Dodaj do ulubionych

co na zajady?

IP: *.gizycko.mm.pl 26.12.04, 00:46
Robia mi sie zajady :( zdaje sobie sprawe, ze jest to oznaka niedoboru
witaminy b. znacie moze jakas skuteczna masc, krem, preparat, ktory
przyspieszy gojenie sie kacikow ust?
pomozcie- Sylwester coraz blizej!
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: co na zajady? IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 10:50
      To cholerstwo gnębiło mnie od dziecka do ok.25 roku życia. Od dziesięciu lat
      mam z tym spokój.Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że pomaga stosowanie
      przez kilka ( kilkanaście )lat ( OCZYWIŚCIE ZA WIEDZĄ LEKARZA ) z niezwykłą
      systematycznościa wit B6 w połączeniu z magnezem. Bez systematyczności niewiele
      zrobisz, mi te zajady strasznie dopiekły i ciągnęły się przez lata i dlatego
      zawzięłam się by to zniszczyć. Doraźnie bo to przecież tylko kilka dni do
      Sylwestra mi pomagała zwykła acz niezawodna maść cynkowa, penaten ( droższy ale
      nie wiem czy leprzy ). Wiem ze dla niektórych dobry jest bepanten maść.
      Wspołczuje ze teraz Ci sie to zrobiło - mam nadzieję chociaż nie są duże.
      • Gość: Magda Re: co na zajady? IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 10:54
        Ups...ale dałam plamę!!! WSTYD
    • vanessa75 Re: co na zajady? 26.12.04, 11:08
      Mi niestety nie pomogły żadne maści tylko zestaw witamin-Centrum .
    • annamaria14 Re: co na zajady? 26.12.04, 12:55
      a ostatnio też borykałam się z tym problemem ale mam go już za sobą .Polecam
      maść o nazwie CHLORCHINALDIN H cena ok 8 zł do kupienia w aptece.
    • Gość: Blanka Re: co na zajady? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 12:56
      Wypróbuj maśc witaminową, dosyć dużo szczegolnie na noc. Pozdrawiam
    • Gość: Agnes_Magnes Re: co na zajady? IP: 80.51.14.* 26.12.04, 13:11
      Jezeli pekaja Ci kaciki ust to brakuje ci witamin B2, B6 i B12. B6 w duzych ilosciach jest toksyczna. Dobrze tez smarowac usta mascia z witamina A.
      • Gość: littlefrog Re: co na zajady? IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 26.12.04, 14:28
        Ja zaczelam lykac tabletki z drozdzy i po kilku dniach nie bylo po nich sladu:)
        • Gość: Karla Re: co na zajady? IP: *.gizycko.mm.pl 26.12.04, 14:56
          Dzieki za wszystkie porady. Drozdze lykam regularnie, pije multiwiwtaminke,
          wiec witaminy z grupy b tez tam sie znajduja - lece do apteki po masc cynkowa i
          witaminy z wieksza iloscia "b". Mam nadzieje, ze to tylko przejsciowa
          dolegliwosc...
          Swoja droga zauwazylam,ze te zajady zaczely pojawiac sie w momencie, gdy na
          dworze zrobilo sie mrozno. Na spierzchniete usta ulga okazal sie balsamik
          miodowy z rossmana i kremik oliwkowy ziaji, na zajady juz niestety nie :(
    • Gość: arałe Re: co na zajady? IP: *.torun.mm.pl 26.12.04, 16:11
      Witaminy w dużych ilościach nie pomagały i dentysta przepisał mi maść (do oczu)
      Oxycort. Pomogło od razu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka