Dodaj do ulubionych

contractubex czy cepan

IP: *.ras.sth.bostream.se 11.02.05, 09:31
nie wiem na ,ktory sie zdecydowac.pisaly dziewczyny na kafeterii,ze swietnie
rozjasnia przebarwienia potradzikowe.zamierzam sie na ktorys z nich.bardzo
prosze dziewczyny o pomoc.ktory polecacie.czy uzywac punktowo,czy mozna na
troche wiekszy obszar?
Obserwuj wątek
    • Gość: eden Re: contractubex czy cepan IP: *.crowley.pl 11.02.05, 13:17
      Generalnie obie te maści przeznaczone są do blizn - rozjasniają je czyniąc
      mniej widocznymi. Jak sprawdzają się na przebarwieniach potrądzikowych nie mam
      pojęcia. Jeśli moge natomiast Tobie coś doradzić... Cepan obrzydliwie cuchnie
      (cebulą, octem i jeszcze jakimś innym szataństwem), i ma konsystencję mazi ale
      jest tani. Natomiast uzywanie Contactubexu to czysta przyjemność -
      przezroczysty żel o miłym zapachu, szybciej się wchłania niz Cepan i mogę
      powiedzieć, że moją dośc dużą i purpurową bliznę uczynił wyjątkowo słabo
      widoczną. Jest to produkt sporo droższy, ale moim zdaniem warto
      zainwestować :)))

Pozdrawiam, e.
      • Gość: ania Re: contractubex czy cepan IP: 212.244.242.* 11.02.05, 13:48
        Moja siostra też używałam contatubex'u i choć nie zawsze było ją na stać to
        odmawiała sobie czasem, by kupić właśnie tą maść.Zawdzięcza jej pozbycie się
        prawie całkowite blizn powypadkowych...ale ostrzegam:to wymaga bardzo dużej
        cierpliwośći....myślę,że w sprawach potrądzikowych i tak lepiej,by zobaczył to
        lekarz ,najlepiej medycyny estetycznej...POWODZENIA!!
    • Gość: ewa 74 Re: contractubex czy cepan IP: *.ras.sth.bostream.se 11.02.05, 16:27
      dzieki dziewczyny juz zamowilam contratubex,w przyszlym tyg przyjedzie kuzyn z
      polski i mi przywiezie ,ja mam tylko 3 male plamki do rozjasnienia ,wiec
      mysle,ze ta masc mi pomoze
    • Gość: Nati Re: contractubex czy cepan IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 20:23
      Źle zrobiłaś ! Contratubex i cepan nie są na przebarwienia, tylko na blizny.
      Chyba nie bardzo umiesz obsługiwać wyszukiwarke, bo gdybyś wpisała
      słowo "przebarwienia", wyskoczyłoby ci parę, a nawet kilkanaście postów na ten
      temat. A propos, na przebarwienia najlepszy jest Acnederm i Tointex, oraz wiele
      innych polecanych tu leków, kremów, żelów i specyfików.

Cepan stosowałam na blizny trądzikowe. Owszem pomógł troche, ale przebarwień
      nie usunął. Natomiast Contratubex popsuł mi stan mojej skóry. Okazał się dla
      mnie za mocny. Jeden wielki ogień na twarzy.
      • Gość: ewa 74 Re: contractubex czy cepan IP: *.ras.sth.bostream.se 11.02.05, 21:44
        ale contractubex ma w swoim skladzie prawie to samo co tointex tzn heparyne i
        allantoine dodatkowo all cepae.tointex uzywalam -nie pomogl.acne derm i
        skinorem z kwasem azelainowym tez i tez bez efektu.o leku contractubex
        dowiedzialam sie na kafeterii,dziewczyny chwalily.mysle,ze jak bede uzywac
        punktowo,to nic zlego nie powinno sie stac.
      • Gość: _monika_ Re: contractubex czy cepan IP: *.softel.elblag.pl 16.02.05, 21:50
        @Nati
        Z tego co wiem Tointex nie jest na przebarwienia. Tak powiedzial mi sprzedawca w
        aptece. Jest natomiast na rany - przyspiesza gojenie.
        Ja na drobne przebarwienia po pryszczach stosowalam Skinorek, cena około 40 zł,
        ale dla mnie byl rewelacyjny, nie zuzylam anwet calej tubki.
    • kingusi Re: contractubex czy cepan 14.02.05, 10:15
      www2.pwsz.krosno.pl/%7Ehenroz/plama_blizna.htm
    • Gość: huska Re: contractubex czy cepan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 12:08
      Obie maści to to samo, różni je jedynie cena i producent!
      • Gość: Nati Re: contractubex czy cepan IP: *.artcom.pl / 194.6.246.* 14.02.05, 16:46
        Widać, że nie to samo, skoro po Cepanie moja buzia zachowuje się normalnie, a
        po Cotratubexie wariuje. Szczypie, swędzi, pali i w dodatku zaognia, wyglądam
        jak Indianin. Natomiast po Cepanie zachowuje się jak po zwykłym normalnym
        kremie nawilżającym. Ładnie go wchłania, nie jest czerwona, wręcz przeciwnie.
        Więc chyba coś te oba produkty różni, prócz ceny i producenta.
        • justa_79 Re: contractubex czy cepan 14.02.05, 16:53
          to może Cię uczula coś z wypełniaczy? bo substancje czynne niemal te same, a
          nawet Cepan zawiera ich więcej (Wyciąg z cebuli, Wyciąg z rumianku, Sól sodowa
          heparyny, alantoina) niż Contractubex (100g żelu zawiera 10g Extractum Cepae,
          1g alantoiny, 5000 j.m. heparyny), chyba, że ten drugi ma większe stężenia.
      • Gość: madzik Re: contractubex czy cepan IP: *.ramtel.com.pl 14.02.05, 17:11
        nieprawda, contractubex jest skuteczny, a cepanem mozna sie smarowac, smarowac,
        smarowac... a blizny jask byly - tak beda...
        • kingusi Re: contractubex czy cepan 14.02.05, 19:59
          to ja wam doradze Alcepalan- herbapolu- jest najtanszy z tych 3 a skladniki te
          same
          • Gość: Nati Re: contractubex czy cepan IP: *.artcom.pl / 194.6.246.* 14.02.05, 20:18
            A jak działa ten Alcepalan ? Gdzie go można kupić ? Jaką ma formę:żelu, kremu
            czy maści ? Stosowałaś go ? Jakie efekty ? Pozdrawiam.
            • Gość: jitters Re: contractubex czy cepan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 20:59
              Alcepalan - wklejam ze strony producenta:

Skład: 100g żelu zawiera: wyciąg z cebuli (Alliicep bulbus extr.) 5,0g;
              Alantoina (Allantoinum) 1,0g; sól sodowa heparyny (Heparinum natrium) 5000 j.m.
              Preparat jest standaryzowany na zawartość flawonoidów, alantoiny i heparyny.

Działanie: Żel ALCEPALAN zapobiega powstawaniu zniekształconych, przerosłych
              blizn pourazowych i oparzeniowych. Działa zmiękczająco i wygładzająco na tkankę
              starszych blizn, może być stosowany w leczeniu przykurczy.

Wskazania: Miejscowe leczenie blizn i bliznowców (keloidów) po oparzeniach,
              urazach, zabiegach chirurgicznych, czyrakach, owrzodzeniach i trądziku oraz
              pomocniczo w leczeniu przykurczy.

Przeciwwskazania: Brak.

Zalecane środki ostrożności: Nie stosować na otwarte rany!

Sposób użycia: Żel stosować po zamknięciu się rany. Na chorobowo zmienioną
              powierzchnię skóry nałożyć cienką warstwę żelu 2-3 razy dziennie, w przypadku
              blizn starszych lekko masując, można stosować opatrunek okluzyjny na na 1/2 do 1
              godziny. Leczenie należy rozpocząć możliwie wcześnie po pojawieniu się blizny.
              Rezultat zależy od systematyczności stosowania preparatu. Leczenie trwa od kilku
              tygodni do kilku miesięcy.
              Nie stosuj leku po upływie terminu ważności!

Działania niepożądane: Stosować ostrożnie u osób z nadwrażliwą skórą! W razie
              wystąpienia reakcji uczuleniowej, przerwać stosowanie leku i zasięgnąć porady
              lekarza.

Przechowywanie: Chronić przed światłem, przechowywać w miejscu suchym, w
              temperaturze 15-20°C.
              Lek przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
              Opakowanie: tuba 30g.
              Do użytku zewnętrznego.
              • justa_79 Re: contractubex czy cepan 15.02.05, 11:12
                Contratubex zawiera 2 razy więcej wyciągu z cebuli niż Alcepalan. a ktoś wie,
                ile zawiera Cepan? macie skład na opakowaniu?
                • Gość: jitters Re: contractubex czy cepan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 12:00
                  CEPAN
                  krem 35 g

Skład
                  100 g kremu zawiera
                  Substancje czynne
                  Wyciąg z cebuli 20,0 g
                  Wyciąg z rumianku 5,0 g
                  Sól sodowa heparyny 5000,0 j.m.
                  Alantoina 1,0 g
                  Substancje pomocnicze
                  mieszanina laurylosiarczanu sodu i alkoholu cetylostearylowego, parafina ciekła,
                  wazelina biała, emulgator monoglicerydowy (monostearynian glicerolu) glicerol,
                  4- hydroksybenzoesan metylu, 4- hydroksybenzoesan propylu, woda oczyszczona.
                  • justa_79 Re: contractubex czy cepan 15.02.05, 12:10
                    o, dzięki. czyli wygląda na to, że Cepan zawiera największą ilość wyciągu z
                    cebuli (2 razy więcej niż Contractubex i 4 razy więcej niż Alcepalan) i
                    dodatkowo zawiera rumianek. ciekawe, dlaczego u niektórych lepiej działa
                    Contractubex ;)
                    • Gość: Nati Re: contractubex czy cepan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 14:12
                      I ciekawe czemu mnie uczula Contratubex, a nie Cepan ?
    • Gość: Nati Re: contractubex czy cepan IP: *.artcom.pl / *.b.jawnet.pl 16.02.05, 21:05
      Mam bardzo wrażliwą skóre. Który preparat na blizny i przebarwienia byłby dla
      mnie najodpowiedniejszy ? Jak myślicie ?
    • Gość: kingusi Re: contractubex czy cepan IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 17.02.05, 16:46
      www.mp.pl/leki/subst.php?id=3781
    • Gość: kinia Re: contractubex czy cepan IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 17.02.05, 16:49
      www.mp.pl/leki/subst.php?id=3379
      • justa_79 Re: contractubex czy cepan 18.02.05, 10:15
        dziewczyny, ale tam się trzeba logować, inaczej nie wiadomo, do czego ten
        link :) może lepiej zacytujcie, wklejcie tekst itp.
    • ch_aga Re: contractubex czy cepan 18.02.05, 10:23
      Ja używałam Cepan'u przez ponad miesiąc na blizny po zabiegu operacyjnym. I
      niestety - jak były tak są nadal. Zaprzestałam tego zabiegu i czekam aż same
      zbledną... Szkoda kasy na ten Cepan.
    • Gość: up Re: contractubex czy cepan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 11:26
      up
    • Gość: asica Re: contractubex czy cepan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 19:37
      Zdecydowanie contactubex. Wyleczyłam nim blizny potrądzikowe i mechaniczne i
      chirurgiczne, jest super. jedyna wada, to cena. pozdr:)
      • Gość: Nati Re: contractubex czy cepan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 11:04
        Kurcze tyle dobrego czytam o Contratubexie. Dlaczego ja mam na niego
        uczulenie ????????????? Pomocy !!!
        • Gość: Agnieszka Re: contractubex czy cepan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 23:53
          Co sie stresujesz, powinnas sie cieszyc kobieto! Przynajmniej nie stracisz
          majatku na leczenie blizn!

W moim odczuciu Contractubex jest 100 razy lepszy, ladnie pachnie, szybko sie
          wchlania a efekty widoczne sa niemalze od zaraz! Z kolei Cepan wali jak
          cholera, zanim sie wchlonie to minie 15 min. a potem jeszcze cuchnie przez 3
          godz. Fuj szkoda gadac.

A poza tym po Cepanie moja blizna pooperacyjna zawsze jakas brzydka czerwona
          sie robi. Contractubex jest swietny! Niestety skonczyl mi sie przed tygodniem i
          kupilam Cepan bo nie mialam kasy, teraz pozostaje mi tylko smarowac nim blizne
          tak czesto jak tylko sie da zeby szybko sie skonczyl:)))

Pozdrawiam
          • Gość: m Re: contractubex czy cepan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 18:25
            hej,
            z mojego doświadczenia wynika,że lepszy jest cepan. Przynosi pożądany efekt -
            "spłaszczenie", rozjaśnienie, spulchnienie blizny - jeżeli odpowiednio sie go
            stosuje. Tuż po wypadku na twarzy miałam bliznę i stosowałam cepan. Jednak nie
            tylko smarowałam nim bliznę, ale tez masowałam ją trzy razy dziennie po 20
            minut, a na noc nakładałam grubszą warstwę i zaklejałam tak posmarowaną bliznę
            gazą - tworząc taki okład. Dopiero po ok. pól roku blizna stała się
            niewidoczna. Kwestię "okropnego" zapachu pozostawię bez komentarza, u mnie nie
            ważny był zapach, tylko efekt.
            Pozdrawiam
            M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka