Dodaj do ulubionych

Pytanie o meteoryty Guerlain

21.10.21, 11:24
Czy to stosuje się jako bazę pod podkład, czy jako wykończenie?
Zastanawiam się, czy zrezygnować z silikonowej bazy rozświetlającej właśnie na rzecz meteorytów.
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 11:27
      mowisz o pudrze wykanczajacym w kulkach Guerlaina zrobiona glownie z maczki kukurydzianej? A co to ma wspolnego z baza pod makijaz?
    • sophia.87 Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 11:40
      Jako wykończenie albo punktowy rozswietlacz w zależności od cery.
      Możesz używać zamiennie, tzn. zrezygnować z bazy rozświetlającej i uzyskać ten efekt metorytami. Oczywiście to wszystko zależy od tego jaką masz skórę. Moja nie znosi silikonow, więc takie bazy to moim zdaniem zuo ☺
    • thank_you Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 11:43
      Piękny efekt rozświetlonej skóry dają pudry Hourglass Ambient. smile Meteoryty? No, kiedyś były fajne, dzisiaj już trochę trąca myszka, choć słabość do nich mam. wink Jeśli piszesz o meteorytach w kulkach to wykończenie. Ale są tez bazy Guerlain z kuleczkami - i te stosuje się pod podkład.
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 12:13
        Tak, Hourglass to są pierwsze w moim życiu rozświetlacze, które faktycznie coś robią.
      • bezsenna_pani Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 12:36
        A ja się nie polubiłam z tymi rozświetlaczami.
        Może po peanach jutuberek miałam za duże oczekiwania.
        Zdecydowanie lepiej spisują się u mnie rozświetlacze z Nabli i Amrezy od AB.
      • waleria_s Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 14:59
        O, ematka zawsze czyta mi w myślach. Zastanawiam się nad Hourglass. Tylko Wy piszecie o ambient strobe czy ambient lighting? Mnie interesuje ten pierwszy, rozświetlającego pudru na całą twarz nie potrzebuję. Ciekawi mnie, jak Hourglass wypada przy rozświetlaczu Becca, akurat teraz go wykańczam. I co z podkreślaniem faktury skóry, chamskimi drobinkami, zależy mi na subtelnym efekcie, a nie połyskliwej plamie, którą dużo rozświetlaczy tworzy. Plus naczelne pytanie, jakiego koloru używa ematka?
        • chicarica Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 15:11
          Bierz Hourglass, mam od niedawna, fajne są. W życiu wcześniej nie miałam nic co by tak dobrze maskowało drobne zmarszczki i pory jak Mood Light.
        • bezsenna_pani Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 15:18
          Ja pisałam o lighting.
          Chamskich drobinek nie ma, faktury nie podkreśla, efekt wyjściowy jest subtelny, ale później robi się latarnia.
          Rozświetlacze Becca kupiłabym po raz drugi, Hourglass na pewno nie.
          Ale widzę, że jestem odosobniona w negatywnej opinii 😉
          • thank_you Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 15:52
            Ale ja nie pisze o rozswietlaczu...
            • bezsenna_pani Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 16:31
              Ok, przewija się w wątku raz puder raz rozświetlacz, a ja się zafiksowałam 😉
              • princesswhitewolf Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 16:42
                Puder masz matowy np do baking a takze puder wykanczajacy(ciutke sie swieci ale bez szalu)

Rozswietlacz to cos innego. Zowie sie Highlighter po ang i toto sie wali na szczyt policzkow albo srodek nosa jak ktos ma odpowiedni nos, na skron.

Puder wykanczajacy to na cala twarz zas.
      • magdallenac Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 15:03
        thank_you napisała:

> Piękny efekt rozświetlonej skóry dają pudry Hourglass Ambient. smile

W kamieniu, tak?
        • thank_you Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 15:47
          W kamieniu, ja mam paletkę 6 kolorów.
        • princesswhitewolf Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 16:44
          tak sa bardzo dobre. Ja mam Hourglass Unlocked bo jakos tak lepiej pasowal do mnie kolorystycznie
      • manon.lescaut4 Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 15:13
        Mam odcień dimmed light i kocham. Bardzo wydajny, mam już ze dwa lata i końca nie widać.
        • thank_you Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 15:53
          To prawda, kiedyś Guerlain miało podobny puder, ale wycofali (standard).
    • starczy_tego Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 11:47
      Tylko wykończenie. Niedawno znów do nich wróciłam i bardzo mi się podobają 😏
    • swiezynka77 Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 11:48
      puder w kulkach stosuję na podkład. ale jakiegoś efektu wow to nie ma. za to są wieczne, mam chyba z 10 lat i tylko trochę się zużyły.
    • koko8 Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 12:19
      Ja używałam na gołą skórę, zaraz po kremie, bez zadnego podkladu. Miałam wrażenie, że daje efekt gładkiej perłowej cery, trochę jak fotoshop.
    • snakelilith Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 12:21
      Meteoryty są stare świat, dlatego efekt robią raczej konserwatywny. Z mokrym rozświetleniem silikonu nie można ich porównać.
      Moim zdaniem trudno trafić u nich też w kolor, są konwencjonalne. Jasne są chłodne, ciepłe są stosunkowo ciemne, indywidualny dobór jest niemożliwy. To bardziej kultowy gadżet niż przydatny kosmetyk.

Osobiście wolę bananowy puder Star Dust Lily Lolo, dla jasnej i ciepłej cery jest lepszy.
      • ludzikmichelin4245 Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 12:33
        Dziękuję.
    • savignonblanc Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 15:02
      To jest puder w kulkach. Bardzo fajny.
    • princesswhitewolf Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 16:48
      Z rozswietlazy Highlighters to proponuje Diora a takze Chantecaille.
    • krolewska.asma Re: Pytanie o meteoryty Guerlain 21.10.21, 16:49
      Chyba pytasz o kulki ale jest też taka Kulkowa baza …..uwielbiam ją za ten zapach Meteorytowy i fajny efekt……

Eh ten zapach w ogóle kojarzy mi się z moimi pierwszymi doświadczeniami z luksusowymi kosmetykami dawno temu, Kiedy zakup czegos z guerlain to był poważny wydatek a nie jak teraz kiedy kosztuje tyle co bochenek chleba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka