Gość: lili202 IP: *.ls.net.pl 05.05.05, 22:02 nei wiecie ile to kosztuje i jak dlugo dochodzi sie do siebie po tym zabiegu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lilu Re: przeklucie jezyka IP: *.olsztyn.mm.pl 05.05.05, 22:08 100-150 zł. Zależy gdzie i w jakim studio. Goi się raczej szybko. Język może być spuchnięty na początku co utrudnia jedzenie i mówienie. U każdego jest inaczej - mnie bolało tylko 2 dni i to niezbyt mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synapsa Re: przeklucie jezyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 09:33 przeklucie nie jest zbyt bolesne-przekluwaja Ci jezyk taka "rurka" i w nia wkladaja supek kolczyka przykrecaja kuleczke i zsuwaja ta rurke no i nakrecaja druga kuleczke,po jakis 10 min jezyk puchnie tak bardzo ze nie mozna mowic i jesc a przy lozku postaw sobie wode bo w nocy lub rano obudzisz sie z wielkim spuchnietym jezorem=/ po tygodniu jest jus super i cool jezyk bedzie juz zagojony i wtedy idziesz tam gdzie Ci przekluwali zeby wiemic sztyft.no i gotowe=) tak to bylo u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eli Re: przeklucie jezyka IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 11:40 Też chciałam sobie przebić język, ale slyszałam,że to niszczy zęby. A jak jest u was dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synapsa Re: przeklucie jezyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 11:59 ja mam dopiero od grudnia wiec nie zauwazylam jakis problemow z zebami ale ja od poczatku uwazalam zeby nie wpasc w nawyk "bawienia sie" kolczykiem bo jak to wejdzxie w krew to mowie Ci naprawde nie trudno o zniszczwenie zabkow.no i przedewszystkim trzeba wymienic sztyft na krotszy.aa i kulke bez warunkowo zamienic na silikonowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agn Re: przeklucie jezyka IP: *.ifpan.edu.pl 06.05.05, 12:06 slyszalam ze po dluzszym noszeniu mozna miec problemy z zebami, dziaslami i podniebieniem - podobno obijajacy sie o ww. kolczyk powoduje trudnogojace sie rany i obtlukuje szkliwo co prowadzi do zakarzen i psuja sie zeby, w ekstremalnych przypadkach moze dojsc do cofniecia sie dziasel, wypadania zebow a nawet zakarzen co w zwiazku z bliskoscia mozgu moze byc niebezpieczne ale to tylko plotki :) tez bym strasznie chciala kolczyk w jezyku pytania: czy po przekuciu mozna jesc produkty mleczne czy to prawda ze z kolczykiem sie sepleni/zmienia sie sposob mowienia i co to ta silikonowa kulka? czy jest miekka? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: przeklucie jezyka 06.05.05, 12:32 Ty, a po co ci ten kolczyk w języku? Nie myśl, że na ciebie najeżdzam, tak tylko pytam:) I jeslibyś mogla napisać ile masz lat to byłoby super:) Obiecuję, że nie najadę na ciebie ani słowem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjjaaaa Re: przeklucie jezyka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.05, 17:44 mam kolczyka w jezyku juz podnad rok i nic zlego z moimi zebami sie nie dzieje kolczyk nie jest za dlugi ani za krotki i nie ma mozliwosci zebym nim walila nieswiadomie w zeby a swiadomie to wiem ze nie powinnam tego robic wiec sie nim nie bawie w taki sposob. po przekuciu nie powinno sie jesc produktow mlecznych bo spowalnia to gojenie sie jezora ale mysle ze moze bez nich wytrzymac tydzien- 2 tygodni. na poczatku jezyk puchnie i wtedy faktycznie sie sepleni strasznie ale w czasie kiedy jezyk sie goi opuchlizna schodzi to zaczyna sie mowic co raz normalniej. a o sylikonowej kulce nic nie wiem. ja kiedys slyszalam tylko o jakis ochraniaczach na kulki ale one podobno nic nie daja. moim zdaniem wystarczy dbac o swa jame ustna i wszystko bedzie ok z zebami rowniez.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili202 Re: przeklucie jezyka IP: *.ls.net.pl 06.05.05, 15:21 ja czyli autorka postu nie chce sobie przkluwac jezyka tylko ktos mnie prosil zeby sie dowiedziec:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili202 Re: przeklucie jezyka IP: *.ls.net.pl 06.05.05, 15:28 a mam 21 lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: przeklucie jezyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:33 kompletyny kretynizm z tym przekluwaniem czegokolwie,no moze ooprócz uszu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: przeklucie jezyka IP: *.protonet.pl 06.05.05, 16:04 sam jestes kretyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili202 Re: przeklucie jezyka IP: *.ls.net.pl 06.05.05, 16:28 no ja w sumei tez nie popieram czegos takiego ale jak ktos chce to niech sobie przekluwa to jego jezyk ja bym nie chciala chociazby z tego powodu ze to puchnie i ponoc ciezko sie z tym calowac nie mwoiac juz o innych rzeczach:PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synapsa Re: przeklucie jezyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 16:56 kretynizm....? =| faktycznie autor tej wypowiedzi zapewne jest oswiecony i niezwyklae madry i rozumie na czym polega kretynizm ktory jest choroba genetyczna...zreszta bez kometarza... co do kulki to ona jest miekka ale wiesz nie taki glutek tylko no taka delikatna,chodzi o to zeby nie uszkodzis ta kuleczka zabkow,ja mam chyba z 15 roznych=D mozna jesc wszystko ale przez kilka dni po przekluciu nie wchodzi w gre nic innego jak papki i jogurciki;) i mi kolczyk absolutnie nie przeszkadza w calowaniu sie a w "tym" czyms innym tymbardziej;PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjjaaaa Re: przeklucie jezyka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.05, 17:49 jesli chodzi o calowanie sie z kolczykiem to absolutnie on nie przeszkadza a nawet umila on caluski i te inne sprawy rowniez:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Re: przeklucie jezyka IP: *.olsztyn.mm.pl 06.05.05, 18:37 Wszystko można i to nawet lepiej ;) Ale przecież nikt nikogo nie zmusza do przekłuwania sobie różnych części ciała. Odpowiedz Link Zgłoś