Dodaj do ulubionych

jak schudnąć??

18.02.05, 09:48
wiem że to śmieszne i pewnie nie ja pierwsza szukam sposobu na pozbycie się
zbędnych kilogramów!!sszukam skutecznej diety która może juz wypróbowałyście
i możecie mi ją polecić...sam aerobik i ćwiczenia nie wystarczy więc proszę
was o pomoc...a może znacie jakiś skuteczny środek odchudzający??
z góry dziękuje za pomoc...
Obserwuj wątek
    • Gość: lavazza27 Re: jak schudnąć?? IP: *.mikolow.net 18.02.05, 10:00
      3 razy w tygodniu aerobik lub inna forma intensywnego ruchu, stopniowo
      ograniczać jedzenie tak by od 18.00-19.00 juz nic nie jeść, ewentualnie tylko
      herbatki i woda mineralna, poza tym starać się nie jadać zbyt dużo węglowodanów
      i słodyczy.Były tu gdzieś wątki o indywidualnym programie diety, tyle tylko że
      trudno jest ściśle trzymać sie tego co ktoś zleci. Trzeba zastosować sobie
      wewnętrzny budzik!życze powodzenia.
      • gabi2-2 Re: jak schudnąć?? 18.02.05, 10:34
        problem polega na tym że i tak bardzo mało jem a wcale po mnie tego nie widać!
        myslałam że jakas dieta mi pomoze bo w moim przypadku ograniczenie jedzenia
        nie przynosi rzadnych efektów.dziekuję za radę
    • Gość: lavazza27 Re: jak schudnąć?? IP: *.mikolow.net 18.02.05, 11:17
      ja to mam problem, aby sobie odmówić, szczególnie mam słabosc do słodyczy. No
      cóż narazie zapisałam się 3 X w tygodniu na aerobik,zobaczymy. Pozdrówka:)
    • Gość: lavazza27 Re: jak schudnąć?? IP: *.mikolow.net 18.02.05, 11:20
      czytałam tu gdzieś że jedzenie tylko mięsa z warzywami daje dobre efekty (tzw.
      kopenhaska dieta) Może u Ciebie zadziała, poczytaj jakieś linki na ten temat. W
      moim przypadku nic z tego-nie mogę żyć bez pieczywa.
      • Gość: Doctor ER Re: jak schudnąć?? IP: *.com 18.02.05, 17:14
        Ograniczenie spozycia weglowodanow naprawde pomaga w zrzuceniu kilku
        kilogramow. W Stanach popularna jest obecnie dieta Atkinsa lub zdrowsza odmiana
        tej diety - dieta South Beach. Poszukajcie informacji w internecie aby wiecej
        dowiedziec sie o tych dietach. Ogolnie polegaja one na ograniczeniu spozycia
        weglowodanow, czyli slodyczy, cukru, potraw macznych. Pamietajcie, ze soki
        owocowe czesto zwieraja olbrzymie ilosci cukru, nalezy tez ich spozycie
        ograniczyc.
        Slyszalam jednak, ze na dluzszy okres czasu nie jest ta dieta wskazana, podobno
        obciaza za bardzo nerki..(?).
        Polecam stosowanie tej diety przez np. dwa miesiace, a potem powinno sie
        rozsadnie spozywac weglowodany. Ja po dwumiesiecznej diecie schudlam i przez
        prawie poltora roku utrzymywalam te sama wage ( nie cwiczac zupelnie).
        Przekonalam sie jednak, ze cwiczenia sa niezbedne, bo po poltora roku..zaczelam
        tyc. Znow wiec wracam do cwieczen i rozsadnego jedzenia. Ograniczam
        weglowodany, jem wiecej warzyw i owocow, natomiast nie przesadzam z tluszczami
        (mimo hasla diety Atkinsa, ze tluszcze nie szkodza).

• anetaj19 Re: jak schudnąć?? 19.02.05, 15:41
        Stosowalam ta diete jest beznadziejna-zadnych diet takich co sa powszechnie
        reklamowane!!!!
    • Gość: SATHI Re: jak schudnąć?? IP: *.reliserv.pl 18.02.05, 17:14
      ja jem śniadanie o 7.00 rano, potem w pracy herbata i kawka, potem o 14.30
      obiad i juz do końca dnia nic poza herbatą z cytryną,
      efekty super
      • anetaj19 Re: jak schudnąć?? 19.02.05, 15:43
        Tak kochana pozbywasz sie wody z organizmu a nie chudniesz!!I potem pojawia sie
        efekt jo jo !Powinno sie jesc 5 razy dziennie co 3 godzinki ale malutko wtedy
        rano rozpedzamy metabolizm i nie pozwalamy go zwolnic!Ale czesto jest ta pokusa
        by zjesc wiecej:(
    • smee Re: jak schudnąć?? 18.02.05, 17:23
      Moja rada: zmien filozofie odzywiania na te proponowana przez Montignaca (to
      tzw. metoda Montignaca, czyli w luznym tlumaczeniu 'dieta nielaczenia'). Jesz
      ile chcesz, ale wedlug pewnych zdrowych i logicznych zasad. Nie znam osoby,
      ktora nie schudlaby odzywiajac sie wedlug tych kilku prostych zasad M. Na
      poczatek polecam Ci ksiazke 'Jesc aby schudnac' autorstwa Montignaca - taka
      mala inwestycja w zdrowie :) Przeczytaj - moze Ci sie spodoba i bedziesz
      chciala sprobowac? Pozdrawiam :))
      • anetaj19 Re: jak schudnąć?? 19.02.05, 15:45
        To tez niezbyt dopracowana dieta,gdyz nie ma produktow czysto
        bialkowych ,tluszczowych itp wszytsko jest polaczeniem w mniejszych badz
        wiekszych ilosciach tych skladnikow...
        • smee Re: jak schudnąć?? 19.02.05, 16:26
          Ale dziala i to jak :))) I jest zdrowa, a to najwazniejsze przy odchudzaniu :)
    • Gość: tiger Re: jak schudnąć?? IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 20:12
      Moim zdaniem najskuteczniejszym sposobem jest jeść mało, ale CZĘSTO wtedy
      podkręca się przemianę materii (kiedyś to mówili w jakimś programie) i uprawiać
      sport. Może poroblem tkwi w tym że jesz mało i rzadko i wówczas spowalnia się
      przemiana materii, bo organizm musi oszczędzać energię co oznacza tycie pomimo
      małej ilości jedzenia. Także zobacz sama. Może z początku lekko przytyjesz, bo
      organizm nie jest przyzwyczajony do tego, ale później powinno się unormować.
      Działanie środków odchudzających polega głównie na odwodnieniu organizmu.
      Jedyną rzeczą którą mogę polecić to l- karnityna, ale to witamina. Ale trzeba
      ją stosować równocześnie z uprawianiem sportu. Powoduje ona to, że szybciej
      jest spalany tłuszcz.(sprawdzone przez znajomego) Poza tym dodaje energii.
      Powodzenia!
      • Gość: laura Re: jak schudnąć?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 00:24
        Jest w tym cos na rzeczy ;) Ostatnio malo jem, ale tez rzdko, a przytylam. A
        wczesniej jadlam moze i niezbyt wiele, ale czesto i bylo super. Ale ostatnio
        mialam "ciezszy okres" w zyciu i troche niezdrowy tryb zycia. I terz mam efekty
        w postaci brzuszka:((
        pzdr
        • gabi2-2 Re: jak schudnąć?? 19.02.05, 11:04
          ciesz sie ze znalazłam tu tyle pomocnych rad.napeno skozystam z nich i będę was
          informowała o efektach.dziękuję za zainteresowanie i czekam na następne dobre
          rady.
    • Gość: lili202 Re: jak schudnąć?? IP: *.ls.net.pl 18.02.05, 22:35
      musisz sie zastanowic czy to ze malo jesz idzie w parze z tym ze malo energii
      sobie dostarczasz podam tu przyklad chlopaka ktory dziennie przez jakis czas
      pil tylko soki a jadl bardzo malutko moze 2 razy dziennie i wiesz co zdziwisz
      sie ale przytyl w 3 miesiace jakies 7 kilo po prostu pozeral puste kalorie
      wystarczy ze pijesz np 4 herbaty dziennie z 2 lyzeczkami cukru ( w sumie 8
      lyzeczek na dobe) wydaje sie ze to nic a to juz 320 kcal jesli chcemy schudnac
      to taka herbatka czy kawa z cukrem stanowi juz 1/4 naszego dziennego menu a
      pomysl sobie o innych pustych kaloriach ktore byc moze pozerasz dlatego
      najlepiej jest przez kilka dni dokladnie przeanalizowac co sie je i ograniczac
      to co najmniej "bolesne" (np kawe czy hernbate z cukrem zamienic na wode albo
      pieczywo biale na pieczywo chrupkie )bo juz od samego tego sie schudnie ja
      wlasnie stosowalam sie do wczesniej wspomnianych zalecen smee i duzo schudlam a
      przez lata wydawalo mi sie to niemozliwe gdyz zawsze trzymalam stala wage tylko
      trzeba byc cierpliwym i nie odchudzac sie tydzien a co najmniej miesiac
    • Gość: lili202 Re: jak schudnąć?? IP: *.ls.net.pl 18.02.05, 22:39
      aha i kiedys tez mi sie wydawalo ze malo jem dopoki nie zaczelam liczyc:) bo
      mozna malo jesc a pozerac mnostwo kalorii a mozna duzo jesc (do syta) a
      dostarczac mniej niz jest zapotrzebowanie dzienne dlatego to jest wlasnie takie
      piekne ze jest mnostwo fajnych nietuczacych dan:) trzeba je tylko poznac
      • anetaj19 Re: jak schudnąć?? 19.02.05, 15:48
        Laura i lili napisaly baardzo madrze brawo dziewczyny-widac ze stosowalyscie na
        wlasniej skorze:)Dzieki:)Wlasnie L-karnityna zamienia tluszcz na mienie,dlatego
        jesli przybyje nam na wadze to mozliwe ze schudlysmy bo miesnie sa ciezsze niz
        tluszczyk!!!
        • Gość: lili202 Re: jak schudnąć?? IP: *.ls.net.pl 19.02.05, 15:59
          ja wlasnie dlugo pilam karnityne bo ona jakos tak dzialala na mnie motywujaco i
          antyslodyczowo:) zaluje ze wage z pomiarem tluszczu sobie dopiero niedawno
          kupilam bo nie wiem ile dokladnie wazylam i mialam tluszczyku przed
          odchudzaniem (wiem tylko na podstawie kalkulatorow z neta w ktorych wystarczylo
          podac wymiary a te skrupulatnie od prawie roku notowalam ze ubylo mi jakies 6-
          7% tluszczu)wagowo tez schudlam choc jak mowilam znajomym ze jakies 4-5 kg to
          ci nie dowierzali ze tylko tyle (bo wizualnie sie wydawalo ze wiecej) takze z
          tymi miesniami tez jest prawda ze na pewno sa ciezsze
    • agmusz Re: jak schudnąć?? 19.02.05, 16:13
      Polecam metodę Montignac- jesz do syta i chudniesz. Bez efektu jojo.
      Szczegóły na forum.montignac.com.pl
      W razie pytań pisz proszę na priv.
      • gosiekst Re: jak schudnąć?? 19.02.05, 16:28
        Podpisuję się pod Agmusz, dieta jest super, a na forum można się wszystkiego
        dowiedzieć, dziewczyny zawsze służa wsparciem.
        Pozdrawiam Gosia
        • Gość: lili202 Re: jak schudnąć?? IP: *.ls.net.pl 19.02.05, 18:26
          ja tez polecam przez jakis czas stosowalam duzo mi pomogla do dzisiaj trzymam
          sie niektorych zasad (choc roznie to bywa) ale naprawde polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka