Dodaj do ulubionych

schudnąć od pasa w dół-help

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 18:34
kurde od pasa w góre chudzina jestem, brzuch mam płaski... tylko dupe mam
taką blech wielką i nogi grube-zwłaszcza wewnętrzna strona ud. blech. w ogóle
całe uda obwisają tłuszczem. co robić?
słyszałam, że jak jest się na diecie south beach (dobrze?) to rezultaty od
razu widać i to w tych dla nas ważnych miejscach. co robić?
Obserwuj wątek
    • kragmel chyba lepiej 02.01.05, 19:19
      poćwiczyć niż przechodzić na dietę, jeśli nie masz nadwagi.
      w siłowniach są takie specjalne urządzenia do ćwiczenia ud, coś takiego
      a tu domowe ćwiczenia
      • Gość: marija Re: chyba lepiej IP: *.chello.pl 02.01.05, 20:24
        kurcze ludzie czy do Was ogolnie nie dociera ze samo meczenie sie na silowni i
        tak nic nie da, silownia wyrabia miesnie a nie pozwala na pozbycie sie tluszczu
        z wybranych przez nas czesci ciala, aby pozbyc sie tluszczu nalezy chodzic np.
        na aerobic w roznych odmianach ( na dolne czesci ciala najlepiej abt),
        cwiczenia cardio ( czyli bieznia, roweker np), choc zasadniczo chodzi o to aby
        schudnac, wtedy schudnie ci min. to co chcesz ( ale nie tylko oczywiscie );
        badz chodzic na masaze ( nie wiem dokladnie jakie) i stosowac rozne balsamy
        odchudzajace ( niektore rzeczywiscie dzialaja ).
        • kragmel Re: chyba lepiej 02.01.05, 20:37
          mnie się wydaje, że problem koleżanki leży właśnie w braku mięśni w pewnych
          partiach ciała, a nie nadmiarze tłuszczu
          ale co tam, ja się nie znam
          ;P
          • Gość: marija Re: chyba lepiej IP: *.chello.pl 02.01.05, 22:10
            no z jej postu wynika, że problemem jest tłuszcz, bo nie pisze że ma celulitis
            czy obwisłe pośladki, na co rzeczywiscie cwicznia by pomogly, tylko ze ma
            tluszcz na tylku. Ja moge powiedziec, ze mam podobny problem tylko ze z
            brzuchem i udami, reszta ujdzie, stad wiem ze same cwiczenia nie pomagaja, bo
            uprawiam sporty rozne od lat i to dosc intensywnie, ale jak nie jestem na
            diecie to brzuch wraca do swojej naturalnej ( okropnej ) postaci.
            • shojo4 Re: chyba lepiej 04.01.05, 14:12
              mam tłuszcz bo mi się "fałby" robią w różnych pozycjach (ułużeniu nóg) i mam
              gąbczastą skóre-od razu wiadomo, że to tłuszcz.
              • shojo4 Re: chyba lepiej 05.01.05, 18:01
                fałdy a nie fałby
                • shojo4 Re: chyba lepiej 06.01.05, 14:07
                  co mam robić:(?
                  • justa_79 Re: chyba lepiej 06.01.05, 14:15
                    no przecież kragmel już Ci napisała, że ćwiczyć. jak chcesz pozbyć się
                    tłuszczu, to ćwiczenia aerobowe.
    • Gość: derika Re: schudnąć od pasa w dół-help IP: *.petrus.com.pl 06.01.05, 14:46
      hi hi też mam ten problem - na górze b. szczupła, płaski brzuch, a uda dość
      podstawne.
      z dietami uważaj żeby nie było gorzej, jedz często, małe ilości i zdrowe
      jedzenie (naturalne oleje roślinne, razowy chleb, ryby, pij dużo wody itd itp).
      Ja akurat od ponad 10 lat jestem jaroszem więc diet żadnych sobie nie wprowadzam.

Ja robię tak:
      1. poprawić proporcje ciała - żeby lekko rozbudować ramiona robię pompki na
      kolanach ile się da (zaczynałam od 1 dziennie takie miałam słabe ręce, a teraz
      spokojnie ponad 20 w jednym ciągu)

2. brzuszki - kilkaset co 2-3 dni, zależy na ile mam ochotę, ważne aby nie
      odrywać całkowicie pleców od podłogi, bardziej chodzi o napinanie mięśni
      brzucha, w trakcie takich brzuszków można mieć np jedną nogę wyprostowaną i
      uniesioną lekko nad ziemią i zmianiać nogi np co 50.
      kolejna wersja brzuszków z wykorzystaniem nóg to usiąść na podłodze i unieść
      wyprostowane nogi (przybrać kształt litery V) i w tej pozycji wykonywać rozkroki
      w powietrzu - ile się da.

3. ćwiczenia na pośladki i tylną część ud (nie siłowe bo po siłowni właśnie uda
      mi się powiększyły) - leżę na podłodze twarzą do ziemi, kładę pod biodra jakieś
      miękkie podwyższenie np koc i po uniesieniu wyprostowanych nóg nad podłogę
      wykonuje nimi bez przerwy 100 wymachów jak w pływaniu kraulem, a następnie 100
      czegoś w rodzaju rozkroków, później powtarzam to do momentu aż już wogóle nie
      mam siły. Po tych ćwiczeniach pośladki i górna część ud jest bardzo dobrze
      rozgrzana. Wykonuję to ćwiczenie co 2-3 dni, efekty są w postaci utraty 1,5 cm w
      obwodzie ud i 1 cm w obwodzie bioder (w 1 miesiąc) luźniej zrobiło mi się w
      moich dżinsach:)
      na koniec jak już jest porządnie rozgrzana rozciągam wszystkie mięśnie nóg.

to na tyle
      pozdrawiam i życze wytrwałości
      • shojo4 Re: schudnąć od pasa w dół-help 06.01.05, 17:11
        heh ja robie podobne rzeczy. boje się siłowni bo na 100% nie osiągne efektów
        jakie chce osiągnąć. co roku przez całe lato pływam (mieszkam koło basenu
        otwartego), tylko że w tym roku straszny żarłok ze mnie był. i nadal jest ale
        walcze z tym:) od poniedziałku nie zjadłam ani kawałeczka słodkiego ani chleba.
        będe trzymać się dalej i bardziej rygorystycznie.
      • maga19 Re: schudnąć od pasa w dół-help 06.01.05, 18:15
        Doczepię się trochę do tych powtórzeń "brzuszków", a co :) Nie chodzi o to,
        żeby tych brzuszków robić kilkaset, wystarczą 3 serie po około 15 powtórzeń,
        tylko takich powtórzeń, żeby czuć spinanie się mięśni. Trochę kiedyś czytałam
        na ten temat w "mężowskich" Flex'ach tudzież innych kulturystycznych gazetkach.
        Na zarzut, który być może powstanie, od razu wyjaśniam, że ja stosuję sposoby
        podawane tam (+ czasem z babskiego "Shape'a") i osiągam efekty na tym polu
        (gdyby nie nieodwzajemniona miłość do słodyczy byłoby jeszcze lepiej). Pozdr.
        Magda
        • Gość: derika Re: schudnąć od pasa w dół-help IP: *.petrus.com.pl 06.01.05, 23:21
          co do brzuszków masz rację, choć 15 w serii to za mało, tak 20-25 na początek i
          robic tylko kilkusekundowe przerwy pomiędzy nimi.
          Napisałam kilkaset bo ja tyle robie, z tym że brzuch ćwiczę dość regularnie od 5
          lat i mam tam bardzo mocne mięśnie, więc spinanie 3po 15 jest dla mnie
          praktycznie nieodczuwalne. jeśli mówimy o poradach kulturystycznych to ten
          trening jest bardzo dobry: www.sfd.pl/temat144665/
          • shojo4 Re: schudnąć od pasa w dół-help 07.01.05, 14:13
            ah... mam dość:(
            • Gość: derika Re: schudnąć od pasa w dół-help IP: *.petrus.com.pl 07.01.05, 16:53
              shojo nie przejmuj się, zawsze same oceniamy siebie gorzej niż inni na nas patrzą:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka