Gość: ;iChy Re: Opalanie w solarium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 20:13 jestem opalony ale blady buhehe czy to uzaleznienie ja niewidze tej opalenizny Odpowiedz Link Zgłoś
sipa Opalanie w solarium 21.09.06, 10:52 Solarium uzależnia ale i jest przyjemne. Dobrze też jest wygrzać się w zimie. Ważne jest aby stosowac profesjonalne kosmetyki do solarium które skracają czas opalania i odpowiednio pielegnują skórę. Polecam Exclusive Bronze w sklepie www.eversun.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lucynda7 Dziewczyny, lepiej się nad tym zastanówcie 23.01.07, 13:49 Powiem szczerze, nie jestez zwolenniczką solarium, więcej- jestem jego przeciwniczką. To nic zdrowego, a w dodaktu powoduje szybsze starzenie się skóry. Mój mąż ma 23- letnią koleżankę, która uwielbia solarium, Ja z moimi 28- latami wyglądam przy niej jak nastolatka. Praktycznie każda dziewczyna, która nagminnie się opala wygląda "staro". Ja bez wysokiego filtru to z domu nie wychodzę, szczególnie latem. Co do leczenia trądziku to już nie raz i nie dwa dementowano rzekomo najkorzystniejsze działanie słońca i solarium. Jest to zresztą całkowicie logiczne, że skóra sama reaguje na to, czego jej brakuje. Jeżeli ją za mocno wysuszymy to będzie się bardziej "natłuszczać". Możecie mnie teraz "zjechać", ale się zastanówcie nad tym co napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
extreme_honey Nie popadajmy w paranoję... 23.01.07, 14:06 Opalam się średnio raz w miesiącu, a czasem rzadziej i nie widzę żadnych skutków ubocznych w postaci przedwczesnego starzenia itd. Mam 29lat, skórę w doskonałej kondycji i naprawdę nie sądzę, by ta ilość promieni mogła mi zaszkodzić. Oczywiście smażone frytki, opalające się namiętnie i z przesadą, to już zupełnie inna bajka:) Odpowiedz Link Zgłoś
kat_ja1 Re: Nie popadajmy w paranoję... 22.04.07, 22:44 Trochę mnie rozbrajają teksty, mam 29 lat i nie widzę negatywnych skutków opalania....a czy uważasz, że jakakolwiek choroba, rozwija się w tak szybki sposób, że skutki widać od razu??? Po pierwsze, skóra do 30-tki regeneruje się b.szybko. Ale ja się cieszę, że są takie kobietki, które smażą się na solarce, dzięki temu, za 20 lat, w porównaniu ze swoimi rówieśnicami, będę wyglądała jak ich dużo młodsza siostra:) Powiem tak, moja mama była na spotkaniu szkolnym po 30 latach. Była tam kobieta, która te 30 lat temu, była znana z tego, że stosowała samoopalacze, odkąd pojawiły się łóżka opalaj.przerzuciła się na nie. Na zdjęciu klasowym, w towarzystwie koleżanek, wygląda jak z innej planety. Ja patrząc na zdjęcia i kasetę ze spotkania, miałam wrażenie, że na to spotkanie przyszedł po prostu duch, upiór, który postanowił nie tracić okazji mimo, że od dawna nie żyje. Właściwie, to jej twarz przypominała "twarze"z takiego serialu "opowieści z krypty" Odpowiedz Link Zgłoś
kat_ja1 Re: Nie popadajmy w paranoję... 22.04.07, 22:47 i jeszcze jedno.Mój ojciec pojechał wówczas po mamę. Podał rękę tamtej koleżance, bo moi rodzice byli już wówczas parą i pamiętał tę kobietę. Później powiedział, że jak podawał jej dłoń, to aż mu włosy ze strachu stanęły:) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.motyl Solarium a karmienie piersia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.07, 23:21 CO Z SOLARIUM (MAM NA MYSLI OK 4 MINUTKI NA SLABIUTKIM SOLARIUM RAZ ALBO DWA NA JAKIS CZAS CHCE TYLKO ZBRAZOWIEC BO WYGLADAM JAK TRUP NIE TAK ZEBY REGULARNIE ) JESLI KARMIE MJA CORKE PIERSIA ALE KARMIE JA JUZ 15 MIESIAC WIEC TYLKO TROCHE napisycie pliska maria Odpowiedz Link Zgłoś
fotomaniak1 Re: Opalanie w solarium 28.04.07, 22:11 Zapraszam wszystkich miłośników solarium na forum o tej tematyce: www.solarium.cyberfoto.info Forum jest nowe ale szybko przybywa nowych użytkowników i ciekawych wypowiedzi. Zamieśc swój temat i TY. Odpowiedz Link Zgłoś
alek06 Opalanie w solarium 19.06.08, 10:01 Lubie chodzic do solarium, tym bardziej ze lezenie plackiem na słońcu nie najlepiej słuzy mojemu zdrowiu,poniewaz zwykle na drugi dzien wyskakuje mi opryszczka.Ale na wakacje zabieram ze soba zawsze erazaban krem na opryszczke dzieki któremu trwa ona o polowe krócej kiedy zastosuje go w 1-szym dniu. Odpowiedz Link Zgłoś
sawery Opalanie w solarium 22.07.08, 10:32 Te informacje oparte są na wiedzu straszej aniżeli 30 lat. Zapraszam na strony www.zdrowe-opalanie.pl tam jest troche więcej o opalaniu i bardziej rzetelniej oraz rzeczowo. Brak mitów w zamian za fakty na temat słońca i jego roli w naszym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
wirka-beauty Opalanie w solarium 07.03.09, 11:52 jakich kosmetyków używac zeby szybciej i ładniej się opalic?? Odpowiedz Link Zgłoś
martitta164 Opalanie w solarium 04.05.09, 20:31 Wlasnie solarium jest lepsze od slonca , jak opalam sie na sloncu to tez mam jakies krosty na buzi na drugi dzien a od solarium nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
liba13 Opalanie w solarium 10.06.09, 17:56 Witam. Ja lubię chodzić na solarium i nie widzę w tym nic szkodliwego wręcz przeciwnie wprowadza mnie to w dobre samopoczucie;))Pozdrawiam wszystkie kobietki, które uważają tak jak ja... Myśle, że mężczyźni częściej zwracają uwagę na opalone dziewczyny... Buziaczki;******* Odpowiedz Link Zgłoś
fanx1 Opalanie w solarium 18.06.09, 13:06 Ja uważam, że solarium jest tak samo szkodliwe jak słońce. Albo nawet mniej, bo nie trzeba leżeć kilka dni plackiem po kilka godzin. Trzeba tylko pamiętać, że skóra po opalaniu jest strasznie wysuszona. Dlatego polecam zaraz po stosowanie kosmetyków dla bardzo suchej skóry. Moje typy to czerwony Garnier, a dla alergików i wrażliwców krem Keranorm. Cieszmy się słońcem, bo w Polsce nie ma go zbyt wiele:) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Opalanie w solarium 05.02.10, 15:51 fanx1 napisała: > Ja uważam, że solarium jest tak samo szkodliwe jak słońce. Albo > nawet mniej, bo nie trzeba leżeć kilka dni plackiem po kilka godzin. To co mówisz to niestety bardzo wielka i szkodliwa bzdura. To tak, jakbyś powiedziała, że wybuch bomby atomowej jest mniej szkodliwy, niż naturalne promieniowanie, bo przynajmniej trwa krótko... Solarium jest znacznie bardziej szkodliwe, niż słońce, bo skóra jednorazowo, w krótkim czasie, jest bombardowana znacznie silniejszą dawką promieniowania. W dodatku w solarium eliminowany jest ten zakres promieni UV, który powoduje poparzenia skóry Odpowiedz Link Zgłoś
katarinabeauty Opalanie w solarium 05.02.10, 13:52 Dlaczego po opalaniu w solarium pojawiają się na mojej skórze pieprzyki? I jeśli nawet zaprzestaję opalania to po pewnym czasie i tak pojawiają się na skórze? Czy da się jakoś temu zaradzić? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Opalanie w solarium 14.01.11, 22:39 katarinabeauty napisała: > Dlaczego po opalaniu w solarium pojawiają się na mojej skórze pieprzyki? I > jeśli nawet zaprzestaję opalania to po pewnym czasie i tak pojawiają się na > skórze? taka ich uroda > Czy da się jakoś temu zaradzić? ciężko, często powstają niezależnie od działania światła Odpowiedz Link Zgłoś