Dodaj do ulubionych

Czy mam gruby.....????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 12:20
Czy jeśli nosze rozmiar spodni 38 to mam gruby tyłek ???
Powiedzcie szczerze bo mi sie wydaje ,że nie ,ale widzę ,że na tym forum
panuje pogląd ,że tak. Czyli szczupły tyłek to rozmiar 34 ??? Według mnie
rozmiar 38 jest bardziej kobiecy, a 34 dziewczęcy.Bez obrazy jak kogoś
uraziłam ,ale takie jest moje zdanie.Odpowiedzcie szczerze mam gruby czy
nie ???
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: Czy mam gruby.....???? 21.03.05, 12:22
      Moim zdaniem nie masz!
    • Gość: Aga Re: Czy mam gruby.....???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 12:32
      dzięki to mnie podniosło na duchu !
      • zoey7 Re: Czy mam gruby.....???? 21.03.05, 12:45
        A ja mam pretensje do producentów odzieży, ponieważ nie uwzględniają oni wcale
        kobiecej budowy (tzn. wcięcie w talii i zaokrąglone biodra). I tak, jeśli
        spodnie ładnie leżą na siedzeniu, to mogę schować worek ziemniaków w talii, a
        jeśli w talii są dobre, to nie mogę dopiąć się się, a raczej wcisnąć z
        bioderkami. Dobrze, że istnieją spodnie biodrówki ;-) Czy jestem odosobniona na
        tym forum??
        • aluminium8 Re: Czy mam gruby.....???? 21.03.05, 12:47
          Nie jesteś odosobniona. Kobieta ma mieć 60 w talii i 90 w biodrach, ale spodnie
          to sobie chyba wtedy będzie sama szyła:P
          • Gość: 14 latka Re: Czy mam gruby.....???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 13:11
            ja mam rozne rozmiary spodni 40 (strasznie luzne) 29 (jakas dziwna) 36 S kazda
            numeracja jest inna mi tez sie wydaje ze mam gruby tylek a wszyscy cglopcy
            mowia ze mam zaje*isty tylek i takie tam ale chyba jest gruby :/ i ja naprawde
            mam grubasna srake :((
        • Gość: cablegirl Re: Czy mam gruby.....???? IP: *.biol.uw.edu.pl 21.03.05, 13:20
          mam DOKŁADNIE ten sam problem!! (89 w biodrach i 66 w talii) moge nosić albo
          za dłudie biodrówki, albo spinać się w talii paskiem - ale to beznadzijnie
          wygląda, robią się fałdy na spodniach; a przecież z każdą parą spodni nie będę
          biegać do krawca!?!
          • Gość: Kornelia Re: Czy mam gruby.....???? IP: *.rajskanet.pl 21.03.05, 13:41
            Ja mam 90 w biodrach i 64 w pasie i mierzę 170 cm, a spodnie kupuje w
            Hofflandzie w Galerii centrum. Są szyte prawie jak na mnie.
            • zoey7 Re: Czy mam gruby.....???? 21.03.05, 13:45
              A gdzie w Gdańsku sa takie przyjazne kobietom sklepy? :-)
        • klara-klara Re: Czy mam gruby.....???? 21.03.05, 13:51
          roziwazaniem na takim problem sa albo spodnei ze stretchem, albo dobrze skrojone biodrowki.
        • stephanie_s Re: Czy mam gruby.....???? 22.03.05, 19:10
          nie jestes ja mam rozmiar spodni 36 tzn ,no ale wyglada to tak własnie ze 36
          lezy dobzre w tyłku a ze jestem bardzo smukła w talii to dokładnie
          wspomniany"worek ziemniaków " by sie zmiescił,ale wiesz teraz wiekszosc kobiet
          nie ma talii i to chyba z mysla o nich takie spodenki coraz czesciej widze
          dziewczyny ze szczupłym ładnym brzuszkiem tyle ze on mi bardziej pzrypomina
          brzuch młodego chłopca..zero talii
    • Gość: chihiro Re: Czy mam gruby.....???? IP: 217.204.117.* 21.03.05, 15:53
      Mam bardzo podobny problem. Wzrost 156cm, rozmiar XS/S, biodra norlane (raczej
      waskie, ale nie chlopieco waskie), talia dosc kobieca. I wszystkie spodnie,
      ktore nie sa obcisle w udach i ladnie leza na biodrach maja mase miejsca na
      brzuch i z tylu plecow - nawet niektore biodrowki! Po prostu koszmar! Czesto
      sobie zwezam w talii, problem mam nawet z porzadnymi dzinsami (te ktore ladnie
      leza w talii i na biodrach sa zbyt obcisle w udach, ktore mam dosc umiesnione,
      ale nie jakos przesadnie grube). I nie znalazlam firmy, ktore by szyla spodnie
      idealnie dla mnie :(((
    • Gość: Ewa Re: Czy mam gruby.....???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 16:09
      Słucham?

Ja noszę 40 i w związku z tym powinnam się położyć i płakać, nie daj boże wyjść
      na ulicę???? ha ha ha

Nie narzekam na figurę i za żadne skarby nie zamieniłabym się na rozmiar 34.

Zresztą spytaj się którego chłopa, mój parsknął śmiechem.
      • black_magic_women do Ewy 21.03.05, 16:22
        Ewa chcesz zobaczyc rozmiar 40 w praktyce?zajrzyj na forum moda,do
        watku"ładna".czlowiek uczy sie cale zycie!!
    • Gość: lili202 Re: Czy mam gruby.....???? IP: *.ls.net.pl 21.03.05, 16:19
      oj dziewczyny to wszystko zalezy od wzrostu jak ktos jest niski (ponizej 160
      cm) to na nim najlepiej pasuje rozmiar 34 jak ktos jest sredni lub wysoki to 36
      38 czy 40 ja sie zaliczam do tej pierwszej grupy ale nei czuje sie chuda ze
      swoim 34 ani troche zwlaszcza ze kiedys mialam 38 i sie odchudzilam bo tak
      chcialam i nikt mi nie powiedzial ze teraz gorzej wygladam jak juz to lepiej bo
      tylek mam dalej nieco zaokraglony
      • Gość: chihiro Re: Czy mam gruby.....???? IP: 217.204.117.* 21.03.05, 16:23
        Dokladnie! Ja jestem niska i w rozmiarze 38 wygladalabym jak slon! I tez
        absolutnie nie czuje sie gruba! Mam zgrabna, okragla pupke, moj chlopak jest
        zachwycony :) Zreszta kazdy ma inny ideal urody - ja i moj ukochany lubimy male
        kobieciatka, drobne, bardziej dziewczece niz superkobiece. A osoby niskie, ze
        srednim biustem, o malym rozmiarze ubran zawsze beda bardziej dziewczece i
        wygladac beda pewnie mlodziej niz osoby wyzsze. Ja np. mam 26 lat, ale ze
        wzgledu na mloda buzke i drobna figure nikt nie daje mi wiecej niz 20-22.
      • juliet22 Re: Czy mam gruby.....???? 22.03.05, 18:07
        Ja mam 167 cm, nosze rozmiar 34. Proszę mi zaraz nie pisać, że pewnie jestem
        wychudzona, bo ważę 50 kg i wyglądam kobieco.
        A rozmiar nie jest tylko kwestią wzrostu, ale również budowy ciała. Niska
        dziewczyna też może mieć "rozległe" biodra i vice versa.
    • juliet22 Re: Czy mam gruby.....???? 22.03.05, 18:08
      Żeby ocenić, trzeba zobaczyć.
    • stephanie_s Re: Czy mam gruby.....???? 22.03.05, 19:06
      wiesz rozmiar spodni jeszcze nie do konca o tyłku swiadczy 38 nie równe 38 w
      kazdym razie nie wydaje mi sie zeby to był gruby tyłek...a na opinie niektórych
      na forum sie nie pzrejmuj zawsze znajdzie sie ktos kto lubi po kims
      pojechac...choc niejednokrotnie sam nie lepiej wygląda
    • Gość: anik Re: Czy mam gruby.....???? IP: *.aster.pl 22.03.05, 23:35
      Kobieto!!!!!!! Przecież 38 to numeracja dla szczupłych, biodra w granichach 94
      cm, więc nie masz grubego tyłu!:))) Oczywiście wszystko zależy jeszcze od tego
      ile masz wzrostu i czy ten tył to mięśnie czy tłuszczyk. Można mieć rozmiar 34,
      wzrost 160 i tłusty tyłek, więc różnie z tą numeracją, nie kieruj się tym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka