Dodaj do ulubionych

Wypryski na dekoldzie

IP: *.sieci.netglob.com.pl 04.04.05, 18:42
Od trzech tygodni zmagam sie ze swiństwem na deklodzie. Dermatolog określił
to jako sprawe łojtokow-tradzikową (mam 28 lat) i własnie skonczyłam
przepisany przez niego antybiotyk. Nic lepiej. Masci, zele, kremy - nic nie
znika. Duze lekko ropne wypryski, które rozlewaja sie po całym dekoldzie.
Jest to straszne, nie wiem czym to leczyć (wydałam juz mase kasy), bo to
wcale ni znikam. Najdziwniejsze jest to, ze to tylko jest na dekoldze (twarz
czysta). Nie jest to tez zadne uczulenie. Nie wiem może któras z was zna
jakis sposób na takie paskudztwo. Wiosna przyszła, ciepło, a ja w golfie, bo
przecież nie pokażę tego światu. anka
Obserwuj wątek
    • Gość: annn Re: Wypryski na dekoldzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 18:51
      można ew.zamiast golfika jakąś apaszkę...
      przepraszam, bez zartów.. mój dekolt też ostatnio wysypało straszliwie, tak ni
      stąd ni z owąd; walczę, smaruję maścią cynkową i już się leciutko poprawia, ale
      nadal to nie to, co było-gładziusieńki dekolt; do tego jeszcze jakieś wągry itd
      dlatego dołączam się do wątku- jak z tym walczyć.
      pozdrawiam!!!
      • Gość: anka Re: Wypryski na dekoldzie IP: *.sieci.netglob.com.pl 04.04.05, 18:59
        Znaczy sie - jakaś epidemia, tak? A jak nie apaszka to duże korale? Ja zamiast
        cynkowej (na normalne pryszcze działa, ale to co mam na dekoldzie - nie chce) -
        stosuje maść brevoxyl (20 złotych...) Niby troche, troszeczke lepiej (wielkie
        bomby zmianiły sie mniejsze bomby) ale żeby taki cud-miód, to nie powiem. Też
        mam marzenie o deklodzie gładzitkim, lekko opalonym, ale to co mam ostatnio to
        Hiroszima.
        • nallega_m Re: Wypryski na dekoldzie 04.04.05, 19:14
          DEKOLCIE drogie urodziwe panie!
          • Gość: francuzeczka Re: Wypryski na dekoldzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 19:32
            jak juz chcesz byc tak mega poprawna to czytaj uwaznie- tylko jedna dziewczyna
            zrobila blad.
        • greta.greta Re: Wypryski na dekoldzie 04.04.05, 21:42
          A może uzyć zmasowanego ataku peelingiem (antybakteryjnym)?
          • Gość: zdenka55 Re: Wypryski na dekoldzie IP: *.bas504.dsl.esat.net 04.04.05, 21:51
            ja jestem w trakcie kuracji antybiotykowej na tradzik na twarzy - na chwile mi
            wysypalo dekolt takze. co drugi dzien Sudocrem , co drugi masc z nadtlenkiem
            benzoilu (bardzo malo bo wysusza) - i zeszlo.
    • Gość: Sundae Caramel Re: Wypryski na dekolcie IP: *.136.99-84.rev.gaoland.net 05.04.05, 11:23
      Mialam to samo - masakra na dekolcie i na plecach pojawila sie rowno miesiac po
      dostawieniu pigulek Diane. Lekarz powiedzial ze to zaburzenia hormonalne po
      odstawieniu antyandrogenow i zalecil.... powrot do pigulek, niestety :-((. Nie
      ma rady. Wole juz brac piguly i nie swiecic pryszczami w lato.
      PS Po pierwszym opakowaniu pryszcze zniknely jak reka odjal i znow mam
      gladziutki dekolt
    • szalona_kredka epidemia!!! 05.04.05, 11:59
      mnie tez ostatnio wysypalo!!! tylko ze ja nie mam duzych ropnych tylko takie
      malutkie ale etz z ropka w srodku... i nie wiem od czego to i nie wiem co ja
      mam z tym robic:/
    • Gość: ulka z podwórka Re: Wypryski na dekoldzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 12:36
      auto drugastrona.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka