shojo4 17.05.05, 20:58 wypiszcie to czego nie powinnam jesc i dlaczego, i to co powinnam-i dlaczego. nie powinnam; slodyczy chleba ziemniaków powinnam warzywa owoce nabal itd. pododawajcie chodzi o diete. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fruwam Re: j e d z e n i e 18.05.05, 10:27 powinnas jesc: WSZYSTKO!!!! szczegolnie to, co sprawia Ci przyjemnosc ale w rozsadnych ilosciach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: j e d z e n i e 18.05.05, 11:17 nie powinnam: smażonego pieczonego tłustego słodyczy powinnam: gotowane warzywa owoce chudy nabiał rybki chude mięso dieta raczej lecznicza niż typowo odchudzająca, ale też się ładnie chudnie;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gokia Re: j e d z e n i e IP: 85.128.68.* 18.05.05, 11:18 Zastanawiam się, czemu dziewczyny tak boją się ziemniaków i pieczywa. Gotowane ziemniaki (bez tłustych dodatków) same w sobie mają niewiele kalorii, a zawierają dużo cennego potasu. Pieczywo razowe jest źródłem witamin z grupy B i błonnika, który świetnie wpływa na przemianę materii. W prawidłowo skomponowanej diecie chodzi o to, żeby jeść produkty z wszystkich grup (białko, węglowodany, tłuszcze roślinne), ale w odpowiednich proporcjach i w rozsądnych ilościach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: j e d z e n i e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:23 Bzdury (do autorki wątku). Wszystko sie powinno jeść, ale wszystko w odpowiednich porcjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: j e d z e n i e IP: *.acn.waw.pl 18.05.05, 11:51 > Zastanawiam się, czemu dziewczyny tak boją się ziemniaków i pieczywa. Bo to jest taki syndrom "pójścia na łatwiznę" - zamiast myśleć o dobrze skomponowanym śniadaniu, zjem kanapkę z dżemem. W czasie obiadu nie mam czasu, to zjem dwie buły z sererm. Wieczorem jestem zmęczona, więc buła i spać. Wyeliminowanie pieczywa z diety tak naprawdę *zmusza* do myślenia, co by tu zjeść smacznie (no i zdrowo). Do ziemniaków to nic nie mam, bo bardzo lubię, najlepiej tylko z solą i koperkiem :)) Najsmaczniejsze "czerwone" - z czerwoną skórką. Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: j e d z e n i e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 12:10 a wyeliminowanie pieczywa to twoim zdaniem dobry pomysł ?,przciez pełnoziarniste, razowe, graham jest jak najbardziej ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: j e d z e n i e IP: *.acn.waw.pl 18.05.05, 12:25 Diety (i takie odchudzające i zdrowotne) przede wszystkim wymagają wymagają wyeliminowania pieczywa białego. Zresztą, jeżeli jesz dużo orzechów, strączkowych, otrębów, płatków musli i owsianych itd. to możesz bez obaw zrezygnować z kanapek :) Ja np. po prostu lubię pieczywo pełnoziarniste i na pewno z niego nie zrezygnuję, ale wiadomo, że przy diecie odchudzającej trzeba się ograniczać. Ograniczanie prostych węglowodanów ("białych" - klusek, makaronów, bułeczek, itepe) jest chyba najprostszym punktem wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś