Dodaj do ulubionych

Czy to prawda że...

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 20:00
...malowanie dolnych rzęs pomniejsza oko?! Strzeliła mi tą informacją koleżanka
przed chwilą, a ja właśnie dzisiaj kupiłam Maybelline one by one, tą z mała
sczoteczką...
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Czy to prawda że... IP: *.jeremi.pl / 192.168.0.* 27.06.02, 20:19
      Pierwsze slysze i raczej wydaje mi sie, ze jest odwrotnie. :)
      • Gość: aniesa Re: Czy to prawda że... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 20:26
        Nie-e,nie jest odwrotnie. Ja o tym czytalam w jakims czasopismie o urodzie, to
        trik makijarzystow. Najlepiej jednak bedzie jak sprawdzisz sama. Na moich
        oczach efekt niemalowania dolnej jest widoczny,oko naprawde jest wieksze. Swoja
        droga nie lubie malowac dolnych rzes wiec dla mnie tym lepiej:)))
        pozdrawiam
        • Gość: aga Re: Czy to prawda że... IP: *.jeremi.pl / 192.168.0.* 27.06.02, 20:30
          Hmm, ja zawsze maluje dolne rzesy i nigdy nie zauwazylam, zeby ten zabieg
          optycznie zmniejszal oko, ale moze cos w tym jest. W kazdym razie makijaz tylko
          gornych wydaje mi sie jakis niekompletny i rownie dobrze moglabym rzes wcale
          nie malowac. :)
          Pozdrawiam.
          • Gość: aniesa Re: Czy to prawda że... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.06.02, 21:03
            Tak, wiem. Wiele koboet maluje gore i dol i jest b.zadowolonych. Ja jednak
            maluje tylko gore i dla mnie oko jest wtedy "nieprzeciazone", bardziej
            naturalne. Wniosek z tego taki ze kazdy robi jak lubi najlepiej:))
            pozdrawiam
            • Gość: Teri Re: Czy to prawda że... IP: *.abo.wanadoo.fr 27.06.02, 22:58
              Ja maluje rzesy i gorne i dolne, po prostu tak mi sie podoba. Szczerze mowiac
              mam wrazenie, ze oczy mi sie robia wieksze, otwarte. Natomiast ja gdzeis
              wyczytalam, juz wieki temu, ze ciemna KREDKA na dolnej powiece zmniejsza
              optycznie oko. I w moim wypadku jest to prawda (mam dosc wasko rozstawione
              oczy). Pozdrawiam T.
              • Gość: dida Re: Czy to prawda że... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 28.06.02, 12:52
                łe jery, jakbym ja malowala dolne rzesy....byla by ze mnie prawdziwa lalka.
                mam dolne bardzo dlugie wiec z pomalowanymi nadawalabym sie tylko do
                kabaretu:)) maluje za to kredka dolna krawedz oka bo podoba mi sie taki
                makijaz jakby przydymiony. nie zauwazylam zeby mi sie oczy pomniejszyly no ale
                ja jestem obolnie ciemny typ (z pod ciemnej gwiazdy;)) wiec moge sobie
                pozwolic na takie extrawagancje:)
                • Gość: katrina Re: Czy to prawda że... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 14:47
                  Ja też mam dolne bardzo długie :-) nie maluje ich codziennie. One by One
                  nałożyłam dzisiaj, szczoteczka malutka jest słodka i bardzo odbra do rzęs w
                  kącikach oczu, nie udawało mi sie wszystkich dosięgnąc normalnymi, więc jestem
                  zadowolona. dzisiaj pomalowałam nią całe górne. makijaz dolnych zostawię na
                  wyjścia wieczorne.
                • Gość: Teri Re: Czy to prawda że... IP: *.abo.wanadoo.fr 28.06.02, 14:53
                  Fakt, kolorystyka tez ma znaczenie. U mnie niezle na dolnej powiece wyglada
                  rozmazana niebieska, ewentualnie jasno szara. W brazowych cieniach wygladam
                  jakby sie nie wyspala (male oczka + ciemne cienie wokol oczu) T.
                  • Gość: Teri Re: Czy to prawda że... IP: *.abo.wanadoo.fr 28.06.02, 14:54
                    Nie dodalam, ze mam niebieskie oczy i ogolnie jasna karnacje. Co nie znaczy ze
                    taki znow ze mnie aniolek :) T.
          • Gość: juss Re: Czy to prawda że... IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 20:25
            Ja równiez zawsze maluję dolne rzęsy , bo bez tego oczy dziwnie wyglądają (
            albo tak się przyzwyczaiłam); maluję je natomiast bardzo delikatnie, nie na
            całej długości , bo wtedy faktycznie wyglądają jak sztuczne .
    • Gość: betta Re: Czy to prawda że... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 28.06.02, 17:00
      Myślę, że oko wydaje się mniejsze, gdy malujesz wewnętrzną krawędź dolnej
      powieki, tuż nad rzęsami. Ja robię kreskę na rzęsach, a same rzęsy zostawiam w
      spokoju. Są długie, więc pomalowane wyglądałyby nienaturalnie.
      Do tego, żeby ich optycznie nie zmniejszać, robię tę kreskę od zewnątrz do
      połowy oka. Efekt jest całkiem fajny.
      • Gość: damona Re: Czy to prawda że... IP: 62.233.167.* 28.06.02, 19:02
        ja maluje gorne i dolne rzesy (oko mi sie wtedy powieksza), bo jak ktores sa
        niepomalowane to wygladam jakos lyso. Nie uzywam czarnego tuszu, bo mi nie do
        twarzy - za mocny kolor
        za to gorna kreska eyelinerem poglebia spojrzenie (wersja wieczorowa makijazu)
        a z tym pomniejszaniem i powiekszaniem to chyba zalezy od ksztaltu oka i
        powieki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka