Gość: ulapa IP: *.radna.pl 04.07.02, 15:13 Czy znacie jakieś sposoby żeby nie zatrzymywała się woda w organiżmie zwłaszcza przed miesiączką? Podobno są leki moczopedn czy ktoś stosowal i jakie były efekty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: linka Re: woda w organiżmie IP: *.joint.eu.org / *.joint.eu.org 06.07.02, 19:03 podciągam wątek, żeby nie przepadł:-) też chciałabym się czegoś dowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: woda w organiżmie IP: *.toya.net.pl 06.07.02, 19:06 Napar ze skrzypu polnego dziala moczopednie ale lagodnie wiec nie zakloci dnia w pracy :) Ja przed okresem duzo cwicze ( wtedy mija bezbolesnie ) i chodze na solarium ,zeby sie jeszcze troche odwodnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a5._ Re: woda w organiżmie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 20:07 Dużo wody niegazowanej, unikać soli, poruszać sie. Pietruszka działa moczopędnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: woda w organiżmie 06.07.02, 20:38 Oprocz wody i unikania soli (srodkow farmakologicznych lepiej unikac, ziol raczej tez z uwagi na ryzyko zbytniego odwodnienia) mozna tez jesc warzywa i owoce zawierajace duzo wody (arbuzy, truskawki, melony, ogorki, pomidory - wczoraj wyczytalam, ze maja ponoc 94% wody!). Odpowiedz Link Zgłoś
brita1 Re: woda w organiżmie 14.08.02, 15:43 Jeżeli nie chcesz używać środków farmakologicznych, to jedz duuużo selera oraz pietruszki (korzenia i natki). Kiedyś używałam tabletek na odwodnienie, ale można je brać raz na jakiś czas. Naczytałam się przy tym na ulotce o niezliczonej ilości efektów ubocznych. Ale faktycznie po takiej tabletce lepiej się czułam (swoje działanie rozpoczyna po paru godzinach) Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Re: woda w organiżmie 14.08.02, 16:14 jeszcze jest (albo przynajmniej byla do paru lat temu w aptekach) herbatka slimfast, niby odchudzajaca ale ona po prostu likwiduje wode z cialka Odpowiedz Link Zgłoś
isia67 Re: woda w organiżmie 14.08.02, 17:50 Jakie efekty? Kilo, a nawet lepiej na wadze w dół, a potem... zasłabłam u krawcowej przy przymiarce. Dobrze, że tam a nie np. na ulicy. Chyba lepiej te jakieś ziołowe (dziewczyny podały sporo sposobów). Może wolniej, ale bez takich efektów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: woda w organiżmie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 22:05 Niefarmakologiczne metody na obrzęki przed okresem: pić więcej wody (paradkosalnie, działa to moczopędnie, odwadniająco), unikać soli (a również potraw ją zawierających: zupki w proszku, żółte sery, hot dogi, hamburgety), stosować ziołowe herbatki (lub wyciągi ziołowe) odwadniające (mniszek, skrzyp, bławatek, nawłoć, brzoza). Obrzęki łagodzą homeopatyczne krople Mastodynon N (działają też na pozostałe objawy PMS), przyjmowanie codziennie po ok. 200 mg magnezu, po 2 tbl wit B6, olej z wiesiołka (Oeparol), olej z ogórecznika (Boragoglandyna, Neoglandyna). Dobrze jest nieco zmodyfikować dietę: zmniejszyć ilość węglowodanów, cukru, kawy, herbaty, czekolady, a jeść więcej warzyw i owoców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manna Re: woda w organiżmie IP: *.acn.waw.pl 17.08.02, 15:59 Ja pijam profilaktycznie herbatke odwadniającą z algami Thalgo. Stosuję ją od miesiąca; nie jestem opuchnięta nawet w największe upały, nie działa dokuczliwie moczopędnie i jest całkiem smaczna (nie znoszę herbatek owocowych, a ta jest przyjemnie ziołowa). Kupiłam ją w gabinecie firmowym za (niestety) 35zl (20 saszetek). Odpowiedz Link Zgłoś