy nim nie ma....

hmmm....pomysłów dużo ale ja jeszcze też nic nie kupiłam !

:>
    • Gość: asiek_asiekowaty Re: Banalne pytanie,ale pomóżcie!!! IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 22.12.04, 11:44
      Ja wiem... To ciężko powiedzieć. My nie mieliśmy co dziadkom kupić, skończyło
      sie na tym, że dziadek dostanie piwa, skarpetki i krem do stóp. :P Babcia wino
      i jeszcze muszę dziś kupić jej jakieś ciepłe rajstopy. No cóż... Niezbyt
      wykwintnie, ale naprawdę im ciężko cokolwiek kupić. Dla taty zbieram się z
      rodzeństwem na jakis alkohol, którego jeszcze nie pił. Alkohole ogólnie to
      chyba niekoniecznie dobre prezenty pod choinkę, no ale... Tutaj tez nie ma co
      kupić. I tata, i dziadkowie, to takie osoby, z którymi zawsze jest problem. Jak
      mama kupowała tacie jakieś zestawy kosmetyczne, to żele pod prysznic zawsze
      leżały, a tata teraz używa przeterminowanego! <rozpacz> balsamu po goleniu, a
      następny już na niego czeka. Ojciec, ale też dziadkowie są antykosmetyczni (jak
      się ojca nie zmusi, żeby użył szmponu, to będzie uparcie mył włosy mydłem), a
      wiadomo, że kosmetyki są najłatwiejszym prezentem. Kurcze sie rozpisałam nie na
      temat... No ale chyba chcę powiedzieć, że w takich ciężkich przypadkach nie ma
      co mysleć nad tym, czy wypada czy nie, i kupic to, co się na pewno przyda,
      nawet jesli to mają być... rękawice kuchenne. A tak sobie myślę, że miło czasem
      jakiś prezent zrobić. Jakiś ładny szaliczek...? Jakąą niepowtarzalną poszewkę
      na jasia...? A może po prostu wybrac jakieś ładne zdjęcie rodzinne i kupić do
      niego śliczną oprawkę...? Generalnie dla mnie idealny prozent, to taki, który
      jest: oryginalny, zaskakujący, sprawia dużo radości i jest to przeważnie coś,
      czego samemu by się nie kupiło, bo np. szkoda nam na to pieniędzy, kiedy mamy
      tyle wydatków na rzeczy niezbędne. No i dobrze, żeby było widać, że to prezent
      z sercem, przemyslany, a nie odwalony (niestety moja rpzyjaciółka robi zawsze
      strasznie odwalone prezenty, że aż przykro).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka