Dodaj do ulubionych

Rozświetlanie

21.05.02, 09:50
Chciałabym kupić jakiś kosmetyk (podkład, puder)z serii rozświetlających. Nie
orientuję się jakie fimy i co produkują ani jak to rozświetlanie wygląda gdyż
nigdy sama nie stosowałam tego typu kosmetyków. Z opisów w gazetach czy w
internecie wnioskuję że jest to bardzo fajny efekt i chciałabym spróbować.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: elve Re: Rozświetlanie IP: *.netland.gda.pl 21.05.02, 21:45
      wcale nie jest taki super jak pisza, chyba ze masz nieskazitelna buzke... ale
      warto sprobowac. ja moge Ci z czystym sumieniem polecic translucide l'oreala i
      serie rozswietlajaca revlona. Wszystkie kosmetyki z tych serii sa bardzo dobre,
      przynajmniej dla mnie.
      • Gość: marta Re: Rozświetlanie IP: *.ny325.east.verizon.net 21.05.02, 22:13
        dla mnie translucide l'oreala to wielka chała, nie rozświetla tylko się
        błyszczy, a to wielka różnica!!!! Z serii Revlona na pewno znajdziesz coś dla
        siebie, szczególnie polecam diffusing tint, daje subtelny efekt, nadaje się na
        lato i ma filtry, oferuje wiele odcieni więc na pewno sobie coś dopasujesz!
        polecam
        • Gość: silie Re: Rozświetlanie-do Marty IP: 2.4.STABLE* / 10.120.21.* 21.05.02, 22:18
          Ponieważ jutro już na pewno kupuję nowy podkład, może możesz Marto coś polecić?
          Revlon jest w Łodzi aktualnie niedostępny; potrzebuję czegoś kryjącego.
          AirWear bardzo mnie rozczarował, miałm ochote na Trnslucide, ale jesteś
          kolejną osobą, ktora twierdzi, że właśnie się świeci, a nie rozświetla...:(
          Przedział cenowy-do 60 zl.
          pzdr, s.
          • Gość: marta Re: Rozświetlanie-do silie IP: *.ny325.east.verizon.net 22.05.02, 03:31
            przykro mi ale chyba niewiele będę mogła pomóc... podtrzymuję opinię o
            translucide; a jeśli chodzi o AirWear to także byłam rozczarowana:(( W
            hameryce różnica cenowa miedzy tymi podkładami a np. Clinique wynosi tylko
            parę dolarów więc "przerzuciłam się" (superbalanced - bardzo ładnie wtapia się
            w cerę, jest ona bardziej promienna, ale równocześnie zmatowiona) zdaję sobię
            sprawę, że w Polsce wygląda to trochę inaczej.... . Revlona polecałam na lato
            bo ma filtry i dla mnie to bardziej krem koloryzujący niż podkład. Jeśli jest
            niedostępny zastanów się czy nie warto dołożyć jeszcze 30PLN i skusić się np.
            na Clinique.
            Może inne dziewczyny będą bardziej pomocne.
            Pozdrawiam.
    • Gość: mar Re: Rozświetlanie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 23:02
      Pojawiło się coś fajnego, mianowicie krem rozświetlający Diora Luminizer. Jest
      w 4 kolorach i kosztuje 130 zł. Nie tanio, ale efektem jest naturalne
      rozświetlenie cery. Można go stosować na podkład lub na gołą twarz. Drobinki
      rożświetlające nie są nachalne tylko drobniutkie i nie dają efektu brokatu.
      • Gość: Helena Re: Rozświetlanie IP: *.waw.cdp.pl 22.05.02, 10:28
        Ja jestem wierna Air Wear - dla mnie rewelacja, swietnie sie wtapia, ma filtry
        a efekt rozswietlenia uzyskuje dodajac do porcyjki podkladu takiego perlowego
        proszku Sephora. To nie brokat tylko taki drobniuni silnie opalizujacy puderek.
        Wystepuje w kilku odcieniach i juz go gdzies tu na forum zachwalam jako dodatek
        do pudru, podkladu albo balsamu do ciala. Kosztuje 18 za pudeleczko i
        przypuszczam ze z taka wydajnoscia wystarczy mi do 60-tki :-)))
        Translucide mam uzywany dwa razie i siwece sie po nim jak ksiezyc w pelni.
        Pozdrawiam
        H.
        • Gość: okęciak Re: Rozświetlanie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 18:41
          seria rozswietlajaca Revlonu pojawia sie od dzisiaj w sklepach , ale trafia ona
          tylko do sklepow ktore maja pelna oferte firmy.Tak wiec w kazdej drogerii tych
          produktow nie bedzie
          • Gość: marta Re: Rozświetlanie IP: *.ny325.east.verizon.net 22.05.02, 19:10
            ooo! jaka dobra informacja!!! Jeśli już będzie ten Revlon to droga Silie
            naprawdę Ci go polecam, z tej samej serii są też korektory, nie używałam ale
            maja opinię porównywalne do słynnego korektora YSL
            • Gość: okęciak Re: Rozświetlanie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 21:10
              Gość portalu: marta napisał(a):

> ooo! jaka dobra informacja!!! Jeśli już będzie ten Revlon to droga Silie
              > naprawdę Ci go polecam, z tej samej serii są też korektory, nie używałam ale
              > maja opinię porównywalne do słynnego korektora YSL

Marta troche sie rozpedzilas. Korektory beda a i owszem ale pod koniec
              czerwca.Kiedys byla mowa o podkladach z tej serii ale firma nie zdecydowala sie
              na ich wprowadzenie ze wzegledu na zbyt wysoka cene jak na polskie warunki.Pzdr.
              • Gość: Xena do okęciaka IP: *.acn.waw.pl 22.05.02, 22:50
                Czy mam rozumieć, że nie będzie dostepny w Polsce podkład (krem tonujący?) z
                serii Skinlights Diffusing Teint, który zresztą ponoć jakiś czas temu przemknął
                przez drogeryjne półki? Wielka szkoda, bo strasznie napaliłam się na zakup i
                liczyłam, że może pod koniec maja, w czerwcu uda mi się go dostać.
                Buuu :(((
                • Gość: marta Re: do okęciaka IP: *.ny325.east.verizon.net 23.05.02, 03:52
                  jaka szkoda że się rozpędziłam:(((
                  i przyłączam sie do pytania Xeny, to będzie ten podkład czy nie???
                  • Gość: em Re: do okęciaka IP: 62.148.83.* 23.05.02, 07:25
                    dołączam się do pytania
                    seria ta co była w zeszłym roku czy coś oprócz?
          • Gość: Krizia Re: Rozświetlanie IP: *.ey.com.pl / 195.187.56.* 23.05.02, 15:22
            Oooo a czy balsam rozswietlajacy do ciala tez bedzie?

pzdr
    • Gość: ananies Re: Rozświetlanie IP: *.ipartners.pl 23.05.02, 16:43
      Ja polecam - bardzo - podklad diorlift Diora (jest we fluidzie i w kompakcie),
      juz zreszta o nim pisalam na tym forum. Jest to jedyny kosmetyk rozswietlajacy,
      ktory naprawde rozswietla, a nie powoduje blyszczenia skory. Mam tez Spotlights
      EL, ale nie jestem nim zachwycona - po nim po prostu sie blyszcze.
      Uwazam, ze jest warty swojej ceny (170 zl), zaplacilabym nawet wiecej. Poza tym
      jest bardzo wydajny - jedna buteleczka starcza na wiele, wiele miesiecy...
      Ananies
      • rossa_ Re: Rozświetlanie 23.05.02, 17:45
        Ale przecież Diorlift, jak sama nazwa wskazuje, jest podkładem liftingującym i
        nic a nic nie rozświetla.. Ja w nim wyglądałam jak w masce, ale moje koleżanki
        trochę po 30-stce go chwalą.
        Może Ci chodziło o Diorlight? Ten jest fajny na lato, bo delikatniutki i
        transparentny, ale żeby rozświetlał, to jakoś niespecjalnie zauważyłam.
        • Gość: Aga Re: Rozświetlanie IP: *.future-net.pl 23.05.02, 19:09
          Polecam gorąco Spotlight Estee Lauder. Można go (tak jak ja) mieszac na dłoni z
          podkładem, albo stoswać na podkład albo zamiast. Nie nabłyszcza skóry, tylko
          pieknie ją rozświetla, usuwa optycznie zmęczenie i tuszuje drobne
          niedoskonałości. Słowem - upiększa. Latem używam go solo, od jesieni do wiosny
          z podkładem.
          • Gość: katrina Re: Rozświetlanie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 19:26
            Po raz kolejny okazuje się że wszystko kwestia indywidualna. dla mnie Spotlight
            jest beznadziejny. Na twarzy - nazwijmy to rozświetla (dla mnie: nabłyszcza")
            za bardzo, a np. pod brwiami za mało (można się bawic w nakładanie wielu
            warstw, ale po co, lepszy efekt i szybciej uzyskam jasnoróżowym opalizującym
            cieniem). Bogu dzięki że dostałam przy zakupach EL w USA próbkę, a nie wydałam
            na niego własnych pieniędzy! a i tej próbki (mała tubeczka) nie zmęczę chyba
            przed upływem roku.
            Natomiast coraz bardziej napalam się na SkinLights Diffuzing tint Revlona :-)
            • Gość: marta Re: Rozświetlanie IP: *.ny325.east.verizon.net 23.05.02, 23:44
              mam SpotLight dostałam na imieniny jeszcze w lutym i jakoś nie mogę się
              przekonać.... nie jest to dla mnie doskonałość roku (tytuł TS)
              na twarzy, używany solo jest widoczny, faktycznie usuwa zmęczenie rozświetla,
              a raczej opalizuje na taki różowawo-fioletowawy kolorek (nie każdemu może
              przypaść do gustu, a używanie na całą twarz to chyba przesada), do tego jest
              jakiś lepkawy (mam skórę suchą) i po kilku godzinach efekt opalizowania
              blednie, a lepkość pozostaje...
              Lepiej wygląda wymieszny z podkładem, ale wtedy efekt nie jest aż tak
              spektakularny... w zimie tak właśnie go używałam (po wielu próbach,
              podkreślania kości policzkowych itp.)
              ale na lato zdecydowanie lepsze efekty oferuje Revlon, tym bardziej że jest z
              filtrem 15 i dużą ilością składników pielęgnujących
            • Gość: Krizia Re: Rozświetlanie IP: *.ey.com.pl / 195.187.56.* 24.05.02, 16:09
              Hej,
              Ja rowniez dostalam mala tubke Spotlight w USA i mam identyczna opinie jak Ty.
              Wedlug mnie to badziewie.

Pzdr
          • Gość: e Re: Rozświetlanie IP: warspite.ch.u* 24.05.02, 14:14
            Ja tez jestem zdecydowanie rozczarowana Spotlight EL. mam wrazenie, ze moja
            twarz ma po nim jakis dziwaczny (rozowoperlowy) kolor. Probowalam mieszac go z
            podkladem ale efekt tez byl mizerny. Kiedys kupilam taki lekki fluid do twarzy
            na lato Vichy z drobinkami zlota i wedlug mnie efekt byl znacznie lepszy,
            chociaz ten fluid nie jest bardzo silnie kryjacy. Rzecz jasna wszystko jest
            wzgledne i byc moze innym ten rozswietlacz pasuje bardziej niz mi.
        • Gość: ananies Re: Rozświetlanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 15:19
          rossa_ napisał(a):

> Ale przecież Diorlift, jak sama nazwa wskazuje, jest podkładem liftingującym i
          > nic a nic nie rozświetla.. Ja w nim wyglądałam jak w masce, ale moje koleżanki
          > trochę po 30-stce go chwalą.
          > Może Ci chodziło o Diorlight? Ten jest fajny na lato, bo delikatniutki i
          > transparentny, ale żeby rozświetlał, to jakoś niespecjalnie zauważyłam.

Ja mam 33 lata, dlatego może jestem tak zachwycona Diorliftem, chociaż cerę mam
          dobrą i żadnego efektu liftingującego nie zauważyłam. Na pudełku piszą: 'A well-
          rested, GLOWING complezion" - czyli coś z tym rozświetlaniem musi być...
          Widzę, że opinie na temat Spotlight w większości pokrywają się z moją. Ale są też
          i pozytywne.
          Jak widać, jak zwykle zresztą, kosmetyki to sprawa super indywidualna...
          Na razie, A.

• Gość: Mona Re: Rozświetlanie IP: 212.244.180.* 24.05.02, 09:25
      Spróbujcie Fluidy rozświetlającego PRIVI. Jest rewelacja! Drobinki złota są
      bardzo malutkie, ale dają świetny efekt rozświetlenia. Ja polecam.
      • agus7 Re: Rozświetlanie 24.05.02, 15:25
        Ha! I znowu potwierdza się to, że kwestia upodobań kosmetycznych to sprawa
        baaaaardzo indywidualna. Ja uważam że PRIVI jest beznadziejny! Nie dość że nie
        rozświetlał, nie krył, znikał z twarzy w ciągu max. kilku godzin - czyli nie
        spełniał żadnego z zadań dobrego fluidu - to jeszcze mnie uczulił! Oddałam go
        mamie i jakoś go "męczy", ale ostatnio podpatrzyłam że wolała rozciąć tubkę od
        MF Lasting Performance i "wydłubywać" jego resztki niż używać PRIVI... :) jak
        dla mnie PORAŻKA TOTALNA i tak się zraziłam, że już więcej nic z PRIVI nie
        kupię.

Pozdrawiam. A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka