Dodaj do ulubionych

Poszukuję dobrej maseczki na pękające naczynka!

07.05.05, 11:16
Czy znacie coś, co daje efekty? Coś intensywnego, przynoszącego ukojenie dla
moich biednych naczynek na papce... Jak brałam cilest to cera wyglądała ok,
al jak przerzuciałam się na plastry to nie poznaję swojej buźki - nie dosyć,
że zrobiła się dość chropowata i syfiasta to co chwila pojawiają się na niej
nowe zaczerwienienia, naczynka itp śliczności. Zmywam papkę mleczkiem i
tonikiem, a raz wieczorkiem staram się użyć płatków owsianych - miały być
kojące, ale na razie żadnych efektów... buuuuuuuuuuu Pomóżcie - dajcie namiar
na coś kojącego, uspokajającego cerę. Dziękuję i pozdrawiam w to szare
sobotnie przedpołudnie!
Obserwuj wątek
    • Gość: Klara Re: Poszukuję dobrej maseczki na pękające naczynk IP: *.4web.pl 07.05.05, 11:27
      Najrossądniejszy to wydaje sie powrót do tego Cilestu, bo trzeba zajmować się
      sprawą u żródła...Płatki owsiane absolutnie nie nadają sie do skóry
      naxzyniowej,tym bardziej suchej!!! Sama zdemolowałam sobie nimi niegdyś skorę-
      wysuszyły i zaogniły bardziej niż mydlo...Z doświadczenia wiem, że na naczynie
      to tak naprawdęniewiele pomaga, oprócz lasera...Obecnie używam kremu Iwostin z
      wit. E i C i jestem zadowolona. Rozpaczliwie pogorszaly stan mojej skóry
      preparaty przeznaczone do naczyniowej skóry czyli Floslek, Eris Pharmaceris ,
      Diroseal i CPI Avene, Rosaliac- po kazdym uczulenie aż do bólu... Jedyny
      naczyniowy , który mogępolecić to...Ziaja, regenerujacy na noc do naczynkowej
      skóry z serii Phytoactiv(takie różowe opakowanie za grosze)
      • vanillka Re: Poszukuję dobrej maseczki na pękające naczynk 07.05.05, 11:36
        Dzięki - ja też w tej chwili na noc używam iwostinu naczynkowego, trwa to już
        jakiś czas i nie widze żadnej poprawy po nim... ;-( Zastanawiam się nad serum
        naczynkowym z thalgo. Ja nie mam skóry suchej, mam mieszaną, wrażliwą i w tej
        chwili własnie podrażnioną. I nie mogę na dzień zatuszować tego całego zestawu
        żadnym podkładem. A nie znasz jakiejśc maski regenerującej dla naczynkowców? A
        z tym cilestem to wiem - musze się szybciutko wybrać do lekarza.
        ;-)
        • anjazzielonego Re: Poszukuję dobrej maseczki na pękające naczynk 07.05.05, 11:49
          Uważam, że bardzo dobra byłaby dla Ciebie maska algowa gumowa - np. Leim
          różowa. Ja stosuję ją regularnie (2 x w tygodniu) i bardzo polecam - cera jest
          wyciszona, uspokojona, taka wręcz blada (bo akurat ta maska dobrze chłodzi).
          Poczytaj na allegro, tam ktoś sprzedaje te maski - podkreślam na wszelki
          wypadek (bo ostatnio sporo tu pisałam o tego typu maskach), że to nie ja- ja
          nie zajmuję się w ogóle sprzedażą, jestem tylko " użytkownikiem" takowych masek
          i ze względu na działanie gorąco je polecam.
          • vanillka Re: Poszukuję dobrej maseczki na pękające naczynk 07.05.05, 12:04
            Dzięki za propozycje - a cóż to za firma LEIM? Powiedz coś więcej - pierwszy
            raz o niej słyszę.
            • Gość: Anka Re: Poszukuję dobrej maseczki na pękające naczynk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 12:24
              Hiszpański producent kosmetyków do gabinetów - też o nich nie słyszałam, dopóki
              kosmetyczka nie namówiła mnie na zabieg (peeling, masaż, maska algowa) właśnie
              produktami tej firmy.
              • vanillka Re: Poszukuję dobrej maseczki na pękające naczynk 07.05.05, 12:34
                Znalazłam jakąś hurtownię z ich kosmetykami, ale tam nie ma żadnych opisów i
                tylko dwie maseczki - żadna różowa...
                • Gość: Anka Re: Poszukuję dobrej maseczki na pękające naczynk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 12:41
                  Jak napisałam poszukaj na allegro wpisując MASKI ALGOWE.
          • blackmolly Re: Poszukuję dobrej maseczki na pękające naczynk 07.05.05, 14:22
            O tak, te maski są genialne!
            Są to algi tzw. gumowe. Nakłada
            się je na całą twarz, również na
            oczy i usta (za pierwszym razem
            byłam tym zaskoczona ;) Gdy zastygną
            ściąga się je z twarzy, bez żadnego
            zmywania. Daje rewelacyjne efekty.
            Ja chodzę do kosmetyczki, ale chyba
            w końcu kupię sobie algi na domowy
            użytek. Gorąco polecam :)
        • Gość: Klara Polecam IP: *.4web.pl 07.05.05, 11:55
          Ja natomiast polecam Dermikę Ukojenie i nawilżającą Niveę z minerałami morkimi,
          zwłaszcza z lodówki - ładnie wybledza:)

Domowy sposób to paćka z rozgotownego siemienia lnianego i lipy z torebki -
          paćkę, ciepłą(ale nie gorącą!) kładzie sie na twarz , wyrtzymuje z nią 30 minu
          i zmywa. Potem twoj stały krem. Na mnie działa:)
    • Gość: justy Re: Poszukuję dobrej maseczki na pękające naczynk IP: 213.241.34.* 07.05.05, 16:47
      wiele osób chwali sobie krem-maseczkę z escyną flos-leku z seri naczynkowej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka