Dodaj do ulubionych

Leca mi wlosy garsciami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 10:12
Hej dziewczyny,ostatnio zauwarzylam ze leca i strasznie wlosy,obawiam sie ze
moge stac sie lysa,i to nic w tym smiesznego,bo podczas mycia ich(a myje
codziennie),wyciagam z sitka wanny tyle wlosow ze w garsci sie nie miesci:/.
Zawsze na wiosne lecialy mi troche wlosy ale w tym roku to przesada zaczelo
sie jak zawsze ze troche wlosy wypadaly ale teraz to juz koszmar.W przyszlym
tygodniu ide do lekarza bym dostala skierowania na badania ktore moze
wyjasnia przyczyne.Ale puki co chcialabym kupic cos do wlosow, co pomoglo by
mi.
Nie chce kupowac tabletek bo one nie wzmacniaja mi wlosow na glowie ale na
nogach...
Boje sie zainwestowac w nowe ampolki vichy bo nawet nie wiem ile musialabym
uzyc paczuszek a jestem osoba niepracujaca wiec to dla mnie bardzo duze
koszta.Myslalam nad szamponem do wlosow oslabionych vichy ale czy on sam da
sobie rade?.
Jesli mozecie mi pomoc to bardzo prosze o ta pomoc.
Bycmoze wy tez kiedys mialyscie ten problem.
Obserwuj wątek
    • chimerrra Re: Leca mi wlosy garsciami 13.04.05, 10:21
      Podobno seria Seboradin (z czarnej rzodkwi) jest niezła, tylko jak ma wyjątkowo
      mocny i nieciekawy zapach ;) kupisz w aptece,zielarskim.
    • Gość: Kornelia Re: Leca mi wlosy garsciami IP: *.rajskanet.pl 13.04.05, 10:22
      polecam Ci kurację w ampułkach do włosów Seboradin - koszt ok 21 zł (najlepiej
      użyc dwa opakowania) lub Farmony Radical - koszt ok 37 zł - zalecają zuzycie
      dwóch opakowań. Jeśli jesteś z warszawy to wybierz się do apteki Bonifratrów -
      dostaniesz jakąs miksturę (nie są drogie). Ale faktycznie najlepiej wybierz się
      do lekarza. Te mikstury mozesz wcierać zanim lekarz nie ustali przyczyny
      wypadania włosów i nie przepisze ci czegoś. A może kup sobie jeszcze jakis
      preparat multiwitaminowy do zazywania doustnie. Tylko pros w aptece o coś
      polskiego - kosztują ok 10 zł a maja to samo co reklamowane preparaty za 30 i
      więcej złotych. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Twoje włoski.
      • Gość: Kornelia Re: Leca mi wlosy garsciami IP: *.rajskanet.pl 13.04.05, 10:23
        aha i Seboradin w ampułkach w przeciwieństwie do lotionu w butelce (ktory ma
        słabsze działanie) nie cuchnie
    • chimerrra Re: Leca mi wlosy garsciami 13.04.05, 10:22
      Podobno seria Seboradin (z czarnej rzodkwi) jest niezła, tylko ma wyjątkowo
      mocny i nieciekawy zapach ;) kupisz w aptece,zielarskim.
    • Gość: Misiaczek Re: Leca mi wlosy garsciami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 10:47
      Spróbuj Odzywcza maske do włosów Henna Treatment Wax..dostepna w
      aptece..kosztuje ok 20 zł..bardzo wydajna...Polecana jest ludziom po
      chemioterapii.
      Pozdrowionka Misiaczek
    • Gość: Monika Re: Leca mi wlosy garsciami IP: 5.6.1D* / *.whirlpool.com 13.04.05, 11:09
      Ja na twoim miejscu zwrocilabym jeszcze szczegolna uwage na diete - moze to po
      prostu takie wiosenne oslabienie, brak witamin. Dodaj do swojej diety warzywa i
      owoce w naparwde duzej ilosci - mi to bardzo pomoglo.
      Poza tym na wlosy bardzo wplywa stres, ja to widze u siebie, mam dosc
      stresujaca prace, zwlaszcza ostatnio i bardzo to wplywa na cala moja urode
      niestety :)

Oczywiscie mzoe sie okazac, ze twoje problemy maja jakies glebsze powazniejsze
      podloze, ale mam nadzieje, ze tak sie nie stanie. Zycze ogolnie powrotu do
      rownowagi!!!
      • Gość: blackrose Re: Leca mi wlosy garsciami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 11:16
        Dzieki dziewczyny zaraz biore karteczke i ide do apteki,troche mi tylko szkoda
        ze zawsze jak na jesien staram sie by wlosy byly w najlepszej kondycji to na
        wiosne juz sa z smutnym stanie.Jesli chodzi o diete to wsowam owoce i
        warzywka,ale moze faktycznie moze jakis witaminek mi brakuje,puki co
        zainwestuje w jakies ampulki i maske,a po badaniach bede myslec dalej:(.
        Dzieki dziewczynki raz jeszcze:*
        • Gość: aga Re: Leca mi wlosy garsciami IP: *.chello.pl 13.04.05, 11:19
          badanie hormonów
          merz special lus multisal plus sylimarol (mi pomaga)
          neril na zmiane z anastimem
          do mycia szampon anaphase
          seboradin sobie daruj (wiem co mówię, byłam prawie łysa)
    • Gość: PPP Re: Leca mi wlosy garsciami IP: 193.178.243.* 13.04.05, 11:26
      Blackrose - swietnie Cie rozumiem, bo mialam ten sam problem ostatniej jesieni
      (wypadaly mi mocno wlosy na jakims nieokreslonym tle, bo okazuje sie ze jestem
      doskonale zdrowa). Nie wiem na jakim tle Toobie wylatuja wlosy? W pierwszej
      kolejnosci rozwazylabym kilka mozliwych przyczyn. Moze zbyt intensywnie sie
      ostatnio odchudzasz? Moze jesz za malo witamin, owocow, jarzyn? Moze to byc tez
      problem lojotokowy lub/i hormonalny, przydalaby sie wiec wizyta u lekarza ....
      Rozwaz to wszystko. Bez zlikwidowania przyczyn zjawiska, nie usuniesz jego
      efektow, czyli przykrego wypadania wlosow.
      A poki co moge Ci doradzic i poleccic rzeczy, ktore sama stosowalam i wszystkie
      w sumie daly dobre rezultaty. To jednoczesna, zmasowana kuracja zarowno
      zewnetrzna (odzywki + szampon), jak i wewnetrzna (preparat witaminowy). Tak
      wiec ja zastosowalam co nastepuje (podkreslam, ze wszystko jednoczesnie, wiec
      pojedyncze elementy trudno mi ocenic jednoznacznie):
      - zaczelam systematycznie brac najpierw preparat Merz Special na wlosy i
      paznokcie (2 opakowania), potem przerzucilam sie na Silica i biore ja do teraz
      - myje wlosy regularnie swietnym szamponem do wlosow delikatnych i
      wypadajacych, ktory pobudza ukrwienie cebulek i rzeczywiscie wlosow w sitku
      wanny prawie nie ma juz po 3-4 myciach - to Klorane szampon z chinina i
      witamina B (w aptekach, 20 zł)
      - raz w tygodniu stosowalam na skore glowy (nie na wlosy, tylko, powtarzam, na
      SKORE glowy) maseczke domowa: surowe zoltko z jajka + lyzka olejku rycynowego,
      dobrze wymieszac i nakladac na glowe, trzymac w cieple pod workiem i recznikiem
      ok. 30 minut, potem umyc glowe jak zwykle. I tak przez ponad 2 miesiace. Nie
      bylo jakichs porazajaco szybkich efektow, ale wlosy sie wzmocnily, a przy
      jednoczesnym stosowaniu Klorane, przestaly wypadac tak gwaltownie.
      - 2 x przez 2 tygodnie kuracja ampulkami Farmony z serii Radical przeciwko
      wypadaniu wlosow, a potem rowniez Farmony odzywka Saponics w plynie.

Powyzsza kuracje stosowalam w sumie przez okolo 4-5 ostatnich miesiecy. Teraz
      wlosy prawie mi nie wypadaja, jednak wciaz do mycia uzywam Klorane, i jem
      witaminy. W sumie oplacilo sie. Sprobuj.
      -
      • Gość: PPP Re: Leca mi wlosy garsciami IP: 193.178.243.* 13.04.05, 11:32
        Acha, zapomnialam :). Jest tez dobry (i b. tani) polski preparat oparty na
        aminexilu na lysienie typu meskiego (to tylko w tym przypadku, jesli by u
        Ciebie wystepowalo wypadanie na tle hormonalnym - znow klania sie wizyta u
        lekarza :))). Jest w kazdej aptece i kosztuje ok. 20 zł, podczas gdy preparat
        Vichy Dercos oparty o ten sam aktywny skladnik kosztuje ciezkie pieniadze,
        czyli zdaje sie ladnie ponad 100 zł.
        Najlepiej wrzuc w wyszukiwarke aminexil i dowiesz sie wszystkiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka