Dodaj do ulubionych

Opalanie w solarium

• Gość: ;iChy Re: Opalanie w solarium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 20:13
      jestem opalony ale blady buhehe czy to uzaleznienie ja niewidze tej opalenizny
    • sipa Opalanie w solarium 21.09.06, 10:52
      Solarium uzależnia ale i jest przyjemne. Dobrze też jest wygrzać się w zimie.
      Ważne jest aby stosowac profesjonalne kosmetyki do solarium które skracają czas
      opalania i odpowiednio pielegnują skórę. Polecam Exclusive Bronze w sklepie
      www.eversun.pl
    • lucynda7 Dziewczyny, lepiej się nad tym zastanówcie 23.01.07, 13:49
      Powiem szczerze, nie jestez zwolenniczką solarium, więcej- jestem jego
      przeciwniczką. To nic zdrowego, a w dodaktu powoduje szybsze starzenie się
      skóry. Mój mąż ma 23- letnią koleżankę, która uwielbia solarium, Ja z moimi 28-
      latami wyglądam przy niej jak nastolatka. Praktycznie każda dziewczyna, która
      nagminnie się opala wygląda "staro". Ja bez wysokiego filtru to z domu nie
      wychodzę, szczególnie latem.
      Co do leczenia trądziku to już nie raz i nie dwa dementowano rzekomo
      najkorzystniejsze działanie słońca i solarium. Jest to zresztą całkowicie
      logiczne, że skóra sama reaguje na to, czego jej brakuje. Jeżeli ją za mocno
      wysuszymy to będzie się bardziej "natłuszczać". Możecie mnie teraz "zjechać",
      ale się zastanówcie nad tym co napisałam.
      • extreme_honey Nie popadajmy w paranoję... 23.01.07, 14:06
        Opalam się średnio raz w miesiącu, a czasem rzadziej i nie widzę żadnych skutków
        ubocznych w postaci przedwczesnego starzenia itd. Mam 29lat, skórę w doskonałej
        kondycji i naprawdę nie sądzę, by ta ilość promieni mogła mi zaszkodzić.
        Oczywiście smażone frytki, opalające się namiętnie i z przesadą, to już zupełnie
        inna bajka:)
        • kat_ja1 Re: Nie popadajmy w paranoję... 22.04.07, 22:44
          Trochę mnie rozbrajają teksty, mam 29 lat i nie widzę negatywnych skutków
          opalania....a czy uważasz, że jakakolwiek choroba, rozwija się w tak szybki
          sposób, że skutki widać od razu??? Po pierwsze, skóra do 30-tki regeneruje się
          b.szybko. Ale ja się cieszę, że są takie kobietki, które smażą się na solarce,
          dzięki temu, za 20 lat, w porównaniu ze swoimi rówieśnicami, będę wyglądała jak
          ich dużo młodsza siostra:) Powiem tak, moja mama była na spotkaniu szkolnym po
          30 latach. Była tam kobieta, która te 30 lat temu, była znana z tego, że
          stosowała samoopalacze, odkąd pojawiły się łóżka opalaj.przerzuciła się na nie.
          Na zdjęciu klasowym, w towarzystwie koleżanek, wygląda jak z innej planety. Ja
          patrząc na zdjęcia i kasetę ze spotkania, miałam wrażenie, że na to spotkanie
          przyszedł po prostu duch, upiór, który postanowił nie tracić okazji mimo, że od
          dawna nie żyje. Właściwie, to jej twarz przypominała "twarze"z takiego serialu
          "opowieści z krypty"
          • kat_ja1 Re: Nie popadajmy w paranoję... 22.04.07, 22:47
            i jeszcze jedno.Mój ojciec pojechał wówczas po mamę. Podał rękę tamtej
            koleżance, bo moi rodzice byli już wówczas parą i pamiętał tę kobietę. Później
            powiedział, że jak podawał jej dłoń, to aż mu włosy ze strachu stanęły:)
    • czarny.motyl Solarium a karmienie piersia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.07, 23:21
      CO Z SOLARIUM (MAM NA MYSLI OK 4 MINUTKI NA SLABIUTKIM SOLARIUM RAZ ALBO DWA NA
      JAKIS CZAS CHCE TYLKO ZBRAZOWIEC BO WYGLADAM JAK TRUP NIE TAK ZEBY REGULARNIE )
      JESLI KARMIE MJA CORKE PIERSIA ALE KARMIE JA JUZ 15 MIESIAC WIEC TYLKO TROCHE
      napisycie pliska maria
    • fotomaniak1 Re: Opalanie w solarium 28.04.07, 22:11
      Zapraszam wszystkich miłośników solarium na forum o tej tematyce:
      www.solarium.cyberfoto.info
      Forum jest nowe ale szybko przybywa nowych użytkowników i ciekawych wypowiedzi.
      Zamieśc swój temat i TY.
    • alek06 Opalanie w solarium 19.06.08, 10:01
      Lubie chodzic do solarium, tym bardziej ze lezenie plackiem na
      słońcu nie najlepiej słuzy mojemu zdrowiu,poniewaz zwykle na drugi
      dzien wyskakuje mi opryszczka.Ale na wakacje zabieram ze soba zawsze
      erazaban krem na opryszczke dzieki któremu trwa ona o polowe krócej
      kiedy zastosuje go w 1-szym dniu.
    • sawery Opalanie w solarium 22.07.08, 10:32
      Te informacje oparte są na wiedzu straszej aniżeli 30 lat. Zapraszam
      na strony www.zdrowe-opalanie.pl tam jest troche więcej o opalaniu i
      bardziej rzetelniej oraz rzeczowo. Brak mitów w zamian za fakty na
      temat słońca i jego roli w naszym życiu.
    • wirka-beauty Opalanie w solarium 07.03.09, 11:52
      jakich kosmetyków używac zeby szybciej i ładniej się opalic??
    • martitta164 Opalanie w solarium 04.05.09, 20:31
      Wlasnie solarium jest lepsze od slonca , jak opalam sie na sloncu to tez mam
      jakies krosty na buzi na drugi dzien a od solarium nie mam
    • liba13 Opalanie w solarium 10.06.09, 17:56

Witam.
      Ja lubię chodzić na solarium i nie widzę w tym nic szkodliwego
      wręcz przeciwnie wprowadza mnie to w dobre samopoczucie;))Pozdrawiam
      wszystkie kobietki, które uważają tak jak ja...
      Myśle, że mężczyźni częściej zwracają uwagę na opalone dziewczyny...
      Buziaczki;*******
    • fanx1 Opalanie w solarium 18.06.09, 13:06
      Ja uważam, że solarium jest tak samo szkodliwe jak słońce. Albo
      nawet mniej, bo nie trzeba leżeć kilka dni plackiem po kilka godzin.
      Trzeba tylko pamiętać, że skóra po opalaniu jest strasznie
      wysuszona. Dlatego polecam zaraz po stosowanie kosmetyków dla bardzo
      suchej skóry. Moje typy to czerwony Garnier, a dla alergików i
      wrażliwców krem Keranorm. Cieszmy się słońcem, bo w Polsce nie ma go
      zbyt wiele:)
      • nessie-jp Re: Opalanie w solarium 05.02.10, 15:51
        fanx1 napisała:

> Ja uważam, że solarium jest tak samo szkodliwe jak słońce. Albo
        > nawet mniej, bo nie trzeba leżeć kilka dni plackiem po kilka godzin.

To co mówisz to niestety bardzo wielka i szkodliwa bzdura. To tak, jakbyś
        powiedziała, że wybuch bomby atomowej jest mniej szkodliwy, niż naturalne
        promieniowanie, bo przynajmniej trwa krótko...

Solarium jest znacznie bardziej szkodliwe, niż słońce, bo skóra jednorazowo, w
        krótkim czasie, jest bombardowana znacznie silniejszą dawką promieniowania. W
        dodatku w solarium eliminowany jest ten zakres promieni UV, który powoduje
        poparzenia skóry
    • katarinabeauty Opalanie w solarium 05.02.10, 13:52
      Dlaczego po opalaniu w solarium pojawiają się na mojej skórze pieprzyki? I
      jeśli nawet zaprzestaję opalania to po pewnym czasie i tak pojawiają się na
      skórze?
      Czy da się jakoś temu zaradzić?
      pozdrawiam
      • issey_miyake Re: Opalanie w solarium 14.01.11, 22:39
        katarinabeauty napisała:

> Dlaczego po opalaniu w solarium pojawiają się na mojej skórze pieprzyki? I
        > jeśli nawet zaprzestaję opalania to po pewnym czasie i tak pojawiają się na
        > skórze?

taka ich uroda

> Czy da się jakoś temu zaradzić?

ciężko, często powstają niezależnie od działania światła
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka