17.04.05, 19:56
zamierzam wybrac sie w koncu pierwszy raz na solarium i mam kilka pytan: na
ile minut powinnam isc po raz pierwszy - jestem szatynka, mam dosc ciemna
karnacje, latem powoli sie opalam. poza tym mam maly problem techniczy: czy w
solarium rozbieramy sie przy pani ktora nas zamyka w tym łózku czy ona nas
tam zaprowadza nastawia co trzeba i sobie idzie a my same tam sie zamykamy?
plz odpowiedzcie bo mnie to nurtuje :)
Obserwuj wątek
    • super.kinia Re: solarium 17.04.05, 19:59
      tak rozbierasz sie przy pani w solarium!
      a jak bedziesz niegrzeczna to cie zamknie i nie wypuści!

dziecko drogie, juz dawno po dobranocce - spac!
      • anna_deszczowa Re: solarium 17.04.05, 20:01
        bardzo smieszne. pytam bo nie wiem.
        • super.kinia Re: solarium 17.04.05, 20:04
          a po co "pani w solarium" ma cie nago ogladać?

i nie zamykasz sie, tylko opuszczasz klape solarium
        • Gość: sereknuserek Re: solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 20:10
          Iść na max 10 minut
          Pani zazwyczaj nastawi zegar ,który odmierza czas opalania i pokaze Ci jak
          włączyć łóżko
          w pomieszczeniu jestes sama, żadna pani Cie nie będzie podgladać
          górną część łóżka opuszczasz sama
          pamiętaj o okularach
    • Gość: kamila Re: solarium IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 20:15
      Niektórzy myślą,że są najmądrzejsi na świecie i nie rozumiem: dziewczyna się
      pyta, a ty sobie drwisz. Ja ci odpowiem: pierwszy raz najlepiej isć na 5 minut (
      zresztą najlepiej zapytaj pani w solarium - ona najlepiej wie jakie ma łózka). W
      solarium jest tak: wchodzisz do kabiny wcześniej ustalając czas opalania,
      zamykasz się. Pani obsługująca solarium nastawia ci czas przy swoim biurku (
      czyli w kabinie jesteś sama) a ty jak się szybko przebierzesz to sobie sama
      włączasz guzikiem (który wcześniej ona ci pokaże) albo samo się włącza po 3 lub
      4 minutach(zależy od solarium). Pamiętaj zamknąć klapę od łóżka! Pozdrawiam
      :-)))). Jak masz jeszcze jakieś pytania to pytaj, pamiętaj: nie ma głupich
      pytań, są głupie odpowiedzi.
      • anna_deszczowa Re: solarium 17.04.05, 21:05
        dzieki dziewczyny :)
    • modlisshka Re: solarium 17.04.05, 22:06
      ...i pamiętaj że efekty widać dopiero wieczorem. Ja kiedyś byłam na tyle
      lekkomyślna i wręcz pomylona, że poszłam na solarium ( pierwszy raz) na 10
      min , po czym stwierdziłam że nic nie widać i za godzine byłam już na innym
      solarium znów na 10 min. Nie będę kończyć co się ze mną działo... mam nauczkę
      do końca życia.
      • Gość: kamila Re: solarium IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 22:28
        Opalenizna tworzy się przez 48 h - tak gdzieś wyczytałam, chyba gdzieś na
        wywieszce w solarium, dlatego nie można chodzić częściej jak co 2- gi dzień. A
        żeby dłużej trzymała ci się opalenizna jedz 2 marchewki dziennie. Ja chodzę raz
        na tydzien na 10 min, bo częściej uważam za przesadę, nie jestem spalona tylko
        mam brzoskwiniową cerę. Jeśli masz możliwość to dowiedz się jak często
        wymieniają lampy w solarium. Bo wczesniej chodziłam do innego solarium, gdzie
        rzadko były wymieniane i efekty były marne.
    • Gość: arbuzunia solarium w warszawie??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 23:03
      juz w drugim wątku się pytam bo nie chciałam zaśmiecać forum- doradźcie jakies
      dobre solarium w Warszawie, (centrum,ursynow,moktow...) takie które daje efekty
      i w którym często wymieniają lampy!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=22658801&a=22705964
    • Gość: Julia Re: solarium IP: 195.242.252.* 18.04.05, 12:11
      Dziewczyny, mam pytania do Was (też bede pierwszy raz na solarium):
      1. Czy przed opalaniem trzeba się czymś wysmarować?
      2. Czy okulary są konieczne, może wystarczy mieć po prostu zamknięte oczy?
      3. Czy opalenizna po solarium jest bardziej naturalna niż po samoopalaczach?

Dzięki i pozdrawiam.
      • Gość: bajka Re: solarium IP: 195.47.201.* 18.04.05, 12:32
        1. kremem z filtrem
        2. jak opalam się w okularach, to mam po bokach jaśniejsze cienkie kreseczki od
        gumki, a jak bez z zamkniętymi oczami, to potem mam trochę czerwone białka
        oczne - sama nie wiem co lepsze :P
        3. jak nie będziesz przesadzać i latać do solarium codziennie, to uzyskasz
        ładną, naturalną opaleniznę

Tyle z mojego doświadczenia
        • mgielka83 Re: solarium 18.04.05, 12:37
          ja tez nie chodzę do solarium, ale ni w ząb nie rozumiem po co do niego kem z
          filtrem! przeciez tam ma się łapac promienie, a nie je zatrzymywać, prawda?
          słyszałam tylko o przyspieszaczach opalani, może ktoś jeszcze się wypowie?
          • Gość: bajka Re: solarium IP: 195.47.201.* 18.04.05, 12:51
            no pewnie, że nie krem z filtrem, tak mi sie chyba z rozpędu napisało, a miałam
            na myśli krem przyspieszający opalanie :)
            • Gość: kamila Re: solarium IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 16:09
              Jeśli chodzi o oczy to ja przez 1-2 minutki opalam powieki,ale oczy mam mocno
              zamknięte i nie otwieram pod żadnym pozorem, a potem nakładam na oczy okularki
            • Gość: Kamila Re: solarium IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 16:10
              Ja niestety nie jestem z Warszawy i nie mogę w związku z tym polecić żadnego
              dobrego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka