dotpa 27.04.05, 00:27 Ile wynosi koszt transportu naniesiony na nabywcę w allegro, nigdzie tego nie umiem znależc ;/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kragmel Re: ALLEGRO 27.04.05, 00:29 to ustalasz ze sprzedającym. najczęściej jest to koszt wg cennika poczty polskiej (+ ewentualnie opłata za opakowanie). dla niezbyt ciężkich rzeczy, które mogą być przesłane jako list polecony priorytetowy będzie to ok. 5zł. Odpowiedz Link Zgłoś
dotpa Re: ALLEGRO 27.04.05, 00:33 Jeśli do ceny towaru przy przelewie dodałam 6 zł. za przesyłkę priorytetową, to i tak płaci się koszty transportu. Przepraszam za problem, ale nie zosrientowana jestem w aukcjach. Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: ALLEGRO 27.04.05, 07:17 dotpa napisała: > Jeśli do ceny towaru przy przelewie dodałam 6 zł. za przesyłkę priorytetową, to > > i tak płaci się koszty transportu. te 6zł to są właśnie koszty transportu. nic więcej się już nie płaci. ewentualnie bankowi/poczcie opłatę manipulacyjną, ale to jest inna bajka ;) sprzedawca opłaca jeszcze prowizję dla serwisu aukcyjnego, ale ciebie jako kupującego to dodatkowo nie obciąża. Odpowiedz Link Zgłoś